Kreativ

ŠTÍTEK: okurka

Moje rychlokvašky jsou nejlepší

Znojmo - Město Znojmo si většina lidí spojí s okurkami. Zavařují se snad v každé druhé rodině. Hana Dítětová je ale upravuje i jiným způsobem.

Hotel Terasa nabízí kvalitu, avšak poněkud dražší

Frýdek-Místek - Hotel Terasa najdete upřehrady Olešná vedle Frýdku-Místku. Vpřízemí se nachází restaurace. Její interiér působí poněkud strohým dojmem, avšak příjemně. Na toaletách vládla čistota. Vzhledem ktomu, že se jedná očtyřhvězdičkový hotel, ceny pokrmů stouto skutečností zcela korespondují, ač by jistě alespoň vněkterých případech mohly být levnější.

OBRAZEM: Znojmo voní lákem, jsou tu Okurkové dny

Znojmo (FOTOGALERIE) - Připomenout slávu Znojma, jako města okurek, má novinka v kulturním kalendáři Znojma – Okurkové dny. Jeho středeční zahájení spojili organizátoři ze Znojemské Besedy s vyhlášením soutěže o nejlepší zavařované nakládané okurky a také nejlahodnější kvašáky. Nejlepší v zavařování okurek je, podle poroty, Ludmila Zelenková. Nejlepší kvašáky umí dělat Hana Dítětová

Okurkové dny: O cenu bojuje třicítka receptů

Znojmo – Mezi třicítkou různých typů zavařených okurek budou ve středu vybírat porotci prvního ročníku soutěže o nejlepší recept tohoto tradičního znojemského produktu. Začne tak novinka letošního léta - Okurkové dny.

O cenu bojuje třicítka okurkových receptů

Znojmo (PROGRAM UVNITŘ) – Mezi třicítkou různých typů zavařených okurek budou ve středu vybírat porotci prvního ročníku soutěže o nejlepší recept tohoto tradičního znojemského produktu. Začne tak novinka letošního léta - Okurkové dny.

Informace se honí hlavou

Fejeton - Zdá se, že konečně dopršelo. Že se to letošní rozmarné léto na chvíli umoudřilo. Ano, opět vyrazíme s dětmi k vodě a zemědělci vjedou do žita.

Večer se dají dohromady muzikanti z různých skupin

Havlíčkův Brod - Skvělá atmosféra, výborné jídlo a do toho všeho samé pěkné písničky. Přesně tak to vypadá na zahrádce hostince U Kroupů, kde už od včerejška probíhá první ročník Country festu Kroupovi 2008.

Radnice chystá Okurkové dny. Sama

Znojmo - Poprvé bez neúspěšné agentury chystají představitelé města letní trh, tentokrát zaměřený na okurky. Vinobraní firmě zůstalo, radnice slibuje přísnější kontrolu

Zahrádky plení slimáci, někde si pochutnají i zloději

Zlín - Slimáci všude, kam se jen člověk podívá. Tak hodnotí zahrádkáři letošní sezonu. Počasí, které je letos bohaté na dešťové přeháňky, totiž může za to, že na zahradách plení úrodu právě plži. A boj proti nim je podle pěstitelů nekonečný.

Křižanov remizoval na umělé trávě s Herálcem

Žďár nad Sázavou - Herní přípravy se rozjíždí i v nižších krajských soutěžích. O víkendu spolu změřili síly nováčci I. A třídy – skupiny B. Herálec byl totiž do této skupiny před následující sezonou přeřazen. A Křižanov postoupil z I. B třídy.

Školní jídelna dělala znojemské okurky jen dva dny

Znojmo - Minulý týden to vypadalo jako bombastické obnovení zašlé znojemské tradice. Družstvo Znojemská okurka, v čele se Zbyškem Dřevojanem, demonstrativně zahájilo v jídelně jedné z místních škol výrobu slavných znojemských nakládaných okurek. Trvala jen dva dny.

Letošní pouť prý byla nejdražší

KLATOVY - Obchodníci na Klatovsku zažili žně. Lidé si však myslí, že se prodejci na letošní pouť nedostatečně připravili, k sehnání prý nebyl mák potřebný na koláče, v sobotu už nebylo u mnohých řezníků dokonce maso na řízky

Jinak se pluje po moři

Fejeton - Říká se, že všude dobře, doma nejlépe. Ale to člověk musí nejdříve aspoň na chvíli vypadnout, aby návrat náležitě ocenil.

Hygiena zastavila výrobu okurek

Znojmo - Školní jídelna produkovala Znojemské okurky jen dva dny. Proti byla hygiena. Kde bude výroba pokračovat, družstvo tají. Státu jinou provozovnu nenahlásilo.

Hygiena zastavila výrobu okurek

Znojmo - Školní jídelna produkovala Znojemské okurky jen dva dny. Proti byla hygiena. Kde bude výroba pokračovat, družstvo tají. Státu jinou provozovnu nenahlásilo.

Rady zahrádkářům na červenec

Proti bílé a fialové skvrnitosti listů se doporučuje ihned po sklizni sežnout porost s následným přihnojením a chemickým ošetřením buď Dithanem DG Neotec nebo výběhovým Novozirem MN80 (0,2 procent k postřiku). Roztočík jahodníkový má během roku celkem sedm překrývajících se generací.

Obnova tradice? Družstvo zavařuje okurky ve školní kuchyni

Znojmo (VIDEO, FOTOGALERIE) - Prakticky „na koleně“ se snaží o obnovení výroby znojemských okurek Zbyšek Dřevojan pod hlavičkou družstva Znojemská okurka. To bylo do obchodního rejstříku zapsáno před týdnem a výrobu zahájilo několika propagačnímy kusy lahví zavařených v kuchyni střední školy na znojemské Přímětické ulici.

Nákupní košík Deníku 1.7.

Liberec - V následujícím přehledu přinášíme čtenářům cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v úterý 1. července. Nejlevněji bylo v součtu v Delvitě.

Nákupní košík Deníku 28.6.

Liberec - V následujícím přehledu přinášíme čtenářům cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v sobotu 2. června. Nejlevněji bylo v součtu v Intersparu.

Zahrádky denně ničí i 200 slimáků

Slovácko - Vařící voda, sůl, mokrá prkna, vápno nebo pivo, to jsou „babské metody“ zahrádkářů a pěstitelů na Slovácku k likvidaci slimáků. I dvě stě denně jich někteří vysbírají na své zahrádce. Zahrádkáři jsou zoufalí, slimáci jim ničí veškerou úrodu.

Meruňkový týden končí. Jako fiasko

Znojmo (ANKETA, FOTOGALERIE) - Město zvažuje rozvázání smlouvy s firmou Bergan, která měla po celý rok pořádat v centru města tématicky zaměřené trhy.