Kreativ

ŠTÍTEK: Euro Hockey Tour

Vladimír Růžička

Kritika? Růžička po Rusku chválil: Je dobře, že jsme si sáhli na vítězství

Karlovy Vary - Šest zápasů, žádné vítězství. Až teď: hokejová reprezentace ve čtvrtek na sedmý pokus v sezoně zabrala a zdolala soupeře z Ruska. Co na to říká Vladimír Růžička? Žádnou úlevu prý necítí. Na druhou stranu - kouč národního týmu si ve čtvrtek hned vzpomněl na kritiku, s níž přišli experti po fiasku v Soči.

Česko - Rusko: Radost hráčů v bílém

Konečně. Čeští hokejisté porazili slabé Rusko, slaví první výhru v sezoně

Karlovy Vary - Tři góly, Salákova nula a konečně vítězství. Čeští hokejisté porazili v utkání Euro Hockey Tour oslabené Rusko přesvědčivě 3:0 a na sedmý pokus poznali v sezoně první radost z triumfu. Branky svěřenců kouče Vladimíra Růžičky zaznamenali Petr Koukal, Dominik Simon a Michal Vondrka. Oba soupeři se utkají znovu v sobotu v pražské O2 areně.

Ondřej Němec na tréninku hokejové reprezentace.

Stý zápas v českém dresu. Němec před Ruskem: Je to pocta, ale stárnu

Praha - Ondřej Němec dnes v Karlových Varech sehraje proti Rusku jubilejní stý zápas v dresu českého národního týmu. Pro třicetiletého mistra světa z Německa z roku 2010 bude jubileum o to zajímavější, že jej čeká na místě, odkud se do reprezentace poprvé dostal. Obránce (nyní ve službách CSKA Moskva) si takové mety váží.

Rusko - Česko: Nikita Zajcev a Michal Birner

Sedmý pokus. Češi jsou "nadržení" na výhru, chtějí vyzrát na slabší Rusy

Praha - Další test před mistrovstvím světa. Čeští hokejisté vyzvou ve čtvrtek Rusko. A přestože soupeř přijel se slabším týmem, nečekejte žádný snadný duel. Národní mužstvo totiž v této sezoně ještě nevyhrálo - duel v Karlových Varech (v rámci Euro Hockey Tour) proto bude pro Růžičkův výběr možná stěžejní.

Oleg Znarok

Rusku vypadli z nominace na Čechy čtyři hráči, nahradí je jen dva

Moskva - Útočníci Anton Burdasov z Petrohradu, Vladislav Kameněv z Jaroslavle, Alexandr Kučerjavenko z Podolsku a obránce Nikita Pivcakin z Omsku se omluvili z nominace hokejistů Ruska na zápasy Euro Hockey Tour s Českem, které se hrají ve čtvrtek v Karlových Varech a v sobotu v pražské O2 areně. 

Litvínov versus Mladá Boleslav.

Jsem plný očekávání, těší se nejstarší reprezentant Martin Ručinský

Praha - Po devíti letech a jako nejstarší hráč v historii se vrátil do české hokejové reprezentace třiačtyřicetiletý litvínovský útočník Martin Ručinský. V zápasech Euro Hockey Tour proti Rusku ve čtvrtek v Karlových Varech a v sobotu v pražské O2 areně si sám otestuje, jestli pro něj nebude přechod z extraligy zpět na mezinárodní scénu velký skok. Kouč Vladimír Růžička ale v jeho schopnosti při stavbě kádru i pro květnové mistrovství světa věří.

Rostislav Klesla z Třince.

Klesla a jeho návraty. Po extralize okusí i nároďák: Nervózní nejsem

Praha - S Martinem Ručinským po dlouhé době opět oblékne reprezentační dres. Hokejový obránce Rostislav Klesla se po osmi letech vrácí do národního týmu a v domácích duelech Euro Hockey Tour proti Rusku si může říci o pozornost trenéra Vladimíra Růžičky i při stavbě kádru pro květnové mistrovství světa. 

