Kreativ

ŠTÍTEK: notebook

Ilustrační foto

Partnerské drama

Mirotice - Muž měl své přítelkyni vyhrožovat, napadat ji a neoprávněně užívat její automobil.

Ilustrační foto

Vloupal se do restaurace

Dolní Novosedly - Zloděj odnesl mobilní výčepní stolici, pivní sudy, elektroniku a další věci.

Ilustrační foto

Zloděj ukradl z auta notebook

Veselí nad Lužnicí - Veselští policisté šetří v tomto období již třetí případ krádeže vloupáním do osobního auta, které zůstalo odstavené v blízkosti místních pískoven.

Ilustrační foto

Další recidivista skončil v policejních poutech

Bělá pod Bezdězem – Příležitost dělá zloděje, říká se. Úsloví přesně sedí na pětačtyřicetiletého muže, který v sobotu 8. července odpoledne vlezl otevřeným oknem do kuchyně rodinného domu v Tyršově ulici v Bělé pod Bezdězem. Na místě mu do oka padl notebook, který si z krátké návštěvy odnesl.

Ilustrační foto

VZPOMÍNÁME: Antonín Berger, osobnost s velkým O

Příbram - Závodník, manažer, ředitel, podnikatel, časoměřič, organizátor, otec, dědeček, … ale hlavně úžasný člověk. To jsou jen některá synonyma, která mi přichází okamžitě na mysl ve chvíli vyslovení jména Antonín Berger.

Dětská práce v dolech v Africe

Krev v mobilech? Suroviny pro baterie se těží v drastických podmínkách

Věděli jste, odkud pochází suroviny pro mobily, notebooky, nebo televize? Přichází totiž nová doba železná. O kontrolu nad těžbou a obchodem s kovy, ze kterých se vyrábí plošné spoje do elektronických přístrojů, se vedou tvrdé boje, na jejímž počátku jsou zubožené děti v afrických dolech a na konci spokojení uživatelé se smartphony. Z celosvětového byznysu profituje Čína, zásoby ale nejsou nekonečné.

Dobrovolníci z Tachovska obnovili a znovu označili destičku pramene Mže.

Pramen Mže dostal tabulku od milovníků přírody

Tachovsko, Hermannsreuth – O pramenu řeky Mže opět informuje tabulka. Instalovala ji parta nadšenců z Tachovska a obnovili tak označení, které u pramene zanechal v roce 2004 průvodce pořadu Zpět k pramenům Luděk Munzar.

IKONICKÁ ŽENA ZA PULTEM Kateřina Pittlová.

Retromuzeum připomíná doby už dávno minulé

Nejdek - Unikátní Retromuzeum otevřeli Ladislav Sýkora s Ladislavem Štrosnerem v Nejdku. O víkendu měli návštěvníci první šanci prohlédnout si hned dvě expozice, které vznikly ve vile z roku 1927.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Popíjeli a spadli ze skály

Kokořínsko – Hasiči museli zachraňovat dva mladé lidi, kteří spadli z osmimetrové výšky ze skály v kokořínském Dole. Podle velitele mělnických hasičů Zbyňka Štajnce se incident stal u jeskyně Nedamy mezi autokempem a Hradem.

Herní notebook Acer Aspire V 17 Nitro.

Oblíbené notebooky Acer Aspire Nitro se vrací, navíc s novým trikem

Acer nabízí Nitro notebooky z produktové řady Aspire už nějaký ten rok. Určeny jsou hráčům, kteří hledají více výkonu, než nabízí základní herní stroje, ale zároveň nechtějí platit dvojnásobky či trojnásobky cen. Aktuální model V 17 Nitro zachovává designové prvky předchůdců.

Inteligentní reproduktor HomePod představuje pro Apple zcela novou kategorii produktů

Apple ukázal nové iPady, nadupaný iMac i inteligentní reproduktor

Cupertinský technologický gigant tentokrát připravil pro své příznivce více novinek, než očekávali. Na konferenci WWDC ukázal nejen nové verze operačních systémů pro hodinky, iPhony a iPady, ale také nový hardware. Kromě inovací stávajících iMaců a MacBooků se pustil do zcela nové oblasti – představil reproduktor HomePod.

