Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

Josef Jandač, nový kouč reprezentace

Hokejový nároďák se vrací do Ústí nad Labem. Po devíti letech

Praha - Čeští hokejisté nastoupí v úvodních zápasech Euro Hockey Challenge proti Německu ve středu 6. dubna v 18:00 i o dva dny později ve stejný čas v Ústí nad Labem. Tam se národní tým vrátí po téměř devíti letech. Uvedly to oficiální stránky Českého svazu ledního hokeje.

Jan Hruška v dresu Komety.

Hruška: Žhavý kandidát na mistrovství světa nejsem

Brno – V prvním zápase ani kapka potu na dresu, ve druhém pořádná dřina. Útočník hokejové Komety Jan Hruška se o víkendu představil až ve druhém dějství reprezentačního dvojzápasu Euro Hockey Tour s Ruskem. Ani po sobotním vytížení přes patnáct minut na ledě nedoufá v šanci na květnovém mistrovství světa v Moskvě a Petrohradě. „O šampionátu se mnou nikdo nemluvil, ale nějaký žhavý kandidát na mistrovství nejsem," hlásí třicetiletý forvard.

Česko vs. Rusko: Radost po gólu, který dal naději

Kundrátek byl po Rusku rozmrzelý, Buchtele dodal: Aspoň je o čem mluvit

Ostrava - Tomáš Kundrátek a Jan Buchtele. Souhra z klubů pomohla českým hokejistům k oběma gólům v sobotním duelu Euro Hockey Tour v Ostravě proti Rusku, ale trefa Kundrátka ani premiérový zásah v národním týmu Buchteleho k úspěchu nepomohly. Sborná sice ztratila dvoubrankový náskok, ale pak dokázala při náporu soupeře dvakrát udeřit z ojedinělých akcí a vyhrát 4:2.

Švédsko zdolalo Finsko

Švédové podruhé porazili Finsko a upevnili si vedení v Euro Hockey Tour

Stockholm - Hokejisté Švédska porazili v Euro Hockey Tour Finsko 4:2 a upevnili si vedení v seriálu. Po osmi zápasech mají na druhé Rusko náskok šesti bodů. Domácí reprezentanti porazili ve Stockholmu finské rivaly i ve druhém vzájemném utkání v tomto týdnu, dvěma góly se na tom dnes podílel útočník Patrik Zackrisson.

Hokejový duel seriálu Euro Hockey Tour Česko - Rusko před vyprodanou halou v Ostravě skončil pro domácí tým prohrou 2:4.

Smůla a konec série. Ostrava tleskala, byť Češi prohráli s Ruskem

/FOTOGALERIE/ Čeští hokejisté prohráli v Ostravě v druhém z dvojice utkání Euro Hockey Tour s Ruskem 2:4 a připsali si ve vzájemných duelech se sbornou první prohru po pěti úspěších za sebou. Nepřekonali tak rekordní sérii, na kterou dosáhli i v roce 2003. Svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka staršího sice díky brankám Tomáše Kundrátka a Jana Buchteleho smazali dvoubrankovou ztrátu, ale v 51. minutě vstřelil vítězný gól Ivan Tělegin a výsledek dovršil Nikita Gusev.

Česko vs. Rusko: Zápas bolel. Jeden z tvrdých soubojů u mantinelu

Smůla a konec série. Ostrava tleskala, byť Češi prohráli s Ruskem

Ostrava - Fanoušci bouřili, Vladimír Vůjtek uznale pokýval hlavou… Čeští hokejisté prohráli s Ruskem 2:4, ale v Ostravě rozhodně nezklamali. Smolný zápas Euro Hockey Tour rozhodly maličkosti v poslední třetině: domácí srovnali, ale sborná získala vedení zpět. Po trefách Ivana Tělegina a Nikity Guseva (s přispěním Michala Kempného) tak skončila série českých úspěchů proti Rusku. Zastavila se na čísle pět.

Jan Kovář (vlevo) a Nikolaj Prochorkin na buly.

Úžasná série? Kovář nechce Rusko provokovat a varuje: Oni budou lítat

Ostrava - Co zápas, to radost. Čeští hokejisté nasbírali proti Rusku už pět výher v řadě! Ale pozor: kapitán národního týmu Jan Kovář očekává, že "sborná" v sobotním druhém utkání v rámci Euro Hockey Tour bude v Ostravě hodně namotivovaná. Co řekl k zisku poháru z posledního turnaje?

