Kreativ

ŠTÍTEK: notebook

V rámci dne otevřených dveří kladenští hasiči ukázali svou techniku veřejnosti.

Kladeňáci si prohlédli hasičskou techniku

Kladno - U příležitosti dne svatého Floriána, patrona hasičů a ochránce v nebezpečí ohně, se ve čtvrtek 4. května ve vybraných hasičských stanicích konal den otevřených dveří. Jinak tomu nebylo ani na stanici Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje v Kladně.

Ztráty a nálezy. Ilustrační foto.

Lidé ztratí prakticky cokoliv: snubák, protézu i bičík

Orlickoústecko, Svitavsko - Ztratit se dá cokoliv a kdekoliv. V autobuse, ve vlaku, na ulici. Od snubního prstenu až po prodejní stánek. I ty se našly v ulicích našeho regionu a pod příslušným evidenčním číslem čekají na úřadě na svého původního majitele.

Ilustrační foto.

Zloději okrádali diváky rallye

Klatovsko – Návštěvníci rallye si nedávali pozor na své věci a doplatili na to. Policisté během soboty přijali pět oznámení o vloupání do zaparkovaných vozidel. A to v lokalitách, kde právě v tento den jela rallye.

Ilustrační foto.

Vykradl dům, odnesl si nejen zlaté šperky

Rodinný dům si k vyloupení vyhlédl v půlce dubna zatím neznámý zloděj. Mezi čtrnáctým a sedmnáctým dubnem se tak dostal do budovy v severovýchodní části Prostějova a následně jejího majitele připravil o peníze i klenoty.

Ilustrační foto

Jihočeši dluží 20 miliard

Jižní Čechy - Po 47 tisících Jihočechů vymáhají exekutoři téměř dvacet miliard korun. S exekucí se potýká desetina obyvatel kraje starších patnácti let.

Ilustrační foto.

Z aut zmizely notebooky i plynová pistole

Že auto není trezor a lidé by v něm neměli nechávat cenné věci, policie opakuje donekonečna. Lehkovážnost se vymstila majitelům, kteří v pátek dopoledne zaparkovali svůj vůz v Jurikově ulici v Hranicích. Neznámý zloděj rozbil skleněnou výplň dveří a obě auta vykradl.

Ilustrační foto

Za krádež notebooku půjde před soud

Vimperk - Notebook Packard Bell s externí bezdrátovou klávesnicí a myší a textilním pouzdrem ukradl v lednu třiatřicetiletý muž předchozímu nájemníkovi.

Ilustrační foto.

Češi kupují na splátky hlavně chytré mobilní telefony a laptopy

Češi kupují na splátky dlouhodobě hlavně chytré mobilní telefony, televizory a notebooky. V létě stoupají prodeje klimatizací, před Vánocemi se pořizují touto formou dražší dárky, například fotoaparáty. Hodně lidé využívají slevy, což je patrné hlavně na začátku roku, kdy jdou na odbyt bazény a nábytek. Videím a přehrávačům už odzvonilo. Vyplývá to z dat společností financující nákupy na splátky.

Herní notebook Acer Aspire VX 15.

Herní notebook Acer Aspire VX 15: dostupné hraní na cestách

Na první pohled byste si mohli nový Aspire VX 15 splést se špičkovými notebooky Predator od stejného výrobce. Není divu, VX 15 si od výkonnějších kolegů půjčuje celou řadu designových prvků a také propracované chlazení. Protože je ale jednou z jeho lákavých vlastností přívětivá cena, není zařazen mezi predátory.

Ilustrační foto

Měl sedět ve vězení, místo toho vykrádal slušné lidi

Karviná – Již dvanáctkrát soudně trestaný muž se vyhýbal nástupu do vězení a místo toho dál okrádal poctivě pracující. Čtyřiatřicetiletého recidivistu ale policisté již dopadli, muž je ve vězení za předchozí zločiny a čeká ho další soud.

Zájem o internetové nakupování v České republice každoročně vzrůstá

Po internetu nakupujeme hlavně oblečení, kosmetiku a počítače

Praha - Češi nakupují na internetu nejvíce oblečení, kosmetiku a počítače. Oblečení či obuv si alespoň jednou ročně objedná v e-shopu 49 procent lidí. Kosmetický přípravek či parfém si pak objedná 39 procent zákazníků, počítače a notebooky si v e-shopech kupuje 35 procent lidí. Vyplývá to z výzkumu Asociace pro elektronickou komerci (APEK).

Ilustrační foto.

V Česku používají internet více než tři čtvrtiny lidí

Praha - Internet v Česku loni používalo 76,5 procenta lidí ve věku nad 16 let. Velká část mladých lidí do 24 let trávila na internetu přes 20 hodin týdně. K přístupu na internet v Česku nejčastěji sloužil notebook, podíl mobilů ale rychle roste.

