Kreativ

ŠTÍTEK: Palmovka

Letohrádek Kinských.

Developer chce u Letohrádku Kinských postavit šestipodlažní dům

Praha - Developerská společnost BM Develop plánuje na pražském Smíchově nedaleko Letohrádku Kinských postavit šestipodlažní bytový dům. V novostavbě má vzniknout 22 luxusních bytů. Magistrátní odbor ochrany prostředí nyní rozhodl, že pro stavbu firma nemusí zpracovat kompletní posouzení vlivu stavby na životní prostředí.

Vizualizace komplexu Nová Palmovka v Praze 8.

Množící se žaloby brzdí stavbu 'miliardové' radnice v Praze 8

Praha - Kolem problematické výstavby nové radnice Prahy 8 a přilehlého obchodního centra na Palmovce se začínají množit žaloby. Kdy bude projekt za více než jednu miliardu korun realizován, tak není vůbec jasné. Nejprve společnost Metrostav oznámila, že podává žalobu k rozhodčímu soudu kvůli nezaplaceným pracím ze strany Centra Palmovka (CP), kterou vlastní Praha 8. Se žalobou ale přišla i protistrana.

Výtah ve stanici metra.

Pražský DPP chce v příštím roce stavět v metru tři nové výtahy

Praha - Pražský dopravní podnik (DPP) plánuje v příštím roce zvýšit počet výtahů v metru pro vozíčkáře a matky s kočárky. Začít stavět by se měly tři nové výtahy. Řekl to generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš. Podnik v současné době buduje nové výtahy ve stanicích Anděl, I. P. Pavlova a Můstek.

Vizualizace komplexu Nová Palmovka v Praze 8.

Centrum Palmovka podala žalobu na určení vlastníka nové radnice

Praha - Společnost Centrum Palmovka (CP), vlastněná Prahou 8, podala žalobu na určení vlastníka rozestavěné budovy nové radnice. Pochybnosti o vlastnictví vyplynuly z analýzy smluv, které si firma nechala udělat. Soud prý bude řešit, zda je majitelem CP, nebo hlavní město. Novinářům to v pátek řekl mluvčí CP František Králík.

Ilustrační foto.

Metrostav se bude soudit kvůli dluhu za stavbu radnice v Praze 8

Praha - Stavební firma Metrostav se chce soudit s firmou Centrum Palmovka, kterou vlastní Praha 8, kvůli nezaplaceným pracím na výstavbě nové radnice na Palmovce. Obrátit se chce na rozhodčí soud. V pondělí to sdělil mluvčí firmy Metrostav František Polák. Městská část prostřednictvím své firmy dluží Metrostavu asi 240 milionů korun. Centrum Palmovka má stát asi 1,1 miliardy korun, a kdy bude hotovo, není jasné.

Divadlo pod Palmovkou v Praze.

Divadelní klub Divadla pod Palmovkou projde rekonstrukcí

Praha - Divadelní klub pražského Divadla pod Palmovkou čeká rekonstrukce. Magistrát, který je zřizovatelem divadla, nyní hledá v tendru stavební firmu, která práce provede. ČTK to zjistila z dokumentu zařazeném v seznamu veřejných zakázek magistrátu. Divadlo poničila před dvěma lety velká voda a město jej postupně opravuje.

Hlediště Divadla pod Palmovkou v Praze.

Divadelní klub Divadla pod Palmovkou projde rekonstrukcí

Praha - Divadelní klub pražského Divadla pod Palmovkou čeká rekonstrukce. Magistrát, který je zřizovatelem divadla, nyní hledá v tendru stavební firmu, která práce provede. Vyplynulo to z dokumentu zařazeném v seznamu veřejných zakázek magistrátu. Divadlo poničila před dvěma lety velká voda a město jej postupně opravuje.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Palmovka uvidí zápasy v bike polu

Praha - První mezinárodní turnaj ve sportovní disciplíně bike polo s názvem Sons of Pavel se uskuteční o víkendu 11. a 12. července v Praze. Na akci, kterou pořádá český klub Prague Bike Polo, se za-registrovala špičková družstva z mnoha evropských zemí, jako je Francie, Německo, Rakousko, Polsko, Belgie, Chorvatsko a samozřejmě také Česká republika. 

