Porybný: Na Štědrý den chytám ryby, abych si vyčistil hlavu
Nymburk - Porybný Petr Červinka už mnoho let chytá na Štědrý den dopoledne ryby
Nymburk - Porybný Petr Červinka už mnoho let chytá na Štědrý den dopoledne ryby
Další díl seriálu přináší zajímavé tipy, jak vylepšit nedílnou součást české vánoční kuchyně
Další díl seriálu přináší zajímavé tipy, jak vylepšit nedílnou součást české vánoční kuchyně.
Opočno – Kuchař Aleš Hašek preferuje spíše klasiku, ovšem i tak si připravil pár tipů, jak tradiční štědrovečerní večeři uvařit netradičně
Rychnovsko – Kdysi bratia ale dnes po dvaceti letch od rozpadu Československa už čisté zahraničí. Alespoň v řadách školáků již Slovenština nepatří k jazykům, kterým by rozumněli.
Chebsko - Udělejte si vánočního kubu podle Jiřího Pošmury.
Mírov – Jen tři odsouzení z více než čtyř set, kteří tráví nedobrovolně své dny za zdmi věznice na Mírově, jednoho ze tří nejtěžších žalářů v České republice, dostanou šanci strávit vánoční svátky mezi svými blízkými.
Chrudim - Ve futsalovém okresním přeboru vede rezerva „Gédvanáctky", která jako jediná ještě neprohrála.
Ústí nad Labem - Pošlete nám svůj oblíbený kulinářský recept na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na konzumaci v restauraci na zimáku.
Velké Poříčí – Po čtyřleté odmlce obnovila parta místních hecařů dlouholetou tradici a uspořádala další ročník „okurkyády".
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ/ – Bašta se musí hned po uvaření podávat. Jde výhradně o domácí jídlo. Do kuchyní restaurací se moc nehodí. To byla slova kuchařky Ivany Derynkové v restauraci Sport Pub Zlatopramen.
Žatec - Lidé požadují, aby zastupitelstvo a rada města učinily opatření k ochraně zahrádek v Žatci.
Chrudim - Futsalový okresní přebor má za sebou úvodní turnaj, po kterém se v čele usadil tým Mongolia Herálec.
Zkušení zahrádkáři vědí, že listí spadané ze stromů poslouží po rozkladu jako výtečné hnojivo. Je ekologicky čisté a nemusí za něj zaplatit ani korunu.
Chrudim - Zkušení zahrádkáři vědí, že listí spadané ze stromů poslouží po rozkladu jako výtečné hnojivo. Je ekologicky čisté a nemusí za něj zaplatit ani korunu.
Chrudim - Zkušení zahrádkáři vědí, že listí spadané ze stromů poslouží po rozkladu jako výtečné hnojivo. Je ekologicky čisté a nemusí za něj zaplatit ani korunu.
Sasko - Jak dlouho už člověk cestuje? Dělily či spojovaly pravěké lidstvo oceány? Uměl již pračlověk homo erectus navigovat? Jak se dostala „tykev lahvovitá" též zvaná „africká dýně" či „indická okurka" v době kamenné do Mexika?
Sasko - Jak dlouho už člověk cestuje? Dělily či spojovaly pravěké lidstvo oceány? Uměl již pračlověk homo erectus navigovat? Jak se dostala „tykev lahvovitá" též zvaná „africká dýně" či „indická okurka" v době kamenné do Mexika?
Frýdek-Místek – Policie vyšetřuje vloupání do kadeřnictví Hygie, které se nachází ve Frýdlantské ulici ve Frýdku-Místku. Pachatel se dopustil dvou trestných činů.
Jasenná – Od domu k domu, z jednoho kotáru na druhý. Skupina krojovaných – bílé plstěné kabáty a vysoké černé klobouky, ženy vlňáky a šátky – někteří s houslemi, dva nesou basu, další tancují a všichni zpívají.
Jasenná – Od domu k domu, z jednoho kotáru na druhý. Skupina krojovaných – bílé plstěné kabáty a vysoké černé klobouky, ženy vlňáky a šátky – někteří s houslemi, dva nesou basu, další tancují a všichni zpívají.
Plzeň - Uprostřed výběhu je pro oslavence připraven dort z ovoce a zeleniny. Ošetřovatel otevře vrata a všichni čekají, co se bude dít. Několik vteřin je klid, ale pak zpoza rohu vyběhne více než dvoutunový kolos. Osmiletý nosorožec Baabuu ale neběží za dortem, mnohem víc ho zajímají ošetřovatelé.
Plzeň – Uprostřed výběhu je pro oslavence připraven dort z ovoce a zeleniny. Ošetřovatel otevře vrata a všichni čekají, co se bude dít…
Ze zahrádek postupně mizí nejen jablka, hrušky, hroznové víno či švestky, ale i košťálová a listová zelenina, cibule nebo česnek. Často zvedající se vítr je dobrým pomocníkem při sběru vlašských ořechů.
Kunovice - Šlapání zelí není ani v dnešní moderní době pouhou výsadou ukázek starých lidových zvyků. Našlapáno pravděpodobně bylo i kysané zelí, které máte doma v ledničce.
Kunovice - Šlapání zelí není ani v dnešní moderní době pouhou výsadou ukázek starých lidových zvyků. Našlapáno pravděpodobně bylo i kysané zelí, které máte doma v ledničce.
Olomouc – Čtvrtina vzorků zeleniny, které loni u producentů a prodejců odebrala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), nevyhověla normám. Vyplývá to ze statistik zveřejněných na internetových stránkách Zelinářské unie Čech a Moravy, která sídlí v Olomouci.
