Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

ČR - Švédsko 7. listopadu v Liberci.

Hokejisté zahájí obhajobu se Švédskem se Štěpánkem v brance

Gävle - S brankářem Jakubem Štěpánkem vykročí ve čtvrtek čeští hokejisté za obhajobou prvenství na turnaji Karjala, druhém dílu Euro Hockey Tour. Prvním soupeřem svěřenců trenéra Aloise Hadamczika budou v Gävle, kam se tým dnes letecky přesunul, hráči domácího Švédska.

Robert Kousal z Pardubic.

Zraněného Červenku nahradí v hokejové reprezentaci nováček Kousal

Praha - Hokejová reprezentace se na turnaji Karjala bude muset obejít bez pomoci útočníka Romana Červenky. Opora Petrohradu sice dorazila na pondělní sraz, má ale problémy se zády a dnes definitivně padla možnost, že by se v druhém dílu seriálu Euro Hockey Tour (EHT) představil.

Hokejita Roman Červenka.

Start opory Petrohradu Červenky na turnaji Karjala je vážně ohrožený

Praha - Bez útočníka Romana Červenky se v Praze začala příprava české hokejové reprezentace na turnaj Karjala. Opora Petrohradu a jedna z hlavních hvězd výběru trenéra Aloise Hadamczika má problémy se zády. Přestože dnes Červenka na sraz přijel, na ledě se neobjevil. Definitivní rozhodnutí, zda mistr světa z roku 2010 na druhý díl seriálu Euro Hockey Tour odcestuje, padne v úterý.

Sparťanský bek Jan Piskáček.

Další změna: Zraněného Ševce nahradí v reprezentaci debutant Piskáček

Praha - Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik musel udělat druhou změnu v nominaci na nadcházející turnaj Karjala. Z druhého dílu Euro Hockey Tour se omluvil obránce Lva Praha Martin Ševc, který má problémy s poraněným ramenem. Místo něj byl dnes povolán Jan Piskáček ze Sparty. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Jan Piskáček z Kladna (vlevo) a David Skokan ze Slavie.

Zraněného Ševce nahradí v hokejové reprezentaci debutant Piskáček

Praha – Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik musel udělat druhou změnu v nominaci na nadcházející turnaj Karjala. Z druhého dílu Euro Hockey Tour se omluvil obránce Lva Praha Martin Ševc, který má problémy s poraněným ramenem. Místo něj byl dnes povolán Jan Piskáček ze Sparty. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Hadamczik pozval na Karjalu i tři nováčky, nechybí ani Kaberle či Rolinek

Praha - V nominaci české hokejové reprezentace na nadcházející turnaj Karjala jsou tři nováčci. Kouč Alois Hadamczik poprvé pozval obránce Milana Douderu a útočníky Radka Smoleňáka s Janem Buchtelem. V týmu pro druhý díl seriálu Euro Hockey Tour jsou například i brankář Jakub Štěpánek, bek Tomáš Kaberle nebo forvard Tomáš Rolinek.

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Hadamczikovu sestavu ničila koncovka, kouč hledá buldoky

Pardubice - Čeští hokejisté zabránili na úvod sezony výsledkovému propadáku na Českých hrách v Pardubicích. Po porážkách s Finskem (1:3) a Švédskem (0:3) zdolali Rusko 2:1, ale stále je trápí koncovka. Kouč Alois Hadamczik viděl ale na turnaji kromě špatné produktivity pozitiva a výkonem jej tým nezklamal. V příštím týdnu se chystá odtajnit širší nominaci na olympijské hry v Soči, v které by nikdo ze současného kádru neměl chybět.

Dmitrij Kazionov (vpravo) z Ruska a útočník Roman Červenka.

Češi si vyšlápli na Rusko, od posledního místa je výhra neuchránila

Pardubice - Čeští hokejisté zdolali v závěrečném utkání na Českých hrách v Pardubicích Rusko 2:1, přesto skončili v úvodním dílu Euro Hockey Tour na posledním místě. Při shodném zisku tří bodů s Rusy i Švédy měli nejhorší skóre v minitabulce vzájemných zápasů. Zápas rozhodl v 54. minutě útočník Jakub Petružálek.

Utkání Českých hokejových her, prvního dílu Euro Hockey Tour,

Čeští hokejisté prohráli se Švédskem 0:3 a zůstávají poslední bez bodu

Pardubice - Čeští hokejisté prohráli na Českých hrách v Pardubicích se Švédskem 0:3 a zůstávají bez bodu. Svěřenci Aloise Hadamczika inkasovali dvakrát v úvodní části v oslabení, v obou případech se zapsal mezi střelce Per Aslund. Třetí gól přidal v závěru při power play Niklas Persson. O únik z posledního místa budou hrát Češi v neděli od 18:00 s Ruskem a potřebují k tomu výhru v základní hrací době.