Matěj Fichtner

Praha 8 si založí novou společnost Správa tepelného hospodářství

Praha - Radnice Prahy 8 si vytvoří novou společnost Správa tepelného hospodářství. Společnost s ručením omezeným vznikne vyčleněním z akciové společnosti Centrum Palmovka, která pro radnici vyřizuje stavbu nové radnice na Palmovce. Založení společnosti ve středu schválili zastupitelé městské části. Krok radnice kritizovala na jednání zastupitelů opozice.

Ilustrační foto.

Hospodaření Prahy 8 za rok 2014 skončilo přebytkem asi 79 milionů

Praha - Hospodaření radnice Prahy 8 v roce 2014 skončilo přebytkem ve výši necelých 79 milionů korun. Úhrn příjmů byl zhruba 1,588 miliardy korun, výdaje pak dosáhly asi 1,509 miliardy korun. Vyplývá to z účetní závěrky, kterou ve středu projednali a schválili zastupitelé městské části. Rozpočet Prahy 8 na rok 2014 počítal s příjmy a výdaji zhruba 1,775 miliardy.

Ilustrační foto.

Metrostav vyvolal smírčí řízení s Prahou 8 o dluh 240 milionů korun

Praha - Stavební firma Metrostav vyvolala takzvané smírčí řízení s městskou částí Praha 8. Důvodem jsou neproplacené faktury ve výši asi 240 milionů korun za stavbu radnice na Palmovce, kterou pro městskou část firma buduje. Médiím to řekl mluvčí Metrostavu František Polák. Firma kvůli neplacení již asi před měsícem pozastavila práce na stavbě, podle mluvčího ale jednání zatím dohodu nepřinesla.

Vernisáž výstavy Na Špejcharu v Bukvici.

Výstava obrazů s léčebným kódem Na Špejcharu v Bukvici

Bukvice – V sobotu 30. května se ve 14 hodin rozezněly tóny šamanského bubnu na vernisáži obrazů v galerii Na Špejcharu. Přes padesát účastníků vyslechlo šamanský buben při doprovodu písní, které zahráli muzikanti a výtvarníci Vlastimil Brůček a Bohumír Bob Hochman z Prahy v úvodu své výstavy.

Ilustrační foto.

V Praze 7 se propadla vozovka, provoz tramvají je tam omezen

Praha - V pražských Holešovicích byl kvůli propadlé vozovce omezen provoz tramvají, které projíždějí křižovatkou ulic Komunardů a Dělnická. Na křižovatce se v pondělí večer propadla vozovka do staré parovodní šachty, nejpozději do pátku by měla být komunikace opravena a provoz tramvají by se měl vrátit do normálu. V úterý řekl mluvčí Pražské plynárenské Radek Ježdík.

Výtah. Ilustrační foto.

Příští rok začne stavba dalších výtahů do tří stanic metra

Praha - Příští rok začne výstavba nových výtahů do stanic metra Karlovo náměstí, Roztyly a Palmovka. Letos na podzim se otevřou výtahy na Můstku, Andělu a ve stanici I. P. Pavlova. V úterý to řekl mluvčí pražského dopravního podniku Jiří Štábl. Z celkem 57 stanic metra je nyní bezbariérových 34.

Ilustrační foto.

Metrostav utlumil práce na Palmovce, radnice neproplácí faktury

Praha - Stavební firma Metrostav výrazně utlumila práce na výstavbě nové radnice na Palmovce v Praze 8. Důvodem je to, že městská část neproplácí firmě faktury za asi 200 milionů korun. V úterý to sdělil mluvčí Metrostavu František Polák. Výstavba nového sídla radnice má stát zhruba 1,1 miliardy korun. „Výrazně jsme omezili práce na stavbě, městská část nám odmítá proplácet faktury," řekl Polák. Důvod neplacení prý firmě nikdo nesdělil.

Tratoliště krve po násilné loupeži v bytovém domě v Jeronýmově ulici na Žižkově.

