Kreativ

ŠTÍTEK: notebook

Ilustrační foto

Konec tištěných podkladů. Město ušetří desetitisíce

Rakovník – Schváleno. Rakovničtí zastupitelé mohou k jednotlivým projednávaným bodům diskutovat bez jakéhokoliv omezení. Rozhodli o tom na pondělním zasedání přímo přední představitelé města, kteří schválili změnu jednacího řádu zastupitelstva města. Stejně tak skončila doba papírových podkladů pro jednání, nově je budou zastupitelé dostávat v elektronické podobě.

Hledaná žena.

Žena si k nákupu přibalila zapomenutý notebook. Teď ji hledá policie

/VIDEO/ Policisté z místního oddělení v Karlíně pátrají od pondělí 7. ledna po starší ženě. Tu toho dne v jednom z obchodů v Křižíkově ulici zachytila bezpečnostní kamera při tom, jak předvedla v praxi pravdivost pořekadla "příležitost dělá zloděje". S nákupem si totiž odnesla cizí majetek.

Ilustrační foto.

Žádná omezení v diskuzi. Zastupitelé chystají změnu jednacího řádu

Rakovník – Vedení města Rakovník chystá změnu v jednacím řádu zastupitelstva města. Radnice předkládá návrh, kde je mimo jiné zrušeno omezení týkající se počtu vystoupení či komentářů zastupitelů k projednávanému bodu, či časový limit pro diskutující. Kromě toho by veškeré podklady k jednání měli zastupitelé dostávat v elektronické formě. Řekl to starosta města Luděk Štíbr (ODS), který změnu předložil na radě města. Vše ještě musí schválit zastupitelé.

Tipy pro umístění televize, aby příliš nerušila

V dnešní době jsme doslova obklopeni elektronikou. Nezřídka vejdete do domácnosti, kde mají dvě až tři televize: jednu obrovskou v obýváku, menší v ložnici a pak ještě malou třeba v kuchyni nebo v dětském pokoji. Přesto se na ně skoro nikdo nedívá, protože je každý člen rodiny přilepen ke svému telefonu nebo tabletu.

Ilustrační fotografie.

Lumpovi se líbil počítač

Kařez – Necelá hodinka stačila ve středu přes poledne zloději ke krádeži notebooku v opuštěném voze.

Nálezy. Ilustrační foto.

Lidé nejčastěji do ztrát a nálezů nosili peněženky

290 věcí loni skončilo ve ztrátách a nálezech v Kroměříži. 129 z nich opět našlo svého majitele. Přičemž se nejčastěji jednalo o peněženky, v minulém roce jich bylo 67, a klíče, kterých bylo 56. Nechyběly však ani mobilní telefony, občanské průkazy nebo jízdní kola.

Znáte je? Volejte linku 158.

Vystavený notebook je fuč

České Budějovice – Policisté potřebují pomoci s krádeží z 19. prosince. Tehdy neznámý zloděj v 15.11 h sebral v nákupním centru v Českém Vrbném vystavený notebook za skoro 11 000 korun a podařilo se mu pronést ho bez zaplacení.

Policie, ilustrační foto

Zloděj vykradl dům v Pálovicích. Odnesl elektroniku

Pálovice - Do rodinného domu v Pálovicích se vloupal zloděj. Dovnitř se dostal oknem. Odcizil notebook, mobilní telefony, televizor a další věci. Na pozemku domu vnikl ještě do uzamčené kůlny, odkud odcizil křovinořezy.

Kde najít v malém bytě místo na pracovní kout? Klidně ve skříni

Běžnou součástí domácnosti je dnes počítač či notebook, a to i v případě, že si nenosíme práci domů a nevyužíváme jej k povinnostem, ale jen k vyhledávání informací, komunikaci a zábavě. Nejde o nijak objemné zařízení, ale ve stísněném bytě přesto může vyvstat palčivý problém - kam s ním.

Ilustrační fotografie.

Chtěl práci a nechal se okrást

Jihlavsko – Kuriózní případ řeší jihlavští policisté. Muž z regionu ve snaze získat práci postupně přišel o auto, notebook, mobilní telefon i finanční hotovost.

Solární lavička na Masarykově náměstí ve Slaném s připojením na internet zdarma a možností dobití telefonu, tabletu či notebooku prostřednictvím dvou USB zástrček.

OBRAZEM: Slaňáci mají nové solární lavičky i s internetem

Slaný - Dvě nové solární lavičky stojí na Masarykově náměstí ve Slaném. Kromě své základní funkce nabízí připojení k internetu zdarma a možnost dobití telefonu, tabletu či notebooku prostřednictvím dvou USB zástrček. Umístění laviček není náhodné.