První ze dvou domácích zápasů s Ruskem sehrála česká hokejová reprezentace v Třinci. Duel rozhodly nájezdy: Česko - Rusko 3:2

Čeští hokejisté nastoupí v Ostravě proti Rusku opět s Furchem v brance

Čeští hokejisté nastoupí v sobotu v Ostravě v druhém utkání proti Rusku opět v brance s Dominikem Furchem, který proti sborné vychytal poslední dvě výhry. Svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka staršího budou po čtvrtečním duelu v Třinci (3:2 po samostatných nájezdech) útočit na čtvrtou výhrou za sebou, což se povedlo národnímu mužstvu v Euro Hockey Tour naposledy před dvěma roky.

Hokej - ilustrační foto.

Švédsko si poradilo s Finskem a EHT vede před ČR o čtyři body

Örebro - Hokejisté Švédska porazili doma v Örebro v souboji o vedení v Euro Hockey Tour v severském derby Finsko 3:2. Výběr Tre kronor vstřelil po gólu v každé třetině, hosté se dvakrát prosadili až za stavu 0:3. Švédové vedou tabulku o čtyři body před českými hokejisty, Finové jsou třetí.

První ze dvou domácích zápasů s Ruskem sehrála česká hokejová reprezentace v Třinci. Duel rozhodly nájezdy: Česko - Rusko 3:2

Češi si vyšlápli na Rusko i ve třetím zápase EHT, nájezdy rozsekl Kašpar

Třinec /FOTOGALERIE/ - Čeští hokejisté porazili v letošní sezoně Euro Hockey Tour Rusko i potřetí! Svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka navázali na vítězství z turnaje Karjala a Channel One Cupu a v Třinci uspěli 3:2 po samostatných nájezdech. O výhře rozhodl Lukáš Kašpar. Odveta je na programu v sobotu od 13:30 v Ostravě.

Milan Gulaš (vpravo) se snaží prosadit před ruskou brankou.

Češi si vyšlápli na Rusko i ve třetím zápase EHT, nájezdy rozsekl Kašpar

Třinec - Čeští hokejisté porazili v letošní sezoně Euro Hockey Tour Rusko i potřetí! Svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka navázali na vítězství z turnaje Karjala a Channel One Cupu a v Třinci uspěli 3:2 po samostatných nájezdech. O výhře rozhodl Lukáš Kašpar. Odveta je na programu v sobotu od 13:30 v Ostravě.

Jakub Koreis.

EBEL mi přišla hodně útočná, říká Koreis před duelem Komety s Orly

Brno – Zajímavá konfrontace. To je jeden z hlavních bodů, který táhne na páteční souboj hokejistů Komety a znojemských Orlů o pohár hejtmana Jihomoravského kraje. Srovnáním úrovně hry v mezinárodní soutěži EBEL a extralize se nechá překvapit i brněnský útočník Jakub Koreis. „V loňské sezoně jsem nastoupil k šesti zápasům za Klagenfurt, který EBEL hraje. Liga mi přišla hodně útočná, ale byl to úplný začátek sezony, takže těžko hodnotit," povídá jedenatřicetiletý forvard, jenž v rakouském klubu před návratem do Komety vstřelil jeden gól.

Česká hokejová reprezentace už pod taktovkou kouče Vladimíra Vůjtka v Ostravě ladí formu na ruský tým.

Čeští hokejisté se pokusí i potřetí v sezoně zdolat Rusko

První ze dvou domácích zápasů s Ruskem sehrají ve čtvrtek v Třinci čeští hokejisté a pokusí se i potřetí v sezoně sbornou v Euro Hockey Tour porazit. Kouč Oleg Znarok představí na Moravě mladý tým se čtrnácti nováčky, jedinou velkou hvězdou je Alexandr Sjomin z Magnitogorsku.

Hokejová elita se sešla v úterý v Ostravě. Na snímku vpravo Tomáš Kundrátek.

Návrat na místo činu. Kundrátek na Třinec nedá dopustit: Hrozně mi pomohl

Ostrava - Na Tomáše Kundrátka se přijedou do Třince na Euro Hockey Tour podívat známí i rodina. A mají důvod. Pro hokejového obránce je čtvrteční zápas proti Rusku hodně prestižní. Šestadvacetiletého hráče Slovanu Bratislava před lety angažmá v Třinci katapultovalo k úspěšné seniorské kariéře.

Vladimír Vůjtek (vpravo) na srazu vítá Petra Zámorského

Češi si dali sraz v Ostravě. Vůjtek tvrdí: Rusko nemá hvězdy, ale...

