Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Petra Kvitová - Akce Hledáme nové vítěze Fed Cupu a Davis Cupu v Prostějově

Do Číny jedu urvat Turnaj mistryň, říká Petra Kvitová

Prostějov Největší hvězdy českého tenisu Petra Kvitová a Tomáš Berdych a na druhé straně sítě malí sportovci z prostějovské tenisové školy. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu a veleúspěšná česká reprezentantka sbírá síly před náročným koncem sezony.

Michal Horáček

Horáček na US Open: Berdych nudí, Štěpánek už s tenisem skončí

New York - Adrenalin má v krvi. A tenis zbožňuje. Není se tedy čemu divit, že Michal Horáček vyrazil po třech letech znovu na US Open. Textař, básník, spisovatel a producent v New Yorku nezapřel duši sázkaře. Na menších dvorcích fandil českým hráčům a užíval si poslední grandslam sezony.

Serena Williamsová na US Open.

Serena dál živí sen na kariérní Grand Slam, zvládla drama. Nadal vyřazen

New York - Opět se přiblížila svému cíli. Tenisová superstar Serena Williamsová po třísetové bitvě porazila krajanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou a na US Open postoupila do osmifinále. V New Yorku tak dál bojuje o zisk kalendářního Grand Slamu. Naopak dvojnásobný vítěz Rafael Nadal dohrál už ve 3. kole, když nezvládl pětisetový maraton s Fabiem Fogninim.

Lucie Šafářová

Šafářová o porážce: Mohla jsem běhat. Bolelo to, když jsem trefila míček

New York - Zapomenout a uzdravit se. To je plán Lucie Šafářové, která na posledním grandslamu sezony nezazářila. Naopak. Světová šestka v úterý na US Open vypadla kvůli nataženému břišnímu svalu v 1. kole, odhlásila se ze čtyřhry a bude spěchat domů na vyšetření. Doufá, že se dá brzy dohromady, aby mohla jet na asijské turnaje a bojovat o premiérovou účast ve dvouhře na Turnaji mistryň.

Lucie Šafářová.

Šok. Šafářová se pakuje už v prvním kole

New York, Brno - Šestá hráčka světa Lucie Šafářová ztroskotala na US Open nečekaně už v prvním kole a nezopakuje v New Yorku loňskou osmifinálovou účast. Brněnská tenistka prohrála hladce 4:6 a 1:6 s Ukrajinkou Lesií Curenkovou, kterou porazila minulý týden v semifinále v New Havenu.

Lucie Šafářová nezvládla vstup do US Open

Berdych na US Open pokračuje, uspěli i Strýcová a Veselý. Šafářová končí

New York - Očekávané vítězství i nepříjemná senzace. Takové je úterý na US Open. Tomáš Berdych porazil Bjorna Fratangela a celkem snadno postoupil do druhého kola. Úspěšná byla rovněž Barbora Strýcová, která vyzrála na čtrnáctou nasazenou Timeu Bacsinzskou ze Švýcarska 7:5 a 6:0. Vyhrál také Jiří Veselý, jenž si v New Yorku připsal premiérové vítězství. Největší šok však fanouškům připravila Lucie Šafářová.

Lucie Šafářová

Šafářová si opakuje: Nebuď rozmazlená. Zaskočili ji lidé na Manhattanu

New York - Jde si takhle po Manhattanu a najednou kolem hlouček lidí. Zdraví ji, fotí se s ní. Tohle zažívá Lucie Šafářová (v Americe) poprvé. Česká tenistka přiznala, že nejen při výletu po Páté Avenue ji zájem okolí překvapil. Jenže není se čemu divit: po letošním finále na Roland Garros a postupu do světové desítky se stala mnohem známější.

Petra Kvitová

Úterý na US Open: Kvitová jde na centr. Berdych netuší, co čekat od outsidera

New York - Druhý den US Open slibuje pořádně zajímavou podívanou. Do hry vstoupí v úterý obě české jedničky Petra Kvitová a Tomáš Berdych a s nimi také dalších šest krajanů včetně nasazené šestky Lucie Šafářové. Právě její bitva otevře program Kurtu Louise Armstronga duelem proti Ukrajince Lesii Curenkové (semifinalistce z New Havenu).