Praha – Dříve tam byla kavárna, nyní tam vévodí japonské chutě. V Nákupní galerii Myslbek v centru Prahy otevřela spolu se svým manželem před pár dny Kamila Hexnerová japonskou restauraci Umami. „Umami znamená v japonštině pátou, doslova „delikátní" chuť," podotkla majitelka.
V okolí již dobře známý zahradník Jiří Vrzal ještě v pátek na konci října sklízel masitá rajčata, indické kalabasy a papriky.
Náchodsko - Říjen je měsíc jako stvořený pro sklizeň. Ze zahrádek postupně mizí nejen jablka, hrušky, hroznové víno či švestky, ale i košťálová a listová zelenina, cibule nebo česnek. Často zvedající se vítr je dobrým pomocníkem při sběru vlašských ořechů.
Benešovsko - Okurky, houby, třešně, švestky, strouhaná jablka, ale i maso, polévky a dokonce kosti se v dobách před sametovou revolucí zavařovaly naprosto běžně. Důvod byl jednoduchý. Prázdné regály nebo fronty na cokoliv, kterým nebylo možné dohlédnout konce.
Naše babičky by zíraly při pohledu na moderní zavařování. Kdo vlastní mikrovlnnou troubu, nemusí si pořizovat hrnec s teploměrem ani kleště na vytahování horkých sklenic.
Rychnovsko - Přestože je úroda v okrese bohatá, stromky byly často napadeny plísní a plody strupovitostí.
Žirovnice – Na letošní podzimní výstavě Zahrady Vysočiny v Žirovnici, která bude v zámku a ve špýcharu od soboty do pondělí vždy od 9 do 16 hodin, si návštěvníci budou moci prohlédnout ovoce, zeleninu a chryzantémy od pěstitelů z celého Česka.
Východní Čechy - Naše babičky by zíraly při pohledu na moderní zavařování. Kdo vlastní mikrovlnnou troubu, nemusí si pořizovat hrnec s teploměrem ani kleště na vytahování horkých sklenic.
Chrudim - Naše babičky by zíraly při pohledu na moderní zavařování. Kdo vlastní mikrovlnnou troubu, nemusí si pořizovat hrnec s teploměrem ani kleště na vytahování horkých sklenic.
Rychnovsko - S DENÍKEM UŠETŘÍTE: Při koupi zavařených výrobků v obchodě je potřeba si dát pozor na podíl ovoce, konzervační látky, ochucovadla a barviva.
Benešovsko – Okurky, houby, třešně, švestky, strouhaná jablka, ale i maso, polévky a dokonce kosti se v dobách před sametovou revolucí zavařovaly naprosto běžně.
Žďársko - Ani v 10. kole I. A třídy se Herálec nevzpamatoval. Derby s Meziříčím B sice otočil, ale po hodině hry přišel o všechny body. Ty naopak veze Štěpánov. Cenný bod se silnou Přibyslaví vyválčila rezerva Vrchoviny.
Rychnovsko - Všechno ovoce a zeleninu je potřeba uskladnit do sklepa o teplotě dvou až pěti stupňů.
Žďársko - Všech šest týmů ze Žďárska se o víkendu představilo na okresních trávnících. Hitem 9. kola I. A třídy skupiny B se mělo stát derby Žďáru B s Herálcem, což se také potvrdilo. Domácí uštědřili Herálci krutou, ale zaslouženou nálož 7:1. Na první místo tabulky se vyhoupl Štěpánov, který doma přestřílel Rapotice 6:3.
Písek - Tradiční podzimní přehlídka výpěstků zahrádkářů a sadařů se od čtvrtka do sobotního poledne konala v Domě zahrádkářů v Janáčkově ulici.
Vlašim – Vlašimským rytířům nechutnali v minulém kole znojemské okurky a v neděli jedou do posvátného Ďolíčku, kde je ve druholigovém fotbalovém zápase čekají Klokani z Bohemians 1905, kteří chtějí po roce opět doskákat do 1. ligy a jsou zatím druzí za Viktorií Žižkov.
Mrákov /FOTO/ – Jedna věc je vypěstovat okurky, druhá pak dát jim tu správnou ´šťávu´, díky které není škoda práce vynaložené při nakládání.
Broumov - Na Broumovsku poprvé objevili hned dva druhy hub. Jsou to hřib kaštanový a hřib medotrpký. Jeden je jedlý, druhý ne. Seznámit se s nimi mohli návštěvníci výstavy hub, kterou pořádala Mykologická organizace v Broumově.
Dobrá Voda – Zelárna zdejšího zemědělského podniku šlape v těchto dnech na plný výkon. Padesát pracovníků, mezi nimiž jsou i studenti z Polska, tu čistí hlávky, odstraňují košťály, a poté už zeleninu pohltí linka na krouhání.
Dobrá Voda – Zelárna zdejšího zemědělského podniku šlape v těchto dnech na plný výkon.
Opava /FOTOGALERIE/ - Situace na poli českých divadel se v poslední době začíná docela vyostřovat. Minimálně v těch „mimopražských". Svůj odpor k nesprávnému a hlavně naprosto nelogickému přerozdělování financí se nedávno rozhodli vyjádřit i herci Slezského divadla.
ČR - Události uplynulého týdne očima redaktorů Deníku.
Domažlicko - První přízemní mrazíky znamenají poplach pro zahrádkáře. „Naštěstí jsem už sklidil cibuli, ale budu muset honem sebrat rajčata, aby mi je nezničil mráz. Škoda, že mrazíky ještě chvilku nepočkaly, nestačily mi ještě všechny dozrát," říká František Pospíšil Domažlic, který na své zahrádce tráví každou volnou chvilku.