Kreativ

ŠTÍTEK: Palmovka

Sběr starých baterií. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Při sbírání baterií byly děti pilné

Praha - Počin hodný ocenění. Tak lze označit aktivitu obyvatel Prahy 4, kteří během loňského roku odevzdali k recyklaci přes dvě tuny vybitých baterií a nepotřebných akumulátorů. Společnost Ecobat zajišťující zpětný odběr za to nyní skutečně oceňovala. Jak městskou část, tak nejpilnější sběrače. Těmi byly děti z 11 základních a 17 mateřských škol, které do systému sběru loni přispěly 1286 kilogramy.

Ilustrační foto.

Oprava trati přeruší od 30. ledna provoz tramvají na Spořilov

Praha - Dopravní podnik (DPP) přeruší od 30. ledna provoz tramvají na Spořilov. Důvodem je poslední plánovaná fáze rekonstrukce tramvajové trati. V pátek řekl technický ředitel DPP Jan Šurovský. Tramvaje tam nebudou jezdit do 1. dubna. Celkovou opravu trati zahájil podnik loni v květnu, kdy přerušil provoz v úseku od náměstí Bratří Synků až na Spořilov.

Bára Bucharová.

Barbora Bucharová: Jaká místa mám v Praze ráda

Praha - Barbora Bucharová je mladá designérka a návrhářka, která hned po dostudování střední školy v roce 2014 založila módní značku Buchy. Bára vystudovala Střední uměleckou školu textilních řemesel obor modelářství a návrhářství oděvů a ve své tvorbě se zabývá šperky z lan. Šperky značky Buchy vystavovala nejen v galeriích po celé republice i na Slovensku, ale také na různých designérských festivalech. Aktuálně spolupracuje s českými módními časopisy.

Divadlo ABC.

Na Silvestra pobaví diváky pražská divadla

Praha - Poslední den roku bývá v divadlech veselo. Jejich dramaturgie zpravidla zařazují komediální tituly, jimiž se herci snaží před silvestrovskou oslavou naladit vstřícné publikum. Často rozesmějí diváky i sami sebe. Na řadě míst jsou představení, začínající obvykle už odpoledne či vpodvečer, spojena se symbolickým přípitkem.

Stanice metra Jinonice. Ilustrační foto.

Praha investuje do dopravní infrastruktury asi dvě miliardy

Praha - Praha bude v příštím roce investovat do dopravní infrastruktury asi dvě miliardy korun. Peníze půjdou do oprav tramvajových tratí, stanic metra i komunikací. Opravy jsou naplánovány například na Palmovce nebo ve stanicích metra v Jinonicích a Dejvicích. Novinářům to v úterý řekli dopravní ředitel dopravního podniku (DPP) Jan Šurovský a náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). V letošním roce investovala Praha do dopravní infrastruktury asi tři miliardy korun.

Nalaďte se v metru. Verunka Svobodová na Hlavním nádraží.

OBRAZEM: Hudebníci roztančili pražské metro

Praha /FOTOGALERIE/ - Ve čtvrtek  se v šesti vestibulech metra rozezněl pop, funk, jazz, ale i vánoční koledy. Pražané si mohli vystoupení v rámci akce Nalaďte se v metru i o Vánocích užít ve stanicích metra Florenc, Můstek, Hlavní nádraží, Palmovka, Muzeum a Vltavská. Nechyběl ani zpěvák Jan Smigmator a Swinging Trio (na snímku).

Centrum Nová Palmovka. Ilustrační foto.

Praha chce mimosoudní vyrovnání a přesun záchranářů na Palmovku

Praha - Vedení hlavního města Prahy chce dosáhnout mimosoudního vyrovnání, které by vyřešilo složitou právní situaci kolem rozestavěného administrativního centra na Palmovce. Pokud budou jednání úspěšná, mohla by se pražská záchranná služba do budovy nastěhovat v roce 2018. V rozhovoru  to řekl radní pro majetek Karel Grabein Procházka (ANO). Záchranáři podle ředitele Petra Koloucha takovou možnost vítají. Roky plánované sídlo v Troji definitivně stát nebude.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Muzikanti zahrají cestujícím v metru

Praha - Pražané budou mít ve čtvrtek odpoledne možnost se na chvíli se zastavit uprostřed předvánočního shonu. V prostorách metra se už popáté uskuteční série vystoupení nazvaná Nalaďte se v metru také o Vánocích. Ve vestibulu stanic Vltavská, Florenc C, Hlavní nádraží, Muzeum, Palmovka a Můstek B zahrají cestujícím mladí muzikanti z pražských hudebních škol i kapely nejrůznějších žánrů.

