Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Miroslav Černošek. Večer mistrů TK Agrofert Prostějov

Naši výhodou jsou dobré vztahy s hráči, pochvaluje si Černošek

Prostějov – Osm titulů extraligového mistra v řadě mají na svém kontě prostějovští tenisté. TK Agrofert Prostějov se tak stal fenoménem českých kurtů. Velkou zásluhu na tom má také Miroslav Černošek, který jak sám tvrdí, buduje prostějovský tenis především na dobrých vztazích s hráči.

Karolína Plíšková

Plíšková nezpychla: Nemám dokonalý servis. Vánoce si užije s Pretty Woman

Praha - Ne, český tenis není jen o Petře Kvitové a Lucii Šafářové. Na kurtech září i Karolína Plíšková. Třiadvacetiletá vycházející hvězda ukončila sezonu na jedenáctém místě žebříčku a zapsala se do statistik: nastřílela nejvíce es. Spokojenost? "Můj servis není dokonalý. Bude, až budu první," usmála se fedcupová hrdinka po vyhlášení Sportovce roku v Praze.

Zlatý kanár 2015 - Deblistka roku Lucie Šafářová

Lucie Šafářová: Bylo by krásné obhájit příští rok desítku

Přerov – Ihned po skončení galavečera k vyhlášení ankety Zlatý kanár se kolem ní seběhli novináři a fotografové. Letos nebylo předávání cen nejúspěšnějším tenistům v přerovském Městském domě pouze o Petře Kvitové, ceremoniálu se zúčastnila i Lucie Šafářová.

Zlatý kanár 2015 a fedcupový tým na pódiu

Zlatý kanár pro hrdinky z Fed Cupu, ceny brali Kvitová i Berdych

Přerov - Fedcupový tým získal poprvé tenisového Zlatého kanára. Výběr kapitána Petra Pály letos vybojoval v týmové soutěži čtvrtý titul za posledních pět let a obdržel za to nejvíce hlasů v anketě časopisu Tenis a tenisového svazu. Již pošesté za sebou se nejlepšími hráči roku stali Petra Kvitová a Tomáš Berdych.

Brněnská tenistka Lucie Šafářová si letos podmanila Paříž.

Šafářová vynechá Hopman Cup, s Veselým bude hrát Plíšková

Praha, Brno – Brněnská tenistka Lucie Šafářová zrušila kvůli komplikacím souvisejícím s prodělanou bakteriální infekcí start v Hopmanově poháru. V soutěži smíšených dvojic, která se v australském Perthu uskuteční od 3. do 9. ledna, tak v páru s Jiřím Veselým nastoupí světová jedenáctka Karolína Plíšková.

Lucie Šafářová.

Šafářová odmítla Hopman Cup: Chci být připravená na Australian Open

Praha - Lucie Šafářová zrušila kvůli komplikacím souvisejícím s prodělanou bakteriální infekcí start v Hopmanově poháru. V soutěži smíšených dvojic, která se v australském Perthu uskuteční od 3. do 9. ledna, tak v páru s Jiřím Veselým nastoupí světová jedenáctka Karolína Plíšková.

Zlatý kanár 2014 v Městském domě v Přerově

Zlatý kanár tradičně přistane v Přerově. Dorazí i Kvitová a No Name

Přerov – Slavnostní vyhlášení ankety o nejlepší české tenisty tradičně zavítá do Přerova. Ceny časopisu Tenis budou předním českým hráčům předány v úterý 22. prosince v Městském domě. Účast přislíbili mimo jiné Petra Kvitová, Lucie Šafářová či Lukáš Rosol s Jiřím Veselým. Doprovodný program zpestří svým vystoupením skupina No Name nebo Helena Vondráčková. Celým galavečerem bude provázet Petr Vichnar.

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková zastínila i slavnou Serenu, stala se letošní královnou es

New York - Česká tenistka Karolína Plíšková nastřílela v letošní sezoně na okruhu WTA nejvíce es ze všech hráček. Na svém kontě má 517 nechytatelných servisů, což je o 19 víc než světová jednička Serena Williamsová na druhém místě. Třetí je s velkým odstupem jiná Američanka Madison Keysová (328), do nejlepší desítky se zařadila i další česká reprezentantka Lucie Šafářová, které s 267 esy patří šesté místo.

