Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

Miloš Říha

Trenér hokejistů Říha: Mladí se neprosazují

Je to stále se vracející otázka, se kterou se musí vypořádat každý trenér hokejové reprezentace. Zvát na turnaje Euro Hockey Tour pokaždé co možná nejširší okruh mladých hráčů, aby se otrkali na mezinárodní scéně a rostly v nich budoucí opory nároďáku? Nebo sázet na zkušené vlčáky, aby se jádro týmu utužovalo celou sezonu?

Michal Moravčík (uprostřed) a Tomáš Jurčo ze Slovenska (vlevo).

Ubojované derby stmelí tým. Dalším testem budou Švédové

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU/ Pár hodin spánku a regenerace a čeští hokejisté jdou znovu do boje. Po vydřeném vítězství nad Slováky mají hlavy nahoře, což je dobře. Druhým soupeřem totiž budou favorizovaní Švédové. Zápas začíná v 16:15.

Dmitrij Jaškin (vpravo) rozhodl bitvu se Slovenskem.

Asi jsem trochu šikovný, culil se hrdina federálního derby Jaškin

/ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku/ V první třetině vyrobil dva zbytečné fauly, ale vše se v dobré obrátilo a Dmitrij Jaškin se stal jedním z hrdinů zápasu. Jeden gól vybojoval pro Dominika Kubalíka, rozhodující sám vstřelil a rozhodl o výhře Čechů nad Slovenskem 3:2 v prodloužení.

Kouč Josef Jandač na tréninku hokejové reprezentace.

Vzhůru na sever. Na hokejisty čeká závěrečná prověrka

Čeští hokejisté v přípravě na blížící se mistrovství světa v Dánsku zatím odehráli sedm zápasů. Jejich bilance? Sedm výher, žádná porážka, celkové skóre 28:10. Jistě, hlavní smysl těchto přáteláků je v hledání ideálního kádru, prověřování hráčů a nacvičování různých herních variant, ale víc než povedené výsledky přesto potěší.

Carlson hockey games: Česko - Finsko

K hokejistům se připojil Frk, na Švédy s Furchem v brance

Pardubice - Národní tým vstoupil do českého turnaje seriálu Euro Hockey Tour vítězstvím nad Finskem 3:1. Další dva zápasy odehraje Jandačův výběr v Pardubicích o víkendu – v sobotu proti Švédsku, v neděli pak vyzve tým Ruska.

Štefan Růžička vpravo.

Gulaš se zranil. Kdo místo něho? Nejspíše Růžička

Český národní tým řeší po přípravném duelu s Finskem, který prohrál 0:2, zranění plzeňského útočníka Milana Gulaše. Horečka a nachlazení proto souží už několik dnů Michala Vondrku. Trenér Josef Jandač proto do Pchjongčchangu povolává třineckého snajpra Martina Růžičku, který figuroval mezi náhradníky.

BASKETBAL - ilustrační foto.

Jednou větou, ve zkratce, pozvánky aneb Ze světa sportu v regionu

Pardubice /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Beksa jede v roli favorita do Brna. Jsou favoritem. Basketbalisté Pardubic ve středu od 20 hodin nastoupí k duelu 21. kola Kooperativa NBL na palubovce Brna, které je v tabulce desáté. „Nesmíme nic podcenit,“ varuje trenér Tomáš Bartošek. Beksa chce potvrdit druhou příčku.

Josef Jandač.

Ostrý start je tu. Hokejovému nároďáku začíná olympijská sezona

Každý z pětadvacítky hokejistů, které reprezentační trenér Josef Jandač povolal na turnaj Karjala, má šanci probít se až do olympijské nominace. Někdo větší, někdo menší, ale nikdo nemá dveře zavřené. V předchozích letech tvořili jádro olympijských týmů pokaždé legionáři ze zámoří, ale při neúčasti hvězd NHL v korejském Pchjongčchangu je tentokrát všechno jinak.

Václav Prospal

Hokejové velmoci nám utekly. To je prostě fakt, posteskne si Václav Prospal

Tampa, České Budějovice /ROZHOVOR/ – První sezonu v roli asistenta trenéra národního týmu má za sebou jedna z legend jihočeského hokeje Václav Prospal (42 let). Reprezentace nepropadla na Světovém poháru, vyhrála domácí turnaj Euro Hockey Tour v Českých Budějovicích, ale na mistrovství světa vypadla ve čtvrtfinále a konečné sedmé místo bylo považováno za neúspěch.

