Kreativ

ŠTÍTEK: notebook

Ježíškova vnoučata udělají radost starým lidem v domovech pro seniory napříč republikou.

Ježíškova vnoučata plní přání seniorů i na Kolínsku

Kolínsko – Projekt Ježíškova vnoučata vytváří již druhým rokem v předvánočním čase úsměvy na tvářích seniorům, kteří žijí v domovech napříč republikou. Již minulý ročník splnil projekt na 600 vánočních přání a letos se do projektu zapojilo ještě více seniorů. Je mezi nimi i řada klientů domovů na Kolínsku.

Ilustrační foto.

Vloupal se do prodejny, ukradl i notebook

Notebook značky Toshiba, ale také pět set korun a platební kartu odcizil z prodejny v Čechově ulici v Přerově neznámý zloděj, který se do obchodu vloupal v noci z pátku na sobotu.

Ilustrační foto.

Na Znojemsku řádí zloději. V noci vykradli obchod i čerpací stanici

Hnanice - V noci z úterý na středu se někdo vloupal do prodejny čerpací stanice v Hnanicích. Násilím překonal zadní dveře a vnikl dovnitř. „Tam pak z regálů za pultem ukradl krabičky cigaret různých značek. Při vloupání vznikla škoda asi padesát tisíc korun," sdělila mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Ilustrační foto.

Češi se nejčastěji připojují k internetu na smartphonech, druhé jsou notebooky

/INFOGRAFIKA, ANKETA/ Pohlaví, výše přijmu i věk. To vše podle digitální agentury Aitom ovlivňuje volbu, v jakém zařízení lidé nejvíce využívají internet. Z jejího průzkumu vyplývá, že nejčastěji se uživatelé připojují na sítě ze svých chytrých telefonů. Na surfování na internetu používá smartphony každý druhý Čech.

Ilustrační foto.

Muže okradla dívka z Jihlavy

Jihlavsko – Policisté už znají totožnost mladé dívky, která letos v září okradla muže v obci nedaleko Rapotic. Muž si ji vzal k sobě na noc, když se ale ráno probudil, tak zjistil, že mladá žena je pryč a společně s ní také jeho věci.

Pavel Bohun

Pamětníkům tváří v tvář

Denně býváme svědky toho, nakolik naše charaktery křiví mizerná historická paměť. Její dobré kondici neprospívá ani současnost v hektickém 21. století, a tak je podle mého soudu dobře, že pro naše ratolesti vznikl projekt nazvaný Příběhy bezpráví.

Ilustrační foto

Zloděj způsobil škodu za osmdesát tisíc korun

Pelhřimov – Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí pachateli, který kradl v jedné z prodejen v Řemenovské ulici v Pelhřimově. Škoda, kterou po sobě zloděj zanechal, dosahuje celkové částky kolem osmdesáti tisíc korun.

Ilustrační foto.

Zastavárník zpronevěřil, co mohl

Nejdek – Svou roli si poněkud popletl prodavač v nejdecké zastavárně, který si přivlastnil věci, aniž by mu patřily. V úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch si ponechal svěřené finanční prostředky a věci.

Ilustrační foto.

Podváděl napříč republikou

Z podvodů po celé České republice viní policisté šestačtyřicetiletého muže z Mariánských lázní. Tomu se letos podařilo oklamat skrze internetový portál i o jedenáct let mladšího muže z Prostějova.

Poznáte muže na snímku?

Kamery v Ostravě pomáhají odhalovat nepoctivé nálezce

Kytara, notebook, mobilní telefon, peněženka, obálka s desítkami tisíc korun. Na první pohled naprosto rozdílné věci, které však mají jedno společné. Roztržití majitelé je zapomněli na různých místech. Nechali je například odložené u svých vozů, na střechách automobilů, ve vlacích, autobusech nebo tramvajích.

Ilustrační foto.

Češi stále podceňují bezpečnost mobilů. Svá hesla pravidelně mění jen polovina

Polovina tuzemských uživatelů stále podceňuje důležitost hesel, ať už k počítači či různé PIN kódy a pravidelně je nemění. Máme také nedostatečně zabezpečený mobilní telefon i přesto, že roste počet pravidelných uživatelů internetového bankovnictví s přístupem právě přes mobil. Upozornila na to Česká bankovní asociace (ČBA).

Ilustrační foto.

