Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

Trenér Vladimír Růžička (uprostřed) se na střídačce radí s Jaromírem Jágrem (vlevo) a Michalem Vondrkou.

Program reprezentace: V rámci EHT nastoupí proti Rusku v Praze a ve Varech

Praha - Česká hokejová reprezentace bude hrát v únoru zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem v Karlových Varech a Praze. Nejdříve se představí ve čtvrtek 5. února v KV Aréně a o dva dny později se utká se sbornou v O2 areně. Ještě předtím se národní tým představí v O2 areně 18. prosince v duelu se Švédskem v rámci Channel One Cupu, což bylo známé již dříve.

Obránce hokejové Komety Brno Michal Kempný.

Hokejový obránce Kempný: Reprezentace je můj sen

Brno - Na jaře získal extraligové stříbro, teď udělá další velký krok v kariéře. Obránce hokejové Komety Michal Kempný se na přelomu července a srpna zúčastní v Praze předsezonního reprezentačního kempu. „Dostat se do reprezentace je můj dlouhodobý sen. Zatím jedu na čtyřdenní soustředění, i za tuto šanci jsem ale strašně rád," těší se hráč brněnského klubu.

Čeští hokejisté Tomáš Mojžíš (vlevo) a Tomáš Rolinek (vpravo) se radují z gólu proti Švédsku.

Revoluce v Euro Hockey Tour. Turnaje v Česku a Švédsku končí

Stockholm - O zápasy české hokejové reprezentace na domácím ledě fanoušci nepřijdou. I když je současný model prestižního seriálu Euro Hockey Tour u konce. Od příští sezony se týmy České republiky, Ruska, Švédska a Finska utkají na dvou turnajích a ve třech dvojzápasech. 

Jaromír Jágr a  Andreas Thuresson.

Zápas hokejistů s Ruskem nabídne i souboj hvězd Jágra a Ovečkina

Stockholm - Druhé vystoupení českých hokejistů na Oddset Hockey Games ve Stockholmu proti Rusku dnes nabídne i souboj hvězd NHL Jaromíra Jágra s Alexandrem Ovečkinem. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky mohou po čtvrteční výhře 3:2 nad domácími Švédy učinit v případě úspěchu nejen krok k triumfu na turnaji, ale také si zajistit druhé místo v Euro Hockey Tour.

Jaromír Jágr (vpravo) a Vladimír Růžička na tréninku hokejové reprezentace.

Jágr vs. Ovečkin. Čechy prověří Rusko. Zabetonujeme to, říká Růžička

Stockholm - Druhé vystoupení českých hokejistů na Oddset Hockey Games ve Stockholmu proti Rusku nabídne i souboj hvězd NHL Jaromíra Jágra s Alexandrem Ovečkinem. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky mohou po výhře nad Švédy (3:2) učinit v případě úspěchu nejen krok k triumfu na turnaji, ale také si zajistit druhé místo v Euro Hockey Tour. 

Jakub Klepiš ze Lva Praha (vpravo) a Staffan Kronwall z Jaroslavle.

Klepiš je natěšený na reprezentaci a říká: Hrát s Jágrem? Klidně s kýmkoliv!

Praha - Jakub Klepiš nenašel po lednové zlomenině zápěstí stále místo v sestavě Lva, ale bude se v dresu české reprezentace na Oddset Hockey Games ucházet o nominaci na mistrovství světa. Místo boje o triumf v KHL ve středečním sedmém finále na ledě Magnitogorsku míří na turnaj Euro Hockey Tour. Včera se zapojil do přípravy týmu Vladimíra Růžičky.

Alexandr Ovečkin

Největší trumf na EHT. Rusko má sedm posil z NHL včetně Ovečkina

Moskva - Češi mají Jágra, Švédové vyzkouší Backlunda, Finové zase Rinneho. Ale největší trumf pro Oddset Hockey Games v Helsinkách a Stockholmu vytasilo Rusko. Na turnaji se v dresu sborné představí sedm hráčů z NHL včetně hvězdného útočníka Alexandra Ovečkina z Washintonu.

Tisková konference Rytířů Kladno před začátkem sezony 2013/14. Zúčastnil se také Jaromír Jágr.

Jágr pojede na mistrovství světa

Praha - Od chvíle, co jeho New Jersey nepostoupilo do play-off, o něm nebylo slyšet. Útočník Jaromír Jágr se ale dnes podle informací webu iSport.cz připojí k hokejové reprezentaci chystající se na blížící se mistrovství světa v Minsku. Je tak prakticky jisté, že bude na šampionátu startovat.

Mikael Backlund

Bäckström, Edler i Enroth. Švédové před MS sčítají samé omluvenky

Stockholm - Jedna z mála posil. Řady hokejistů Švédska rozšírí na mistrovství světa v Minsku útočník Mikael Backlund z Calgary. O nominaci bude bojovat také brankář Eddie Läck z Vancouveru, který se představí na začátku května na domácím turnaji Euro Hockey Tour ve Stockholmu.