Brněnská tenistka Lucie Šafářová.

Šafářová byla šestá na okruhu WTA v počtu es

New York - Česká tenistka Karolína Plíšková nastřílela v letošní sezoně na okruhu WTA nejvíce es ze všech hráček. Na svém kontě má 517 nechytatelných servisů, což je o 19 víc než světová jednička Serena Williamsová na druhém místě. Třetí je s velkým odstupem jiná Američanka Madison Keysová (328), do nejlepší desítky se zařadila i další česká reprezentantka Lucie Šafářová, které s 267 esy patří šesté místo.

Serena Williamsová na US Open.

Serena Williamsová je počtvrté za sebou tenistkou roku

Londýn - Světová tenisová jednička a letošní vítězka tří grandslamů Serena Williamsová se stala podle očekávání počtvrté za sebou a již posedmé v kariéře nejlepší hráčkou roku na okruhu WTA. Její starší sestra Venus získala cenu za Návrat roku a nejlepším nováčkem je Ruska Darja Gavrilovová.

Petra Kvitová

Prostějovští tenisté chtějí osmý extraligový titul v řadě

Prostějov – K prosinci patří česká tenisová extraliga stejně neodmyslitelně jako Vánoce. Ani letos to nebude jinak. Berdych, Kvitová, Rosol či Šafářová se také letos pokusí získat absolutní triumf pro prostějovské barvy, a to již osmý v řadě.

Karolína Plíšková s trofejí pro vítězku turnaje v Praze.

Ženský turnaj J&T Banka Prague open zdvojnásobuje svoji dotaci

Praha - Ženský tenisový turnaj J&T Banka Prague open, který pravidelně hostí areál tenisové Sparty ve Stromovce je nejprestižnější turnajovou tenisovou akcí v naší republice. Je oblíbený u fanoušků, samotných hráček, i zástupců tenisové federace. A jeho prestiž ještě naroste, protože pořadatelé zdvojnásobili dotaci z 250 na 500 tisíc amerických dolarů.

Lucie Šafářová

Praha láká tenistky na lepší peníze: Může hrát Plíšková i Šafářová

Praha - Tohle je zajímavá zpráva. Vedení ženské tenisové WTA Tour schválilo pražskému turnaji J&T Banka Prague Open pro příští ročník zdvojnásobení dotace na 500 tisíc dolarů. Turnaj na kurtech Sparty ve Stromovce se bude hrát od 25. do 30. dubna a díky navýšení dotace se na něm mohou představit také fedcupové vítězky Lucie Šafářová s obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou, které už jsou přihlášené.

Pražský turnaj J&T Banka Prague Open opět láká i českou trojku Karolínu Plíškovou.

Pražský turnaj WTA zdvojnásobí dotaci. Zase chce hvězdné Češky

Praha - Pražský tenisový turnaj žen okruhu WTA zdvojnásobí pro příští ročník dotaci. Pořadatelé J&T Banka Prague Open zvýšili odměny z 250 na 500 tisíc dolarů, což ještě musí schválit WTA. Důvodem je, aby ve Stromovce mohly od 25. do 30. dubna hrát také fedcupové vítězky Lucie Šafářová s obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou. 

Tradiční vítězný rituál českého fedcupového týmu.

Jak dlouhou budou Češky na trůnu? Experti chválí: Plíšková je příslib

Praha - Další pohádka, tentokráte jako drama s obratem a skvělým koncem. České tenistky vládnou světu, když i letos získaly trofeje ve Fed Cupu. Tým kapitána Petra Pály doma o víkendu porazil Rusky 3:2 a obhájil titul. Bravo. Soutěž družstev vyhrály Kvitová a spol. počtvrté za posledních pět let a podle odborníků může výběr přidat v budoucnu další trofeje.

Brněnská tenistka Lucie Šafářová.