Martin Ručinský na srazu hokejové reprezentace.

Ručinský: Pozvánka od Růžičky? U jiného trenéra bych přemýšlel jinak

Praha - Po devíti letech a jako nejstarší hráč v historii se vrátil do české hokejové reprezentace třiačtyřicetiletý litvínovský útočník Martin Ručinský. V zápasech Euro Hockey Tour proti Rusku ve čtvrtek v Karlových Varech a v sobotu v pražské O2 areně si sám otestuje, jestli pro něj nebude přechod z extraligy zpět na mezinárodní scénu velký skok.

Alexander Salák

Salák se na EHT naladil dalším vítězství. Vychytal Vladivostok

Moskva - Brankář Alexander Salák zastavil 38 střel a před odletem na reprezentační zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem vychytal Novosibirsku výhru 4:2 ve Vladivostoku. Po přestupu z Petrohradu pomohl svému novému týmu v Kontinentální hokejové lize k třináctému vítězství ze 17 startů.

Alexander Salák (vpravo) a Roman Červenka na tréninku hokejové reprezentace.

Další změna v nominaci. Růžička nemůže na EHT počítat s Červenkou

Praha - Na jubilejní 100. zápas v reprezentaci si musí Roman Červenka počkat. Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička musel udělat další změnu v nominaci na dva zápasy seriálu Euro Hockey Tour proti Rusku, místo útočníka Petrohradu povolal Tomáše Zohornu z Pardubic. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Pär Marts, kouč Švédska

Hokejisté Švédska berou na EHT dva nováčky, Finové vsadí na zkušenosti

Stockholm - Hokejisté Švédska mají v nominaci na únorové zápasy Euro Hockey Tour s Finskem dva nováčky. Na debut v dresu Tří korunek se mohou těšit obránce Tim Heed ze Skelleftey a útočník Marcus Sörensen z Djurgaardenu. Kouč Pär Marts zařadil do kádru celkem 14 hráčů z Kontinentální ligy, která se během nadcházející reprezentační pauzy nepřerušuje.

Michal Kempný na srazu hokejové reprezentace.

Obránce Kempný si zahraje po boku veterána Ručinského

Praha, Brno - Brněnský obránce hokejové Komety Michal Kempný si vysloužil další reprezentační pozvánku v letošní sezoně. Po vystoupení na finském turnaji Karjala a ruském Channel One Cup odehraje produktivní brněnský zadák i domácí dvojutkání s Ruskem. Ve čtvrtek 5. února nastoupí Češi proti sborné v Karlových Varech, o dva dny později změří síly se stejným soupeřem v pražské O2 Aréně.

Martin Ručinský.

Martin Ručinský se vrací po devíti letech do reprezentace. Bude hrát s Ruskem

Litvínov – Litvínovský veterán Martin Ručinský se po devíti letech vrací do reprezentace. Reprezentační kouč Vladimír Růžička nestárnoucího třiačtyřicetiletého forvarda zařadil do nominace na dva domácí zápasy s Ruskem, které se v rámci Euro Hockey Tour budou hrát začátkem února v Karlových Varech a Praze.

Opora Litvínova Martin Ručinský.

Růžičkův výběr pro EHT? Na Rusy bere i parťáka z Nagana Ručinského

Praha - Velký návrat po devíti letech. Třiačtyřicetiletého útočníka Martina Ručinského z Litvínova a jedenáct hráčů z Kontinentální ligy zařadil trenér českých hokejistů Vladimír Růžička do šestadvacetičlenné nominace na zápasy Euro Hockey Tour proti Rusku v Karlových Varech (5. února) a v pražské O2 areně (7. února). 

Michal Kempný.

