Kreativ

ŠTÍTEK: notebook

Auto není trezor. Ilustrační foto.

Z automobilu zmizel notebook

Veselí nad Lužnicí – Pískovny opět lákají zloděje. Přesvědčila se o tom řidička Toyoty Yaris, která v době mezi půl osmou a půl devátou hodinou středečního večera odstavila svůj automobil právě u jedné z místních pískoven.

Záběry kamery

VIDEO: Zloděj ukradl notebook, poznáte ho?

FOTOGALERIE/ Notebook za 14 tisíc korun ukradl v jedné z karvinských elektroprodejen dosud neznámý lapka. Měl však smůlu, jeho zlodějnu natočily kamery a policie nyní žádá veřejnost o pomoc se ztotožněním pachatele.

Vykradači aut udělají většinou i škodu na vozidlech. Ilustrační foto.

Rozbil sklo auta a ukradl notebook

Tábor – Policisté pátrají po zloději, který se v noci z úterý na středu vloupal do osobního automobilu Škoda Octavia odstaveného na parkovišti v ulici Pražského povstání u domu číslo 2847.

Ilustrační foto

Zloděj byl lapen přímo při činu

Chrudim – Zajímavý „úlovek“ se před několika dny podařil policistům v Chrudimi. Přímo při činu totiž dopadli zloděje, který se vloupal do jednoho z míst pro sběrný odpad.

Ilustrační foto

Jak ochránit svůj domov? Jedině vhodnou pojistkou!

Vracíte se po těžkém dnu z práce s vidinou teplé sprchy. A ejhle, z promáčeného stropu v koupelně zjistíte, že stejný nápad měla i sousedka nad vámi. Jak předejít placení škod, vysvětluje Jiří Kubík, finanční poradce Partners.

Den otevřených dveří na Základní škole Pelhřimov, Osvobození.

Den otevřených dveří představil i Pavučinu

Pelhřimov – Do Základní školy Pelhřimov, Osvobození mohli během uplynulého týdne zamířit nejen tamní žáci, ale i rodiče, prarodiče a další zájemci z řad veřejnosti. Ve středu 14. března se ve zmíněné základní škole uskutečnil den otevřených dveří, který zájemcům nabídl ukázku netradiční výuky i nového časopisu Pavučina.

Jak najít v bytě místo na pracovní kout

Ať už pracujete z domova či nikoli, určité místo na počítač či notebook doma potřebujete i tak. Bez výpočetní techniky se v dnešní době sotva obejdeme, a tomu se přizpůsobuje i styl bydlení.

Ilustrační foto.

Skoro čtyři hodiny denně. Televize Čechům ukusuje čím dál více volného času

Hlas, které televizi po nástupu internetu věštily neodvratný ústup ze scény, se zatím nenaplnily. Naopak, počet zařízení schopných přehrávat televizní vysílání v českých domácnostech roste. A stejně tak roste i čas, po který Češi televizi sledují. Vloni to bylo v průměru už tři a tři čtvrtě hodiny každý den.

Ilustrační foto

České dráhy v regionu do tří let nasadí nejmodernější vlaky

Rychlost až 160 kilometrů v hodině. Deset míst v první třídě, 310 ve druhé, ale hlavně elektrické zásuvky pro notebooky či telefony, nízkopodlažní nástup, místa pro lidi na vozíku a bezbariérové toalety. Tak bude vypadat pět nových souprav typu push-pull, které České dráhy nasadí na čtvrtou nejfrekventovanější příměstskou trasu mezi Ostravou, Frýdkem-Místkem a Frenštátem pod Radhoštěm na konci roku 2020.

Ilustrační foto

Zloděj vykradl auto na parkovišti odpoledne

Světlá nad Sázavou – Škodu za více než třináct tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který se v pátek 2. března okolo třetí hodiny odpoledne na parkovišti v Dolní ulici ve Světlé nad Sázavou vloupal do zaparkovaného osobního automobilu Škoda Superb.

Policie. Ilustrační foto.

Zlodějská dvojice měsíce vykrádala auta. Přišla si na statisíce korun

Chomutovsko, Ústecký kraj - Spanilá zlodějská výprava přes celý kraj. Kriminalisté minulý týden zadrželi dvojici, která téměř půl roku brala útokem parkoviště na Chomutovsku, kde vnikala do zaparkovaných aut. Vyšetřování ale ukázalo, že se jedná o zkušené zloděje, kteří auta vykrádají po celém kraji. Celkem si za pět měsíců přišli na 323 tisíc korun.

Policie. Ilustrační foto.

Zlodějská dvojice měsíce vykrádala auta. Přišla si na statisíce korun

Mostecko, Ústecký kraj - Spanilá zlodějská výprava přes celý kraj. Kriminalisté minulý týden zadrželi dvojici, která téměř půl roku brala útokem parkoviště na Chomutovsku, kde vnikala do zaparkovaných aut. Vyšetřování ale ukázalo, že se jedná o zkušené zloděje, kteří auta vykrádají po celém kraji. Celkem si za pět měsíců přišli na 323 tisíc korun.

Policie. Ilustrační foto.

Zlodějská dvojice měsíce vykrádala auta. Přišla si na statisíce korun

Lounsko, Ústecký kraj - Spanilá zlodějská výprava přes celý kraj. Kriminalisté minulý týden zadrželi dvojici, která téměř půl roku brala útokem parkoviště na Chomutovsku, kde vnikala do zaparkovaných aut. Vyšetřování ale ukázalo, že se jedná o zkušené zloděje, kteří auta vykrádají po celém kraji. Celkem si za pět měsíců přišli na 323 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Zajímavé dokumenty a zábava pro děti. Knihovny zvou na středeční promítání

Vyškovsko- Na běžné starosti nemá studentka z Chicaga čas, prostřednictvím notebooku totiž organizuje revoluci v Sýrii. Dokumentární film #Chicagogirl můžou ve středu lidé zhlédnout v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově. „Rozhodli jsme se pro pravidelnou projekci dokumentárních filmů z projektu www.promitejity.cz. Každý měsíc představíme jeden,“ uvedla knihovnice Zdeňka Adlerová. Začátek je o půl páté. Užít si den v knihovnách můžou ve středu i děti. 

Bankomat. Ilustrační foto.

Muž rozbil kamenem dveře do banky i bankomat, daleko neutekl

V pondělí krátce před půlnocí zasahovali policisté pohotovostní motorizované jednotky a speciální pořádkové jednotky v Arkalycké ulici v Praze 4 nedaleko metra Háje. Vyslal je tam operátor tísňové linky na základě přijatého oznámení od pozorného občana, který si všiml rozbitých vstupních dveří v tamní bance.

Vloupání. Ilustrační foto.

Neznámý pachatel se vloupal do bytu v centru Jablonce

Jablonec n. N. – V pátek 16. února v době od půl jedné v noci do deseti hodin dopoledne neznámý pachatel zatím nezjištěným způsobem překonal vchodové dveře do bytového domu v ulici Generála Mrázka.

Peníze. Ilustrační foto.

Lidé si v Praze vydělají o třetinu víc, nejhlubší propast je v obchodu

/INFOGRAFIKA/ Pražští zaměstnanci si za měsíc vydělají zhruba o 30 procent víc než jejich kolegové v ostatních městech. Mnohem častěji mohou využívat i nefinanční odměny, mezi které patří mimo jiné dovolená navíc, používání notebooku k soukromým účelům či pružná pracovní doba.