Přípravný hokejový zápas: ČR - Slovensko, 23. srpna 2017 v Třinci. (zleva) Sukel Matus, Šťastný David a Konrád Branislav.

David Šťastný po premiéře v repre: Super, bylo to něco úplně jiného

/ROZHOVOR/ Před necelými třemi lety v Přerově ještě válel ve druhé lize, už ale bylo jasné, že z mladého Davida Šťastného „něco bude“. Věděl to i Zlín, který si jej ze třetí nejvyšší soutěže vytáhl do extraligy, kde už v minulé sezoně patřil mezi opory Beranů. No a začátek této sezony? Prásk, na stůl přiletěla pozvánka do reprezentačního výběru trenéra Jandače na dvojzápas proti Slovensku, zkrátka bomba. „Trošku mi zabušilo srdíčko, ale těšil jsem se,“ usmívá se dnes čtyřiadvacetiletý útočník.

Do Litvínova míří obránce Stanislav Dietz.

Zadní řady Litvínova vyztuží hradecký pořízek Dietz

Litvínov - Hokejová Verva hlásí posilu do obrany. Z Hradce Králové míří na sever Čech 192 centimetrů vysoký zadák Stanislav Dietz (ročník 1990). Pod Krušnými horami by měl působit nejméně dvě následující sezony.

Hokejový reprezentant Michal Kempný.

Obránce Kempný o NHL: Těší mě, že o mě má Chicago zájem

Za čtyřicet dní odehrál jen čtyři utkání. Dvě v závěru základní části NHL, jedno v play-off a ve čtvrtek opět oblékl reprezentační dres. Obránce Michal Kempný má velkou chuť, v závěru letošní sezony v Chicagu Black-hawks příliš prostoru nedostal, teď se těší na mistrovství světa.

Michal Kempný

Z titulu Komety jsem měl plný facebook celý týden, usmívá se Kempný

České Budějovice, Brno /ROZHOVOR/ – Za čtyřicet dní odehrál jen čtyři utkání. Dvě v závěru základní části NHL, jedno v play-off a ve čtvrtek opět oblékl reprezentační dres. Obránce Michal Kempný má velkou chuť, v závěru letošní sezony v Chicagu Blackhawks příliš prostoru nedostal, teď se těší na mistrovství světa. „Po dlouhé době zase v nároďáku a před českým publikem, o to víc jsem rád, že jsme vyhráli," vrací se šestadvacetiletý bývalý bek Komety k výhře 3:2 nad Finy v Českých Budějovicích. V sobotu nastoupí proti Švédům.

Vyprodaná Budvar aréna v Českých Budějovicích sleduje úvodní zápas Českých hokejových her mez Finskem a Českou republikou.

Česká reprezentace na úvod porazila Finsko. Rozhodl litvínovský šikula Hanzl

České Budějovice /FOTOGALERIE/ – Vítězstvím 3:2 nad Finskem vstoupili čeští hokejisté do závěrečného turnaje Euro Hockey Tour, kterým jsou Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích. Vítěznou branku Jandačova výběru si připsal litvínovský šikula Robin Hanzl. Druhý zápas odehraje náš národní tým v sobotu proti Švédsku (17.00).

Vyprodaná Budvar aréna v Českých Budějovicích sleduje úvodní zápas Českých hokejových her mez Finskem a Českou republikou.

Česká reprezentace na úvod porazila Finsko

České Budějovice – Vítězstvím 3:2 nad Finskem vstoupili čeští hokejisté do závěrečného turnaje Euro Hockey Tour, kterým jsou Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích. Druhý zápas odehraje náš národní tým v sobotu proti Švédsku (17).

Trénink české reprezentace. Ilustrační foto

Město v dubnu zaplní tisíce příznivců hokeje

České Budějovice - Na dvacet tisíc příznivců hokeje ze čtyř zemí Evropy se chystá do jihočeské metropole. České Budějovice budou totiž od 27. do 30. dubna hostit České hokejové hry. Ty se do série turnajů Euro Hockey Tour vrátily po dvouleté pauze. V minulosti se hry konaly v Karlových Varech nebo třeba v Pardubicích.