Ostrava - Čeští hokejisté se už chystají na bitvy s Ruskem. Ve čtvrtek rozzáří Třinec, v sobotu potěší Ostravu. Národní tým se proto nesešel - jak bývá zvykem - v Praze, ale hráči přijeli v úterý do Ostravy. Vítal je kouč Vladimír Vůjtek, který si užívá návrat "domů".

Ilustrační foto.

Rusko mění nominaci na Česko: Karpov nahradil nemocného Loktionova

Moskva - V nominaci hokejistů Ruska na zápasy Euro Hockey Tour v Třinci a Ostravě nahradil nemocného útočníka Andreje Loktionova z Jaroslavle Maxim Karpov z Dynama Moskva. Loktionov byl spolu s Alexandrem Sjominem z Magnitogorsku jediným hráčem v kádru Olega Znaroka se zkušenostmi z NHL.

Brankář Alexander Salák.

Brankář Salák se z reprezentace omluvil, kouč povolal Machovského

Praha - Čeští hokejisté odehrají v příštím týdnu dva zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem bez brankáře Alexandra Saláka, který se omluvil. Místo gólmana Novosibirsku povolal trenér Vladimír Vůjtek do týmu Matěje Machovského z Plzně. Informoval o tom tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Rusko - Česko: Vladimír Vůjtek na střídačce

Pozvánku do hokejové reprezentace dostali tři nováčci

Trenér českých hokejistů Vladimír Vůjtek starší povolal na zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem tři nováčky. Debutovat v reprezentaci mohou útočník Daniel Přibyl s bekem Markem Hrbasem ze Sparty a gólman Libor Kašík ze Zlína. Duely se hrají ve čtvrtek 11. února v Třinci a o dva dny později v Ostravě.

Jan Hruška v dresu Komety.

Vůjtek nominoval do reprezentace i brněnského forvarda Hrušku

Brno, Praha – Šlo o obyčejný trénink, až do chvíle než si stoupl před diktafon. Brněnský hokejový útočník Jan Hruška se totiž při rozhovoru o současné situaci Komety dozvěděl potěšující zprávu. Podruhé v letošní sezoně si oblékne reprezentační dres na turnaji Euro Hockey Tour. Novinářům nejdřív ani nechtěl věřit. „Jste první, kdo mi to říká. Pokud to neuslyším od trenéra, tak…," zarazil se třicetiletý forvard. „Ale samozřejmě jestli je to pravda, jsem jedině rád a už teď se těším," dodal s úsměvem.

Alexandr Sjomin příští týden přijede do Česka, Rusové tu hrají dva zápasy.

Rusové příští týden vyrukují na Česko i se Sjominem a 14 nováčky

Moskva - Čtrnáct nováčků zařadil trenér hokejistů Ruska Oleg Znarok do nominace na zápasy Euro Hockey Tour s Českou republikou v Třinci a Ostravě. Hlavní hvězdou výběru s řadou mladíků je útočník Alexandr Sjomin, který se v polovině prosince vrátil z NHL do Ruska a nastupuje v KHL za Magnitogorsk.

Hokej - ilustrační foto.

Švédsko povolalo na zápasy EHT proti Finsku dva debutanty

Stockholm - Hokejisté Švédska mají v nominaci na zápasy Euro Hockey Tour s Finskem dva nováčky, kteří reprezentovali na letošním mistrovství světa hráčů do 20 let v Helsinkách. Na premiéru v prvním týmu Tří korunek se mohou těšit obránci Andreas Englund z Djurgaardenu a Gustav Forsling z Linköpingu.

Jiří Burger z Vítkovic (vpravo) a Patrik Laine z Tappary Tampere.

Finsko vyrazí na EHT se třemi nováčky, dva jsou ze zlaté dvacítky

Helsinky - Tři nováčky zařadil do nominace na zápasy Euro Hockey Tour ve Švédsku trenér hokejistů Finska Kari Jalonen. Debutovat budou dvě ofenzivní opory zlaté finské dvacítky z letošního domácího mistrovství světa v Helsinkách sedmnáctiletý Patrik Laine z Tappary Tampere a o rok starší Sebastian Aho z Kärpätu Oulu. Vedle nich se v dresu Suomi poprvé představí také brankář Ville Husso z IFK Helsinky.

Čeští hokejoví fanoušci ve Fanzóně u O2 areny.