Petra Kvitová ve finále turnaje v New Havenu

Petře Kvitové vyhovuje v New Havenu rychlejší kurt

Místem zaslíbeným je pro tenistku Petru Kvitovou turnaj v New Havenu. V sobotu v rodišti bývalého prezidenta USA George W. Bushe získala už svůj třetí titul, což na akci okruhu WTA dokázala poprvé v kariéře.

Petra Kvitová si po zisku titulu v New Havenu popovídala s Lucií Šafářovou nejen o finálovém zápase

Kvitová porazila Šafářovou a potřetí vyhrála turnaj v New Havenu

Tenistka Petra Kvitová vyrazí stejně jako loni do boje na US Open povzbuzena titulem z New Havenu. Světová pětka v českém finále zdolala Lucii Šafářovou po setech 6:7, 6:2 a 6:2 a turnaj vyhrála potřetí v kariéře. Kvitová získala třetí titul v sezoně a sedmnáctý v kariéře.

Petra Kvitová ve finále turnaje v New Havenu

Kvitová zdolala Šafářovou a má titul z New Havenu. Derby stálo za to

New Haven - Drama na začátku, jasná záležitost v závěru. Petra Kvitová v sobotním finále turnaje v New Havenu zdolala Lucii Šafářovou a po rozpačitém úvodu do americké "túry" ovládla generálku na US Open. Česká jednička triumfovala nad kamarádkou z Fed Cupu po více než dvouhodinové bitvě, když se radovala po setech 6:7, 6:2 a 6:2.

Lucie Šafářová a Petra Kvitová

New Haven uvidí české finále. Kvitová: Teď nebudeme kamarádky

New Haven - Finále tenisového turnaje v New Havenu bude českou záležitostí. Petra Kvitová porazila v druhém semifinále Dánku Carolinu Wozniackou 7:5, 6:1. V cestě za obhajobou loňského titulu jí tak stojí už jen spoluhráčka z fedcupového týmu Lucie Šafářová, která předtím vyřadila Lesii Curenkovou z Ukrajiny.

Karolína Plíšková.

Plíšková skončila v New Havenu ve čtvrtfinále. Šafářová jde dál

New Haven - Lucie Šafářová prošla do semifinále turnaje v New Havenu po velkém boji se slovenskou tenistkou Dominikou Cibulkovou, kterou zdolala 6:7, 6:4, 7:5. O účast ve finále se čtvrtá nasazená česká hráčka utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, na kterou narazí příští týden v prvním kole US Open. Curenková dnes v New Havenu porazila Karolínu Plíškovou hladce dvakrát 6:2.

Petra Kvitová neuspěla ani v Cincinnati

US Open klepe na dveře. Los prvního kola byl k českým hvězdám milosrdný

New York - Tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková začnou grandslamové US Open proti hráčkám z kvalifikace. Dnešní los v New Yorku přisoudil Lucii Šafářové na úvod Ukrajinku Lesju Curenkovou a Tomáši Berdychovi domácího Bjorna Fratangela, který dostal do hlavní soutěže divokou kartu.

Petra Kvitová

Nasazení pro US Open. Kvitová bude pětka, výhodu mají další tři Češi

New York - Už je to jasné. Na US Open bude mezi nasazenými tenisty čtveřice českých zástupců. Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová bude turnajovou pětkou, finalistka letošního French Open Lucie Šafářová je nasazena jako číslo šest a Karolína Plíšková bude osmičkou. Tomáš Berdych je nasazen jako šestý.

Petra Kvitová.

Kvitová má problém. Bude chybět na Turnaji mistryň?

Praha - Tři české tenistky na Turnaji mistryň? Léta to byl jen vzdálený sen, ale letos by se klidně mohl uskutečnit. Hned tři tuzemské hráčky jsou v elitní desítce žebříčku WTA a neskrývají ambice probojovat se na prestižní klání v Singapuru, určené pro osm nejlepších tenistek sezony.

Barbora Strýcová

Šafářová a Strýcová začaly v New Havenu dobře, pomstil se i Rosol

New Haven - Barbora Strýcová a Lucie Šafářová postoupily na turnaji v New Havenu do druhého kola. Strýcová úvodním utkání porazila Italku Camilu Giorgiovou 6:2, 7:5, Šafářová si poradila s Ruskou Darjou Gavrilovovou 6:3 a 6:4. Uspěl i Lukáš Rosol na turnaji v Winston-Salemu.