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Hokejisté chtějí proti Švédsku napravit reputaci i udržet naději na úspěch

Pardubice - Čeští hokejisté budou po čtvrteční úvodní porážce s Finskem (1:3) bojovat v sobotu proti Švédsku o udržení naděje na úspěch na Českých hrách v Pardubicích. Svěřenci Aloise Hadamczika mají před sebou další pokus prolomit trápení v koncovce a případným úspěchem si ještě uchovat šanci na triumf na domácím turnaji před nedělním soubojem s Ruskem.

Česko vs. Finsko.

Čeští hokejisté dál přemýšlejí, jak prolomit trápení v koncovce

Pardubice - Čeští hokejisté v úvodním vystoupení na Českých hrách zůstali v utkání s Finskem u trápení v koncovce z uplynulé sezony. Soupeře přestříleli v poměru 42:24, ale dokázali se prosadit pouze jednou až za stavu 0:3. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika hledali pozitiva alespoň ve výkonu a doufají, že o víkendu proti Švédsku a Rusku se lepší výsledek dostaví.

Lukáš Krajíček

Krajíček vyléčil poraněná záda a je opět v hokejové reprezentaci

Pardubice - Hokejový obránce Lukáš Krajíček přišel kvůli problémům se zády o účast na letošním mistrovství světa, na začátku nové sezony ale v reprezentačním dresu nechybí. Třicetiletý bek přes léto zdravotní trable vyřešil a kouč Alois Hadamczik jej nominoval na České hokejové hry v Pardubicích.

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Podle Hadamczika má šanci na účast v Soči řada hráčů z Evropy

Pardubice - Boj o naději na účast na únorových olympijských hrách v Soči startuje pro hráče z Evropy na Českých hokejových hrách v Pardubicích. Podle kouče Aloise Hadamczika má hned několik hráčů z aktuálního reprezentačního kádru šanci se do výběru dostat. I po vystoupení na květnovém mistrovství světa ve Stockholmu bude prý při výběru hráčů z NHL opatrnější.

Obránci Jakub Nakládal (vlevo) a Petr Čáslava v dobré náladě na tréninku české reprezentace.

V Pardubicích jsou jedni z nejlepších fanoušků. Doufám, že přijdou

Pardubice /ROZHOVOR/ - Svaly. Rána jako z děla. Na ledě pohled naštvaného pitbulla. Před halou vždycky dobrá nálada a úsměvy na požádání. Hokejový obránce Jakub Nakládal odešel z Pardubic před dvěma lety a štace v Ufě, Spartaku Moskva a Lvu Praha jako by ho ani trochu nezměnily.

Alois Hadamczik přivítal reprezentaci v Pardubicích.

Honba za olympiádou startuje, Čeští hokejisté se sešli kompletní

Pardubice - S kompletním třiadvacetičlenným kádrem se sešla v Pardubicích česká reprezentace před Českými hokejovými hrami. Kouč Alois Hadamczik před první akcí olympijské sezony nemusel sahat v nominaci k žádné změně. Na domácím turnaji Euro Hockey Tour, který se kvůli únorové olympiádě v Soči hraje po čtyřech letech ještě před startem ligových soutěží, otestuje aktuální formu hráčů po letní přípravě.

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

V nominaci na České hokejové hry je 17 hokejistů z KHL včetně Červenky

Praha – Sedmnáct hráčů z Kontinentální ligy včetně čtyř ze Lva Praha zařadil reprezentační trenér Alois Hadamczik do nominace na České hokejové hry. Nechybí mezi nimi útočník Roman Červenka, který po odchodu z NHL z týmu Calgary posílil Petrohrad. V kádru na první turnaj série Euro Hockey Tour, který se bude hrát od 29. srpna do 1. září v Pardubicích, není žádný nováček.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Utkání brněnské Komety s Pardubicemi.

Východočeské celky začnou letošní ročník extraligy venku

Východní Čechy, Praha – Nový ročník hokejové extraligy začne už ve čtvrtek 12. září dvěma předehrávkami prvního kola. Zbývajících pět duelů se hraje o den později. Východočeské týmy Pardubic a Hradce Králové začínají na ledě Brna, respektive Sparty Praha.

Ilustrační foto

Extraliga startuje 12. září, mistr bude nejpozději 29. dubna

Praha – Nový ročník hokejové extraligy začne už ve čtvrtek 12. září dvěma předehrávkami 1. kola. Úřadující vicemistr se představí na ledě Litvínova a obhájce titulu Plzeň přivítá Vítkovice. Zbývajících pět duelů se hraje o den později. Základní část vyvrcholí 52. kolem v pátek 7. března. Nový mistr bude korunován nejdříve v úterý 22. dubna a nejpozději týden nato.

Komentátor České televize Robert Záruba.

Změna netřeba. Hokejovou extraligu bude dál vysílat Česká televize

Praha - Zápasy hokejové extraligy bude i nadále vysílat v přímých přenosech Česká televize. Ředitel veřejnoprávní televize dnes podepsal novou exkluzivní pětiletou smlouvu se společností BPA Sport marketing, která je hlavním marketingovým partnerem českého hokeje a vlastníkem vysílacích práv. ČT tak bude jako jediná vysílat nejvyšší domácí hokejovou soutěž až do roku 2018.