Muž zraněný při loupeži nepromluvil ani dva a půl týdne po činu

Praha - Po lupiči, který by se snad nerozpakoval ani zabít, pátrají detektivové III. obvodu pražské policie. Ve čtvrtek o tom informovala Jana Rösslerová z policejního ředitelství, podle jejíchž slov pachatel udeřil 29. března v bytovém domě v Jeronýmově ulici na Žižkově. Nyní mají kriminalisté k dispozici kreslený portrét podezřelého. Identikit ve čtvrtek zveřejnili a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc.

Přepadení na ulici v Horních Počernicích - místo činu.

Lupiči nepochodili, zahnal je svědek. Hledá ho policie

Praha - Po dvojici mužů, kteří přepadli ženu na ulici v Horních Počernicích, pátrají pražští policisté. V pondělí o tom informovala Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. „Kriminalisté hledají nejen podezřelé, ale i svědka, který pomáhal zraněné ženě," doplnila. Ano, zraněné. Oběť přepadení totiž nevyvázla bez úrazu a ze země se zvedala s pomocí náhodného kolemjdoucího. Nabídku na přivolání záchranky nicméně žena odmítla.

Po 17. hodině přišel na pobočku banky muž maskovaný brýlemi a šálou, na pokladního vytáhl krátkou střelnou zbraň a požadoval vydání finanční hotovosti.

Maskovaný lupič s pistolí si odnesl statisíce

Praha /VIDEO/ - Kořist, kterou získal jako maskovaný pistolník při přepadení banky na počátku roku, si pachatel přepadení banky nejspíš užívá ještě dnes. Odnesl si totiž statisíce, připomněla v neděli Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. Zatím se lupiči daří unikat. Proto policisté v neděli zveřejnili kamerové záběry a obrátili se na veřejnost s žádostí o pomoc.

Mladík podezřelý z loupežného přepadení dívky v Praze 3.

Násilničtí lupiči sebrali dívce mobil před vchodem do domu

Praha /VIDEO/ - Okamžiky hrůzy prožívala 23letá žena, kterou na pražském Žižkově surově přepadla a oloupila dvojice zatím neznámých mladíků. Stalo se to již 8. února, ale pachatelům se zatím daří unikat. Kriminalisté III. obvodu pražské policie proto ve středu zveřejnili kamerové záběry a obrátili se na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání.

Záběry kamery hledaného útočníka v metru

Útočník z metra uniká, policisté našli bundu

Praha /VIDEO/ - Bunda a batoh muže podezřelého z krvavého útoku už jsou na policii – a teď jde o to, aby tam skončil také jejich vlastník. Takový je aktuální stav pátrání po dosud neznámém útočníkovi, který ve čtvrtek ráno ze zatím neznámé příčiny napadl v pražském metru jednoho z cestujících na žluté lince B a způsobil mu na krku vážné a hluboké řezné poranění.

1000 VĚCÍ, CO MĚ SEROU ANEB TVOJE BÁBA JE KOMEDIE.

1000 věcí, co mě se*ou dorazí na sever

Liberec - 1000 VĚCÍ, CO MĚ SEROU ANEB TVOJE BÁBA JE KOMEDIE. Úspěšná komedie Studia Palmoffka pražského Divadla Pod Palmovkou dorazí i na sever a hned dvakrát.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Senioři vyjedou na týdenní tábor

Praha - Nejen děti mohou v létě jezdit na tábory plné zábavy a poznávání. Středisko sociálních služeb na první městské části připravilo pro všechny seniory, kteří žijí na jejím území, možnost se na jeden podobný tábor přihlásit. Celá akce bude probíhat nedaleko Rakovníka, potrvá týden a účastníci zaplatí celkem 1 750 korun.

Z 25 případů loupežných přepadení, jimiž se zabývali od počátku roku, se podařilo objasnit 19 skutků.

Pachateli loupeže poskytovaly první pomoc jeho oběti

Praha /VIDEO/ - Loupit se v Praze nevyplácí - a vymýšlet si historky o údajném přepadení (mající sloužit jako výmluvy, omluvy či vzbuzovat soucit) už vůbec ne. Naznačuje to alespoň úspěšná bilance policejních detektivů z Palmovky - týmu kriminalistů ze služebny v Zenklově ulici, kteří se specializují právě na stíhání lupičů ve III. obvodu pražské policie (zahrnujícím území Prahy 3, 8 a 9).