Čeští hokejisté zakončili své vystoupení na Švédských hrách v Göteborgu porážkou s Ruskem 2:4.

Čeští hokejisté podlehli Rusku 2:4, na Švédských hrách jsou druzí

Čeští hokejisté zakončili své vystoupení na Švédských hrách v Göteborgu porážkou s Ruskem 2:4. Sborná vyhrála celý turnaj, k čemuž by jí dnes stačil i bod, a s předstihem také celou Euro Hockey Tour. Češi díky závěrečné výhře Finska nad Švédskem 3:2 skončili v Göteborgu druzí.

Kanadský forvard Alexandre Mallet.

Za kluky se vždy postavím, ujišťuje kanadský tvrďák Mallet

Brno – Sbalil si uzlíček a vyrazil z města hokeji zaslíbenému do České republiky. Kanadský forvard Alexandre Mallet vyrůstal v Québecu a nyní ve své první sezoně v Evropě hájí barvy brněnské Komety. „U nás se hraje jen hokej. To je jednička a potom dlouho nic. Pak možná následuje snowboarding," usmívá se čtyřiadvacetiletý Mallet.

Josef Jandač.

Jandač viděl proti Švédsku nedostatky, ale také snahu a bojovnost

Vstup do Švédských hokejových her se českému výběru nevyvedl. Nedokázal navázat na dvě výhry proti Tre kronor z předchozích dvou turnajů Euro Hockey Tour a prohrál vysoko 2:5. Kromě povedeného nástupu viděl kouč Josef Jandač ve hře spoustu nedostatků, ale neupřel hráčům snahu a bojovnost.

Vizualizace víceúčelových mrakodrapů u Obchodního centra Lužiny v Praze 13.

KRÁTCE: Vysoké domy na Lužinách nechceme, říká třináctka

Praha - Už třikrát předělával investor projekt, který počítá se stavbou vysokých budov v těsné blízkosti obchodního domu u stanice metra Lužiny. Už dříve se proti tomuto záměru postavili tamní obyvatelé, kteří sepsali petici, stejně tak je proti výstavbě Praha 13.

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač.

Reprezentace vyrazila směr sever. Jandač: Omluvenky? Bylo by jich i víc

Ve švédském Göteborgu to žije hokejem. Včera večer zde vrcholila Liga mistrů (Sparta prohrála finále v prodloužení), už zítra tam pro změnu odstartuje třetí díl Euro Hockey Tour. Česká reprezentace se ve čtvrtek utká s domácími Švédy, o víkendu budou následovat tradiční mače s Finskem a Ruskem. A cíl nároďáku? „Rádi bychom navázali na Karjalu," povídal po včerejším tréninku v Praze trenér Josef Jandač.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.

Sparta usilovala o finále hokejové LM v Praze, ale neuspěla

Praha - Plné právo na výhodu domácího prostředí ve finále hokejové Ligy mistrů má sice podle regulí Frölunda, její soupeř Sparta však přesto usiloval o to, aby se hrálo v Praze. Důvod je nasnadě - úřadující švédský šampion hraje v Göteborgu v hale Scandinavium, jenže aréna s kapacitou přes 12 tisíc diváků se bude již tou dobou připravovat na Švédské hokejové hry, kde se představí i česká reprezentace.

Čeští hokejisté (v červeném) proti Švédsku.

České hokejové hry se vrací! V dubnu je uspořádají Budějovice

Praha - České hokejové hry, které budou koncem dubna pro elitní evropské kvarteto generálkou na mistrovství světa, se uskuteční v Českých Budějovicích. Reprezentační tým se do Budvar arény vrátí po pěti letech, v roce 2012 se na jihu Čech dvakrát střetl s Německem.

hokejisté Ruska porazili Finsko

Hokejisté Ruska porazili Finy 4:3 a jsou na domácím turnaji druzí

Moskva (Rusko) - Hokejisté Ruska porazili v závěrečném utkání turnaje Channel One Cup Finsko těsně 4:3. Přímý souboj o druhé místo pro sebe domácí sborná rozhodla v Moskvě třemi góly v první třetině, jimiž odpověděla na úvodní trefu Seveřanů. Rusové mají šest bodů stejně jako vítězné Švédsko, ale doplatili na porážku ve vzájemném utkání. Ta je zatím jejich jedinou ztrátou v celé sérii Euro Hockey Tour během této sezony.