Šafářová nemohla hrát finále Fed Cupu kvůli zánětu šlach

Praha, Brno – Tři předchozí finále odehrála brněnská tenistka Lucie Šafářová na dvorci a podílela se na kurtu na českých triumfech. Tentokrát se do hry proti Rusku v pražské O2 areně nedostala, protože měla zraněné levé zápěstí.„Měla jsem zánět šlach," odhalila Šafářová až po výhře 3:2, o kterou se zasloužily Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová.

České tenistky (zleva) Tereza Smitková, Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Denisa Allertová, kapitán Petr Pála, Barbora Strýcová, Karolína Plíšková a Lucie Hradecká s trofejí pro vítězky Fed Cupu.

Češky obhájily titul ve Fed Cupu! Plíšková zvládla dvouhru i čtyřhru

Praha /FOTOGALERIE/ - České tenistky dál kralují světu! Pražské finále Fed Cupu proti Rusku vyhrály 3:2 a z titulu se radují počtvrté během pěti let. Hrdinkou nedělních bojů se stala Karolína Plíšková, která zvládla duel s Anastasií Pavljučenkovovou a po svém vítězství nastoupila po boku Barbory Strýcové i do závěrečné čtyřhry. Bravo!

Lucie Šafářová na tréninku před finále Fed Cupu proti Rusku.

Srdce Fed Cupu. Šafářová vyhrála anketu fanoušků, finanční odměnu daruje

Praha - Je považována za jednu z nejpříjemnějších tenistek na okruhu. Teď Lucie Šafářová jako druhá Češka získala ocenění Srdce Fed Cupu. Cenu určenou pro hráčku s největším týmovým duchem světové devítce přisoudili fanoušci v hlasování na internetu před víkendovým finále proti Rusku v Praze. 

Karolína Plíšková (vlevo) ve finále Fed Cupu vyzve Marii Šarapovovou.

Jak na Šarapovovou? Je třeba to na ní spustit, radí Kvitová před finále Plíškové

Praha - Pozor! Dorazila ruská siréna. České tenistky touží prodloužit vítěznou fedcupovou jízdu, ale ve víkendovém finále je čeká nejspíše nejtěžší překážka, s jakou se za poslední roky střetly. V pražské O2 areně se proti obhájkyním titulu postaví i Maria Šarapovová. Bývalá světová jednička je proslulá nejen bojovností, ale také hlasitým hekáním.

Karolína Plíšková

Plíšková v centru zájmu: Být lepší než Kvitová? To není můj cíl

Praha - Je to milý paradox. Karolína Plíšková ukončila sezonu na životní jedenácté pozici, ale tu novou plánuje, jako by byla hráčkou elitní desítky. A to díky tomu, že jí soupeřky uvolnily místo. Jde o Venus Williamsovou a Flavii Pennettaovou, která oznámila konec kariéry. Když už se objeví tyhle na kurtu, chtějí být stranou zájmu. A tak se dostalo na Plíškovou.

Maria Šarapovová před finále Fed Cupu v Praze

Kvitová i Šafářová jsou na kurtu velmi nebezpečné, říká hvězda Šarapovová

Praha /ROZHOVOR/ - Nafoukaná ledová královna? Kdepak. Maria Šarapovová sice má pověst odměřené chladné krásky, ale dovede se i usmívat. Na středeční tiskové konferenci ruského fedcupového týmu se nechtěla bavit o jediné věci – proč v Praze bydlí v jiném hotelu než zbytek týmu. „To myslíte vážně?" zakabonila se.

Lucie Šafářová na Turnaji mistryň.

Tenistka Šafářová má podle kouče větší kouzlo osobnosti než dřív

Singapur, Brno - Životní sezonu má za sebou tenistka Lucie Šafářová. Za vzestupem brněnské rodačky je podle jejího trenéra Roba Steckleyho z Kanady získané sebevědomí, která hráčku vyneslo do světové desítky, k postupu do finále grandslamu v Paříži či k účasti na Turnaji mistryň.

