Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

Petr Zámorský

Zámorský se o nominaci dozvěděl u oběda na internetu

Zlín – Zrovna včera dopoledne doma obědval, když si na internetu přečetl, že je nominovaný do české reprezentace. Nadaný 20letý obránce extraligových hokejistů Zlína Petr Zámorský tak příští týden odehraje v národním týmu turnaj Oddset Hockey Games ve švédském Malmö, třetí podnik Euro Hockey Tour (EHT).

Hvězda české hokejové reprezentace Tomáš Plekanec.

Plekanec po kiksu v Moskvě: Hráli jsme katastroficky, vrátí nás to na zem

Moskva - S ostudným skóre 2:13 a bez bodového zisku uzavřel český hokejový tým své vystoupení na turnaji Channel One Cup. Výběr v čele s kapitánem Tomášem Plekancem dokázal skórovat pouze v prvním duelu proti Finům, kteří se jako jediní obešli bez posil z NHL, následně dvakrát vysoko prohrál s vítězi turnaje Rusy i se Švédy.

Čeští hokejisté vstoupili do turnaje Channel One Cup porážkou s Finskem.

Čeští hokejisté podlehli Finům a poprvé v sezoně ztratili body

Helsinky – Čeští hokejisté vstoupili do turnaje Channel One Cup, který je druhým dílem série Euro Hockey Tour, porážkou. V Helsinkách podlehli domácímu Finsku 2:3 a poprvé v sezoně ztratili body. Skóre otevřel už po 26 vteřinách Zdeněk Kutlák, ale pak se trefili třikrát Finové a až v samém závěru snížil Aleš Hemský. V sobotu se Češi utkají v Moskvě s domácím Ruskem.

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Není to o tom, že máme hráče z NHL, tvrdí Hadamczik před Finy

Praha – Ve Finsku, kde se před měsícem radovali z premiérového triumfu na turnaji Karjala, vstoupí ve čtvrtek čeští hokejisté do druhého podniku seriálu Euro Hockey Tour (EHT). Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika se na úvod Channel One Cupu utkají s Finskem, které v prvním zápase v sezoně porazili gólem Petra Nedvěda 1:0.

Roman Polák z Vítkovic.

Polák v začátek NHL moc nevěří, sezonu klidně dohraje ve Vítkovicích

Praha - Hokejový obránce Roman Polák se pomalu smiřuje s myšlenkou, že zápasy NHL se v této sezoně hrát nebudou. Zadák St. Louis při výluce kanadsko-americké soutěže hájí barvy mateřských Vítkovic a už ho napadlo, že nová kolektivní smlouva mezi hráčskou asociací a vedením ligy v nejbližší době podepsána nebude.

V domácím zápase s Libercem nebyla nouze o vypjaté okamžiky, jak zvládnou Piráti dnešní utkání na ledě soupeře?

Hokej: Potápějící se bárka Pirátů hraje v neděli v Liberci

V neděli od 15:00 hodin se hraje poslední utkání Tipsport extraligy před reprezentační pauzou. Chomutov v něm zajíždí na led posledního Liberce a čeká je vzájemný souboj o to, kdo stráví reprezentační pauzu na posledním místě. „Kdybychom byly během reprezentační pauzy na dně, na pohodě by to nepřidalo," přiznal Miroslav Zálešák.

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Hadamczik sestavil pro EHT silný tým, pomůže mu deset hvězd z NHL

Praha - Hokejová reprezentace se představí na druhém turnaji seriálu Euro Hockey Tour Channel One Cupu v Moskvě a Helsinkách s deseti hráči z NHL, kteří díky výluce působí v Evropě. Největší česká hvězda Jaromír Jágr v týmu podle očekávání chybí.

Hokejista Miroslav Šatan.

Útočník Slovanu Šatan nebude hrát po srážce s Chárou ještě měsíc

Bratislava - Hokejistům Slovanu Bratislava bude chybět jejich kapitán Miroslav Šatan ještě zhruba měsíc. Sedmatřicetiletý slovenský útočník, jenž se zranil začátkem listopadu po střetu s krajanem Zdenem Chárou v utkání KHL proti Lvu Praha, se vrátí až po příští reprezentační přestávce.

Hokejista brněnské Komety Jakub Svoboda.

Svoboda: Nedvědův gól Finům? To byla nádhera

Brno – Zatímco většina hokejistů brněnské Komety si minulý týden lámala hlavu nad třemi porážkami za sebou, útočník Jakub Svoboda měl odlišné starosti. A příjemnější. S českou reprezentací bez zaváhání uspěl na prvním podniku Euro Hockey Tour. Finský Karjala Cup ovládli Češi po suverénních výkonech a třech výhrách.

