Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

Předseda hokejového svazu Alois Hadamczik.

České Budějovice budou hostit mistrovství světa žen i dvakrát Euro Hockey Tour

České Budějovice se v nejbližších letech stanou hokejovou Mekkou. Příští rok v dubnu se zde uskuteční mistrovství světa žen, v letech 2026 a 2028 bude město pod Černu věží hostit České hokejové hry, které jsou součástí série Euro Hockey Tour. V rámci čtyřleté spolupráce se na tom dohodli zástupci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), města a Jihočeského kraje.

Jáchym Kondelík

Debut Jáchyma Kondelíka v play off, Banes Motor vyzve v předkole Karlovy Vary

Těší se na své první extraligové play off v českobudějovickém dresu. Na prvního centra Jáchyma Kondelíka (24 let) budou trenéři hokejistů Banes Motoru v předkole (a snad nejen v něm) proti Karlovým Varům hodně spoléhat. První dva zápasy se hrají v Budvar Aréně ve středu (17:30) a ve čtvrtek (17).

Český útočník Daniel Voženílek v utkání proti Švýcarsku

Vydřené vítězství. Češi porazili Švýcarsko a na Švédských hrách skončili třetí

Čeští hokejisté porazili v závěrečném utkání na Švédských hrách v Karlstadu Švýcarsko 5:3 a po prvním zisku na turnaji skončili třetí. Vítězný gól národního týmu dal v 53. minutě obránce Libor Hájek. V tabulce Euro Hockey Tour drží svěřenci trenéra Radima Rulíka po šesté výhře z devíti utkání průběžné druhé místo. Proti Švýcarům, kteří na první výhru v sezoně stále čekají, úspěšně zastavili sérii tří porážek za sebou.

Švédské hokejové hry v Karlstadu, součást Euro Hockey Tour: Česko - Finsko

Euforii vystřídal zmar. Čeští hokejisté znovu padli, Finsku podlehli 2:4

Čeští hokejisté pod novým koučem Radimem Rulíkem vlétli do sezony s vrcholem na domácím mistrovství světa v Praze jako uragán. Jenže po úvodních pěti výhrách přišla série porážek. Národní tým padl v Euro Hockey Tour potřetí v řadě. Na Švédských hrách v Karlstadu nestačila reprezentace po Švédsku ani na Finsko, kterému podlehla 2:4.

Hlavní trenér národního týmu Radim Rulík

Čechy čeká bitva s Finskem. Hlavní úkol? Napravit výkon z duelu se Švédy

Čeští hokejisté se pokusí v Karlstadu v zápase proti Finsku vrátit v rámci seriálu Euro Hockey Tour na vítěznou vlnu. Ve čtvrtek v Löfbergs Areně nestačili při vstupu do Švédských her na domácí výběr Tre Kronor a prohráli jednoznačně 1:4. V sobotním duelu s Finy, které Češi v sezoně porazili na obou předchozích turnajích, si debut v národním týmu odbude brankář Šimon Zajíček z Litvínova.

Český útočník Jakub Rychlovský v utkání proti Švýcarsku.

Vítězná série pokračuje. Národní tým vyzrál i na Švýcary a je nadále bez porážky

Čeští hokejisté zvítězili v sobotním utkání na Švýcarských hrách proti domácímu výběru 3:2 v prodloužení a v rámci letošního seriálu Euro Hockey Tour tak nadále drží neporazitelnost. Svěřenci trenéra Radima Rulíka utekli do dvoubrankového vedení zásluhou premiérového střelce Jakuba Rychlovského a kanonýra Davida Tomáška, soupeř však dokázal v úvodu třetí části srovnat. O bonusovém bodu pro národní tým pak rozhodl v prodloužení obránce pražské Sparty Michal Kempný.

Útočník libereckých Bílých Tygrů Oscar Flynn.

