Kreativ

ŠTÍTEK: Palmovka

Fretkám se na Palmovce dařilo zlobit favority.

Hokejbalistkám jaro sedí, na Palmovce vzdorovaly favoritkám

Zápasový zápřah v novém roce ochutnaly i ty celky, které svou soutěž sehrávají turnajově, tedy tým Fretek a oba výběry mladších žáků. Ženy se po zimní pauze ukázaly na Palmovce, kde je čekal trojlístek papírových favoritek. Mladí Kelti pak kromě silných soupeřů vyzvali i výkonnostně rovnocennější, s nimiž urvali první vítězství jara.

Zahájení hlavních bouracích prací uzavřené části Libeňského mostu.

Pražští silničáři začali bourat uzavřenou část Libeňského mostu

Pražští silničáři ráno začali bourat uzavřenou část Libeňského mostu blíže k Palmovce. Takzvaný inundační most je v havarijním stavu a od letošního ledna na něj nesměla auta, tramvaje ani pěší a cyklisté. Na místě je těžká technika, která konstrukci strhává z Boudníkovy ulice

Uzavírka Libeňského mostu 12.1. 2024.

Demolice zavřené části Libeňského mostu začne na přelomu dubna a května

Silničáři začnou bourat nyní uzavřenou část pražského Libeňského mostu blíže k Palmovce na přelomu letošního dubna a května. Do konce února přeloží inženýrské sítě a rovněž začnou v této části odstraňovat tramvajové koleje. Na dnešním jednání výboru pro dopravu pražského magistrátu to řekl náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Jiří Hájek.

Rekonstrukce tramvajové trati na Hlávkově mostě v Praze.

Tramvaje přestaly kvůli opravám jezdit po Hlávkově mostě. Vrací se na Libeňský

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Plánovaná a nutná oprava tramvajové tratě na Hlávkově mostě v Praze 7. To je důvod, proč od sobotního rána došlo k výrazným změnám v trasách tramvají v části hlavního města. S uzavřením Hlávkova mostu pro tramvaje se naopak jejich provoz vrací na část Libeňského soumostí, konkrétně na trasu mezi zastávkami Maniny – Libeňský most, kam budou zajíždět tramvaje číslo 1 a 27.

Uzavírka Libeňského mostu 12.1. 2024.

Odborníci doporučili zbořit uzavřenou část Libeňského mostu u Palmovky

Odborníci doporučili zbourat nyní uzavřený tzv. inundační most u pražské Palmovky, který je součástí Libeňského soumostí. Silničáři počkají na platné stavební povolení a pak zahájí demolici mostu. Práce by mohly začít letos v dubnu. ČTK to řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. 

Havarijní uzavírka Libeňského mostu 11. ledna 2024.

Na Libeňském soumostí se zřejmě bude bourat. Dřív, než bylo v plánu

Takzvaně na spadnutí je zřejmě rozhodnutí o demolici nyní uzavřené části Libeňského soumostí, protože „na spadnutí“ by mohla být i samotná konstrukce. Verdikt o jejím dalším osudu by mohl padnout v nejbližších dnech. Plyne to ze slov předsedy představenstva Technické správy komunikací hl. m. Prahy Jozefa Sinčáka, jenž ve čtvrtek 25. ledna informoval pražské zastupitele o řešení špatného stavu takzvaného inundačního mostu: části konstrukce nad Rohanským ostrovem.

Vizualizace Libeňského mostu.

Libeňský most s omezením. Jeho stav přitom řeší politici už několik desítek let

Nad stavem Libeňského mostu technici i pražští politici lomí rukama už téměř čtvrt století, dlouho se však nedařilo dospět k řešení. A byť magistrát hned několikrát představoval plány na rekonstrukci, která by mohla začít „už příští rok“, ve skutečnosti došlo jen na menší opravy. Aktuální stav? Omezení provozu z technických příčin. Naplno se velká rekonstrukce má rozjet v roce 2025. 

Rekonstrukce tramvajové trati Ječná - Jugoslávská.

Cestující, pozor. Mezi Karlovým náměstím a I.P. Pavlova nejezdí tramvaje

Oprava tramvajové tratě v Ječné ulici a na náměstí I.P. Pavlova zkomplikuje po dobu deseti dnů hromadnou dopravu v centru Prahy. Kvůli opravám je od pátku 11. do neděle 20. srpna přerušen provoz tramvají v úseku Karlovo náměstí - I.P. Pavlova. Pro cestující je zavedena náhradní autobusová doprava. 

