Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

Švédsko zdolalo Finsko (na snímku Niclas Andersen vlevo)

Švédsko přetlačilo Finsko. Triumf na Karjale pečetil Omark

Helsinky - Hokejisté Švédska porazili v závěrečném zápase turnaje Karjala domácí Finsko 3:2 a obhájili tak prvenství na úvodní akci seriálu Euro Hockey Tour z loňského roku. Oba celky získaly šest bodů, ve prospěch Švédů rozhodlo vítězství ve vzájemném souboji. Český tým obsadil se ziskem dvou bodů poslední čtvrté místo.

Česko - Rusko: Milan Doudera a radost spoluhráčů z gólu

Češi zdolali Rusy v nájezdech. Vůjtek si oddechl: Kluci pochopili, co chceme

Helsinky - Čeští hokejisté si na třetí pokus připsali první výhru pod trenérem Vladimírem Vůjtkem. Na závěr turnaje Karjala zdolali Rusko 4:3 v nájezdech. Fanoušky v závěru prodloužení zvedl se ze sedadel Jan Kovář, jenž u mantinelu zboural Igora Jakovleva. O chvíli později sehrál hlavní roli v rozstřelu.

Josef Jandač

Češi zatím na Euro Hockey Tour zaostávají. Chystáme změny, řekl kouč

Helsinky - Nejdřív debakl, teď přijatelná porážka a v neděli? Čeští hokejisté uzavřou první turnaj Euro Hockey Tour a zatím nemají na svém kontě jediný bod: po neúspěchu se Švédskem nestačili ani na Finsko. Co ukážou proti Rusku? Svěřenci nového kouče Vladimíra Vůjtka se pořád hledají. I proto dojde na další změny.

Finsko - Česko: Domácí tým slaví gól v české síti

Češi prohráli i s Finskem a z kabiny znělo: Bylo to lepší a sympatické

Helsinky - Čeští hokejisté neuspěli ani ve druhém vystoupení pod novým trenérem Vladimírem Vůjtkem. Na turnaji Karjala v rámci Euro Hockey Tour prohráli s Finskem 1:2. Nepomohly ani šachy trenéra a jiný brankář. Přesto je pohled na výsledek sobotního duelu optimističtější - reprezentace navíc držela s favorizovaným domácím výběrem krok.

Vladimír Vůjtek

Vůjtek a jeho smutná premiéra. Nesmíme hned dostat gól, tvrdí český kouč

Örnsköldsvik, Helsinky - Alois Hadamczik, Vladimír Růžička a teď Vladimír Vůjtek. Hokejovou reprezentaci dál vede kouč se zkušenostmi a autoritou. Jenže v zápasech Euro Hockey Tour je vcelku jedno, kdo na lavičce stojí. Alespoň se tak zdá - zatím. Vůjtek (podobně jako jeho předchůdci) poznává, že elita Evropy je jinde.

Jan Hruška.

Vyhne se prokletí Richarda Krále? Hrušku čeká pozdní premiéra v reprezentaci

Brno – Co rok, to reprezentant. Tato kvóta platí pro minulou i letošní sezonu. Po odchodu obránce Michala Kempného do ruského Omsku má hokejová Kometa opět zástupce na reprezentační soupisce. Na finský turnaj Karjala Cup odjel s českým výběrem brněnský útočník Jan Hruška. „Teď už jsem příliš nečekal, že dostanu pozvánku. Přece jen v devětadvaceti letech je taková premiéra docela rarita," usmívá se.

Český reprezentant Milan Gulaš.

Gulaš se na EHT těší, jak pokecá česky. Ale varuje: Švédsko má silný tým

Örnsköldsvik - Hokejový útočník Milan Gulaš z Färjestadu očekává při čtvrtečním úvodním utkání českých hokejistů na turnaji Karjala v Örnsköldsviku s domácími Švédy plný stadion a velmi těžký boj. Podle jednoho ze dvou krajánků ze švédské ligy v české nominaci má výběr Tří korunek silný kádr.

Český reprezentant Radek Smoleňák.

Reprezentant Smoleňák končí ve švédském MODO. Zamíří do extraligy?