Rulíkovy koně v čekárně. Extraligové naděje, kterým se (zatím) nároďák vyhýbá

V nejvyšší domácí soutěži podávají nadstandartní výkony a pro své týmy jsou v první polovině základní části veledůležitými dílky do skládanky. Vzácná pozvánka na reprezentační sraz jim však do schránky stále ještě nedorazila. Kouč národního týmu Radim Rulík vyslal na druhou zastávku seriálu Euro Hockey Tour ve Švýcarsku velice podobnou skladbu týmu, jenž doplnilo také pár vybraných extraligových „šťastlivců“. Nahlédněte s Deníkem na pětici rozjetých mladíků, pro které naopak v letadle do Curychu už nezbylo místo.

Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík.

Rulík chce navázat na úspěšnou Karjalu. Chceme ale vidět i jiné hráče, říká

Po prvním turnaji bude mít rozhodně na co navázat. Čeští hokejisté pod vedením Radima Rulíka ovládli finskou Karjalu, prezentovali se pohledným hokejem a vyhráli všechny tři zápasy. I proto je soupiska na švýcarskou zastávku Euro Hockey Tour z větší části stejná jako na posledním srazu. „Chceme samozřejmě vyzkoušet další hráče. Těm, co nejedou, jsem vysvětlil, proč teď nejsou v nominaci,“ prozradil reprezentační kouč.

Čeští hokejisté se radují z třetího vítězství na Karjala Cupu ve Finsku.

Sladká tečka na závěr. Čeští hokejisté porazili na turnaji Karjala i Švýcarsko

Čeští hokejisté zakončili turnaj Karjala v Tampere vydřeným vítězstvím 1:0 nad Švýcarskem a při premiéře trenéra Radima Rulíka na střídačce národního týmu ovládli úvodní akci Euro Hockey Tour bez ztráty bodu. Vítěznou branku utkání vstřelil v přesilové hře útočník Radan Lenc, premiérové čisté konto udržel při svém druhém startu v národním týmu plzeňský brankář Dominik Pavlát.

Čeští hokejisté slaví vítězství proti domácímu Finsku, díky kterému ovládli celý turnaj Karjala.

Další show národního týmu. Rulíkův výběr smetl i domácí Finsko a ovládl Karjalu

Čeští hokejisté zvládli na turnaji Karjala i druhé utkání, když v sobotu odpoledne porazili v Tampere domácí výběr Finska vysoko 7:3. Již s předstihem si tak zajistili celkové vítězství na úvodním mítinku tradičního seriálu Euro Hockey Tour, který ovládli potřetí v historii. Dvěma góly se pod suverénní výhrou svěřenců trenéra Rulíka podepsali útočníci Daniel Voženílek, Matěj Stránský a David Tomášek.

Český útočník Radan Lenc slaví úvodní branku národního týmu v utkání proti Švédsku.

Rulíkův snový debut u nároďáku. Hokejisté si na úvod Karjaly poradili se Švédy

Čeští hokejisté vstoupili do turnaje Karjala a nové reprezentační sezony suverénní výhrou 5:2 nad domácím Švédskem, se kterým si navíc poradili již potřetí za sebou. Vydařenou premiéru trenéra Radima Rulíka na střídačce národního týmu rozhodli ve Växjö už v průběhu první třetiny, během níž si vypracovali klíčový čtyřbrankový náskok.

Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík

Kandidáti na MS v Praze? Rulík má na seznamu 139 hokejistů, s Krejčím počítá

Nový kouč české hokejové reprezentace Radim Rulík má na širším seznamu pro květnové mistrovství světa v Praze 139 hráčů. Nechybí mezi nimi centr David Krejčí, který ukončil po minulé sezoně v dresu Bostonu kariéru v NHL, ale naznačil, že na domácím šampionátu by si ještě chtěl zahrát. Rulík to řekl novinářům.

Karel Vejmelka si po čtvrtečním utkání proti Finsku zachytal i v nedělní partii se Švýcarskem.

Nepříjemnost na závěr. Hokejisté zakončili České hry prohrou se Švýcary

Hokejová reprezentace podlehla na Českých hrách Švýcarsku 2:3 a nevyužila šanci vyhrát domácí turnaj série Euro Hockey Tour potřetí za sebou, přestože jí stačil bod. Gól a asistenci si připsal Jiří Smejkal, dvě nahrávky zaznamenal další útočník Filip Chlapík. Brněnský turnaj vyhrálo Švýcarsko, český tým skončil za Švédskem třetí.