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Lupič z trafik u metra se přišel udat sám

Praha - Ukončit pátrání po lupiči, který 10. a 24. ledna přepadl s pistolí v ruce trafiky ve vestibulech stanic metra Českomoravská a Hůrka, mohli pražští policisté. Třicetiletý muž, který si všiml pátrání zveřejněného v médiích, se sám přišel přihlásit na služebnu na Palmovce, informovala v pondělí Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. Přiznal se, byl obviněn z loupeže - a soud ho poslal do vazby.

JEDNU Z NEJHEZČÍCH ŠKOLNÍCH VZPOMÍNEK má devadesátiletý Jaromír Šída na paní učitelku Kořínkovou. „Zatímco před ní nás učil přísný pan učitel, který neváhal použít rákosku, paní učitelka Kořínková, s blond kudrnatými vlasy, nás úplně změnila."

Pamětník Jaromír: Děda jako poslanec jezdil s Masarykem do vídeňského parlamentu

Libeň - Jeho život začal stylově na ostrově. Narodil se totiž v již zaniklé porodnici na Štvanici hned vedle stadionu. Nejdříve bydlel devadesátiletý Jaromír Šída v Libni naproti sokolovně v jednopatrovém domě, kde měl děda z otcovy strany krejčovství. „Už v roce 1929, kdy byly ty kruté mrazy, jsme se přestěhovali do novostavby blíž k Palmovce, kde bydlím dodnes," říká libeňský patriot Jaromír Šída.

Ilustrační foto

Praha 9 si plán změn MHD chválí, dostane novou tramvajovou linku

Praha - Praha 9 si jako jedna z mála pražských městských částí plánované změny MHD chválí, dostane novou tramvajovou linku z Palmovky na Lehovec. V pátek to řekla mluvčí Prahy 9 Linda Urbášková. Většina ostatních čtvrtí ale změny, které organizátor dopravy Ropid připravil od letošního dubna, kritizuje.

Divadlo pod Palmovkou v Praze.

Opravy Divadla pod Palmovkou mohou začít, rada schválila firmu

Praha - Opravy pražského Divadla pod Palmovkou mohou začít, rada hlavního města schválila dodavatele. Podle radního pro kulturu Jiřího Wolfa (KDU-ČSL) šlo o poslední úkon, který bránil zahájení oprav. Řekl to na středečním jednání výboru pro kulturu. Suterén divadla s technickým zázemím včetně vzduchotechniky vloni v červnu poškodila povodňová voda.

Divadlo pod Palmovkou v Praze.

Opravy Divadla pod Palmovkou mohou začít, rada schválila firmu

Praha - Opravy pražského Divadla pod Palmovkou mohou začít, rada hlavního města schválila dodavatele. Podle radního pro kulturu Jiřího Wolfa (KDU-ČSL) šlo o poslední úkon, který bránil zahájení oprav. Řekl to na středečním jednání výboru pro kulturu. Suterén divadla s technickým zázemím včetně vzduchotechniky vloni v červnu poškodila povodňová voda.

Pravděpodobný pachatel na útěku po přepadení trafiky ve vestibulu stanice metra Českomoravská v Praze 9.

OBRAZEM: Naštvaný lupič nakonec poděkoval

Praha - Poznáte lupiče, který se v posledních týdnech zaměřil na trafiky ve vestibulech metra? To je otázka, s níž se ve středu obrátili na veřejnost pražští policisté. Kriminalisté z Palmovky jsou přesvědčeni, že stejný mladý muž udeřil během ledna dvakrát. Poprvé to bylo 10. ledna, kdy pachatel ozbrojený pistolí kolem deváté dopoledne navštívil trafiku ve vstupu stanice metra Českomoravská.