Zakoupeny byly nově také elektronické lupy pro zrakově postižené návštěvníky knihovny nebo speciální deskové hry.

Knihovna bourá bariéry a je otevřeným místem pro všechny

Karlovy Vary - Krajská knihovna Karlovy Vary se tradičně věnuje práci se zdravotně znevýhodněnými čtenáři a neustále hledá nové možnosti, jak své služby pro tuto cílovou skupinu zlepšit. Díky podpoře Nadace ČEZ bylo možné upravit a dovybavit oddělení pro handicapované.

Nálezci notebooku.

Pomohou záběry kamer objasnit osud počítače?

Praha – Přes měsíc již postrádá přenosný počítač muž, který svůj notebook zapomněl v provozovně rychlého občerstvení ve Vysočanské ulici. Stalo se to v pátek 17. února v šest večer. Bezpečnostní kamery zachytily, jak se majitel zvedl od stolu, u kterého nedopatřením zanechal batoh určený k přenášení elektroniky – načež se ke stejnému stolu posadili dva muži a mladá žena.

Herní notebook Lenovo Legion Y520.

Lenovo Y520: herní legionář s dominantní podsvícenou klávesnicí

Lenovo dává do hromady novou legii herních notebooků, se kterými chce vybojovat přízeň hráčů. První dva kousky už vyrazily do boje a my vám představíme cenově dostupnější model z této dvojice - Lenovo Legion Y520. O herních noteboocích se píše a určitě také bude psát hodně a často.

Dvaašedesát preventistů ze SDH okresu Benešov prošlo školením.

Dobrovolné hasiče školili v Petroupimi

Petroupim – Celkem dvaašedesát preventistů se zúčastnilo školení sborů dobrovolných hasičů okresu Benešov. Lektory byli profesionálové z HZS Benešov.

Ilustrační foto.

Kromě snubních prstenů a pily zloděj odnesl i kořalku a česnek

Brněnsko – Pestrý lup si odnesl zloděj, který vykradl domek v Omicích na Brněnsku. „Vzal motorovou pilu a dva snubní prsteny. Kromě toho i šest lahví kořalky, třináct piv a pět kilo česneku. Škoda je nejméně dvacet tisíc korun," vyčíslil  policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Prezident USA Donald Trump přednesl svůj první projev k oběma komorám Kongresu.

Trumpova ochranka pochybila, přišla o notebook s tajnými daty

Ochrance amerického prezidenta Donalda Trumpa ve čtvrtek v New Yorku zatím neznámý zloděj ukradl notebook s tajnými informacemi včetně plánů Trumpova newyorského mrakodrapu Trump Tower či údajů o e-mailové aféře někdejší ministryně zahraničí Hillary Clintonové. S odvoláním na nejmenované policejní zdroje o tom dnes informovala televize ABC News.

Ilustrační foto

Zloděj se schovával v ložnici za postelí

Dolní Libchava - Nečekaného návštěvníka objevil v ložnici rodinného domu v Dolní Libchavě manželský pár. Nenapravitelného zloděje, který opustil brány věznice před pár dny, už soud poslal do vazby.

Turnaj Omen World of Tanks 3v3 Cup.

Zúčastněte se Omen World of Tanks turnaje a vyhrajte 36 tisíc korun

Herní portál Grunex.com si ve spolupráci se značkou Omen připravil pro všechny milovníky tanků absolutní bombu pro tento rok. A to Omen World of Tanks 3v3 Cup s celkovou dotací 36 tisíc korun! Bude se tedy jednat o nejlépe dotovaný cup v historii World of Tanks na české scéně.

Ukradl notebook z brněnských kolejí v Kounicově ulici. Policie hledá zloděje, který ho poté prodal do bazaru.

Kradený notebook neznámý muž prodal v bazaru. Zloděje usvědčí záběry z kamer

Brno /VIDEO/ - Notebook se nedávno vrátil z bazaru zpět k svému majiteli z brněnských kolejí v Kounicově ulici, kterého na začátku prosince okradl dosud neznámý muž. Při průchodu vrátnicí zloděje zachytila kamera, jejíž záběry ve čtvrtek zveřejnili policisté. "Pokud muže poznáte, obraťte se prosím na kriminalisty prostřednictvím linky 158," vyzval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ilustrační foto.

Velké obchodní řetězce EET vítají

Táborsko – Názory na elektronickou evidenci tržeb se diametrálně liší podle velikosti prodejen. Menší obchodníky příliš netěší, velké řetězce ji vítají.

Cyklostan jednoduché konstrukce tvořené obrácenými bicykly si nechaly patentovat Helena Záleská (vlevo) a Petra Krhutová z Ostravy.

Ostravský akcelerátor představil zajímavé projekty

/FOTOGALERIE/ Potřeba lehkého skladného stanu pro cestu na kolech napříč Evropou byla impulsem pro vytvoření nejlepšího letošního projektu ostravského akceleračního programu podpory podnikání Green Light.