Přednost reprezentanta Kempného? Hra s rozvahou

Brno - Poslední zástupce Komety Brno v hokejové reprezentaci byl před více jak dvěma roky Jakub Svoboda. Teď se brněnský klub pyšní Michalem Kempným. Čtyřiadvacetiletý obránce hraje v první obranné dvojici klubu a na turnaji Channel One Cup si vyzkoušel hru v elitním defenzivním páru i za národní tým. „Výborná škola. Ondra Němec toho má hodně za sebou. Mohl jsem se od něho dost naučit. Poslouchal jsem ho," líčil zadák Komety, který odehrál v první obraně střetnutí s Finy a Rusy.

Vladimír Růžička

Růžička: Nejhorší český start v historii? Chce to klid, jde o šampionát

Soči - Klidně mě kritizujte, ale mládí potřebuje získat zkušenosti. Zhruba takový vzkaz vyslal kouč Vladimír Růžička po dalším neúspěšném vystoupení hokejové reprezentace. Národní tým prohrál v neděli i šestý zápas této sezony, zase byl na turnaji Euro Hockey Tour poslední, což je nejhorší start do sezony v historii.

Hokej - ilustrační foto.

Rozhodly nájezdy. Finsko zdolalo Švédsko a v Soči skončilo druhé

Soči - Hokejisté Finska zdolali Švédsko a zajistili si druhé místo na turnaji Channel One Cup. "Suomi" i díky brankáři Koskinenovi vyhráli 3:2 po nájezdech. O vítězi severského derby a zároveň i o konečném umístění na druhé a třetí příčce rozhodl v nájezdech svou druhou trefou v utkání útočník Sakari Salminen.

Rusko - Česko: Nikita Zajcev a Michal Birner

Zmar a bída. Čeští hokejisté prohráli i s Rusy, Růžička si vážil bojovnosti

Soči - Tak to je debakl. Čeští hokejisté ještě v této sezoně nepoznali radost z vítězství… Reprezentace podlehla na závěr Channel One Cupu v Soči domácímu (a nutno dodat: oslabenému) Rusku 2:3. Pochopitelně to znamená, že Růžičkův výběr na turnaji skončil s jediným bodem poslední. A poslední je i v tabulce Euro Hockey Tour.

Rusko - Švédsko: Sergej Kalinin a Johan Fransson

Kovalčuk řádil, hokejisté Ruska na turnaji v Soči zdolali Švédy

Soči - Hokejisté Ruska uspěli i ve druhém utkání na Channel One Cupu v Soči, zdolali v prvním utkání dnešního dne Švédsko 3:2 a vyhráli turnaj. O tom ale rozhodl až podvečerní zápas, v němž Finové zdolali Česko 3:2 po samostatných nájezdech. O vítězný obrat z 1:2 na 3:2 se postaral dvěma góly ruský kapitán Ilja Kovalčuk.

Vladimír Růžička

Růžička o kolapsu: Je to ponaučení. Švédové ukázali velkou sílu

Praha - Čtvrtý zápas, čtvrtá porážka. Ne, čeští hokejisté v tomto ročníku Euro Hockey Tour nezáří. Co říkal kouč Vladimír Růžička po domácí porážce se Švédskem? Mrzelo ho, že tým neudržel vedení, ale na druhou stranu si pochvaloval, že takové utkání jeho svěřenci sehráli.

Tommi Kivisto z Finska (vlevo) a Igor Grigorenko z Ruska.

Sborné se povedla odveta. Na úvod turnaje v Soči nedala šanci Finsku

Soči - Hokejisté Ruska zdolali v úvodním zápase turnaje Channel One Cup v Soči Finsko 2:0 a oplatili mu tak porážku z první akce seriálu Euro Hockey Tour. O vítězství sborné se zasloužili brankami obránce Jevgenij Medveděv a při závěrečné power play soupeře Sergej Plotnikov.

Čeští hokejisté se radují na turnaji Karjala z vítězství nad Švédskem.

Skoro vyprodáno. Praha se těší na hokejový zápas proti Švédsku

Praha - Čeští hokejisté se mohou těšit na to, že v zápase proti Švédsku příští týden ve čtvrtek v Praze je bude podporovat vyprodaná O2 arena. Týden před duelem, který bude součástí turnaje Channel One Cup, je prodáno, či rezervováno téměř 14.000 vstupenek. K dispozici je jen zbývajících 1300 lístků do čtvrtého parta.