Petra Kvitová neuspěla ani v Cincinnati

Kvitová i v Cincinnati prohrála hned první zápas

Pro Petru Kvitovou skončil tenisový turnaj v Cincinnati hned ve druhém kole. Nasazená čtyřka nenapodobila své krajanky Lucii Šafářovou a Karolínu Plíškovou a prohrála s Francouzkou Caroline Garciaovou 5:7, 6:4 a 2:6.

Lucie Šafářová prošla snadno do čtvrtfinále turnaje v Cincinnati

Berdych deklasoval Robreda, ve čtvrtfinále je i Šafářová. Plíšková končí

Cincinnati - Snadná práce. Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále turnaje v Cincinnati, když smetl Tommyho Robreda ze Španělska 6:0 a 6:1. Dál jde i Lucie Šafářová, a to díky skreči soupeřky. Švýcarská hvězdička Belinda Bencicová jí vzdala poté, co ztratila první set. Neuspěla Karolína Plíšková, jež prohrála skoro vyhraný zápas s Jelenou Jankovičovou.

Petra Kvitová neuspěla ani v Cincinnati

Kvitová znovu prohrála a spadne v žebříčku. Murray vzteky rozbil raketu

Cincinnati - Další špatný den. Petra Kvitová dohrála na prestižním turnaji v Cincinnati hned ve druhém kole. Nasazená čtyřka nenapodobila své krajanky Lucii Šafářovou a Karolínu Plíškovou a prohrála s Francouzkou Caroline Garciaovou 5:7, 6:4 a 2:6. Česká tenistka šestkrát ztratila servis, soupeřce pomohla i jedenácti dvojchybami.

Lucie Šafářová

Šafářová ustála drama s deštěm. Reparát složili i Berdych a Plíšková

Cincinnati - Tomáš Berdych vstoupil do turnaje série Masters v Cincinnati hladkým vítězstvím. Do osmifinále prošla také Karolína Plíšková a český úspěch pak dokonala Lucie Šafářová, kterou nezastavil ani déšť při mečbolu. Petra Kvitová si na zápas s Caroline Garciaovou z Francie musela počkat.

Lleyton Hewitt.

Hewitt si zahraje ještě před koncem kariéry US Open, dostal divokou kartu

New York - Bývalý šampion Lleyton Hewitt dostal divokou kartu pro tenisové US Open, kde v roce 2001 vybojoval jeden ze svých dvou grandslamových titulů. Letošní turnaj pro něj bude rozlučkový, protože ve 34 letech se chystá na konec kariéry. Zřejmě tak učiní v lednu po domácím Australian Open.

Lucie Šafářová

Šafářová s Mattekovou si zahrají čtyřhru na Turnaji mistryň

Londýn - Lucie Šafářová s americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou si zahrají čtyřhru na Turnaji mistryň v Singapuru. Osmadvacetiletá česká tenistka se kvalifikovala na závěrečnou akci sezony poprvé a má velkou šanci dostat se i mezi osmičku účastnic ve dvouhře.

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Djokovič vyzve Murrayho. Serena padla s teenagerkou, Šafářová slavila

Toronto - To byla bitva! Lucie Šafářová na turnaji v Torontu vyřadila Karolínu Plíškovou. Ale ne v singlu, obě se potkaly ve čtyřhře, kde nakonec slavila zkušenější a letos úspěšnější česká tenistka. Brněnská rodačka po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové útočí na další titul.

Karolína Plíšková.

Plíšková klopýtla. Strýcová jde dál. Serena po vyřazení sestry ustála tlak

Toronto - Tohle byl kolaps. Karolína Plíšková nezvládla první zápas v nové roli osmé tenistky světového žebříčku. Na prestižním turnaji Rogers Cup v Torontu prohrála hned v prvním kole, když nezvládla bitvu s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, přestože měla dlouho navrch. Neuspěly ani další favoritky. Na druhé kolo se naopak může těšit Barbora Strýcová po výhře nad Varvarou Lepchenkovou z USA.