Zásahové vozidlo Pražské zvířecí záchranky provozované Českým svazem ochránců přírody.

Po úhynu ptáků ve Stromovce se smrt přestěhovala do Libně

Smrt obchází slepé rameno rameno Vltavy v Libni. Ve větším měřítku tam hynou kachny. Zjistila to Kateřina Landová z Českého svazu ochránců přírody, když na místo přijela jako zasahující člen Pražské zvířecí záchranky. Tu starostliví svědci původně přivolali na pomoc jiným kachnám; živým.

Vizualizace: Palmovka a nová čtvrť.

Praha vypíše soutěž na dostavbu budoucího sídla kosmické agentury na Palmovce

/VIDEO, FOTO/ Praha vypíše tendr s předpokládanou hodnotou 1,9 miliardy korun bez DPH na dostavbu nedokončené budovy Nová Palmovka a její úpravu na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program (EUSPA). Schválili to městští zastupitelé. Podle dohody státu, Prahy a EUSPA by se agentura měla do nových prostor nastěhovat v roce 2027. V okolí plánuje město vybudovat obytnou čtvrť.

Primátor Bohuslav Svoboda

Pražští zastupitelé projednají tendr na sídlo evropské vesmírné agentury

Pražští zastupitelé dnes projednají vypsání tendru na úpravu nedostavěného Centra Palmovka na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program (EUSPA). Na programu je dále závěrečný účet hlavního města za loňský rok, připojení města k plánované akci milostivý podzim, zřízení zubní pohotovosti v Nemocnici Na Františku, prodej pozemků pod developerským projektem na Starém Městě dříve známým jako maršmeloun nebo účast v případné dražbě centrální pobočky pošty v Jindřišské ulici.

Měřící tramvaj "Pomeranč" na úseku mezi Palmovkou a Krejcárkem.

Po roce a půl vyjedou znovu tramvaje ze Žižkova do Libně. Opravy jsou dokončené

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Velká oprava 1,5 kilometru dlouhého tramvajového úseku mezi Ohradou a Palmovkou v Praze je téměř hotová. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes oznámil, že stavební práce skončí v pátek, tramvaje se na důležitou spojku na rozmezí Žižkova, Karlína a Libně vrátí po patnáctiměsíční výluce v sobotu 3. června. V úterý 30. května úsek testuje měřicí tramvaj přezdívaná Pomeranč.

Autobusový den PID v Letňanech.

Autobusový den Pražské integrované dopravy. Potěší i milovníky trolejbusů

/FOTOGALERIE/ Rájem šotoušů, jak se stalo zvykem označovat skalní příznivce veřejné dopravy, se v sobotu 13. května stane okolí stanice pražského metra Letňany. V prostorách terminálu u konečné trasy C se uskuteční Autobusový den Pražské integrované dopravy, který je už oblíbenou akcí s tradicí: dospěl do šestého ročníku. Přesto lze sobotu považovat za premiéru: vedle autobusů se tentokrát představí i trolejbusy na posílené lince 58 z Palmovky do Miškovic.

Nový informační systém v metru na Palmovce.

Nový informační systém v Praze se rozšíří. Startují pilotní testovací projekty

/FOTOGALERIE/ Pražané i návštěvníci hlavního města by se měli stále častěji setkávat s novou jednotnou podobou informačního systému, kterou pro pražskou dopravu i veřejná prostranství navrhlo sdružení pražské společnosti Side2, A69 a Superior Types. To přesně před rokem vyhrálo designérskou soutěž. Rada hlavního města nyní schválila peníze na pilotní projekty, na kterých bude systém otestován.

Slavnostní zahájení výstavby infrastruktury pro trolejbusovou trať na Letiště Václava Havla. Zúčastní se pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti), starosta Prahy 6 Jakub Stárek (ODS), starostka Prahy 17 Alena Kopejtková (ODS), generální ředitel pražského dop

Na Veleslavíně začala stavba trolejbusové trati na Letiště Václava Havla

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Na pražském Veleslavíně začala v úterý 14. února stavba trolejbusové trati na Letiště Václava Havla v Ruzyni. Práce potrvají zhruba 15 měsíců a vyjdou na 354,5 milionu korun. Trolejbusy pojedou část trasy připojeny k troleji, část na baterii. Novinářům to při slavnostní zahájení stavby řekli zástupci magistrátu, dopravního podniku (DPP), Prahy 6 a stavebníků.