Rozbil okno auta a kradl

České Budějovice - Ukradl tablet, notebooky a propagační materiál. Dohromady si z aut odnesl věci za 55 tisíc korun.

Ilustrační foto

Neupozorňujte zloděje zbytečně na své auto, varuje policie

Brandýs nad Labem – Neopatrnost se nevyplácí. Tak zní pondělní upozornění Evy Hašlové z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ v době, kdy se sice zatím zvolna, nicméně už nepřehlédnutelně začínají objevovat známky předvánočního shonu. Řeč přitom ještě není o gruntování, ale o nákupní aktivitě. Právě ta se může nečekaně a neplánovaně prodražit. Rozmanitým chmatákům a lapkům, kteří by si rádi přilepšili na cizí úkor, totiž s blížícím se adventem přichází období žní. Rok co rok to bývá stejné: před koncem roku mají i zlodějíčci hotový frmol.

Valtičan Jiří Petrů (ČSSD) byl členem Poslanecké sněmovny jedenáct let.

Novou koalici ČSSD a Babiše si už představit nedokážu, říká Petrů

Břeclavsko /ROZHOVOR/ – Ještě pár posledních věcí. Pak zaklapne notebook. A odejde. Minulým čtvrtkem skončilo pro Jiřího Petrů z Valtic jedenáctileté období, ve kterém byl poslancem. V posledních volbách ze sněmovny vypadl, když doplatil na mizerný výsledek jeho domovské ČSSD. Nyní vyklízí svou kancelář v Dělnickém domě v Břeclavi a chystá se na politický důchod.

Vězení. Ilustrační snímek

Mladík si na den vypůjčil televizi, ale už ji nevrátil

Smržovka – Jedenadvacetiletý mladík si po dohodě v září odnesl od jisté ženy televizor a notebook, vše za více jak patnáct tisíc korun, s tím, že vše následující den vrátí, což ovšem do současné doby neučinil.

Ilustrační foto

Seniorka přišla o zavazadla

Vimpersko - Žena si na chvíli odložila dvě tašky do příkopu u silnice, během chvíle je odcizil kolemjedoucí řidič.

Škola VOŠIC.

Studenti: K učení používáme internet. Jen někteří z nás si informace ověřují

Deník ve spolupráci s magistrátem nabízí další díl seriálu Praha očima studentů. Žáci středních škol vyjadřují názor na studium i na život v metropoli. Tento týden odpovídali studenti VOŠ informačních studií v Praze 4. Jak jsou na tom studenti s návštěvou knihoven a vyhledáváním informací v knížkách a na internetu? Ověřují si informace, které najdou na webu?

Pošta. Ilustrační foto.

Soud začal řešit kauzu zmanipulovaných tendrů pošty

Někdejší náměstek generálního ředitele České pošty Richard Soldán odmítl obžalobu, podle které pomáhal manipulovat tendry týkající se zadávání malých stavebních zakázek. Spis o něm tvrdí, že jako úplatek přijal notebook, což rovněž odmítl. Případem se dnes začal zabývat pražský městský soud, před kterým stanulo pět bývalých manažerů pošty, pět zástupců firem a tři společnosti. Kauza se týká také tendru na dodávky náhradních dílů a pneumatik, kvůli čemuž je před soudem hustopečská firma Agrotec ze svěřenských fondů předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Manažer této firmy Pavel Richter odmítl před soudem vypovídat.

Mimořádná obezřetnost je namístě – a to nejen přímo na místě. Tak lze shrnout upozornění policie před víkendem, který se spousta motoristů chystá využít k předdušičkovým návštěvám na hřbitovech.

Schovávat cenné věci do kufru auta před hřbitovem? To je špatně, varuje policie

Střední Čechy – Mimořádná obezřetnost je namístě – a to nejen přímo na místě. Tak lze shrnout upozornění policie před víkendem, který se spousta motoristů chystá využít k předdušičkovým návštěvám na hřbitovech. Policejní zkušenosti totiž hovoří jednoznačně: nadcházející Památka zesnulých představuje pro nejrůznější chmatáky velkou výzvu. A pozor: také signál, který zlodějíčci i zloději nepřehlédnou: blíží se období adventu, které tahle sorta lidí považuje za období žní. Alespoň míní sklizeň ve svém oboru.

Ilustrační foto

Knihovna dostala novou počítačovou techniku

Dárek v podobě nového hardwarového vybavení dostala koncem září za symbolickou cenu Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm od společnosti Continental Automotive Czech Republic s. r. o.