Chaos před brankou Česka reší opět bezchybný gólman Ondřej Pavelec.

Hertla reprezentace chytla, Novotný vyzdvihl výkony českých gólmanů

Turku - Výborné výkony brankářů Ondřeje Pavelce a Alexandra Saláka dovedly podle kapitána hokejové reprezentace Jiřího Novotného český tým k historicky prvnímu vítězství na turnaji Karjala. Oba inkasovali pouze jeden gól a národní mužstvo díky tomu ovládlo první akci Euro Hockey Tour.

Zbyněk Irgl dává úvodní gól do ruské sítě.

Ruský boršč k obědu a česká reprezentace konečně slaví triumf na Karjale

Turku - Čeští hokejisté poprvé v historii vyhráli turnaj Karjala. V poslední utkání porazili Rusko 2:1 a zvítězili ve všech třech zápasech podniku, který tentokrát zahajoval seriál Euro Hockey Tour. Na dnešním úspěchu svěřenců trenéra Aloise Hadamczika se v Turku podíleli góly Zbyněk Irgl a Jakub Kindl. Velkou zásluhu na výhře měl i výborný brankář Ondřej Pavelec.

Ondřej Pavelec předváděl v utkání proti Finsku psí kusy.

Pavelec ve svém živlu, fantastickými zákroky vymazal finské střelce

Turku - Nejvydařenější zápas v sezoně odchytal brankář Ondřej Pavelec. V reprezentačním dresu si připsal 27 úspěšných zákroků, ani jednou neinkasoval a výrazně se zasloužil o výhře národního týmu v Turku nad domácím Finskem na turnaji Karjala. Češi díky tomu mají šanci poprvé v historii aktuálně první díl seriálu Euro Hockey Tour vyhrát.

Brnakář Alexander Salák kryje nájezd Melkera Karlssona ze Švédska.

Parádní vstup do sezony, Češi díky třetí třetině vyzráli na Švédy

Liberec - Čeští hokejisté ve strhující bitvě v Liberci porazili Švédsko 3:1 a úspěšně vykročili za obhajobou v Euro Hockey Tour. Národní tým i s hvězdami z NHL v sestavě rozhodl o svém triumfu v úvodním utkání Karjala Cupu v závěrečné třetině, ve které vstřelil všechny branky.

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik s Michalem Vondrkou.

Hadamczik pošle do branky proti Švédsku znalce tamních poměrů Saláka

Praha - Hokejová reprezentace ve středu odstartuje novou sezonu. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika se v Liberci utkají se Švédskem v duelu, který bude součástí seriálu Euro Hockey Tour (EHT). V brance nastoupí Alexandr Salák, který chytá právě ve Švédsku a patří mezi nejlepší gólmany Elitserien.

Marek Židlický přichází na reprezentační sraz.

Hokejová reprezentace startuje sezonu i s šesti hráči z NHL

Praha - Všech 23 nominovaných hokejistů se dnes hlásilo trenéru Aloisi Hadamczikovi na srazu reprezentačního týmu před první akcí sezony, turnajem Karjala. Hadamczik má k dispozici dva brankáře, osm obránců a třináct útočníků, dva hráči - bek Marek Židlický a forvard Tomáš Plekanec - ale budou hrát jen v prvním utkají úvodní akce seriálu Euro Hockey Tour.

Jakub Svoboda (v modrém). Ilustrační foto.

Svoboda byl nominován do reprezentace

Přerov – Odchovanec přerovského hokeje Jakub Svoboda obdržel pozvánku do národního týmu. Dvaadvacetiletý útočník, který hájí barvy extraligové Komety Brno, stihl během dosavadních šestnácti odehraných zápasů vstřelit dvanáct branek a u stejného počtu asistovat.

Jakub Svoboda. Ilustrační foto

Hadamczik na Karjalu vybral z Komety pouze Jakuba Svobodu

Praha, Brno – Oproti některým dohadům se v nominaci českého hokejové reprezentace na úvodní podnik Euro Hockey Tour octil z brněnské Komety pouze útočník Jakub Svoboda. Spekulovalo se sice ještě o obránci Tomáši Žižkovi či brankáři Jiřím Trvajovi, na ty však kouč českého národního týmu Alois Hadamczik pro finský Karjala Cup neukázal. Nechybí však bývalý brněnský kapitán Petr Hubáček z finského týmu Jyväskyla.

Tomáš Plekanec (vlevo) a trenér reprezentace Alois Hadamczik.