Kouč Alois Hadamczik v debatě s Jakubem Voráčkem.

Hadamczik u nároďáku zůstává, o jeho odvolání se ani nehlasovalo

Praha - Hokejovou reprezentaci i nadále povede jako hlavní trenér Alois Hadamczik. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje podle očekávání na středečním jednání, na němž Hadamczik předložil analýzu neúspěšného vystoupení národního týmu na mistrovství světa, o jeho odvolání nehlasoval.

České hokejové hry v Brně - ilustrační foto.

České hokejové hry vynechají Brno. Kvůli olympiádě

Brno - Příští ročník Českých hokejových her se uskuteční na přelomu srpna a září v Pardubicích, v programu tak bude chybět tradiční pořadatelské město Brno. Nebude se tentokrát konat na závěr sezony, protože kvůli olympijskému turnaji v Soči dojde ke změně pořadí čtyř turnajů Euro Hockey Tour. Na východě Čech se reprezentace Česka, Ruska, Finska a Švédska utkají na úvod seriálu na přelomu srpna a září.

Trenér Alois Hadamczik.

Česká reprezentace podlehla Rusku. Končí druhá

Brno – Reprezentačnímu týmu hokejistů nesedlo brněnské prostředí tak dobře jako v minulé sezoně. Po úvodní čtvrteční výhře proti Finsku už žádné další body nepřidal. Druhý duel v pořadí proti Švédům jim nevyšel hlavně střelecky a prohrál 0:1. Jen tři body z Českých hokejových her nakonec stačilo ke druhému místu v Euro Hockey Tour. O všem rozhodla nedělní porážka 1:2 od Ruska. „Když nedáme góly, nemůžeme uspět. To je hlavní důvod, proč jsme prohráli," konstatoval kouč Alois Hadamczik.

 Zleva Martin Thörnberg ze Švédska, český obránce Jakub Krejčík a brankář Alexander Salák.

Salák pustil Švédům jediný gól a i přes porážku spoluhráče pochválil

Brno . Brankář Alexander Salák inkasoval jediný gól, chytil i trestné střílení Jonase Anderssona, ale třetí výhru ze čtyř zápasů v sezoně proti Švédsku slavit nemohl. Čeští hokejisté totiž v Brně podlehli 0:1. Salák si tak od vychytaného čistého konta v Mälmö právě proti Švédsku i přes kvalitní výkon připsal třetí prohraný zápas za sebou.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Česká hokejové reprezentace v Brně.

Švédové dobyli Brno jediným gólem

Brno – Kouzlo brněnského ledu trvalo jen jeden zápas. Česká hokejová reprezentace prohrála ve druhém duelu na Českých hrách se Švédskem 0:1. O výsledku rozhodla trefa Pära Arlbrandta z 19. Minuty. Hadamczikovu výběru se nepodařilo posílit naději na celkový triumf v Euro Hockey Tour.  Český tým má stejně bodů jako vedoucí Rusko, které v sobotu večer hraje s Finskem. Blízko k vítězství v turnaji jsou Švédové, kteří mají před duelem s Finskem plný počet šesti bodů a tříbodový náskok před Českem, které čeká v neděli od šesti hodin večer Rusko.

Zleva Marek Trončinský z ČR, Andreas Jämtin ze Švédska, český brankář Alexander Salák a Tomáš Linhart z ČR.

Bez ranky nejsou branky, Češi v Brně podlehli Švédsku 0:1

Brno - Čeští hokejisté prohráli ve druhém vystoupení na Českých hrách v Brně se Švédskem 0:1 po trefě Pära Arlbrandta z 19. minuty a nepodařilo se jim posílit naději na triumf v Euro Hockey Tour. Tým trenéra Aloise Hadamczika má stejně bodů jako vedoucí Rusko, které raje s Finskem.

Dohromady 5846 diváků zavítalo na čtvrteční úvodní duel Euro Hockey Tour v Brně mezi Českou republikou a Finskem.

Fanouškovi chyběl na ledě mistr Straka i jeho kolega Kovář

Brno – Dohromady 5846 diváků zavítalo na čtvrteční úvodní duel Euro Hockey Tour v Brně. Na souboj české reprezentace s Finskem, který skončil vítězstvím domácích 3:2, přišli i fanoušci Adam Kuba z Brna a Dominik Vyoral z Olomouce.

Hokejové hry v Brně.

V pondělí začne předprodej vstupenek na České hokejové hry

Praha, Brno - V pondělí 4. března bude zahájen předprodej vstupenek na České hokejové hry, které se stejně jako v předchozích dvou letech uskuteční v Brně. Závěrečný turnaj seriálu Euro Hockey Tour se v Kajot Areně odehraje od 25. do 28. dubna a bude generálkou na květnové mistrovství světa ve Stockholmu a Helsinkách.Čeští reprezentanti, kteří před rokem v Brně slavili celkový triumf v Euro Hockey Tour, se postupně utkají s Finskem, Švédskem a Ruskem.