Kreativ

ŠTÍTEK: notebook

Ilustrační foto

Zaplatil za mobil, nedočkal se ho

Němčice nad Hanou - Podvod na třicetiletém muži z Němčicka prošetřují policisté. Ti zjišťují, kdo stál za inzerátem na internetovém portálu, který v tomhle případě sliboval zájemcům notebook.

Ilustrační foto.

Ze sklepa odcizil nářadí

Klasno - Odcizené nářadí a škoda ve výši téměř šest tisíc korun. Taková je bilance zloděje, který se vloupal do komory ve Vítězné ulici v Kladně.

Ilustrační foto.

Přišli o notebook, šperky i archivní whisky

Hlubočky – Prozatím neznámý zloděj si odnesl z rodinného domu v Mariánském údolí, části Hluboček věci za 50 tisíc, mezi kterými byly i notebook, zlaté šperky a hodinky.

Ilustrační foto

Budou zastupitelé hlasovat elektronicky?

Zvedání rukou při hlasování zastupitelů na zasedání zastupitelstva v Odrách možná již letos skončí. Město chce pořídit potřebné technické dovybavení pro jednání zastupitelstva.

Ilustrační foto.

Jen na chvilku vylezli z vězení, šli opět krást

Teplice - Nenapravitelní jsou dva zlodějíčkové z Teplic. Jen je pustili na svobodu, vydali se opět do ulic mezi auta. Zkušeností v tomto oboru mají na rozdávání. Starší devětadvacetiletý muž už byl před soudem patnáctkrát, o čtyři roky mladší kolega dokonce osmnáctkrát.

Ilustrační foto.

Policie hledá novoročního lupiče. A pátrá i po svědcích přepadení

Praha - Od svědků, kteří před měsícem pomohli přepadené ženě, by pomoc nyní potřebovali i kriminalisté. V pátek o tom informoval Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Prosíme svědky, kteří zachránili poškozené ženě uloupené věci, aby se přihlásili policistům," uvedl k případu z 1. ledna.

Obviněný muž.

Sliby rychlých peněz přinesly čtyřmilionovou škodu

Praha /FOTOGALERIE/ - Nestali jste se také obětí italsky hovořícího 36letého muže nápadného tetováním pod pravým uchem i na hřbetech rukou? To je to otázka, s níž se v pátek obrátil na veřejnost Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. Kriminalisté II. policejního obvodu hledají oběti čerstvě zadrženého muže stíhaného kvůli podezření z podvodů. „Jen za loňský rok si přišel na téměř čtyři miliony," poznamenal Hulan.

Krádež cestovní tašky.

KRIMI MIX: Notebook zmizel majiteli přímo za zády

Praha /VIDEO/ -  Cestovní taška s notebookem za 24 tisíc korun zmizela přímo za zády majitele, který na recepci hotelu v Cimburkově ulici právě vyplňoval dokumenty k ubytování své rodiny. To vědí policisté ze Žižkova o okolnostech krádeže, jejíhož pachatele hledají již od poloviny prosince. Stačilo pár vteřin nepozornosti – a taška s počítačem, kterou si majitel odložil na kufr ve své těsné blízkosti, změnila držitele.

Ilustrační foto.

Seniorům se stýská po dětech. Kvůli chřipce

Chrudimsko – Už od prvního lednového týdne trvá zákaz návštěv v nemocnicích a domovech seniorů. Mnozí lidé tak zůstávají bez kontaktu s rodinnými příslušníky a snášejí to těžko.

Notebook Acer Predator 17 X.

Test: výkonný herní notebook Acer Predator 17 X

V testu se stručně podíváme, jak se používá a hraje na notebooku Predator 17 X od firmy Acer. Testovaný model je vybaven procesorem Intel Core i7-7820HK (Kaby Lake), 64 GB operační pamětí, rychlými M.2 SSD disky a konečně GeForce GTX 1080 doplněnou 4K displejem. Stručná konfigurace napovídá, že o výkon pro hry nouze nebude.

