Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

Radim Šimek

Šimek: Druhé místo na Karjale? Nemáme se za co stydět

Helsinky - Útok na druhý triumf v historii na turnaji Karjala čeští hokejisté kvůli porážce s Ruskem 0:3 nedotáhli do úspěšného konce, ale podle obránce Radima Šimka mohou být svěřenci trenéra Josefa Jandače s vystoupením na prvním dílu Euro Hockey Tour spokojení. Zadákovi Liberce vedle závěrečné prohry pokazilo dojem zranění, kvůli kterému po druhé třetině odstoupil a čeká jej v pondělí další vyšetření.

Brankář Juha Metsola kryje střelu Švédska.

Švédsko skončilo na Karjale bez bodu, padlo i s Finskem

Helsinky - Hokejisté Finska porazili v závěrečném duelu turnaje Karjala Švédsko 4:1 a skončili třetí. První body získali i do tabulky Euro Hockey Tour díky povedené druhé třetině, kterou vyhráli 4:0 a otočili výsledek. Švédové si z prvního dílu série čítající čtyři turnaje žádný zisk neodvezli.

Brankář Dominik Furch zasahuje proti Alexanderu Barabanovi z Ruska.

Hokejisté titul z Karjaly nepřivezou. Po porážce s Ruskem končí druzí

Helsinky /FOTOGALERIE/ - Čeští hokejisté nedosáhli na celkový triumf na turnaji Karjala. V přímém souboji o prvenství v úvodním podniku Euro Hockey Tour podlehli v Helsinkách Rusku 0:3 a skončili druzí. Nic už na tom nezmění ani jakýkoli výsledek závěrečného severského derby mezi domácím Finskem a Švédskem. Češi vyhráli Karjalu pouze v roce 2012.

Turnaj Karjala: Finsko - Česko

Paráda! Hokejisté porazili Finy a na Karjale si zahrají o prvenství

Helsinky /FOTOGALERIE/ - Čeští hokejisté uspěli i ve svém druhém utkání na turnaji Karjala, když v Helsinkách porazili domácí Finsko 5:3. V úvodním podniku série Euro Hockey Tour tak neskončí hůře než druzí. Vystoupení na turnaji zakončí nedělním zápasem od 12:30 SEČ proti Rusku, jenž bude zároveň přímým soubojem o celkové prvenství.

Rusové se radují z gólu Ničuškina na 3:1.

Druhý zápas, druhá výhra. Rusové porazili na Karjale i Švédsko

Helsinky - Hokejisté Ruska porazili ve svém druhém utkání na turnaji Karjala Švédsko 3:2. Sborná si po úvodním úspěchu proti domácím Finům (5:1) připsala v Helsinkách druhou výhru. V neděli bude jejím soupeřem na zahajovací akci seriálu Euro Hockey Tour český tým.

Tomáš Hyka z Mladé Boleslavi.

Hyka si plní sen. Nároďák? Bez tvrdé práce to nejde, došlo mu

Helsinky - Hokejový útočník Tomáš Hyka se ve čtvrtečním duelu turnaje Karjala se Švédskem dočkal reprezentačního debutu. Absolvent všech tří letních kempů adeptů národního týmu od roku 2014 a náhradník pro dva únorové domácí zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem si na svou chvilku trpělivě počkal. A o to více si ji pak také užil, k čemuž pomohlo, že šlo o premiéru vítěznou.

Vladimir Tkačjov z Ruska (vlevo) a Miro Aaaltonen z Finska.

Čtyři góly za třetinu. Sborná na úvod turnaje Karjela smetla Finsko

Helsinky - Hokejisté Ruska vstoupili vítězně do turnaje Karjala, když v Helsinkách porazili domácí Finsko jednoznačně 5:1. Sborná o výhře v prvním duelu seriálu Euro Hockey Tour rozhodla ve třetí třetině, ve které se prosadila čtyřikrát. Dvěma góly se na výhře svěřenců trenéra Olega Znaroka podílel útočník Anatolij Golyšev, tři asistence si připsal Valerij Ničuškin.

Brankář Dominik Furch.