Michal Kempný.

Obránce Komety Kempný si znovu zahraje v reprezentaci

Brno – Ani na druhé akci letošního seriálu Euro Hockey Tour nechybí v nominaci české reprezentace obránce brněnské Komety Michal Kempný. Ve výběru trenéra Vladimíra Růžičky je i znojemský odchovanec Martin Pláněk.

Česká florbalistky v závěrečném utkání mistrovství světa v Brně zdolaly Lotyšsko 12:1.

Brno? Při sportovních akcích pekelná atmosféra

Brno /ROZHOVOR UVNITŘ/ – Sportovní akce se po celém světě pořádají kvůli fanouškům. A právě ti brněnští jsou hlavní důvod, proč se každoročně vrací na jih Moravy české reprezentace v různých sportech. „Doteď holky vzpomínají na brněnské zápasy. Téměř každý byl vyprodaný a všichni měli z turnaje úžasný zážitek," chválila publikum Petra Nachtigalová, která se podílela na organizaci loňského mistrovství světa ve florbale žen, jehož část se odehrála v hale ve Vodově ulici.

Den otevřených dveří na zimním stadionu v Hradci Králové - hráči při čepování piva v Bully restaurantu.

Reprezentanti Jank a Pláněk točili pivo hradeckým fanouškům

Hradec Králové - Extraligový hokejový klub Mountfield HK připravil pro svoje fanoušky Den otevřených dveří. Pro veřejnost bylo zpřístupněno zázemí klubu a nachystány různé akce. Příznivci hradeckého hokeje mohli například zhlédnout trénink nejmenších hokejistů za podpory jejich kolegů z A týmu.

Hokejisté Švédska vyhráli turnaj Karjala v Helsinkách.

Švédští hokejisté si poradili s domácími Finy a vyhráli turnaj Karjala

Helsinky - Hokejisté Švédska na závěr turnaje Karjala v Helsinkách vyhráli nad domácím Finskem 3:0 a ovládli první díl série Euro Hockey Tour. O branky vítězů se postarali Linus Klasen, Dick Axelsson a Patrik Hersley, gólman Henrik Karlsson dokázal jako jediný na turnaji udržet čisté konto. Finové po první ztrátě skončili o bod druzí.

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička.

Růžička: Kluci mohou hrát s kýmkoliv, musíme odstranit výpadky

Helsinky - Čeští hokejisté sice na turnaji Karjala v Helsinkách prohráli všechny zápasy, trenéra Vladimíra Růžičku však potěšily výkony i nasazení hráčů. Na první akci Euro Hockey Tour se představil mezinárodně nezkušený výběr s průměrným věkem necelých 25 let, který podle něj musí nasbírat potřebné zkušenosti. Růžičku mrzely pouze krátkodobé výpadky a nedisciplinovanost, kvůli nimž Češi prohráli s Finskem, Švédskem i Ruskem.

Lukáš Radil v souboji s Denisem Kokarevem.

Rozhodla první třetina. Čeští hokejisté podlehli i Rusku a končí poslední

Helsinky - Čeští hokejisté prohráli ve svém závěrečném zápase na turnaji Karjala s Ruskem 2:4 a na úvodní akci seriálu Euro Hockey Tour skončili se ziskem jednoho bodu poslední. Úřadující mistři světa rozhodli utkání již v první třetině, v níž třikrát skórovali. Třetí prohru svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky v Helsinkách zmírnili ve třetí části Ondřej Roman a Petr Holík.

Sergey Kalinin se snaží prosadit před finskou brankou.

