Kreativ

ŠTÍTEK: okurka

Vitamínové recepty pro zimní čas

Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.

Vitaminové recepty pro zimní čas

Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.

Vitamínové recepty pro zimní čas

Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.

Vitaminové recepty pro zimní čas

Východní Čechy - Na možnosti posílení odolnosti organismu se dnes blíže podíváme se dvěma letošními maturanty, Petrem Kastnerem a Antonínem Kosinkou, kteří toto téma zpracovali pod vedením Tamary Samkové.

Anatomie zločinu: Vrah kupoval oběti pamlsky

Pokračování. Během svatovavřinecké pouti, konané v blízkosti lesního kostela v severočeských Chabařovicích, se 12. srpna 1951 potkala 9letá Erika Staňková se svým vrahem. Jak napovídala hluboká a dlouhá řezná rána na břiše, stejně jako vysvlečené tělo oběti, byl čin projevem těžké deviace. Vypátrat pachatele znamenalo pro kriminalisty stejně obtížnou práci jako příslovečné prosívání kupy sena kvůli ztracené jehle.

Zahradníci na odpočinek moc času nemají

BRUNTÁL - Zima není v zahradnictví dobou odpočinku, jak by se mohlo zdát. Je tomu právě naopak. I v zimě mají zahradníci plno práce. Venku musí zakrýt všechny choulostivější rostliny jako jsou třeba růže nebo některé cizokrajné jehličnany.

Africký trh: Zapomeňte na hygienu

KISANGANI - Je libo uzenou opici? Či smaženou housenku? Arašídy na všechny způsoby, smažený maniok nebo živou slepici? Pak je africký trh tím pravým místem.

Okurky a modernita

KOMENTÁŘ - Ze světa mizí zavedené značky. A nejenom ze světa. I z jihu Moravy.

Jak správně doplnit dětem energii

ZAJÍMAVOSTI - Jídelníček ovlivňuje výkonnost malých sportovců, ale důležitý je i pro jejich zdravý vývoj. Nestačí nabízet pouze menší porce toho, co sami jíme.

Jak správně doplnit dětem energii

Jídelníček ovlivňuje výkonnost malých sportovců, ale důležitý je i pro jejich zdravý vývoj. Nestačí nabízet pouze menší porce toho, co sami jíme. Výživa musí pokrýt požadavky dané intenzivním růstem i fyzickou aktivitou.

Znojemská octárna končí. Po 130 letech

ZNOJMO - Ve Znojmě končí další tradiční výrobce. Po více než sto třiceti letech přestává vyrábět znojemská octárna, která přispěla ke slávě místních

Co školákům v jídelně chutná a co chybí?

OLOMOUC - Nejraději mají děti smažené jídlo - nejlépe s hranolkami. Zelenina? Tu vůbec nejedí, pokud ji ve školní jídelně dostanou, automaticky ji vrací. Je takto nastíněná představa pravdivá? Na to jsme se zeptali žáků prvního stupně Základní školy Zeyerova v Olomouci.

Ocet: konec po 130 letech

ZNOJMO - Ve Znojmě končí další tradiční výrobce. Po více než sto třiceti letech přestává vyrábět znojemská octárna, která přispěla ke slávě místních okurek.

Válka hobbymarketů začala letákovou bitvou

OLOMOUC - Ostrý konkurenční boj mezi sebou už několik dní svádějí olomoucké hobbymarkety OBI a Hornbach. Zákazníky si vzájemně přetahují rozdáváním slevových kuponů a letáků na parkovištích konkurenčních prodejen.

Indické okurky? Kubánské jahody? Exotika z regionu!

TŘEBESTOVICE - Svérázný koníček si už před mnoha lety vybral pěstitel a experimentátor Jiří Vrzal. Rozhodl se vypěstovat exotické ovoce a zeleninu na běžné české zahradě. Třeba v Třebestovicích.

Okurky sklízel z borovice!

TŘEBESTOVICE -Světová rarita je skutečností v Třebestovicích! Místní zahradnický experimentátor Jiří Vrzal dosáhl v jednom roce druhé sklizně melounů, což se podle dostupných informací zatím nikomu nepodařilo. A není to ojedinělý rekord.

Škola kuchařů, číšníků a cukrářů slaví 75 let

VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.

Škola kuchařů, číšníků a cukrářů slaví 75 let

VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.

Jak oslaví hotelová škola své výročí?

VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.

Škola kuchařů, číšníků a cukrářů slaví 75 let

VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.

Jak oslaví hotelová škola své výročí?

VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.

Jak oslaví hotelová škola své výročí?

VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.

Pro radost chovají obřího šneka

TEPLICE - Arkadie, společnost pro komplexní péči o zdravotně postižené v Teplicích, vyvinula ve svém správním středisku, v tak zvaném „Modráku“ na Masarykově třídě, novou aktivitu.

Zahrádkáři ubývají

PROSTĚJOV - Výstava zahrádkářů v klubu Duha lákala Prostějovany. Pořadatelé se snažili, aby představili všechny druhy ovoce a zeleniny našeho regionu. Návštěvníci tak mají přehled o tom, co kde nejlépe roste.

Hurá na houby!

Přichází podzim a s ním i ten správný čas ke sbírání hub. Neodolal jsem a připravil pro vás několik rad i tradiční houbové recepty ochucené onové nápady.

Garri Kasparov: Ke krachu Ruska dojde

GMUNDEN (RAKOUSKOK) - Před týdnem se konala v rakouském Gmundenu simultánka s bývalým šachovým mistrem světa Garri Kasparovem. Mezi několika Čechy, kteří s ním změřili síly, byl také senátor Tomáš Jirsa z Hluboké nad Vltavou.

Skleníky začnou hrát barvami

JANOVICE - Ve skleníku mají většinou lidé na Vysočině okurky nebo rajčata, Josef Bratršovský naopak pěstuje citrusy.

Obří okurka

PÍSEK - Manželé HanaaRudolf Tumpachovi ze známého píseckého zahradnictví říkají své obří okurceAdéla.

Putování za moravskou kuchyní

VYCHODNÍ ČECHY - Při dnešním prázdninovém gastronomickém putování provedou čtenáře Moravou studentky 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Jana Řezníčková, Kristýna Berková a Daniela Řeháková.

Nevíte, co uvařit k sobotnímu obědu? Inspirujte se!

VÝCHODNÍ ČECHY - Při dnešním prázdninovém gastronomickém putování provedou čtenáře Moravou studentky 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Jana Řezníčková, Kristýna Berková a Daniela Řeháková. Dnešní pokrmy byly vybrány z jihomoravského regionu, kde devadesát procent plochy zaujímají vinice. První pokrm prošel mnohými úpravami a postupem času se zásadně změnil. Ovšem za vlády krále Jiřího z Poděbrad se opravdu připravoval z vrabců.