Furch si chce na EHT uchovat pohodu z Omsku: Je fajn, že mám důveru

Plzeň - Brankář Dominik Furch loni na turnaji Karjala debutoval v národním týmu mezi dospělými. Nakonec si v sezoně připsal 13 reprezentačních startů a zachytal si i na hokejovém mistrovství světa. Nabrané zkušenosti ho zbavují nervozity. Navíc je v dobré pohodě díky výsledkům Omsku, k nimž výrazně napomáhá svou formou.

Ruští hokejisté v čele s trenérem Olegem Znarokem na Světovém poháru v Torontu.

Nominace Rusů na Karjalu: tým bez hvězd a se sedmi nováčky

Moskva - Sedm nováčků zařadil do nominace na listopadový turnaj Karjala v Helsinkách trenér hokejistů Ruska Oleg Znarok. Na první díl série Euro Hockey Tour nevzal žádnou z hvězd a zkušenosti s velkým mezinárodním turnajem má jen šestice nominovaných.

Ondřej Němec ve světlém dresu Komety Brno.

Štenclík už má na mezinárodní hokej, hodnotí Němec parťáka

Brno /ROZHOVOR/ – V reprezentačním dresu vždy lídr, nyní i v Kometě. Hokejový obránce Ondřej Němec se zabydlel 
v sestavě brněnského klubu a s týmem až do nedělního patnáctého kola táhl bodovou šňůru, kterou ukončil až Hradec Králové výhrou 5:1. Je v popředí extraligových statistik a přesto, že na první turnaj Euro Hockey Tour na finskou Karjalu nepojede, říká si opět o reprezentační dres. „Nemám věk na to, abych končil 
v národním mužstvu," ujistil dvaatřicetile­tý bek.

Hokejisté Finska se radují z gólu.

Finové povolali na domácí turnaj Karjala devět vicemistrů světa

Helsinky - Trenér hokejistů Finska Lauri Marjamäki zařadil do dvaadvacetičlenné nominace na listopadový domácí turnaj Karjala v Helsinkách devět vicemistrů světa z letošního světového šampionátu v Rusku. V kádru má jediného účastníka zářijového Světového poháru v Torontu. Gólman Mikko Koskinen z Petrohradu na něm plnil roli trojky za Tuukkou Raskem a Pekkou Rinnem.

Brankář Novosibirsku Alexander Salák

Rána pro gólmana Saláka. Zranil se a sezona pro něj předčasně končí

Novosibirsk (Rusko) - Český hokejový brankář Alexander Salák z Novosibirsku už si v této sezoně kvůli nespecifikovaným problémům v dolní části těla nezachytá. Devětadvacetiletý Salák se zranil v sobotním utkání KHL na ledě Spartaku Moskva. Podle oficiálních stránek klubu bude šest měsíců mimo hru.

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek s manželkou opouští 20. května moskevský hotel Crowne Plaza před odjezdem týmu na letiště a jeho návratem zpět do Česka.

Zklamaní hokejisté ráno opustili moskevský hotel. Mrzí nás to, řekl Jandač

Moskva - S dobrým pocitem ze hry, ale bez medailového ocenění opouštěli dnes ráno po dvou týdnech Moskvu zklamaní čeští hokejisté. O tři dny dříve, než si přáli, zabalili zavazadla v hotelu Crowne Plaza. Čtvrteční porážka s USA 1:2 po samostatných nájezdech ve čtvrtfinále ukončila sen o úspěchu na mistrovství světa a celou náročnou sezonu.

Jaroslav Špaček

Hráči nabírají energii, většina z nich netrénovala. Sekáč zůstává na marodce

Moskva - Útočník Jiří Sekáč chyběl na dnešním dobrovolném rozbruslení českých hokejistů před večerním druhým duelem na mistrovství světa v Moskvě s Lotyšskem. To absolvovali vedle trojice brankářů jen hráči, kteří nezasáhli do pátečního duelu s Ruskem. Sekáč se stále potýká s následky nedávného otřesu mozku.

Pavel Dacjuk (vlevo) na tréninku ruského týmu.