Ilustrační foto.

Noční návštěva neměla dobrý konec

Nezamyslice – Až pětileté vězení hrozí člověku, který se o víkendu vloupal do kanceláří v Nezamyslicích. Zloděj za sebou následně nechal pořádnou spoušť.

Sociální sítě bylo další téma, kterému se věnovali účastníci kurzu Senior (lapen) v síti v loketské městské knihovně. Dozvěděli se, jak to funguje na facebooku.

Počítačový kurz je v kurzu, a to nejenom mezi seniory

Loket - Počítače v loketské knihovně táhnou. A jak potvrdila knihovnice Klára Rozsypalová, která vede od podzimu kurz Senior (lapen) v síti, tato problematika nezajímá jen generaci starších občanů, ale zájem o kurz by měli i ti věkově mladší, dosud pracující. U těch je ovšem potřeba přizpůsobit se tomu, že jsou přes den v práci.

baterie do mobilů podražily

Baterie do mobilů podražily

Praha - Akumulátory do mobilních telefonů loni o desetinu podražily, v průměru se prodávaly za 294 korun. Oproti tomu baterie do notebooků loni zlevnily o sedm procent a průměrně za ně zákazníci platili 1 485 Kč. Vyplývá to ze statistik obchodu BatteryShop.cz.

Vítězný tým ze Sokolova.

OBRAZEM: Domažlickou soutěž ve stolování ovládli Sokolovští

Strojírenský veletrh. Nezvyklé téma měl osmý ročník regionální soutěže ve stolování, kterou pro školy z Plzeňského a Karlovarského kraje uspořádalo domažlické střední odborné učiliště. V bodování mj. rozhodovala přesnost umístění příborů, talířů a skla a také čistota inventáře.

Sobotní požár bytu ve Vítkovické ulici v Nymburce.

Kvůli adaptéru od počítače zahořel v Nymburce byt

Nymburk /FOTOGALERIE/ - Na brzké sobotní ráno asi nezapomenou majitelé panelového bytu v nymburské Vítkovické ulici. Před pátou hodinou v jejich kuchyni vznikl požár, který přijeli hasit profesionálové z Nymburka a dobrovolní hasiči z Velkého Zboží

Sobotní požár bytu ve Vítkovické ulici v Nymburce.

Kvůli adaptéru od počítače zahořel byt

Nymburk - Na brzké sobotní ráno asi nezapomenou majitelé panelového bytu v nymburské Vítkovické ulici. Před pátou v jejich kuchyni vznikl požár, který přijeli hasit profesionálové z Nymburka a dobrovolní hasiči z Velkého Zboží

Parkoviště. Ilustrační foto.

Řidič nedbal doporučení policistů. Přišel o notebook

Náměšť nad Oslavou - Policisté opět připomínají řidičům, že není vhodné nechávat v zaparkovaném automobilu volně a viditelně odložené věci. I když toto doporučení zaznívá poměrně často, stále se ho nedaří dostat do povědomí všech řidičů

Ilustrační foto

Z batohu si vybral pouze notebook

Chrudim – Policisté velmi rychle vypátrali zlodějíčka, který v jednom z chrudimských barů sebral batoh, a obvinili jej z přečinu krádeže.

Krádež notebooku.

Kdo odnesl notebook schovaný v kufru auta?

Praha /VIDEO/ -  Muže podezřelého z krádeže notebooku hledají už přes měsíc kriminalisté III. obvodu pražské policie. Přenosný počítač zmizel na počátku prosince z auta zaparkovaného v podzemní garáži obchodního centra v Chlumecké ulici na Černém Mostě, připomněla v úterý policistka Eva Řádková. „Neznámý pachatel byl natolik suverénní, že kradl přímo za bílého dne: krátce po deváté hodině ranní a v místě, kde se právě pohybovaly desítky lidí," konstatovala. S tím, že pachatel nejprve rozbil okno u dveří zavazadlového prostoru – a následně odcizil tašku s notebookem. Vzniklá škoda dosahuje 31 tisíc korun.

