Kreativ

ŠTÍTEK: Palmovka

Nezletilý chlapec srazil v metru Palmovka kopem do zad seniora.

Mladík skopl seniora na zem, chtěl se prý mstít za urážku

Praha /VIDEO/ - Neměla to být zábava v podobě zranění seniora při zákeřném útoku; šlo o to vytrestat důchodce. V tomto duchu vysvětloval své počínání policistům čtrnáctiletý hoch, který v prostorách metra v pražské Libni nečekaně poslal kopem do zad k zemi staršího muže.

Libeňský most v Praze.

Praha vypsala tendr na opravu Libeňského mostu za dvě miliardy korun

Praha - Pražský Libeňský most se dočká opravy, Praha vypsala prostřednictvím Technické správy komunikací (TSK) tendr na jeho rekonstrukci. Most je nyní v havarijním stavu a hrozí mu uzavření. Na opravu plánuje město vydat maximálně dvě miliardy, přesná cena vzejde až z výsledku výběrového řízení.

Roman Petrus (ČSSD), kandidát na starostu v Praze 8.

Na radnici osmičky spojí síly ANO, ČSSD a Strana zelených

Praha 8 - Vítězné hnutí ANO, ČSSD a Strana zelených. To jsou tři subjekty, které se včera dohodly na společné spolupráci pro následující čtyři roky na radnici osmičky. Zatímco v jiných městských částek jsou dohody v nedohlednu, v Praze 8 stačily vyjednávacím týmům necelé dva týdny.

Ondřej Kepka na výstavě o vile Karla Čapka, která je k vidění v Galerii Deset.

Ondřej Kepka žije Karlem Čapkem, věnuje se ale i focení

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Když se vloni objevila zpráva, že Čapkova vila je na prodej, zavládlo ve Společnosti bratří Čapků zděšení. Přáli si, aby odkaz českého spisovatele padl do takzvaně správných rukou. Nakonec vilu koupila Praha 10.

Ondřej Kepka na výstavě o vile Karla Čapka, která je k vidění v Galerii Deset.

Ondřej Kepka žije Karlem Čapkem, věnuje se ale i focení

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Když se vloni objevila zpráva, že Čapkova vila je na prodej, zavládlo ve Společnosti bratří Čapků zděšení. Přáli si, aby odkaz českého spisovatele padl do takzvaně správných rukou. Nakonec vilu koupila Praha 10.

Tramvaj č. 8 - jedna z nejzajímavějších tramvajových linek v Praze.

Výstava mapuje tramvajovou linku 8

Praha /FOTOGALERIE/ - V Galerii 9 bude mít v pondělí vernisáž unikátní multimediální výstava herce, režiséra a fotografa Ondřeje Kepky. Jakkoli to zní neuvěřitelně, Kepka věnoval celý projekt tramvajovému spojení s číslem 8. Několik let fotil a natáčel tramvaje s osmičkou. A také její cestující.

Rozjíždí se divadelní sezona, která překvapí zajímavými inscenacemi se starými i novými tvářemi.

Pražská divadla letos hry inovují, ale i oprašují

Praha - Se začátkem září neusedají pouze žáci a studenti do školních lavic, ale také diváci na svá místa v hledištích. Další divadelní sezóna se pomalu rozjíždí, některé herecké šatny vítají nové osazenstvo, odpočatí herci ladí svá čísla a režiséři připravují první letošní premiéry.

Ilustrační foto

Praha 8 začala s opravami parku na náměstí Dr. Václava Holého

Praha - Radnice Prahy 8 začala opravovat park na libeňském náměstí Dr. Václava Holého nedaleko Palmovky. Dělníci budou park rekonstruovat až do listopadu letošního roku, poslední úpravy pak dodělají v dubnu 2015, kdy vysadí zeleň a rozmístí lavičky. Médiím to sdělila mluvčí radnice Helena Šmídová.

Libeňský most v Praze. Ilustrační foto

Praha vypíše tendr na opravu Libeňského mostu za 2,1 miliardy

Praha - Pražští zastupitelé ve čtvrtek schválili vypsání veřejné zakázky na rekonstrukci Libeňského mostu. Je ve špatném stavu a hrozí mu uzavření. Obnova by měla stát nejvýš 2,1 miliardy korun, přesná částka vzejde z výsledku tendru.

Darek Šváb - ilustrační foto.

Napsali jste nám: Švábova Labutí píseň

Rumburk - Evidentně mstivý a ješitný místostarosta Šváb v Rumburku před volbami dělá jeden přehmat za druhým. Nechutnou kauzu s uznávaným, špičkovým a oblíbeným lékařem MUDr. Petrem Vondráčkem si naplánoval na dobu těsně před volbami. Patrně si tak opět z pozice svěřené moci vyřizuje účty nejen s lékařem, od kterého obdržel výpověď 
z nemocnice, ale i s opoziční ČSSD, která se Švába zbavila.