Ilustrační foto.

Podvodník se vydává za místostarostu Kočova

Kočov – Jméno místostarosty obce Kočov Davida Strejčka používá podvodník, který si objednal různé zboží za desítky tisíc a nezaplatil za ně. Obci i místostarostovi tím způsobuje především nepříjemnosti.

Ilustrační foto.

Zapomenuté věci na veřejných místech? Většinou hned zmizí

Berounsko - Cestu autobusem mnozí lidé prospí. Mnohým z nich se hluboký spánek nevyplatí. Probudí se na poslední chvíli a rychle z dopravního prostředku vystoupí, aniž by si s sebou vzali své osobní věci. Ty pak zůstanou ve vlaku či autobusu na pospas ostatním cestujícím. Na takový okamžik čekají různí pobertové, kteří už s nepozorností cestujících mají určité zkušenosti.

Ilustrační foto.

Zapomenuté kabelky ve vozech přilákaly zloděje

I když se snaží policisté stále připomínat to, že automobil není trezor, najdou se lidé, kteří ponechají cennosti ve voze „napospas osudu“. Hned dva takové případy museli v pátek 30. listopadu řešit policisté v Přerově a Hranicích. Řádění „automobilového fantoma“ se během pátečního večera nevyhnul ani muž z Přerova, který si v kufru svého vozu nechal tašku s notebookem.

Informatiku žáci vyzkouší ve finále.

Informatiku žáci vyzkouší ve finále

Dvůr Králové - Dva žáci z regionu se probojovali do celostátního kola soutěže IT - SLOT (systém logických otázek). Konkrétně děti ze Schulzovy sady Dvůr Králové nad Labem a Základních škol Studenec na Semilsku.

Policie marně upozorňuje řidiče, aby v autech nic nenechávali.

Auto není trezor, o to víc nezamčené. Přišel o foťák a notebook za 22 tisíc

Znojmo – Až na dvaadvacet tisíc korun vyčíslil škodu třiapadesátiletý muž z Jihlavska, který do několika prodejen v centru Znojma přivezl zboží. S vozem ve čtvrtek po desáté hodině dopoledne na chvíli zastavil na Horním náměstí a potom i v Kovářské ulici. „Po druhém návratu k autu zjistil, že mu ze sedadla zmizel batoh. Měl v něm fotoaparát, notebook, diář a razítka,“ sdělila v pátek policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Sousoší řezbáře Radka Zdražila v Kozlovicích.

Modernímu Komenskému nechybí notebook

Nevšední atrakcí se stala dřevěná socha řezbáře Radka Zdražila, která stojí před budovou kozlovické základní školy. Sousoší tvoří Jan Amos Komenský a dítě držící v rukách notebook.

Ilustrační foto

VIDEO: Zloděj ukradl notebook

Hlinsko - Ve firmě XAZ došlo 1. října 2018 dopoledne ke krádeži notebooku. Neznámý pachatel využil zaneprázdněnosti prodejců a odcizil notebook značky Lenovo v hodnotě téměř 10 000 korun.

Ilustrační foto

Vyděračské e-maily hrozí zveřejněním fotek z webkamer. Jde o podvod

V Česku se podle policie šíří vyděračské e-maily vyhrožující zveřejněním choulostivých snímků z webkamer notebooků, pokud lidé nezaplatí 250 dolarů (asi 5443 korun). Vyděrači ale žádná citlivá data ve skutečnosti nemají, takže lidé by jim v žádném případě platit neměli, oznámil na webu policie mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. E-maily by lidé měli raději rovnou mazat.

Záběry z bezpečnostní kamery.

Kamery zachytily zloděje, který neodolal pohledu na notebook

Ostrava – Shon, roztěkanost, telefonování a vyřizování několika věcí najednou. Výsledkem pak bývají zapomenuté tašky, notebooky a další věci ponechané u vozidel, v prostředcích městské hromadné dopravy i na dalších nejrůznějších místech.

Zloděj v apartmánech.

Trochu zmatený a nešikovný, ale úspěšný. Zloděj si z apartmánu odnesl notebook

/VIDEO/ Zatím neznámý chlapík přišel 27. července nedlouho před devatenáctou hodinou do domu s apartmány v Lázeňské ulici v centru Prahy. Zjevně se však netoužil ubytovat, jeho cílem bylo něco ukrást. A jelikož byl nakonec uspěšný, nyní po něm pátrají policisté. V případě dopadení a odsouzení mu za krádež vloupáním hrozí až dva roky pobytu za mřížemi.