Dva dny a dost. Fanoušci v Ostravě a Třinci vyprodali zápasy s Ruskem

Praha - Únorové zápasy českých hokejistů s Ruskem, které se budou hrát v rámci Euro Hockey Tour v Třinci a Ostravě, už jsou vyprodané. V Třinci nastoupí tým kouč Vladimíra Vůjtka staršího proti sborné ve čtvrtek 11. února od 18:30, v Ostravě se bude hrát o dva dny později od 13:30. Vstupenek se prodávaly od pondělí.

Kustod Komety a národního týmu Petr Ondráček.

Kluci drzí nejsou, směje se kustod Komety. Aréna za Lužánkami ho nadchla

Brno - Hokejový svátek, jedinečná událost, ale i netradiční práce. Pro kustoda brněnské Komety a české reprezentace Petra Ondráčka jsou zápasy pod širým nebem z hlediska servisu pro hráče zajímavá zkušenost. „Práce v těchto dnech je náročnější kvůli přejíždění a převážení věcí. Ale jde třeba jen o dvě cesty navíc," mávne rukou brněnský servisman.

Kustod Komety a národního týmu Petr Ondráček.

Kluci nejsou drzí, směje se kustod Komety Ondráček

Brno – Hokejový svátek, jedinečná událost, ale i netradiční práce. Pro kustoda brněnské Komety a české reprezentace Petra Ondráčka jsou zápasy pod širým nebem z hlediska servisu pro hráče zajímavá zkušenost. „Práce v těchto dnech je náročnější kvůli přejíždění a převážení věcí. Ale jde třeba jen o dvě cesty navíc," mávne rukou brněnský servisman.

Rusko - Česko: Svěřenci kouče Vůjtka se radují z první branky zápasu

Moskva ztichla: Češi vyzráli na Rusko a vyhráli celý Channel One Cup

Moskva - Obětavý výkon, čtyři vstřelené góly a ztichlá Moskva. Čeští hokejisté v neděli vyzráli na Rusko, když hvězdy v čele s Alexanderem Radulovem a Iljou Kovalčukem porazili 4:2. Znamená to, že národní tým si na turnaji připsal druhý triumf. A především: svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka se stali vítězem Channel One Cupu.

Vladimír Vůjtek na srazu hokejové reprezentace

Vůjtek taktizoval, vybral Furcha a řekl: Rusové nám fandili, aby mohli vyhrát

Moskva - Druhá výhra, ale první v normální hrací době. Vladimír Vůjtek měl ze sobotní výhry nad Švédskem (3:1) pochopitelně radost. Jeho svěřenci si připsali další body do tabulky Euro Hockey Tour, v které měli z předešlých čtyř duelů jen dva za listopadové vítězství na Karjale v Helsinkách proti Rusku 4:3 po samostatných nájezdech.

Rusko - Finsko: Alexander Radulov a gól do sítě Harriho Sateriho

Rusko si vyšláplo na Finsko. Osmigólovou show řídili Kovalčuk a Radulov

Moskva - Panečku, to byl debakl! Hokejisté Ruska rozjásali fanoušky a zesměšnili soupeře - na Channel One Cupu doma v Moskvě smetli v sobotu Finsko 8:1. Po dvou brankách si připsali Alexander Radulov a Ilja Kovalčuk. "Sborná" teď vyzve české hokejisty, kteří jsou i po výhře nad Švédy v tabulce EHT poslední.

Jan Kovář (vlevo) se snaží propálit brankáře Finska Harri Säteriho.

Vůjtkovi nevyšla ani domácí premiéra. Češi dostali lekci od Finů

Praha - Na premiéry Vladimír Vůjtek zrovna v dobrém vzpomínat nebude. V prvním utkání ve funkci trenéra české reprezentace prohráli jeho svěřenci začátkem listopadu ve Švédsku 2:6, ve čtvrtek zkušený kouč debutoval doma a opět neuspěl – Češi padli v Praze s Finskem 0:3. Další duel v rámci Channel One Cupu je čeká v sobotu v Moskvě, kde se od 16:00 SEČ utkají se Švédskem.

Hokejisté Švédska se radují z gólu proti Rusku.

Švédsko otočilo duel s Ruskem a udrželo první místo v EHT

Moskva - Hokejisté Ruska vstoupili do domácího turnaje Channel One Cup porážkou se Švédskem 1:4. Domácí sborná sice zkraje druhé třetiny vedla, ale pak už se prosazoval pouze vedoucí tým seriálu Euro Hockey Tour. Vítězný gól dal v polovině duelu obránce Jonas Ahnelöv. Seveřané Rusům vrátili třígólovou porážku z předchozího turnaje Karjala.