Örnsköldsvik - Český hokejový útočník Radek Smoleňák předčasně končí angažmá ve švédském MODO Hockey. Osmadvacetiletý účastník letošního mistrovství světa v Praze se domluvil s klubem s Örnsköldsviku na rozvázání smlouvy, kterou měl ještě na nadcházející sezonu. Informovaly o tom oficiální internetové stránky MODO.

Martin Erat (vpravo) proti Kanadě.

Bude těžké se prosadit, tuší Erat. Relaxoval u dětí a (ne)má recept na Rinneho

Praha - Zná ho jako své boty. Martin Erat dlouho sdílel v NHL kabinu s finským gólmanem Pekkou Rinnem. Zatímco v letech 2005 až 2013 bojovali za úspěchy Nashvillu, kde Rinne dosud působí, ve čtvrtek se na reprezentační úrovni postaví proti sobě v pražské bitvě o semifinále mistrovství světa. Český útočník věří, že se spoluhráči najde cestu, jak skvěle chytajícího Fina překonat.

MS v hokeji: Češi mají k dispozici luxusní kabinu

Bazén i sauna. Hokejisté mají luxusní kabinu, Jágr si vybíral místo jako první

Praha /FOTOGALERIE/ - Chcete si odpočinout po náročném zápase? Není problém. O české hokejisty bude na mistrovství světa pečováno jako o celebrity první kategorie. Mohou si zaplavat, zajít do sauny nebo se projet na rotopedu. Jágr a spol. si mohli před šampionátem vybrat kabinu. Bylo jasné, že si vyberou tu nejluxusnější a nejprostornější.

Radost hokejistů Švédska

Švédové zdolali Rusko a ovládli Euro Hockey Tour. Lotyši smetli Slováky

Mytišči - Hokejisté Švédska zvítězili v utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v Mytišči nad domácím Ruskem 5:4 a zajistili si celkové prvenství v EHT. Seveřané udělali obrovský krok k úspěchu hned v první třetině, kterou vyhráli 4:0. V sobotu čeká oba týmy odveta, hrát se bude opět v Mytišči.

Hokejisté v generálce na MS porazili Finsko 3:2 po nájezdech.

Hokejisté v generálce na MS porazili Finsko 3:2 po nájezdech

Brno /FOTOGALERIE/ - Čeští hokejisté porazili v posledním přípravném zápase před mistrovstvím světa Finsko 3:2 po samostatných nájezdech. Duel v Brně, který byl součástí Euro Hockey Tour, rozhodl Jakub Voráček. V normální hrací době se gólově prosadili Michal Jordán a Vladimír Sobotka.

Jan Hejda (vlevo) a Petri Kontiola z Finska.

Šestá výhra. Češi s posilami z NHL otočili duel s Finy. Zářili Voráček a Erat

Znojmo - Domácí hokejové mistrovství světa se kvapem blíží a čeští fanoušci mohou být po sedmém přípravném zápase spokojeni. Hvězda Philadelphie Jakub Voráček si přenesl letošní vynikající formu i do reprezentace. V utkání proti posílenému Finsku v rámci Euro Hockey Tour si připsal tři asistence. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky zvítězili 4:1, o góly se postarali Vondra, Zaťovič, Sobotka a Erat.

Ilustrační foto.

Dopravu ve Znojmě zahustí hokej Čechů s Finy

Znojmo – Další zkoušku nervů kvůli dopravě zažijí řidiči ve středu odpoledne ve Znojmě. Jako vosy na sladké ovoce se totiž k zimnímu stadionu budou sjíždět fanoušci ledního hokeje. A ne ledajakého. O půl šesté odpoledne zde začne zápas mezi českou a finskou hokejovou reprezentací. Hokejový svátek je součástí Euro Hockey Tour a zároveň poslední prověrkou české reprezentace před světovým šampionátem.

Hokejisté Finska (v bílém) proti Rusku.

Češi, pozor. Finsko bere na Euro Hockey Tour všechny posily z NHL

Helsinky - Bude se na co těšit. Hokejisté Finska se představí v zápasech Euro Hockey Tour proti České republice ve středu ve Znojmě a v pátek v Brně se všemi šesti posilami z NHL, které má trenér Kari Jalonen k dispozici v přípravě na mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Ilustrační foto.