Kamarádky u sítě: Lucie Šafářová a gratulace Petře Kvitové

Kvitová slíbila Šafářové za pomoc pivo. Teď už se těší na Šarapovovou

Singapur - Po prohře chtěla Petra Kvitová odjet do hotelu, nakonec ale počkala na Lucii Šafářovou v šatně, aby jí osobně pogratulovala a poděkovala. Díky získanému setu v posledním utkání ve skupině a dvousetové výhře její kamarádky se totiž česká lvice může připravovat na semifinále Turnaje mistryň. Parťačce z fedcupového týmu slíbila za pomoc pivo a těší se na semifinále s Ruskou Marií Šarapovovou.

Tenistka Lucie Šafářová.

Šafářová pomohla Kvitové do semifinále Turnaje mistryň

Singapur, Brno - Petra Kvitová si potřetí v kariéře zahraje semifinále tenisového Turnaje mistryň a děkovat za to může i Brňance Lucii Šafářové. V první páteční dvouhře v Singapuru prohrála Kvitová se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou po boji 4:6, 6:4 a 5:7 a k postupu potřebovala dvousetovou výhru Šafářové nad Angelique Kerberovou. Šafářová skutečně Němku zdolala 6:4 a 6:3. Kvitová si tak v sobotu zahraje o finále s Ruskou Marií Šarapovovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Muguruzaová a Polka Agnieszka Radwaňská.

Vítězné gesto. Lucie Šafářová porazila na Turnaji mistryň Angelique Kerberovou.

Kvitová je v semifinále Turnaje mistryň. Postup jí zařídila Šafářová: Mám radost

Singapur - Byla to pořádná bitva. Petra Kvitová sice prohrála v závěrečném zápase v Bílé skupině Turnaje mistryň s Garbiňe Muguruzaovou 4:6, 6:4, 5:7, přesto si nakonec zahraje semifinále. Za postup může děkovat Lucii Šafářové, která porazila Angeligue Kerberovou 6:4, 6:3, dočkala se prvního vítězství ve dvouhře v Singapuru a rozhodla tak o osudu své fedcupové kolegyně.

Lucie Šafářová

Senzace neskončila triumfem. Šafářová: Člověk tady mele z posledního

Singapur - Když se daly dohromady, rozhodně netušily, jaká to bude senzace. Lucie Šafářová se před letošním Australian Open dohodla na deblové spolupráci s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Právě v Melbourne vznikl nový elitní deblový pár. Team Bucie, jak se nazvaly, má po sezoně na kontě dva grandslamové tituly. Sledká tečka? Spíš smutná.

David Vydra (vpravo) na snímku po boku Lukáše Rosola

Kvitová jako mimozemšťan? Vydra se krotí a přiznává: Jsou tu velké rezervy

Singapur - Je druhým mužem u Petry Kvitové. O českou tenistku se už dlouho stará kouč David Kotyza, ovšem ten letos dostal parťáka. Již pět měsíců je kondičním trenérem české jedničky David Vydra. Vzhledem ke zjištění, že hráčka prodělala mononukleózu, zatím pracuje s jejím tělem podle toho, jak se dvojnásobná vítězka Wimbledonu zrovna cítí. A při povzbuzování u kurtu se trošku krotí.

Agniezska Radwaňská

Šafářová dohrála na Turnaji mistryň v deblu, Radwaňská děkuje Šarapovové

Singapur - Maria Šarapovová potvrdila suverenitu, Agnieszka Radwaňská překvapila. Přesně takový je výsledek Červené skupiny na Turnaji mistryň, z níž do semifinále postoupily právě tenistky z Ruska a Polska. Poslední zápas v Singapuru se ještě hraje, ale už teď je jisté, že moc radosti do Česka nepřinese - Lucie Šafářová ve čtyřhře končí.

Kamarádky u sítě: Lucie Šafářová a gratulace Petře Kvitové

Extravangantní tenis? Šafářová má nehty "Bucie", Kvitová září s banánem

Singapur - Jak se motivovat na konec sezony? České tenistky na Turnaji mistryň "zdobí" zajímavé slogany. Lucie Šafářová si nechala na nehty napsat "Team Bucie", jelikož hraje čtyřhru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou (a právě tak si říkají). Petra Kvitová zas dostala od svých trenérů tričko s nápisem "banana crosscourt better".