Sborná sní o zlatu. Jinak přijdou kotle žluči

Praha - To se tehdy psal rok 1986, v Sovětském svazu se rozbíhala perestrojka a koncem dubna vybuchla jaderná elektrárna v Černobylu. Shodou okolností právě v těch dnech vrcholilo hokejové mistrovství světa v Moskvě.

Markus Granlund

S bratrem si na MS nezahraje. Z nabitého kádru Finska vypadl Markus Granlund

Helsinky - Do finské nominace na hokejové mistrovství světa v Rusku se překvapivě nedostal útočník Markus Granlund z Vancouveru, který se těšil na společný turnaj se starším bratrem Mikaelem z Minnesoty. Třiadvacetiletému hráči nebylo nic platné, že ve čtyřech zápasech Euro Hockey Tour s českou reprezentací a Ruskem nasbíral pět bodů za gól a čtyři přihrávky. V nabitém kádru na něj nezbylo místo a zůstal mezi třináctkou hráčů, kterým na poslední chvíli šampionát unikl.

Hokejisté Finska se radují z gólu.

Češi skončili v EHT třetí. O pořadí rozhodla výhra Finů nad Ruskem

Moskva - Hokejisté Finska vyhráli i druhý zápas Euro Hockey Tour v Moskvě proti domácímu Rusku a po dnešním vítězství 3:2 si zajistili v sérii konečné druhé místo za Švédskem. Sborná skončila poslední a díky její porážce setrvala na třetí pozici Česká republika. Zápas rozhodl ve 33. minutě Teemu Pulkkinen.

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek.

Vůjtek si po demolici Švédů pochvaloval: Impulz tomu dala první formace

Znojmo - Výrazně zlepšený výkon oproti středě v pátek podali hokejisté ve Znojmě a výsledkem byla vysoká výhra nad Švédskem 7:1. Před úterní generálkou na mistrovství světa tak potěšili trenéra Vladimíra Vůjtka, který se rozhodl nechat si zatím v kádru všech 30 hráčů. Před středečním odletem do Moskvy vyřadí tři hráče, další dva se vrátí zpět až z ruské metropole.

David Pastrňák překonává brankáře Švédska Viktora Fastha.

Češi se pomstili za debakl, Švédům ve Znojmě nasázeli sedmičku!

Znojmo - Parádní odpověď! Ve středu čeští hokejisté schytali ve Znojmě v rámci Euro Hockey Tour výprask od Švédska 2:7, v pátek mu však porážku náležitě vrátili. Svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka sestřelili severského soka v předposledním zápase před mistrovství světa v Rusku (začíná 6. května) 7:1.

Český brankář Dominik Furch inkasuje gól. Vlevo je jeho autor Patrick Cehlin ze Švédska.

Švédové ve Znojmě deklasovali českou reprezentaci 7:2

Znojmo - Čeští hokejisté utrpěli v přípravě na mistrovství světa debakl od Švédska 2:7. Seveřané si tak zajistili vítězství v seriálu Euro Hockey Tour, jehož bylo utkání ve Znojmě součástí. Tým kouče Vladimíra Vůjtka sice vedl po gólech Tomáše Zohorny a Petra Koukala v 10. minutě 2:0, poté se však prosazoval už jen soupeř. Švédové českému týmu uštědřili nejvyšší porážku v sezoně.

Hvězdná čtyřka. Hokejisté Ruska (zleva) Alexander Sjomin, Alexander Radulov, Ilja Kovalčuk a Alexander Ovečkin se radují z gólu.

Neshody ve sborné? Radulov a Kovalčuk se měli ostře pohádat se Znarokem

Moskva - Hokejistům Ruska před domácím mistrovstvím světa v Moskvě přibývají posily z NHL, ale také řeší kauzu absence kontroverzního útočníka Alexandra Radulova z CSKA Moskva. Dvojnásobný mistr světa po pozvánce Olega Znaroka bez omluvy v neděli nedorazil na sraz v Novogorsku a pobývá ve Spojených státech amerických. Jeho start na šampionátu je nejistý. Rusy čekají ve čtvrtek a v sobotu v dějišti turnaje duely Euro Hockey Tour s Finskem.