Divadlo Pod Palmovkou. Ilustrační foto.

Palmovka uvede 16. prosince Noru v režii Jana Nebeského

Praha - Jan Teplý a Tereza Dočkalová se objeví v hlavních rolích dramatu Henrika Ibsena Nora s podtitulem Domeček pro panenky. Představení v pražském Divadle pod Palmovkou připravuje režisér Jan Nebeský. Premiéra bude 16. prosince.

Zdravotní záchranná služba. Ilustrační foto.

Praha vytipuje místa pro nové sídlo záchranné služby

Praha - Magistrátní úředníci budou hledat místa, kde by mohlo stát nové sídlo pražské záchranné služby. Zadali to pražští radní, řekl v úterý novinářům radní Radek Lacko (ANO). O stavbě nové budovy záchranné služby se mluví již roky. Původně měla stát v Troji, proti se ale postavila místní radnice. Záchranná služba je nyní v Korunní ulici v nevyhovujících prostorech společně s městskou policií.

Nemocnice Na Bulovce.

Praha se dohodla na úpravě smlouvy s Nemocnicí Na Bulovce

Praha - Hlavní město se po ročním vyjednávání dohodlo na úpravě nájemní smlouvy s Nemocnicí Na Bulovce. Novinářům to v pondělí řekl radní pro zdravotnictví a bydlení Radek Lacko (ANO). Částku, o kterou se nájem zvýší, ale zatím nechtěl uvést. Vzejde podle něj z posudku. Jako vlastník většiny areálu žádá město navýšení ze současných zhruba sedmi milionů na 35 milionů korun ročně. Nemocnice, jejíž pavilony potřebují investici v řádu miliard korun, si ale představuje nájemné mezi 15 a 20 miliony korun.

Marie Doležalová.

Marie Doležalová: Jaká místa mám v Praze ráda

Praha - Oblíbený a prestižními cenami ověnčený blog a knižní bestseller loňského roku Kafe a cigárko se dočkal audio podoby. Jeho autorka, herečka a tanečnice Marie Doležalová jej pokřtí právě ve středu v 16 hodin v kavárně Oliver's Coffee Cup v Domě módy na Václavském náměstí. Všichni jsou srdečně zváni! Oblíbené „historky z hereckého podsvětí" vyšly 3. listopadu u vydavatelství Tympanum.

Nadžánrová kapela z Brna potěší diváky ve Žďáře nad Sázavou svým vánočním koncertem. Vystoupí v městském divadle 19. prosince (zleva Rastislav Kozoň, Kateřina Kovaříková, Kateřina Štruncová, Dalibor Štrunc, Martin Krajíček, Marek Švestka).

Cimbal classic oslaví ve Žďáře pětadvacetiny

Žďár nad Sázavou - Náladou tradičních Vánoc naplní žďárské městské divadlo prosincový koncert Cimbal Classic. Na vystoupení osobité nadžánrové kapely se diváci mohou těšit pět dní před Vánocemi.

Ilustrační foto.

Praha splnila 74 ze 170 úkolů z koncepce bezbariérovosti

Praha - Praha dosud splnila 74 ze 170 úkolů, které plynou z koncepce bezbariérové Prahy. Od letošního března do září jich bylo splněno 13 a celkem se nyní pracuje na asi stovce úkolů. Vyplývá to z materiálu, který v úterý projednal a vzal na vědomí magistrátní výbor pro dopravu. Koncepce navrhuje například stavbu výtahů v MHD nebo úpravu zastávek tramvají a autobusů. Praha koncepci schválila v roce 2014 a naplnit její cíle si určila do roku 2025.

Jana Smutná

K pacientům vyráží první záchranářka

Praha - Čistě mužským kolektivem není od pondělka výjezdový tým zdravotnických záchranářů v hlavní městě. Zařazuje se tak po bok ostatních třinácti zdravotnických záchranných služeb v České republice, které ženy do terénu běžně vysílají – nejenom jako záchranářky, ale i jako řidičky sanitek.