Ilustrační foto

Do dvou let v Česku vyroste šest nových nákupních center

Praha - Do dvou let v Česku vyroste šest nových nákupních center s pronajímatelnou plochou přes 100.000 m2. Jde o tři tradiční centra - Central Kladno, pražskou Galerii Stromovka a AuPark Hradec Králové. Dále vzniknou dva multifunkční projekty s významnou obchodní složkou - pražské Centrum Palmovka a OD13 Zlín a také outletové centrum u pražského letiště The Prague Outlet. V tiskové zprávě to dnes uvedla společnost Incoma GfK.

Kromě brutálního přepadení mohou mít dotyční na svědomí i další zločiny.

Bezcitní lupiči poranili dvě seniorky

Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Dva mladé pachatele snědší pleti, odhadem ve věku mezi 20 a 25 lety, hledají pražští policisté. Podezřívají je z brutálních přepadení seniorek ve věku kolem 80 let.

Ilustrační foto.

Od dubna se v Praze výrazně změní MHD kvůli novým stanicím metra

Praha - Od letošního dubna se výrazně změní pražská MHD, úpravy si vyžádalo plánované otevření čtyř nových stanic metra A. Vycházejí ale také z loňských výzkumů MHD a požadavků některých městských částí. Po stejných trasách ale pojede jen sedm z 24 linek tramvají, přibudou dvě nové a jedna bude zrušena.

Ostrovský FK vyplenil hlavní město, ovládl futsalový Praga Cup!

Ostrovský FK vyplenil hlavní město, ovládl futsalový Praga Cup!

Praha – To byla jízda. Ostrovský FK ovládl během uplynulého víkendu futsalový Praga Cup 2015, tedy prestižní mezinárodní turnaj ve futsalu, který byl na pořadu v Praze. Věhlasného turnaje se zúčastnilo dvacet týmů, které byly rozděleny do čtyř pětičlenných skupin, ve kterých se střetly systémem každý s každým.

Na jevišti uzavřeného Divadla pod Palmovkou v Praze dokončuje režisér Tomáš Svoboda zkoušky komedie britského autora Petera Quiltera Celebrity, jejíž česká premiéra bude 17. ledna v Divadle Komedie.

Divadlo pod Palmovkou uvede v Divadle Komedie premiéru Celebrity

Praha /FOTOGALERIE/ - Na jevišti uzavřeného Divadla pod Palmovkou v Praze dokončuje režisér Tomáš Svoboda zkoušky komedie Brita Petera Quiltera Celebrity, jejíž česká premiéra bude 17. ledna v Divadle Komedie. V inscenaci se objeví Zdeněk Kupka, Zuzana Slavíková, Tomáš Dianiška, Ivan Jiřík a Jan Konečný.

Na jevišti uzavřeného Divadla pod Palmovkou v Praze dokončuje režisér Tomáš Svoboda zkoušky komedie britského autora Petera Quiltera Celebrity, jejíž česká premiéra bude 17. ledna v Divadle Komedie.

Divadlo pod Palmovkou uvede v Divadle Komedie premiéru Celebrity

Praha – Na jevišti uzavřeného Divadla pod Palmovkou v Praze dokončuje režisér Tomáš Svoboda zkoušky komedie britského autora Petera Quiltera Celebrity, jejíž česká premiéra bude 17. ledna v Divadle Komedie. V inscenaci se objeví Zdeněk Kupka, Zuzana Slavíková, Tomáš Dianiška, Ivan Jiřík a Jan Konečný.

Pachatel nedaleko Palmovky do auta vnikl, spojil dráty spínací skříňky a odjel. Škoda, které na autě vznikla, převýšila 70 tisíc korun.

Uprchlík z kradeného auta se snažil skrýt v potoce

Praha /VIDEO/ - V honičce s policisty muž ujíždějící v kradeném autě sice zvítězil, dlouho se ale neradoval. Ujet se mu podařilo, uplavat už ne, konstatoval ve čtvrtek Jan Daněk z policejního ředitelství.

Ilustrační foto

Torzo týmu šňůru nepřetrhlo

Praha, Palmovka – V dalším kole extraligy hokejbalu odjeli starší dorostenci Letohradu a Poličky do Prahy, kde si zahráli na Palmovce proti Kovu Praha.