Dopravu ve Znojmě zahustí hokej Čechů s Finy

Znojmo – Další zkoušku nervů kvůli dopravě zažijí řidiči ve středu odpoledne ve Znojmě. Jako vosy na sladké ovoce se totiž k zimnímu stadionu budou sjíždět fanoušci ledního hokeje. A ne ledajakého. O půl šesté odpoledne zde začne zápas mezi českou a finskou hokejovou reprezentací. Hokejový svátek je součástí Euro Hockey Tour a zároveň poslední prověrkou české reprezentace před světovým šampionátem.

Tomáš Filippi (uprostřed) se snaží prosadit proti Švédsku.

První porážka. Češi před MS nevyzráli na Švédy: Kovář: Je to jen příprava

Timra - Šest zápasů, pět výher. Čeští hokejisté přišli v přípravě na mistrovství světa v Praze a Ostravě o neporazitelnost. V Timře podlehli v duelu, který byl součástí seriálu Euro Hockey Tour, domácímu Švédsku 1:2. Jediný gól v nedělním utkání vstřelil útočník Vladimír Sobotka. V pátek svěřenci Vladimíra Růžička porazili stejného soupeře 4:1.

Brankář Jakub Kovář na tréninku hokejové reprezentace.

Od Růžičky sklízí samou chválu. Kovář je však při zemi: Už jsem chytal i lépe

Timra - Hokejový brankář Jakub Kovář momentálně zažívá jedno z nejvydařenějších období ve své reprezentační kariéře. Šestadvacetiletý gólman zasáhl do všech pěti přípravných zápasů před světovým šampionátem a během 276 odchytaných minut inkasoval jen třikrát. I proto kouč národního týmu Vladimír Růžička přiznal, že Kovářovy šance představit se na domácím mistrovství světa se stále zvyšují.

Hokejisté Finska (v bílém) proti Rusku.

Vzkaz pro Růžičku a spol. Finové porazili Rusy i podruhé a vedou EHT

Helsinky - Hokejisté Finska si poradili v Helsinkách s Ruskem 4:2, i v druhém domácím utkání se sbornou uspěli a dostali se do čela Euro Hockey Tour o dva body před Švédsko. Výběr Suomi navázal na čtvrteční vítězství z Tampere (3:0) díky dvěma gólům Ossiho Louhivaary a dalším trefám Esy Lindella a Lennarta Petrella, za Rusko skórovali Anton Slepyšev a Jevgenij Birjukov.

Finsko zdolalo Rusko

Finští hokejisté zdolali Rusko a předstihli je v pořadí Euro Hockey Tour

Tampere - Finští hokejisté porazili v utkání Euro Hockey Tour Rusko 3:0 a vystřídali ho na druhém místě tabulky. Oba týmy mají 13 bodů. Vítězný gól v Tampere vstřelil v 26. minutě útočník Jokeritu Helsinky Tommi Huhtala. Další branky přidali domácí v závěrečných dvou minutách.

Michal Jordán

První z NHL: Jordán se otočil v Praze a tvrdí: Těším se na mistrovství světa

Praha - Hokejový obránce Michal Jordán z Caroliny se dnes jako první hráč ze zámořské NHL připojil k národnímu týmu. Čtyřiadvacetiletý účastník loňského světového šampionátu tak zakončil hektický program posledních dnů. Po rychlém vyřízení všech náležitostí v USA se v Praze zdržel jen pár hodin a s reprezentací odletěl do Švédska, kde tým čekají dva zápasy seriálu Euro Hockey Tour.

Článek švédského webu Expressen se věnuje skandálu reprezentačního trenéra Česka.

Je to rána pro český hokej. Švédsko řeší kauzu "šikovného kouče" Růžičky

Praha - Zpráva o skandálu kouče českých hokejistů Vladimíra Růžičky a jeho podezření z korupce už vzbudila pozornost i za hranicemi. A nejen na Slovensku, ale také ve Švédsku. Právě tam reprezentace v pátek a neděli sehraje přípravná utkání. Informace se dostala do hlavního zpravodajství Švédského rozhlasu a věnují se jí také další místní média.

Hokejisté Finska se radují z gólu proti Lotyšsku.

Nominace na Euro Hockey Tour: Silné Finsko, Rusko nevezme hráče z NHL

Helsinky - Šestici hráčů z Jokeritu Helsinky a dalších deset krajánků působících také v Kontinentální lize mají v nominaci na zápasy Euro Hockey Tour hokejisté Finska. Kouč Kari Jalonen může v přípravě pro mistrovství světa v Praze a Ostravě počítat i s pěti posilami z NHL.

