Kreativ

ŠTÍTEK: notebook

Zabavený saxofon.

VIDEO: Z muže se saxofonem se vyklubal zloděj akrobat

Pražští policisté řešili minulé úterý kuriózní případ krádeže. Na jedné z žižkovských ulic narazili na patnáctkrát trestaného recidivistu, který si vykračoval se saxofonem v ruce. Když ho policisté kontrolovali, dozvěděli se od něj, že se muž rozhodl stát muzikantem a saxofon koupil na burze. Všechno bylo ale trochu jinak, než jak líčil recidivista. V úterý o případu informovali na svých stránkách pražští policisté. 

Ilustrační foto.

Muž lhal o svých příjmech. Půjčku, kterou dostal, nesplácel

Jaroměřice nad Rokytnou - Z úvěrového podvodu podezírají policisté šestadvacetiletého muže. Loni v dubnu uzavřel v Jaroměřicích nad Rokytnou s finanční společností smlouvu o poskytnutí úvěru. Necelých 6500 korun pak použil na nákup notebooku.

Čtrnáctiletý Honzík z Jičínska získal díky dárcům nové protézy

Honzík je šťastný, po čtyřech letech opět hýbe prsty

Radim - Čtrnáctiletý Honzík Kříž po čtyřech letech opět hýbe prsty, i když jen umělými. Jeho pocit? „Je to úžasné, jsem šťastný,“ říká a v očích mu poskakují ohníčky radosti. Je šťastný díky všem, kteří přispěli do sbírky Konta Bariér, kde se ke konci minulého roku během dvou měsíců sešla neuvěřitelná částka dva a půl milionu korun!

Ilustrační foto

Bývalý agent CIA si v notebooku ponechal citlivé údaje z operací. Byl zatčen

Jerry Chun Shing Lee opustil americkou Ústřední zpravodajskou službu CIA v roce 2007 a přestěhoval se do Hongkongu. Nyní byl v New Yorku zatčen za nezákonné zadržování státních bezpečnostních informací. Je také podezřelý z toho, že donášel informace o amerických agentech v Číně. Za jeho činy mu teď v USA hrozí desetileté vězení. Zprávu přinesl list The Guardian.

Ilustrační foto

Do restaurace nešel zloděj pro pití. Odnesl si vybavení kuchyně

Střední Čechy – Škodu nezvyklé výši – dokonce v řádu statisíců korun – způsobil vloupáním do dočasně uzavřené restaurace někdy v době od nedělního odpoledne do středečního večera zatím neznámý zloděj, po kterém pátrají policisté z Řevnic na Praze-západ. Do podniku v obci Lety nedaleko Dobřichovic se dostal poté, co rozbil skleněnou výplň plastového okna – a pak už měl pro své nekalé záměry volné působiště. Odnesl si peníze, notebook – a také velmi netradiční kořist: část vybavení kuchyně. Škoda se vyšplhala na 384 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Koupil si notebook, splácet ale neplánoval

Jaroměřice nad Rokytnou – Policisté podezřívají ze spáchání dvou trestných činů mladíka z Hodonínska, který loni uzavřel v Jaroměřicích nad Rokytnou smlouvu o poskytnutí úvěru. Z nasmlouvaných peněz hned odčerpal přes šest tisíc korun a koupil si notebook.

Přepadení pošty objasněno. Loupeže se dopustila 65letá žena.

K přepadení pošty ji inspirovaly filmy

Hradec Králové - Akčními filmy se inspirovala starší žena, která v prosinci přepadla poštu v ulici Fráni Šrámka v Hradci Králové. Policisté informovali, že pětašedesátiletou ženu dopadli v pondělí a obvinili ji z loupeže.

Ilustrační foto

Místo vztahu s mužem ze seznamky byla žena okradená

O věci za bezmála dvacet čtyři tisíc málem přišla žena z Karviné, která si do bytu pozvala muže z internetové seznamky. Muž z Truntovska ale daleko neutekl. Policie jej zadržela, ještě než stačil opustit město, na vlakovém nádraží.

Ilustrační snímek

Zamčená auta otevřel zloděj notebooků bez poškození

Střední Čechy – Jedno parkoviště u nákupního centra, dvě stejné chyby – a dva notebooky jsou fuč. V obou případech šlo přitom o kvalitní počítače z kategorie dražších přístrojů. To jsou atributy dvou krádeží řešených policií, jejichž podobnost zřejmě není čistě náhodná. Ani časová souvislost. Na parkovišti v Obchodní ulici v Čestlicích na Praze-východ k nim došlo ve středu po setmění: přesně v době mezi 17.26 a 17.50.

Jan Trnka

Chemie je všechno kolem nás, říká Jan Trnka

Jižní Čechy - Díky vám jsme letos mohli ocenit další mladé jihočeské talenty. Za čtyři ročníky Kabelkového veletrhu Deníku se vybralo 854 675 korun, které pomohly stovce dětí k rozvoji jejich nadání. Čtěte příběhy šikovných mladých Jihočechů.

Ilustrační fotografie.

Přečtěte si přání čtenářů Deníku. Splní se?

Deník vyzval své čtenáře, aby poslali vánoční přání, které redaktoři Deníku v těchto dnech doručí do vídeňské katedrály svatého Štěpána, kde je umístěna schránka, kam se přání ze všech koutů světa hází.

Strážníci a policisté upozorňovali řidiče na neopatrnost, které se dopouštějí, když nechávají na sedadlech aut odložené důležité a drahé osobní věci.

V autech před markety zůstávají i peněženky

Mělník – Mělničtí řidiči nejsou před vánočními svátky opatrní na své věci. Před nákupními centry běžně nechávají zaparkované vozy, ve kterých se na sedadlech povalují peněženky, kabelky, klíče nebo dokonce notebooky. Jistý lup vede zloděje k tomu, aby si vybrali právě jejich auta.

Ilustrační foto

Magistrát zlepšil podmínky pro handicapované

Pardubice – V Pardubicích mizí bariéra v komunikaci na úřadech. Prostřednictvím nové služby Tichá linka zde budou moci své požadavky vyřizovat i lidé se sluchovým handicapem. Služba funguje nonstop bez nutnosti objednání a je zcela zdarma.