Aleksander Barkov

Jágrovi parťáci posílí finský tým. Barkov a Jokinen nastoupí už proti USA

Helsinky - Hokejisty Finska posílí na mistrovství světa v Rusku útočníci Aleksander Barkov a Jussi Jokinen z Floridy. Oba spoluhráči Jaromíra Jágra se pravděpodobně zařadí do hry až v generálce proti USA 3. května v Helsinkách. Nově je v týmu také forvard Teemu Pulkkinen z Detroitu, který byl nominován na nadcházející duely Euro Hockey Tour s Ruskem.

Adam Larsson ze Švédska.

Švédsko vyrukuje na Čechy ve Znojmě i se čtveřicí posil z NHL

Znojmo - Čtyři hráče z NHL představí hokejisté Švédska v duelech Euro Hockey Tour proti České republice ve Znojmě. Brankář Jacob Markström z Vancouveru, obránce Adam Larsson z New Jersey i útočníci Mikael Backlund z Calgary s Alexanderem Wennbergem z Columbusu skočili na led už i minulý týden v domácích duelech s Ruskem.

České florbalistky (v bílém) proti Švýcarsku.

Poslední místo. Florbalisté ani florbalistky na Euro Floorball Tour neuspěli

Sandviken - České florbalistky ani v závěrečném utkání na Euro Floorball Tour ve švédském Sandvikenu nebodovaly a po porážce se Švýcarskem 3:4 skončily poslední. Tým kouče Miroslava Janovského sice vedl po dvou třetinách 3:1, ale zápas v posledním dějství ztratil. Obrat dovršily Švýcarky dvěma góly ve vlastním oslabení.

Vladimír Vůjtek

Vůjtek oznámil: Sbalte si kufry. Šampionát se nebude týkat Holíka i Urbana

Helsinky - Kdo opustí hokejovou reprezentaci? Už je to jasné. Útočníci Petr Holík ze Zlína a Tomáš Urban z Mladé Boleslavi končí v přípravě a na květnové mistrovství světa v Rusku se nepodívají. Po duelech Euro Hockey Tour ve Finsku to kouč Vladimír Vůjtek oběma oznámil při odletu ze severu Evropy.

Hokejisté Finska porazili soupeře z Česka

Češi už nevyhrají Euro Hockey Tour. Vůjtek nechápal trapas s časem

Kouvola - Čeští hokejisté v sobotu nepřidali proti Finsku druhé vítězství. Svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka na severu Evropy prohráli 1:4, když se o jediný úspěch hostů postaral Jiří Sekáč. Znamená to, že reprezentace ztratila naději na celkový triumf v Euro Hockey Tour. Už nemůže předstihnout vedoucí Švédy, s nimiž se utká ve zbývajících dvou duelech příští týden ve Znojmě.

Vladimír Vůjtek

Tři góly Finsku? To se nám málokdy povede, potěšilo Vůjtka

Oulu - Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek mohl být po zápase s Finskem spokojený. Jeho svěřenci na něj našli poprvé v sezoně Euro Hockey Tour recept. Ve čtvrtek mu v Oulu oplatili porážky z listopadového turnaje Karjala v Helsinkách (1:2) a z prosincového startu moskevského Channel One Cupu v Praze (0:3).

Hokejisté Švédska se radují z gólu proti Rusku.

Švédsko smetlo Rusko a v EHT si upevnilo vedení před ČR

Södertälje - Hokejisté Švédska porazili Rusko 4:1 a upevnili si vedení v seriálu Euro Hockey Tour. Po devíti odehraných zápasech mají hráči Tří korunek náskok sedmi bodů před Českou republikou. Dvěma góly se na výhře Švédů v Södertälje podílel útočník Linus Klasen.

Lukáš Kašpar střílí gól proti Finsku.

Cenný skalp! Češi poprvé v sezoně vyzráli na Finy. Vůjtek: Drželi jsme taktiku

Oulu - Hokejové mistrovství světa v Rusku se blíží a trenér české reprezentace Vladimír pilně buduje kádr. Další prověrkou byl v rámci Euro Hockey Tour duel s Finskem, který jeho svěřenci ovládli 3:2. Hned o dvě branky se postaral Lukáš Kašpar, v brance zářil Dominik Furch. Čechy čeká v sobotu na severu ještě odveta, Suomi vyzvou od 14:00 SELČ v Kouvole.