Podezřelý muž

Srazil cyklistu a ukradl mu kolo za sto tisíc

Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/- Jenom fotka a vzpomínky zůstaly cyklistovi, který si pořídil speciálně upravené kolo značky Specialized Epic ve stotisícové hodnotě. Unikátní bicykl mu ve středu 6. srpna sebral lupič, který majitele přepadl na pražském Žižkově.

Čechomor: František Černý

Skupina Čechomor vystoupí 21. srpna na Střeleckém ostrově v Praze

Praha – Střelecký ostrov v Praze čeká ve čtvrtek 21. srpna jeden z vrcholů letního programu. Na letní scéně Malostranské besedy Letňák 2014 se představí v rámci svého open air turné skupina Čechomor. Speciálními hosty budou známý horňácký primáš Martin Hrbáč a polská zpěvačka, specialistka na goralský folklór, Barbara Gąsienicová Giewontová. Role předskokana se ujme českobudějovická kapela Strong Coffee, oznámil Tomáš Kopečný ze společnosti Topart Media. V předprodejní síti Ticketstream lze vstupenky koupit za 390 korun, na místě budou stát 450 Kč.

Lupiči barmanku ohrožovali nožem a pak ji zamkli na toaletě

Barmanku lupiči zamkli na záchodě

Praha /VIDEO/ - Barmanku lupiči ohrožovali nožem a pak ji zamkli na toaletě, odkud ji až po šesti hodinách vysvobodila kolegyně z další směny přicházející do práce. To vše proto, aby si mohli odnést peníze z tržby.

Sám na dva šéfy v Divadle pod Palmovkou. Jan Konečný a Radek Zima

Praha podá trestní oznámení, divadlo porušilo zákon o účetnictví

Praha - Praha podá podnět k prošetření hospodaření Divadla pod Palmovkou. Podle výsledku auditu z konce loňského roku byl zkreslován hospodářský výsledek, a tím byl porušen zákon o účetnictví. Magistrátní odbor kontrolních činností proto vypracoval návrh trestního oznámení. Znění schválili radní a město jej pošle na Obvodní státní zastupitelství v Praze 8.

Libeňský most v Praze. Ilustrační foto

Praha vypíše tendr na opravu Libeňského mostu za 2,1 miliardy

Praha - Praha schválila vypsání veřejné zakázky na rekonstrukci Libeňského mostu, který je dlouhodobě ve velmi špatném stavu a hrozí mu uzavření. Obnova by měla podle odhadu města stát maximálně 2,1 miliardy korun, přesná částka vzejde z výsledku tendru.

Herec Martin Stránský.

Martin Stránský: Nejvíc mě bere černobílý noir

Praha /ROZHOVOR/ – Za necelý měsíc startuje Noir Film Festival, kterému dají letos žádoucí kulisy i náladu hradby Křivoklátu. Koná se od 21. do 24. srpna a večerní projekce tu budou mít – stejně jako loni na Kokoříně – své herecké patrony. Jedním z nich je i Martin Stránský, kterého známe z filmů Pravidla lži a Habermannův mlýn nebo ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Plzeňští diváci ho vídají na domácí scéně mj. v roli Jury Barana v představení Je třeba zabít Sekala, pražští v kostýmu krále Jiřího VI. ve hře Králova řeč v Divadle pod Palmovkou, kde herec hostuje. Také má Cenu Františka Filipovského za dabérský výkon v titulní roli Dr. House, namluvil Hugha Laurieho.

Identikit podezřelého muže.

O peníze v pekařství si lupič řekl s nožem v ruce

Praha - Přes čtvrt roku se může opájet iluzí o své nepolapitelnosti lupič, který na konci března přepadl pekařství v Roháčově ulici na pražském Žižkově a odnesl si pět tisíc korun. Zatím se mu daří unikat.

Divadelní projekt Vlak Lustig zpracovává literární předlohu spisovatele Arnošta Lustiga Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. Ilustrační foto z netradičního představení.

Vlak Lustig přiveze do Frenštátu Modlitbu pro Kateřinu Horovitzovou

Unikátní zážitek budou mít všichni, jež zavítají 20. července do Frenštátu pod Radhoštěm. Tamní vlakové nádraží totiž bude hostit úspěšný divadelní projekt Vlak Lustig, který netradičně zpracovává literární předlohu spisovatele Arnošta Lustiga Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou.

Ilustrační foto

Praha 8 odstraňuje reklamy, zbourala dva bigboardy na Palmovce

Praha - Radnice Prahy 8 chce odstranit hned čtyři obří bigboardy, které stojí v Libni. Dva z nich již rozmontovala a uskladnila. Společnosti Media Channel, která měla od radnice pozemky na bigboardy pronajaty, Praha 8 vypověděla smlouvu, protože firma ji neplnila, řekl médiím místostarosta Ondřej Gros (ODS).