Nehoda. Ilustrační foto.

Mladík ukradl vločku ze stromu, jiný sebral z domu stříbrné příbory

Příbramsko /Z POLICEJNÍCH SVODEK/ - Koncem roku přijali policisté oznámení o krádeži ozdob na vánočním stromku, který stál na náměstí v Sedlčanech. Jak se ukázalo, svítící ozdobu s motivem vločky v hodnotě téměř 5000 korun utrhl ze stromu osmnáctiletý mladík 23. prosince v ranních hodinách, když šel kolem se svými kamarády. Podle jeho vyjádření byl opilý, k činu se doznal a svého jednání litoval. Nyní ho čeká náhrada vzniklé škody.

Ilustrační foto.

Zloději z aut vykradli notebook, kabelku, oblečení i tažné lano

Olomouc – Do dvou zaparkovaných aut v ulicích Olomouce se vloupali zloději. V pátek neznámý zloděj rozbil okno u vozidla Renault Master, které sálo v ulici Palackého a z vnitřních prostor odcizil tašku s notebookem. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na dvanáct tisíc korun.

Děti v dětském domově v Liptále rozbalily přes stovku dárků.

Kolo i žehlička. V dětském domově rozbalili dárky

Liptál – Vánoční svátky jsou už sice za námi, mně se ale naskytá možnost užít si je ještě jednou. Mířím totiž na společné rozbalování vánočních dárků do dětského domova v Liptále. Tento všemi dětmi nejoblíbenější moment v roce připadá na povánoční období záměrně. Čekalo se, až se do domova z vánočních pobytů vrátí všechny děti, aby si chvilky radosti a překvapení mohly užít společně.

Tyto peníze a šperky byly ukradeny

Zloděj ukradl věci za půldruhého milionu korun. Teď je ve vazbě

Rakovnicko - Ze spáchání několika trestných činů byl obviněn šestačtyřicetiletý zloděj, kterého se podařilo lapit policistům na Rakovnicku. Jejich mluvčí Michaela Richterová popsala: „Jedná se o muže cizí národnosti, který se vloupal o vánočních svátcích v Nesuchyni do rodinného domu a bytu."

Ilustrační foto

Zloděj byl zřejmě 'mokrý bandita', v rodinném domě nechal téct vodu

Uhlířské Janovice - Do rodinného domku u Uhlířských Janovic na Kutnohorsku se vloupal dosud neznámý pachatel. Vnikl na neoplocený pozemek a rozbil sklo u balkónových dveří objektu. Vevnitř vše prohledal a odcizil motorovou pilu, notebook, televizor a další různé věci a cennosti.

Trenér Svatopluk Habanec.

Kouč Brna Habanec "nevypnul" ani přes svátky: Jsem fotbalový pacient

Brno /ROZHOVOR/ - Na umělé trávě Vysokého učení technického Pod Palackého vrchem uviděl v úterý na úvod zimní přípravy polovinu brněnského kádru, zbytek fotbalistů Zbrojovky absolvoval zátěžové testy. Dnes se skupiny prohodily a kompletní tým zapřáhne trenér Svatopluk Habanec ve čtvrtek. „Těšil jsem se, až začneme, abychom nastartovali lepší půlsezonu, než byla ta předešlá," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč Zbrojovky.

Trenér Svatopluk Habanec.

Trenér Habanec myslel na práci i přes svátky: Občas jsem fotbalový pacient

Brno – Na umělé trávě Vysokého učení technického Pod Palackého vrchem uviděl v úterý na úvod zimní přípravy polovinu brněnského kádru, zbytek fotbalistů Zbrojovky absolvoval zátěžové testy. Ve středu se skupiny prohodí a kompletní tým zapřáhne trenér Svatopluk Habanec ve čtvrtek. „Těšil jsem se, až začneme, abychom nastartovali lepší půlsezonu, než byla ta předešlá," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč Zbrojovky.