Vladimír Vůjtek

Na Finsko i s posilami z NHL. Vůjtek očekává od hráčů živější hokej

Oulu - Mistrovství světa se rychle blíží (startuje 6. května) a české hokejisty čeká další test. Tentokrát vyzvou svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka ve čtvrtek v rámci Euro Hockey Tour v Oulu výběr Finska, které v letošní sezoně zatím neporazili. V listopadu v Helsinkách podlehli Suomi 1:2 a v prosinci v Praze 0:3. Duel začne v 17:30 SELČ a přímým přenosem jej vysílá program ČT Sport.

Michal Jordán - čerstvý otec - měl na sraz hokejové reprezentace speciální doprovod

Posily z NHL: Jordán dorazil z letiště, Sekáč má o motivaci postaráno

Praha - Finsko získalo posily z NHL, ale Češi nezůstávají pozadu. V nadcházejících utkáních mohou počítat s obráncem Michalem Jordánem z Caroliny a útočníkem Jiřím Sekáčem z Arizony. Právě tihle dva se v úterý hlásili na srazu v Praze před duely Euro Hockey Tour ve Finsku.

Jan Hruška

Budu hrát golf, plánuje Hruška dovolenou po vyřazení z kádru reprezentace

Brno /ROZHOVOR/ – V letošní sezoně zažil premiéru v reprezentačním dresu a co víc, přidal i dalších sedm startů. Útočník hokejové Komety Jan Hruška zasáhl do přípravy na květnové mistrovství světa v Rusku. V závěru minulého týdne však neprošel dalším zúžením sestavy po přátelském dvojutkání ve Švýcarsku. „Víceméně jsem čekal, že to bude můj poslední týden," přiznává třicetiletý forvard. Po roce zkušeností s mezinárodním hokejem čeká Hrušku dovolená. „Letos pro mě bylo zadostiučinění, že jsem se dostal do národního týmu, i když nemám agenta, který by mě tam prosadil," dodává brněnský odchovanec.

Jan Hruška

Hruška čekal, že už ho Vůjtek vyřadí z reprezentace: Teď si zahraju golf

Brno /ROZHOVOR/ - V letošní sezoně zažil premiéru v reprezentačním dresu a co víc, přidal i dalších sedm startů. Útočník hokejové Komety Jan Hruška zasáhl do přípravy na květnové mistrovství světa v Rusku. V závěru minulého týdne však neprošel dalším zúžením sestavy po přátelském dvojutkání ve Švýcarsku.

Pär Marts, kouč Švédska

Švédové mají v kádru na duely s Ruskem už čtyři posily z NHL

Stockholm - Hokejisté Švédska mají v nominaci na duely Euro Hockey Tour s Ruskem čtyři posily z NHL. Kouč Pär Marts už může počítat s brankářem Jacobem Markströmem z Vancouveru, obráncem Adamem Larssonem z New Jersey a útočníky Mikaelem Backlundem z Calgary a Alexanderem Wennbergem z Columbusu.

Alexander Salák

Salák řekl ne a Češi hledají gólmana pro MS. Vůjtek: Respektuji to

Praha - Chytal na olympiádě v Soči, objevil se na posledních třech šampionátech. Jenže teď Alexander Salák řekl NE. Gólman, který v KHL obléká dres Novosibirsku, se po skončení klubové sezony nezapojí do přípravy české hokejové reprezentace. Omluvil se z rodinných důvodů a nepojede na květnové mistrovství světa do Ruska.

Josef Jandač, nový kouč reprezentace

Hokejový nároďák se vrací do Ústí nad Labem. Po devíti letech

Praha - Čeští hokejisté nastoupí v úvodních zápasech Euro Hockey Challenge proti Německu ve středu 6. dubna v 18:00 i o dva dny později ve stejný čas v Ústí nad Labem. Tam se národní tým vrátí po téměř devíti letech. Uvedly to oficiální stránky Českého svazu ledního hokeje.