Michal Šlesingr v cíli stíhacího závodu.

Biatlon v Novém Městě sledovalo v televizi přes dva a půl milionu diváků

Praha - Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě sledovalo na programu ČT sport přes 2,5 milionu diváků. Jednotlivé závody přitáhly k obrazovkám v průměru 679.000 lidí, což je téměř dvojnásobek průměrné sledovanosti z mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě v roce 2013. Největší zájem byl o nedělní stíhací závod žen, který se stal nejsledovanějším přenosem Světového poháru v biatlonu v historii České televize. Oznámila to mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Litvínov versus Plzeň.

Verva v týdnu dvakrát doma, v neděli se Slavií už od 15.00 hodin

Litvínov – Hokejová extraliga pokračuje po třetí a zároveň poslední reprezentační pauze v sezoně, vyplněné duely českého národního týmu s Ruskem v Euro Hockey Tour, tento týden kompletními třemi koly. Ve středu se odehraje 45. dějství a od 17.30 začne na stadionu Ivana Hlinky duel mezi domácími hokejisty Litvínova a Hradcem Králové.

Ilustrační foto.

Energie během pauzy obnovila fyzické i psychické síly

Karlovy Vary – Průběh základní části Tipsport extraligy ledního hokeje letos naposledy přerušila reprezentační přestávka, jejíž součástí bylo i čtvrteční utkání Euro Hockey Tour v Karlových Varech. Příští extraligový souboj se v KV Areně uskuteční až 11. února, kdy energetici přivítají Mladou Boleslav. Během přestávky se tým podle Karla Mlejnka pokouší oklepat ze série 5 utkání bez bodu, kterou začal čtvrtou čtvrtinu. S hlavním trenérem jsme hovořili o náplni reprezentační přestávky i posilách.

Ilustrační foto.

Energie během pauzy obnovila fyzické i psychické síly

Karlovy Vary – Průběh základní části Tipsport extraligy ledního hokeje letos naposledy přerušila reprezentační přestávka, jejíž součástí bylo i čtvrteční utkání Euro Hockey Tour v Karlových Varech. Příští extraligový souboj se v KV Areně uskuteční až 11. února, kdy energetici přivítají Mladou Boleslav. Během přestávky se tým podle Karla Mlejnka pokouší oklepat ze série 5 utkání bez bodu, kterou začal čtvrtou čtvrtinu. S hlavním trenérem jsme hovořili o náplni reprezentační přestávky i posilách.

Brankář Švédska Markus Svensson.

Švédsko přetlačilo na EHT Finy a z prvního místa sesadilo Rusko

Stockholm - Hokejisté Švédska zdolali ve Stockholmu Finsko 3:2 a dostali se do čela tabulky Euro Hockey Tour o bod před Rusko. Třetí Finové ztrácejí na lídra čtyři body. O branky vítězů se postarali Staffan Kronwall, Nicklas Danielsson a Martin Johansson, Finy dostal do vedení 1:0 Kristian Näkyvä a na konečných 2:3 snížil Anssi Salmela.

Martin Ševc (vpravo) a Anton Lazarev z Ruska.

Jasná výhra? Ne. Češi svedli s Rusy přestřelku. Smoleňák: Super zápas

Praha - Čeští hokejisté přichystali svým fanouškům ve druhém zápase proti Rusku v rámci Euro Hockey Tour pořádné drama. V pražské O2 Areně se 16.452 diváků dočkalo sedmi gólů, když o vítězství svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky 4:3 rozhodl v závěru trestným střílením Vladimír Svačina. Češi tak navázali na čtvrteční duel z Karlových Varů, který vyhráli 3:0.

Obránce Ondřej Němec má reprezentační zkušenosti.

Dvě změny. Nároďáku bude proti Rusku chybět Němec i Kovář

Praha - Podle všeho s kompletně pozměněnými útoky se budou v sobotu čeští hokejisté snažit navázat ve vyprodané pražské O2 areně na čtvrteční karlovarské vítězství nad úřadujícími mistry světa z Ruska. Kouč Vladimír Růžička se i do druhého duelu, který je opět součástí seriálu Euro Hockey Tour, rozhodl vsadit na brankáře Alexandera Saláka. V poli však udělal řadu změn.