Kladenské trio na Karjalu. A také Pavelec

Praha - Sedm hokejistů, kteří působí v české extralize díky výluce zámořské NHL, zařadil trenér reprezentace Alois Hadamczik do nominace na turnaj Karjala. A týkal se i Kladeňáků. Podle očekávání mezi nimi není největší hvězda Jaromír Jágr, na úvodním podniku Euro Hockey Tour by se ale měli představit například brankář Ondřej Pavelec, obránce Marek Židlický nebo útočníco Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý.

Filip Novák se zlatou medailí z KHL.

Obránce Novák přivezl domů ukázat Gagarinův pohár vítěze KHL

Č. Budějovice - Hokejový obránce Filip Novák představil dnes tuzemským fanouškům jako první z českých hráčů Gagarinův pohár. Do Českých Budějovic, kde se před třiceti lety narodil, mohl vzít cennou trofej určenou vítězi Kontinentální ligy jakožto člen kádru vítězného Dynama Moskva.

Brněnský hokejista Jakub Svoboda.

Sezona v Brně byla výborná, říká hokejista Jakub Svoboda

Přerov – Přestože hokejová sezona 2012/2013 je ještě daleko, řada mančaftů už začala letní přípravu. To platí také o Kometě Brno, stříbrném týmu uplynulého ročníku Tipsport extraligy, kde působí přerovský odchovanec Jakub Svoboda.

Jakub Štěpánek v brance reprezentace.

Kouč Hadamczik gólmanům oznámil: Štěpánek bude jedničkou

Praha - Brankáři české hokejové reprezentace pro nadcházející mistrovství světa Jakub Štěpánek a Jakub Kovář už od trenéra Aloise Hadamczika mají rozdělené úlohy. Potvrdil se odhad o dva roky mladšího Kováře, který dopředu počítal s tím, že přednost dostane opora Petrohradu.

Jakub Nakládal odvrací puk před brankou Jakuba Kováře.

Hokejisté se shodli, že jim proti ruskému rivalovi pomohla díra v ledu

Brno - Přerušení zápasu ve 36. minutě, kdy kvůli problémům s ledem přišla předčasně na řadu druhá přestávka, přispělo podle českých hokejistů k jejich výhře nad Ruskem. Díky následnému obratu z 0:1 na 2:1 nejenže vybojovali druhé místo na turnaji v Brně, ale tříbodový zisk jim zajistil i vítězství v celé sérii Euro Hockey Tour.

Čeští hokejisté (vpravo Petr Čáslava) prohráli ve druhém utkání na Kajotbet Hockey Games v Brně s Finskem 2:3 v prodloužení.

Nadějný náskok nestačil. Češi podlehli Finsku 2:3 v prodloužení

Brno - Čeští hokejisté prohráli ve druhém utkání na Kajotbet Hockey Games v Brně s Finskem 2:3 v prodloužení, zápas rozhodl v čase 62:27 Tuomas Kiiskinen. Finové se dostali s pěti body do čela tabulky posledního turnaje Euro Hockey Tour o bod před svěřence Aloise Hadamczika. Český tým v osmém zápase v přípravě na mistrovství světa poprvé prohrál. V neděli se utká na závěr turnaje od šesti hodin večer s Ruskem.

Hokejista brněnské Komety Tomáš Žižka.

Bylo to jako v sprnu proti HV71, komentoval Žižka start v národním týmu

Brno – Po čtyřech letech znovu přičichl k mezinárodnímu hokeji. A ucítil vítěznou vůni. Obránce Tomáš Žižka prožil povedenou obnovenou premiéru v národním týmu. K výhře 5:3 nad Švédy pomohl gólovou asistencí a na Českých hokejových hrách si v Brně připomněl atmosféru z nedávného finále extraligy. „Snažil jsem si utkání užít od začátku. Vyvolávání jmen a kulisa byly úžasné. Navíc jsme vyhráli," zářil dvaatřicetiletý obránce.

Gólman české reprezentace Jakub Štěpánek kryje střelu v zápase Euro Hockey Tour.

Osm vteřin. A Čechy nastartoval švédský vlastenec

Brno – Tři přesilovkové góly a švédský vlastenec stačil české hokejové reprezentaci k povedenému nástupu do závěrečného dílu Euro Hockey Tour. V bouřlivém brněnském prostředí navázala na výkony z loňska a porazila Švédy 5:3. Češi se vytáhli na čelo tour a mohou ji vyhrát. „Co si pamatuju, vždycky jsme měli se Švédy problémy. Jsem rád, že jsme to tentokrát zvládli," pochvaloval si kapitán Tomáš Plekanec.