Bratislava – Vysoká dvojka se na cenovce u rohlíku krčí za tučným nápisem 0,06 eur. Kalhoty za 1499 slovenských korun zase v obchodním domě ve slovenském Velkém Mederu částečně překryl štítek 49,76 eur.
Liberec - V následujícím přehledu přinášíme čtenářům cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech ve středu 20. srpna. Nejlevněji bylo v součtu v Globusu.
Vizovice - [FOTOGALERIE]Obrovskou pizzu, třicet okurek a kilogram zmrzliny, to vše museli spořádat tři jedlíci, kteří v sobotu 16. srpna odpoledne soutěžili ve strhujícím pojídacím víceboji na festivalu Vizovické trnkobraní.
Olomouc - Každý, kdo si půjde nakoupit ráno zeleninu na tržnici, by neměl mít s jakostí potraviny problém. Ale ti, co kupují ovoce a zeleninu odpoledne, poté, co jsou potraviny celý den vystaveny přímému slunci, mohou být překvapení.
Chomutov, Ústí n. L. - Cizinecká policie na Chomutovsku kontrolovala doklady sběračů polních okurek, protože převážná část z nich byli cizinci. Razie proběhla v pátek nad ránem.
Kladensko - Posledního srpna se po 116 letech rozloučíme s mincemi v hodnotě nižší než jedna koruna. Po již dříve zrušených haléřích, pětihaléřích, desetihaléřích a dvacetihaléřích nyní končí i padesátníky.
Frýdek-Místek - Hotel Terasa najdete upřehrady Olešná vedle Frýdku-Místku. Vpřízemí se nachází restaurace. Její interiér působí poněkud strohým dojmem, avšak příjemně. Na toaletách vládla čistota. Vzhledem ktomu, že se jedná očtyřhvězdičkový hotel, ceny pokrmů stouto skutečností zcela korespondují, ač by jistě alespoň vněkterých případech mohly být levnější.
Znojmo (FOTOGALERIE) - Připomenout slávu Znojma, jako města okurek, má novinka v kulturním kalendáři Znojma – Okurkové dny. Jeho středeční zahájení spojili organizátoři ze Znojemské Besedy s vyhlášením soutěže o nejlepší zavařované nakládané okurky a také nejlahodnější kvašáky. Nejlepší v zavařování okurek je, podle poroty, Ludmila Zelenková. Nejlepší kvašáky umí dělat Hana Dítětová
Znojmo – Mezi třicítkou různých typů zavařených okurek budou ve středu vybírat porotci prvního ročníku soutěže o nejlepší recept tohoto tradičního znojemského produktu. Začne tak novinka letošního léta - Okurkové dny.
Znojmo (PROGRAM UVNITŘ) – Mezi třicítkou různých typů zavařených okurek budou ve středu vybírat porotci prvního ročníku soutěže o nejlepší recept tohoto tradičního znojemského produktu. Začne tak novinka letošního léta - Okurkové dny.
Fejeton - Zdá se, že konečně dopršelo. Že se to letošní rozmarné léto na chvíli umoudřilo. Ano, opět vyrazíme s dětmi k vodě a zemědělci vjedou do žita.
Havlíčkův Brod - Skvělá atmosféra, výborné jídlo a do toho všeho samé pěkné písničky. Přesně tak to vypadá na zahrádce hostince U Kroupů, kde už od včerejška probíhá první ročník Country festu Kroupovi 2008.
Znojmo - Po třech týdnech nuceného přerušení může družstvo Znojemská okurka vyrábět zavařované sterilované okurky. Znojemská hygienická stanice vydala v polovině týdne souhlasné stanovisko se zavařováním v kuchyni střední odborné školy na Přímětické ulici.
Znojmo - Poprvé bez neúspěšné agentury chystají představitelé města letní trh, tentokrát zaměřený na okurky. Vinobraní firmě zůstalo, radnice slibuje přísnější kontrolu
Zlín - Slimáci všude, kam se jen člověk podívá. Tak hodnotí zahrádkáři letošní sezonu. Počasí, které je letos bohaté na dešťové přeháňky, totiž může za to, že na zahradách plení úrodu právě plži. A boj proti nim je podle pěstitelů nekonečný.
Zlín - Slimáci všude, kam se jen člověk podívá. Tak hodnotí zahrádkáři letošní sezonu. Počasí, které je letos bohaté na dešťové přeháňky, totiž může za to, že na zahradách plení úrodu právě mlži.
Žďár nad Sázavou - Herní přípravy se rozjíždí i v nižších krajských soutěžích. O víkendu spolu změřili síly nováčci I. A třídy – skupiny B. Herálec byl totiž do této skupiny před následující sezonou přeřazen. A Křižanov postoupil z I. B třídy.
Znojmo - Minulý týden to vypadalo jako bombastické obnovení zašlé znojemské tradice. Družstvo Znojemská okurka, v čele se Zbyškem Dřevojanem, demonstrativně zahájilo v jídelně jedné z místních škol výrobu slavných znojemských nakládaných okurek. Trvala jen dva dny.
KLATOVY - Obchodníci na Klatovsku zažili žně. Lidé si však myslí, že se prodejci na letošní pouť nedostatečně připravili, k sehnání prý nebyl mák potřebný na koláče, v sobotu už nebylo u mnohých řezníků dokonce maso na řízky
Znojmo - Školní jídelna produkovala Znojemské okurky jen dva dny. Proti byla hygiena. Kde bude výroba pokračovat, družstvo tají. Státu jinou provozovnu nenahlásilo.
Znojmo - Školní jídelna produkovala Znojemské okurky jen dva dny. Proti byla hygiena. Kde bude výroba pokračovat, družstvo tají. Státu jinou provozovnu nenahlásilo.