Centrum Palmovka. Ilustrační foto.

Soud nařídil Praze 8 zaplatit Metrostavu 19 milionů korun za radnici

Praha - Radnice Prahy 8 musí prostřednictvím své firmy Centrum Palmovka (CP) zaplatit firmě Metrostav zhruba 19 milionů korun v souvislosti s výstavbou nové radnice. Vyplývá to z rozhodnutí rozhodčího soudu. Část z peněz přiřkli soudci jako náhradu nákladů na řízení. Starosta Roman Petrus (ČSSD) uvedl, že se radnice proti rozhodnutí odvolá. Spor mezi oběma stranami se vede o dostavbu Centra Palmovka, kdy radnice firmě neplatila, ta následně stavbu zastavila. Žalobu podal Metrostav loni v červenci.

Karel Hlušička s Kateřinou Macháčkovou.

Zemřel divadelní a filmový herec Karel Hlušička

Praha - Ve věku 92 let ve čtvrtek zemřel herec Karel Hlušička. Objevil se v řadě divadelních her, filmů a seriálů, hodně daboval, věnoval se divadelní režii, spolupracoval s rozhlasem. Byl dlouholetým členem činohry Divadla Pod Palmovkou. Poslední představení tam odehrál před měsícem ve hře Králova řeč, sdělila Hlušičkova partnerka, choreografka Libuše Králová.

Herci Karel Hlušička a Kateřina Macháčková na slavnostním otevření Divadla pod Palmovkou.

Zemřel divadelní a filmový herec Karel Hlušička

Praha - Ve věku 92 let ve čtvrtek zemřel herec Karel Hlušička. Objevil se v řadě divadelních her, filmů a seriálů, hodně daboval, věnoval se divadelní režii, spolupracoval s rozhlasem. Byl dlouholetým členem činohry Divadla Pod Palmovkou. Poslední představení tam odehrál před měsícem ve hře Králova řeč, sdělila Hlušičkova partnerka, choreografka Libuše Králová.

Ilustrační foto.

Švýcarští studenti navrhli nové podoby Prahy, ukazuje výstava

Praha - Představy studentů švýcarské školy architektury o tom, jak by mohla vypadat některá místa v Praze, ukazuje výstava v galerii Kvalitář. Sídlí na Senovážném náměstí a přehlídka toho, jak možnou budoucnost Prahy vidí mladí lidé ze zahraničí, potrvá do 2. prosince.

Kancelářské prostory. Ilustrační foto.

Podíl volných kanceláří v Praze ke konci září klesl na 11,7 pct

Praha - Podíl volných kanceláří v Praze na konci září činil 11,7 procenta, mezičtvrtletně o 0,6 procentního bodu méně. Nejvyšší byl v Praze 7 (17,9 procenta), naopak v Praze 5 pouze 7,4 procenta. Vyplývá to z údajů Prague Research Fora (PRF). Celková plocha moderních kanceláří vzrostla na 3 323 800 metrů čtverečních, což zhruba odpovídá rozloze 74 Václavských náměstí. Nejvyšší nájemné v centru Prahy zůstalo na úrovni 500 - 527 korun za metr čtvereční měsíčně.

Policisté zadrželi pachatele krádeže vozidla.

K odhalení kradeného auta pomohl pohled na šoféra

Praha /VIDEO/ – Pohled na obličej 35letého řidiče stačil policistům z pražské pohotovostní motorizované jednotky k tomu, aby vypátrali kradený automobil značky Toyota. O úspěchu z neděle minulého týdne informoval v neděli Jan Daněk z ředitelství pražské policie. Šoférem byl podle jeho slov hledaný muž bez řidičského oprávnění a pod vlivem drog.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.

Záchranáři se v Praze nastěhují do pěti základen k hasičům

Praha - Záchranáři se v hlavním městě nastěhují do dalších pěti základen hasičů. Nově budou míst společné zázemí na Vinohradech, v Holešovicích, Strašnicích, Modřanech a Radotíně, informoval pražský magistrát, který záchrannou službu zřizuje, v tiskové zprávě. Spolupráce už funguje v Krči, Jinonicích a na Petřinách, kde mají obě složky záchranného systému sídla společná. V Praze je v současné době 18 základen záchranářů a základen 11 hasičů.