Vladimír Růžička

Růžička je pořád neporažen. Přijdou těžší zápasy, ví český kouč

Havlíčkův Brod - Návrat na střídačku nemohl být lepší. Snadní soupeři, obětaví hráči… Staronový trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička si v přípravě na MS připsal třetí výhru, ale po dvou duelech s Dánskem a jednom s Norskem ví, že větší prověrkou budou jiné zápasy.

Peter Hamerlík.

Třinec si pojistil Rotha, Orsavu i Hamerlíka. Dal jim nové smlouvy

Třinec - Hokejový Třinec pokračuje ve stabilizaci kádru. Po brankáři Šimonu Hrubcovi dnes vedení prodloužilo smlouvy s druhým gólmanem Peterem Hamerlíkem, obráncem Vladimírem Rothem a útočníkem Jakubem Orsavou. Ve všech případech jde o víceleté kontrakty.

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik oznámil jména 25 vyvolených pro olympijský turnaj v Soči.

Český hokej má spoustu dobrých hráčů, všichni ale jet nemůžou, řekl trenér

Praha /ROZHOVOR/ - V pondělí večer byl Alois Hadamczik zřejmě nejostřeji sledovaným mužem v hokejem poblázněném Česku. Představil tým pětadvaceti hráčů, se kterými chce uspět na olympiádě v Soči a přivézt medaile. Oproti původním očekáváním je v jeho výběru víc hokejistů z evropských soutěží (celkem osm: pět z KHL a tři z extraligy) a některá jména mnohé překvapila.

Hvězda ruského výběru Ilja Kovalčuk v zápase proti Švédsku.

Drama na úvod, Rusové na Channel One Cupu udolali vzdorovité Švédy

Soči - Hokejisté domácího Ruska vstoupili do turnaje Channel One Cup těsnou výhrou 3:2 nad Švédskem. Sborná v Soči, dějišti olympijského turnaje, inkasovala jako první, následně šla do vedení zásluhou dvou gólů Maxima Čudinova, ale rozhodla až trefa Nikolaje Prochorkina z 58. minuty.

Petr Hubáček v pozadí při úvodních hymnách.

Podle Hubáčka začínají Češi v evropském turné celkově zaostávat

Helsinky - Nezdar hokejistů na turnaji Karjala podle útočníka Petra Hubáčka není náhoda. Podle odchovance brněnské Komety začíná celkově český tým za soupeři v Euro Hockey Tour zaostávat, pokud se nesejde v úplně plné síle. Přesto se čtyřiatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 přiklání k tomu, aby na turnajích dostávali příležitost mladší hráči.

Rus Denis Kokarev a Tomáš Hertl na turnaji Karjala.

Hadamczik: Hrajeme dobře, ale útočníci se nedokážou udržet v útočném pásmu

Helsinky – Čeští hokejisté prohráli na turnaji Karjala i třetí zápas, když v Helsinkách nestačili na Rusko. Sborná rozhodla o své výhře 2:0 v rozmezí 34 sekund na začátku třetí třetiny. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika při obhajobě loňského triumfu na turnaji obsadili poslední čtvrté místo, které jim patří i v seriálu Euro Hockey Tour, kde mají na kontě po šesti zápasech tři body.

Finský Jarkko Immonen, Zdeněk Kutlák a Jakub Kovář při utkání na turnaji Karjala.

Češi prohráli s Finskem. Hráli jsme jen polovinu zápasu, litoval Kovář

Helsinky - Čeští hokejisté byli na turnaji Karjala v zápase proti domácímu Finsku na dobré cestě poprvé na druhé akci Euro Hockey Tour bodovat. Po 36 minutách vedli díky gólům z přesilových her 2:0, ale nadějný stav neudrželi. Finové třemi brankami dokázali stav otočit a připsali si pátou výhru v sezoně. Čeští hráči litovali, že ve druhé polovině utkání přenechali aktivitu soupeři a opět se přiblížili hře z nevydařeného čtvrtečního souboje se Švédskem.

Hokejový útočník Jakub Petružálek.

Petružálek hraje ve Finsku rád, hlavně chce odčinit debakl

Helsinky - Zápasy ve Finsku jsou pro hokejového útočníka Jakuba Petružálka srdeční záležitost, protože má za sebou dvě úspěšné sezony v týmu Lukko Rauma. V dnešním zápase proti Suomi na turnaji Karjala proto bude mít speciální motivaci.

Brankář Jakub Kovář inkasuje gól od Martina Thornbergaze Švédska.

Češi se proti Finsku pokusí napravit dojem ze vstupu do turnaje Karjala

Helsinky - Hokejová reprezentace se v sobotu v Helsinkách pokusí napravit dojem z nevydařeného vstupu do turnaje Karjala. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika utrpěli ve čtvrtek v Gävle debakl se Švédskem 0:6, nyní se na druhé akci Euro Hockey Tour utkají s domácím Finskem, které v této sezoně ještě neprohrálo.