Ilustrační foto.

Sousedským piknikem začne u Palmovky fungovat dětský klub Mapa

Libeň - Sousedským piknikem pro každého se v pátek 6. června od 14 hodin otevře nový dětský klub Mapa, který vznikl poblíž Palmovky v Praze 8 v nevyužívaném areálu Sokolovská 121. Klub je zaměřený na věkovou kategorii 6 až 12 let a jeho hlavním cílem je nabídnout dětem smysluplné využití času.

Strážník sbírá stříkačky po narkomanech v okolí metra

V okolí metra se válely desítky stříkaček

Praha - Do úklidu po narkomanech se v závěru května vrhli příslušníci hlídkového útvaru Městské policie Praha. V úterý Irena Seifertová z kanceláře ředitele strážníků výsledky „akce Jehla" shrnula.

Rukavičky, které musí nosit tříletá Zuzka, nejsou levnou záležitostí. Vyrábí se ze speciálního materiálu na popáleniny a jeden pár stojí sedm set korun.

Jana: Díky osvětě se na nás už lidé nedívají skrz prsty

Palmovka - Až po půl roce života, když si okopala nohy, se dostala k doktorům. „Chvíli jim trvalo, než zjistili, o co se jedná. Pak mamince řekli diagnózu: Vaše dcera trpí vzácnou vrozenou vadou kůže Epidermolysis bullosa congenita," vrací se zpátky v čase sedmatřicetiletá Jana Erhardová.

Jedno z nejlepších českých představení roku 2010 – Mefisto pražského Divadlo pod Palmovkou – bylo ve čtvrtek k vidění v Jiráskově divadle v České Lípě.

FOTOOHLÉDNUTÍ: Mefisto v českolipském divadle

Česká Lípa - Pražské divadlo pod Palmovkou přivezlo ve čtvrtek do České Lípy svůj výstavní kus, představení Mefisto v hlavní a životní roli s Jiřím Langmajerem a v režii známého slovenského herce Emila Horvátha ml.

Ilustrační foto.

Opilý muž s berlemi vyváděl v metru

Praha /VIDEO/ - Vy jste určitě přijeli pro mě. To řekl pražským strážníkům muž chodící o francouzské holi doprovázený ženou, jehož předchozí řádění skutečně bylo v pátek před půlnocí podnětem k výjezdu hlídky pražských strážníků do stanice metra Palmovka.

Chovatelka Hana Škrháková s jedním ze svých svěřenců.

Hlídejte si ptáky, radí majitel kradeného papouška

Praha - Papoušek si spletl majitele, konstatoval v závěru dubna Jan Čihák z centrály pražských strážníků, když informoval o tom, jak se v útulku provozovaném městskou policií v Dolních Měcholupech dočasně ocitl papoušek ara ararauna.

Zkouška nového představení Divadla pod Palmovkou Poprask na laguně v režii Michala Langa

Mají vyprodaná představení, ale vlastní hlediště stále bez diváků

Palmovka /FOTOGALERIE/ - Sedím v sedadle na kraji osmé řady, sleduji dění na jevišti a co chvíli se do děje zaberu natolik, že se zasměji nahlas. Jsem ale jediná, kolem mě panuje ticho. Hlediště Divadla pod Palmovkou zeje prázdnotou, kromě mě v něm sedí jen režisér a pár herců, kteří právě nejsou na scéně.

Zkouška nového představení Divadla pod Palmovkou Poprask na laguně v režii Michala Langa

Mají vyprodaná představení, ale vlastní hlediště stále bez diváků

Palmovka /FOTOGALERIE/ - Sedím v sedadle na kraji osmé řady, sleduji dění na jevišti a co chvíli se do děje zaberu natolik, že se zasměji nahlas. Jsem ale jediná, kolem mě panuje ticho. Hlediště Divadla pod Palmovkou zeje prázdnotou, kromě mě v něm sedí jen režisér a pár herců, kteří právě nejsou na scéně.

Ministerstvo zdravotnictví. Ilustrační foto

Ministerstvo usiluje o to, aby nemocnice neodmítaly pacienty

Praha - Ministerstvo zdravotnictví svolá ředitele pražských nemocnic, chce zlepšit komunikaci a koordinaci zdravotnických zařízení při příjmu akutních pacientů. Stane se tak na základě středeční události, kdy ženu s otravou postupně odmítlo v hlavním městě sedm nemocnic. Náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Josef Vymazal dnes novinářům řekl, že z incidentu vyvodí důsledky.

Dispečink záchranné služby.

Záchranka volá o pomoc: zdravotnictví nefunguje

Praha - Nemůžeme zaručit, že některý pacient nezemře zbytečně. To je obava, kterou se už delší zaobírají pražští záchranáři. Nejprve spíš potichu, teď už to říkají natvrdo a nahlas: bojíme se, že přijde chvíle, kdy tragickému konci nedokážeme zabránit.