Finové na Karjale otočili zápas s Ruskem a vyhráli vysoko 6:2

Helsinky - Hokejisté Finska porazili na turnaji Karjala Rusko 6:2 a připsali si na první akci seriálu Euro Hockey Tour druhou výhru. Domácí reprezentanti rozhodli o výhře nad úřadujícími mistry světa ve druhé třetině, ve které čtyřmi góly otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Dominik Simon bojuje před švédskou brankou.

Po dobrém výkonu podlehli čeští hokejisté Švédům až v nájezdech

Helsinky – Čeští hokejisté prohráli ve svém druhém zápase na turnaji Karjala v Helsinkách se Švédskem 3:4 po samostatných nájezdech a získali první bod do seriálu Euro Hockey Tour. Všechny branky v normální hrací době padly ve druhé třetině, za Čechy se prosadili Tomáš Filippi, Petr Zámorský a Radek Smoleňák.

Šimon Hrubec

Proti Švédům nastoupí v brance Hrubec, trenéři chystají i další změny

Helsinky - S výrazně pozměněnou sestavou a brankářem Šimonem Hrubcem, jehož čeká reprezentační premiéra, nastoupí v sobotu čeští hokejisté do druhého zápasu na turnaji Karjala. Po čtvrteční porážce s domácím Finskem 1:2 změří svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky v Helsinkách síly se Švédskem, které na úvod první akce seriálu Euro Hockey Tour přehrálo v Leksandu Rusy po samostatných nájezdech.

Brankář Pavel Francouz

Zápas rozhodly zbytečné fauly, litoval brankář Francouz

Helsinky – Povedenou premiéru v seriálu Euro Hockey Tour absolvoval dnes v zahajovacím duelu hokejového turnaje Karjala proti domácímu Finsku gólman české reprezentace Pavel Francouz. Mohl jen litovat, že neskončila lepším výsledkem, než byla těsná porážka 1:2. Z pohledu klíčové opory extraligového Litvínova o ní rozhodly některé zbytečné fauly.

Radek Smoleňák (vpravo) a Mikko Kousa z Finska.

Český "extraligový" výběr v EHT potrápil Finy. Růžička: Nebylo to špatné

Helsinky - Čeští hokejisté první zápas v nové sezoně, jejímž vrcholem bude domácí mistrovství světa, ve vítězství neproměnili. V úvodním dílu tradičního seriálu Euro Hockey Tour na Karjala Cupu padli s Finskem 1:2. Jediný český gól vstřelil kapitán Radek Smoleňák. Seveřané využili dvě přesilovky.

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička.

Hokejistům začala sezona, jejímž vrcholem bude domácí MS

Praha - Hokejová reprezentace dnes oficiálně odstartovala sezonu, jejímž vrcholem bude květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě. V Ice Areně v Letňanech se sešel tým, který se od čtvrtka do neděle představí v Helsinkách na turnaji Karjala, první akci seriálu Euro Hockey Tour.

Ryan Hollweg z Plzně (vlevo) Daniel Přibyl ze Sparty.

Přibyl se Růžičkovi omluvil, kvůli zranění přijde o debut na EHT

Praha - Útočník hokejové Sparty Daniel Přibyl se ze zdravotních důvodů omluvil z účasti na turnaji Karjala v Helsinkách. Trenér Vladimír Růžička za něj žádného náhradníka nepovolal a je možné, že národní tým ve středu pocestuje do Finska jen se čtrnácti útočníky, kteří jsou v šestadvacetičlenném kádru.

Trenér Vladimír Růžička (uprostřed) se na střídačce radí s Jaromírem Jágrem (vlevo) a Michalem Vondrkou.

Program reprezentace: V rámci EHT nastoupí proti Rusku v Praze a ve Varech

Praha - Česká hokejová reprezentace bude hrát v únoru zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem v Karlových Varech a Praze. Nejdříve se představí ve čtvrtek 5. února v KV Aréně a o dva dny později se utká se sbornou v O2 areně. Ještě předtím se národní tým představí v O2 areně 18. prosince v duelu se Švédskem v rámci Channel One Cupu, což bylo známé již dříve.