České hokejové hry: Utkání Finsko - Česko.

Úvod Českých her se nevydařil. Národní tým padl s Finskem po prodloužení

Čeští hokejisté podlehli v úvodu Českých her v Brně výběru Finska 2:3 po prodloužení a v sedmém utkání ve finální přípravě na mistrovství světa v Rize a Tampere utrpěli první porážku. V tabulce Euro Hockey Tour klesli svěřenci finského kouče Kariho Jalonena ze druhého na třetí místo o skóre za svého čtvrtečního soupeře. Další utkání čeká národní tým v sobotu od 16 hodin proti vedoucímu Švédsku.

Prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Hadamczik o MS i kritice sudích: Taky jsem nebyl svatý, ale teď je to za hranou

/ROZHOVOR/ Prezident Českého hokeje Alois Hadamczik se rozpovídal o play-off extraligy, kritice rozhodčích nebo domácím světovém šampionátu, který bude Česko hostit příští rok. „Když to máte doma, je to největší svátek hokeje vůbec,“ netají Hadamczik. A jak se vyvinula situace s návratem státního znaku na dresy národního týmu?

Česká para hokejová reprezentace absolvovala v Praze poslední hromadný trénink před mistrovstvím světa. Tým přišel podpořit i prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

V novinách neustále čtu kritiku na rozhodčí, mrzí Hadamczika. Jak se těší na MS?

Na poslední hromadný trénink před květnovým mistrovstvím světa přišel české para hokejisty podpořit také prezident Českého hokeje Alois Hadamczik. Před novináři se poté rozpovídal právě o para hokeji, ale také o play-off extraligy, kritice rozhodčích nebo domácím světovém šampionátu, který bude Česko hostit příští rok. „Když to máte doma, je to největší svátek hokeje vůbec,“ netají Hadamczik. A jak se vyvinula situace s návratem státního znaku na dresy národního týmu?

Hokejisté Vítkovic za sebou mají rekordní základní část extraligy. Ostravské fanoušky hrou bavili a výsledkem potěšili.

Rekord, stříbro, Liga mistrů. Vítkovice zažily historickou základní část

Naprosto famózní půlroční jízdu zažili v základní části extraligy vítkovičtí hokejisté. Ostravský celek v létě vyhlašoval semifinálové ambice, možná si leckdo klepal na čelo, ale realita ukázala, že nešlo o přehnané cíle. Miloš Holaň přivedl klub svého srdce na druhé místo s historickým ziskem 102 bodů. To znamená po Pardubicích nejvýhodnější nasazení do play-off, ale také účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Co vše za úspěchem stálo? Deník vybral šest důvodů.

Hokejisté Vítkovic za sebou mají rekordní základní část extraligy. Ostravské fanoušky hrou bavili a výsledkem potěšili.

Rekord, stříbro, Liga mistrů. Proč Vítkovice zažily historickou základní část?

/FOTOGALERIE/ Naprosto famózní půlroční jízdu zažili v základní části extraligy vítkovičtí hokejisté. Ostravský celek v létě vyhlašoval semifinálové ambice, možná si leckdo klepal na čelo, ale realita ukázala, že nešlo o přehnané cíle. Miloš Holaň přivedl klub svého srdce na druhé místo s historickým ziskem 102 bodů. To znamená po Pardubicích nejvýhodnější nasazení do play-off, ale také účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Co vše za úspěchem stálo? Deník vybral šest důvodů.

Trenér české reprezentace Kari Jalonen.

Dravé mládí? Kdepak. Jalonen bere do Švédska zkušený tým. Nakonec i s Lakatošem

Trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen nezahrnul do nominace na Švédské hry převážně hráče do 25 let, jak zmiňoval po prosincovém turnaji ve Švýcarsku. Na třetí setkání národního týmu v rámci série Euro Hockey Tour bere finský kouč několik zkušených hráčů, vrací se například útočník Jan Kovář či obránci Michal Jordán s Lukášem Klokem. První pozvánky se nakonec dočkal i vítkovický snajpr Dominik Lakatoš. Čeští hokejisté zahájí turnaj ve čtvrtek 9. února utkáním se Švédy.