Zadržený muž v poutech. Ilustrační foto.

Pražský městský soud projednává vydání údajného ruského hackera

Praha - Vydání údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina, o které žádají Spojené státy i Rusko, dnes v pankrácké věznici projednává pražský městský soud. Soud provázejí zvýšená bezpečnostní opatření. Na jednání se dostalo pouze několik akreditovaných novinářů, ostatní čekají před věznicí. Nikulin vinu odmítá, s vydáním nesouhlasí.

homeoffice

Doma, a přece v práci aneb Domácí pracovna

Moderní doba umožňuje mnohým z nás plnit pracovní úkoly nejen z kanceláře, ale i z domova. Pracovna je tedy stále aktuálnější téma. Pro nahodilé otevření notebooku při hledání programu kina možná stačí jídelní stůl, ale místo pro systematickou práci nebo studium by mělo vypadat docela jinak.  

Muž, který odnesl notebook

Hledá se muž, který si odnesl zapomenutý notebook

Praha – O notebook za téměř 27 tisíc korun přišla žena, která se zastavila na nákup v Karlíně. V prodejně potravin v Kollárově ulici si při placení odložila počítač na pult – načež odešla s nákupem, aniž si uvědomila, že na notebook zapomněla.

Tzv. chytrá lavička s wi-fi a dobíjením v Litoměřicích

Solární lavičky s Wi-Fi se objeví v Blatné i na Lipně

V některých místech v Česku se už koncem května budete moci usadit na solární lavičku a nabít si na ní mobil nebo notebook. Mezitím si díky bezplatné Wi-Fi vyřídíte například e-maily. Počet chytrých laviček by měl zvolna růst.

Ilustrační foto.

Pes vylekal zloděje, který v panice přepadl přes balkón

Kuriózní případ vyšetřují ostravští policisté. V jejich rukou skončil devatenáctkrát trestaný recidivista (37 let), kterého v těchto dnech nad ránem při vloupání do bytu vyděsil štěkající pes. Muž v panice i s lupem vycouval k balkónu, přes který přepadl.

Ilustrační foto.

Moderní výukové pomůcky jsou oblíbené a běžné na mnoha školách

Praha - Tablety, ipady, interaktivní tabule a e-učebnice jsou dnes na mnoha školách běžnou součástí výuky. Moderní výukové pomůcky jsou oblíbené u dětí i mnoha učitelů, kterým usnadňují organizaci práce ve třídě. Ministerstvo školství užívání moderních pomůcek podporuje a chtělo by, aby se do budoucna objevovaly na stále více školách.

Zloději si nebrali servítky. Rozbili boční okno a navigaci vyrvali.

Policie odhalila gang, který na Ostravsku kradl hlavně autonavigace

/FOTOGALERIE/ Na drahé navigace z automobilů se zaměřoval tříčlenný gang, který v těchto dnech zatkla moravskoslezská policie. Tři muži mají na svědomí nejméně devatenáct ukradených navigací za bezmála půl milionu korun. Kriminalisté ale předpokládají, že skutečné číslo je podstatně vyšší, a to až o několik desítek. Další případy se jim nyní snaží prokázat.

Policie. Ilustrační foto.

Z domku zloděj odnesl šperky, peníze i notebook

Když se v pondělí večer vrátila devětačtyřicetiletá žena z práce domů, zjistila, že během dne její dům navštívil zloděj. Ihned proto vloupání do svého domu ohlásila policistům.

Zprovoznění sběrového dvoru v Litoměřicích

Litoměřice vyhlásily unikátní soutěž s odpady

Litoměřice – Notebook, mobilní telefon, peněžitou cenu a další mohou vyhrát obyvatelé Litoměřic, kteří se zapojí do soutěže Odpadománie aneb Přines odpad a vyhraj. Soutěž na začátku května vyhlásilo město.