Vizualizace nové podoby Panského statku v troji.

Z objektů Panského statku v pražské Troji bude obytná rezidence

Praha - Z objektů chátrajícího Panského statku v pražské Troji bude obytná rezidence. Na dnešní tiskové konferenci to uvedli zástupci developerské společnosti Coast Capital Partners (CCP), která za rekonstrukci historických budov a výstavbou nových bytových domů stojí. Rozpočet projektu nechtěl spoluzakladatel CCP Doron Friedman specifikovat. Uvedl pouze, že bude největší z projektů, které firma dosud v metropoli realizovala.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.

Rada souhlasila se spojením základem hasičů a záchranářů

Praha - Radní souhlasili s budováním výjezdových základen zdravotnické záchranné služby (ZZS) v areálech hasičů. Vedení ZZS má zpracovat koncepci, časový harmonogram a finanční plán jejich rozvoje. O spojení obou základen se uvažuje například v Holešovicích, kde hasiči sídlí v Argentinské ulici. V Praze je v současné době 18 základen záchranářů a základen 11 hasičů.

Fotografie od Marka Dorfa, jehož dílo budou moci návštěvníci festivalu shlédnout ve skleníku botanické zahrady na Albertově

Začíná Festival Fotograf, umělci budou vystavovat i ve skleníku

Praha - Letošní Festival Fotograf, který v sobotu začíná v Praze a potrvá do 8. listopadu, zavede návštěvníky nejen do galerií, ale i do míst, která tradičně nefungují jako výstavní prostor. Čeští a zahraniční umělci představí svá díla například ve skleníku botanické zahrady na Albertově nebo vodohospodářském výzkumném ústavu. V plánu je i třídenní putování kolem Prahy. Organizátoři akce chtějí zmapovat okrajové části metropole, které jsou vystaveny údajně necitlivým zásahům do urbanismu a příměstské krajiny. Zájemci se mohou k „poutníkům" přidat kdekoliv, spát budou pod širákem.

Jan Kačer.

Osmdesátník Jan Kačer hraje na Palmovce i v Činoherním klubu

Praha - I v pozdním věku se lze domoci ztřeštěné události, tvrdí nadcházející osmdesátník Jan Kačer. Kromě toho, že letos debutoval jako autor v pražském Činoherním klubu, kam se vrátil i jako herec, hostuje v Divadle pod Palmovkou. Právě tam oslaví jako šašek Feste v Shakespearově komedii Večer tříkrálový aneb Cokoliv chcete 3. října své životní jubileum.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.

Záchranáři v Praze vlastní jen jednu výjezdovou základnu z osmnácti

Praha - Pražská záchranná služba (ZZS) vlastní pouze jednu výjezdovou základnu z celkem 18, ve kterých sídlí. Tyto pronajaté budovy však nemůže opravovat tak, jak by potřebovala, navíc kapacitně prostory nestačí. Pomoci má spolupráce s hasiči. Vyplývá to z materiálu, který v pátek projednali pražští radní. Město hledá také místo pro novou administrativní budovu ZZS. Místo Troje bude možná na Palmovce.

Vozy Záchranné služby Praha. Ilustrační foto

Budova pro záchranku v Troji nebude, další variantou je Palmovka

Praha - Nová administrativní budova pražské záchranky v Troji definitivně stát nebude. Magistrát bude jednat o rozestavěné budově radnice na Palmovce, jejíž úprava by byla pro potřeby záchranky nejrychlejším řešením.Po čtvrtečním jednání zastupitelstva městské části Praha-Troja to řekl pražský radní pro zdravotnictví Radek Lacko (ANO). Radnice Troji ve čtvrtek potvrdila své nesouhlasné stanovisko z roku 2011, dál trvá i na žalobě.

Zatím neznámý mladík.

K partě agresorů chybí jedno jméno

Praha - Všímaví svědci pomohli kyjským policistům při pátrání po šestici mladíků, kteří ve vagonu metra zmlátili cestujícího. Nejprve mu při večerním setkání ve stanici metra Palmovka agresoři vulgárně nadávali, po nastoupení do vozu ho pak jeden z násilníků tloukl do hlavy pěstí a druhý přidal údery rukou zpevněnou takzvaným boxerem; výsledkem byla mnohočetná poranění hlavy, která si vyžádala pobyt v nemocnici.