Utkání Švýcarsko - ČR na Švýcarských hokejových hrách ve Fribourgu,

Čeští hokejisté porazili i Švýcary, proti Švédsku budou bojovat o prvenství

Čeští hokejisté porazili ve druhém utkání na Švýcarských hrách ve Fribourgu domácí reprezentaci 2:1 a navázali na čtvrteční výhru v Helsinkách nad Finskem 3:2. V neděli budou svěřenci trenéra Kariho Jalonena bojovat o triumf na druhém dílu Euro Hockey Tour proti Švédsku, které je druhé se čtyřmi body. Zápas začne v 16:30.

Boleslavský obránce Pavel Pýcha blokuje před brankářem Filipem Novotným útočníka Českých Budějovic Tomáše Čachotského.

Nemocný Pýcha na Švýcarských hrách končí

Čeští hokejisté se musejí ve zbytku Švýcarských her obejít bez nemocných obránců Pavla Pýchy z Mladé Boleslavi a Davida Skleničky z Brynäs. Na přesun z Helsinek do Fribourgu se k výběru kouče Kariho Jalonena připojil bek Libor Zábranský mladší z Jukuritu Mikkeli. Informoval o tom media manažer reprezentace Ondřej Kalát.

Jiří Černoch z Česka

Čeští hokejisté opět porazili mistry světa. Proti Finům se zaskvěl gólman Hrubec

Čeští hokejisté vstoupili do Švýcarských her výhrou v Helsinkách nad domácím výběrem Finska 3:2. Ve čtvrtém utkání série Euro Hockey Tour tak dosáhli na druhé vítězství a opět to bylo v domácím prostředí úřadujících olympijských vítězů a mistrů světa. V listopadu na turnaji Karjala svěřenci finského kouče Jalonena porazili Suomi v Turku 5:2. 

Utkání hokejové extraligy mezi HC Olomouc a HC Sparta Praha (4:0). Jakub Navrátil

Komentář: Moc sparťanů v repre? A co kohouti?

Trenér hokejové Sparty Miloš Hořava se opřel do šéfů národního týmu, že si dovolili z jeho týmu nominovat pro Švýcarské hokejové hry hned pětici hráčů. Prý bylo pravidlem brát maximálně tři hráče. Měl bych pro kouče Jalonena a spol. návrh.

Tři nováčky zařadil finský trenér českých hokejistů Kari Jalonen do nominace na Švýcarské hry.

Tři nováčci, návraty i řada medailistů z MS. Jalonen nominoval na Švýcarské hry

Hned tři nováčky zařadil finský trenér českých hokejistů Kari Jalonen do nominace na Švýcarské hry v Helsinkách a Fribourgu. Debutovat v druhém dílu série Euro Hockey Tour v sezoně budou útočníci Kryštof Hrabík z Plzně, Adam Najman z Liberce a Daniel Voženílek z Třince. Český tým pak zahájí turnaj ve čtvrtek 15. prosince duelem proti Finsku.

Sven Senteler (uprostřed) ze Švýcarska překonává českého brankáře Romana Willa

Čeští hokejisté prohráli se Švýcary v prodloužení. Na Karjale tak skončí třetí

Čeští hokejisté podlehli v závěrečném utkání na turnaji Karjala v Turku Švýcarsku 2:3 v prodloužení. V konečném pořadí úvodního podniku série Euro Hockey Tour v sezoně tak obsadili svěřenci finského kouče Kariho Jalonena třetí místo. Turnaj vyhráli Švédové, na něž se sice vítězní Švýcaři bodově dotáhli, ale mají s nimi horší vzájemný zápas. 

Hradecký Marek Zachar (vlevo) dostal pozvánku do národního týmu.

Zachar o pozvánce na Karjalu: Byl jsem překvapený, ale jsem za to nesmírně rád

V nominaci hlavního trenéra české reprezentace Kariho Jalonena na první letošní turnaj Euro Hockey Tour je možná trochu překvapivě i hradecký útočník Marek Zachar. Karjala Cup startuje 10. listopadu, ještě předtím sehraje Mountfield dvě extraligová utkání. To první už zítra od 17.30 v Českých Budějovicích.