Češi na závěr turnaje porazili Švédy

Hokejisté se rozloučili s turnajem v Moskvě výhrou nad Švédy 4:1

Moskva (Rusko) - Čeští hokejisté už s jistotou posledního místa na Channel One Cupu porazili v Moskvě dosud suverénní Švédsko 4:1 a připsali si první body na turnaji. Svěřenci trenéra Josefa Jandače zabrali v Euro Hockey Tour po třech prohrách za sebou a s devíti body se posunuli po dvou akcích na druhou pozici.

Hokejisté Švédska porazili Finsko

Hokejisté Švédska porazili Finsko 4:2 a vyhráli Channel One Cup

Moskva (Rusko) - Hokejisté Švédska porazili ve druhém utkání na Channel One Cupu v Moskvě Finsko 4:2 a zajistili si triumf na turnaji. Tým kouče Rikarda Grönborga zůstává bez ztráty bodu, ve čtvrtek zdolal domácí Rusko 3:1. Švédové si spravili chuť po listopadovém turnaji Karjala, na kterém skončili bez bodu poslední. V neděli od 11:00 SEČ je čeká ještě duel s českým týmem.

Hokejisté Švédska se radují z gólu.

Rusové na úvod Channel One Cupu nestačili na Švédy

Moskva - Hokejisté Ruska vstoupili do domácího turnaje Channel One Cup v Moskvě porážkou, na úvod druhého podniku série Euro Hockey Tour podlehli Švédsku 1:3. Zatímco Seveřané po nulovém vystoupení na předchozím turnaji dosáhli na první body, Rusové, kteří Karjalu vyhráli bez zakolísání, poprvé ztratili. A to i přesto, že skórovali jako první. Duel rozhodl v 59. minutě bek Simon Bertilsson.

Josef Jandač, trenér hokejové reprezentace

S nikým ve válce nejsem, podotkl Jandač. Omluvenky bere s nadhledem

Praha - Šest omluvenek musel přijmout trenér hokejové reprezentace Josef Jandač před nadcházejícím turnajem Channel One Cup. Oproti původním plánům tak na druhou akci seriálu Euro Hockey Tour pozval i čtyři nováčky. Přestože pět ze šesti hráčů, které musel z kádru vyškrtnout, zasáhlo do nedělního extraligového kola, snaží se brát Jandač situaci s nadhledem a jako fakt.

Stanislav Bednařík

Bednařík by uvítal posily, České Budějovice budou hostit turnaj Euro Hockey Tour

České Budějovice – Zatím může být spokojen. Jeho tým vede první WSM ligu a návštěvy v Budvar aréně lámou rekordy. Generální manažer hokejistů ČEZ Motoru Stanislav Bednařík však velice dobře ví, že klíčový bude až závěr sezony. V play off a případné baráži se rozhodne o tom, jestli si jihočeský hokejový národ splní velký sen, kterým je postup do extraligy.

Robert Říčka.

Zlínský Robert Říčka si vystřílel pozvánku do reprezentace

Zlín - Do hokejové reprezentace byli na Channel One Cup dodatečně nominováni Rudolf Červený a tři nováčci zlínský Robert Říčka, Tomáš Dvořák a Lukáš Lhoták. Na druhém turnaji Euro Hockey Tour v Moskvě a Helsinkách tento týden nahradí obránce Radima Šimka a útočníky Michala Bulíře, Petra Holíka a Tomáše Hyku, kteří se omluvili ze zdravotních důvodů.

Čeští hokejisté (zleva) Michal Birner, Radim Šimek a Richard Jarůšek na tréninku reprezentace.

Na Channel One Cupu si nezahrají Šimek, Bulíř, Holík ani Hyka

Praha - Z nominace české hokejové reprezentace pro turnaj Channel One Cup vypadli ze zdravotních důvodů obránce Radim Šimek a útočníci Michal Bulíř, Petr Holík a Tomáš Hyka. Jména dodatečně povolaných hráčů by měl trenér Josef Jandač oznámit po dnešním extraligovém kole.