Ilustrační foto.

V Praze začínají hlídkovat „vlastenci“

Praha - S pepřovými spreji za pasem obcházejí centrem a „hlídkují." „Pohyb v terénu" trénují v Šárce a střelbu na střelnicích. Prý se připravují na masivní invazi migrantů. Ta sice stále nepřichází, přesto se pražské domobranecké oddíly, jak se samozvané skupiny údajných vlastenců nazývají, pomalu formují. Nabírají nové členy. Chtějí bránit své město a svoji zem, nebo se brzy budeme muset bránit my jim?

Tunel Blanka.

Stane se Praha městem tunelů?

Praha - Už dnes je v hlavním městě řada dopravních staveb zahloubených pod zem. V budoucnu by ale projektů srovnatelných s tunelem Blanka mohlo výrazně přibýt.

Šestice mladíků v metru napadla cestujícího.

Policie hledá mlátičky z metra. Pomůžete?

Praha /VIDEO/ - Poznáváte agresory? Tak zní stručná a jasná otázka, s níž se v neděli obrátila na veřejnost Iveta Martínková z ředitelství pražské policie. Kyjští policisté shánějí informace k bezmála dva měsíce starému případu, kdy šestice mladíků v metru bezdůvodně napadla cestujícího. Stalo se to 25. července okolo 21. hodiny ve vagonu metra ve stanici metra Palmovka, informovala Martínková.

TUNEL POD PALMOVKOU vzbuzuje diskuse. Zastánci v něm vidí jediné řešení, odpůrci zbytečnou stavbu. Alternativním řešením může být zprůjezdnění ulice Na Žertvách, ani to však není ideální. Dnes zde jezdí pouze tramvaje. Ilustrační foto

Tunel pod Palmovkou víří emoce místních

Praha - Léta plánovaný tunel pod Palmovkou má ulevit dopravě v Dolní Libni. Zatímco starosta Prahy 8 s ním počítá, přibývá odpůrců stavby. Svůj nesouhlas vyjádřila i iniciativa, která se zasadila o záchranu Libeňského mostu.

Anděl.

KRÁTCE: Na Andělu se představují neziskové organizace

Praha - Čtvrtek je v pěší zóně na Andělu ve znamení Dne neziskovek. Od 11 do 17 hodin se zde představí na čtyři desítky neziskovek působících v odvětvích, jako je výchova a vzdělávání nebo třeba humanitární pomoc. Propagace je pro společnosti zdarma, stejně jako vstup pro návštěvníky.

Dům U Zlatého slunce. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Dny evropského dědictví otevřou pražské památky

Praha - Rovných 44 památek se od soboty otevře zájemcům v rámci Dnů evropského dědictví. Na návštěvníky bude čekat nejenom vstup zdarma, ale také řada doprovodných akcí. Jednou z nich je komentovaná prohlídka domu U Zlatého slunce. Ta v sobotu proběhne hned dvakrát, a to od jedné a od tří hodin. Prohlídky se zde budou opakovat ještě několikrát, až do 10. září. Po stopách zmizelé židovské Libně se mohou lidé vydat v neděli v Nové synagoze na Palmovce.

Ilustrační foto

Muž střílel v Praze vzduchovkou, jednoho člověka zranil

Praha - Policisté a záchranáři zasahovali v neděli večer v ulici Na Žertvách na pražské Palmovce kvůli sedmačtyřicetiletému muži, který z okna svého bytu střílel na kolemjdoucí ze vzduchové pistole. Zasáhl jednoho člověka, který skončil na chirurgii nemocnice Bulovka s povrchovým poraněním na krku. Dnes to řekl mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn. Útočníka policie krátce po činu zadržela, hrozí mu tři až deset let vězení. Kriminalisté nyní zjišťují, proč po lidech střílel.

Tramvaje v Praze. Ilustrační foto.

Tramvaje v pražské MHD změnily trasy a vznikly tři nové linky

Praha - V rámci pražské MHD v neděli začaly platit změny v provozu tramvají. V Praze změní trasu devět tramvajových linek, přibudou tři nové a 12 linek zůstane beze změny. Náklady na provoz tramvají po zavedení změn vzrostou o 130 milionů korun ročně – ročně stojí provoz tramvají hlavní město asi 3,4 miliardy. Praha chystá rovněž změny v rámci autobusů, které začnou platit od 15. října.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.

Stavba nové centrály záchranářů v Praze uvázla na mrtvém bodě

Praha - Stavba nového sídla záchranné služby v pražské Troji, kterou magistrát připravuje několik let, uvázla na mrtvém bodě. Vedení Prahy stále nenalezlo shodu s místní radnicí, která proti stavbě protestuje žalobou. Co bude dál a kdy stavba začne, není jasné. „Využijeme všech prostředků, včetně právních, abychom mohli stavbu zahájit v co nejkratším termínu," řekl radní pro zdravotnictví Radek Lacko (ANO). Radnice ale podle starosty Tomáše Bryknara ustoupit nehodlá. Další jednání se uskuteční v září.

Elsnicovo náměstí. Ilustrační foto.

Oprava Elsnicova náměstí v Praze 8 se uskuteční v roce 2018

Praha - Rekonstrukce Elsnicova náměstí v Praze 8 by se mohla uskutečnit v roce 2018. V úterý to sdělil starosta Prahy 8 Roman Petrus. Souběžně s náměstím, které je nedaleko Palmovky, by měla být opravena i tramvajová trať a koryto Rokytky. Opravu náměstí zamýšlí radnice několik let, zatím ji ale nerealizovala. Vedle Elsnicova náměstí chce Praha 8 opravit také prostor u stanice metra C Ládví.

Křižovatka na Balabence. Ilustrační foto.

Na Sokolovské se srazilo auto s tramvají, řidič vozu je zraněn

Praha - Na Sokolovské ulici mezi křižovatkou Balabenka a Palmovkou se v úterý krátce po půl desáté srazilo osobní auto s tramvají. Silniční i tramvajový provoz byl v místě nehody asi hodinu zastaven, policie dopravu odkláněla. Řekla mluvčí pražské policie Iveta Martínková. Podle mluvčího pražské záchranné služby Dominika Horna byl při nehodě zraněn řidič osobního automobilu, s mnohačetnými zraněními skončil ve vinohradské nemocnici. V tramvaji nikdo zraněn nebyl.

Ilustrační foto.

Překopnutý plynovod zastavil dopravu na Sokolovské ulici v Praze

Praha -  Překopnutý plynovod v pátek na více než dvě hodiny zcela zastavil automobilovou i tramvajovou dopravu na Sokolovské ulici v pražské Libni. Sokolovská byla uzavřena mezi křižovatkou s ulicí Pod Plynojemem a Palmovkou. Informovali o tom mluvčí společnosti Pražská plynárenská a hasičů. Evakuace budov v okolí úniku nutná nebyla. Obnovit provoz se podařilo po 165 minutách – v 15.19. Plynovod se podařilo opravit až kolem 18.00.

Na Knížecí. Ilustrační foto.

Praha má vytipovány tři lokality pro novou budovu magistrátu

Praha /FOTOGALERIE/ - Vedení hlavního města má vytipovány tři lokality, kde by mohla v budoucnu stát nová budova magistrátu. Jako nejpravděpodobnější se přitom jeví lokalita kolem autobusového nádraží Na Knížecí, kde Praha vlastní vhodné pozemky. V rozhovoru to řekl radní Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice). Magistrátní úředníci nyní sídlí v pronajatém Škodově paláci v centru města. Do nového sídla by se měli nastěhovat po roce 2028, kdy smlouva s majitelem Škodova paláce, firmou Copa Retail, skončí.

Libeňský most v Praze.

Praha zakázala v části Libeňského mostu souběžný provoz tramvají

Praha /FOTOGALERIE/ - Magistrát zakázal v části Libeňského mostu souběžný provoz tramvají. Důvodem je špatný stav mostu. Novinářům to v pondělí řekl primátorčin náměstek Petr Dolínek (ČSSD). Zároveň na most nebudou smět jezdit po kolejích auta těžší šesti tun. Město nyní čeká na výrok ministerstva kultury, které rozhodne, zda most bude památkou. Pražské zastupitelstvo schválilo rekonstrukci mostu, termín zahájení není znám, závisí na rozhodnutí ministerstva.