Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Tomáš Berdych.

Berdych vstoupí do Roland Garros jako světová osmička, Rosol si polepšil

Londýn - Tenista Tomáš Berdych je na startu grandslamového French Open nadále osmým hráčem světového žebříčku. Nejlepší Češkou je dvanáctá Petra Kvitová, v druhé desítce pořadí WTA na svých pozicích zůstaly rovněž třináctá Lucie Šafářová a devatenáctá Karolína Plíšková.

Petra Kvitová

Kvitová se na postup do druhého kola v Paříži nadřela, postupuje i Šafářová

Praha - Petra Kvitová byla v prvním kole grandslamového Roland Garros proti Dance Koviničové z Černé Hory dva míčky od vyřazení, nakonec se ale protrápila k vítězství 6:2, 4:6 a 7:5. Do druhého kola prošla také loňská finalistka Lucie Šafářová, která si v zápase přerušeném kvůli dešti poradila s Ruskou Vitalií Djačenkovou 6:0 a 6:2.

Perem studenta 3. kolo: Julie Bártková, Biskupské gymnázium v Ostravě

Regionální Deník společně s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem, náměstkyní hejtmana pro oblast školství a mládeže, sportu a tělovýchovy Věrou Palkovou a náměstkem ústředního školního inspektora Ondřejem Andrysem organizuje první ročník soutěže pro středoškoláky s názvem Perem studenta.

Barbora Strýcová

Strýcová v Římě přešla přes Watsonovou, Šafářová i Kvitová končí

Řím - Tenistka Barbora Strýcová porazila ve 2. kole antukového turnaje v Římě britskou hráčku z kvalifikace Heather Watsonovou 6:4, 6:2 a postoupila do osmifinále. Další reprezentační kolegyně ji ale napodobit nedokázaly. Druhé kolo bylo konečnou pro Lucii Šafářovou i Petru Kvitovou, která v italské metropoli neobhájí loňskou čtvrtfinálovou účast a poprvé po pěti letech vypadne z elitní desítky světového žebříčku.

Stolní tenistka Iveta Vacenovská.

Olympiáda a konec? Vacenovská už vyhlíží život po kariéře

Praha, Brno – Hodonínská stolní tenistka Iveta Vacenovská oslavila minulý týden postup na olympiádu. Ještě před cestou do Brazílie by se ráda ziskem titulu rozloučila s klubem v Linci, kde hrála uplynulých třináct sezon, a po startu v Riu de Janeiro se přestěhuje do Česka a už bude přemýšlet o životě po kariéře. I když hrát bude ještě dál.

Iveta Vacenovská.

Vacenovská bude po olympiádě už vyhlížet život po kariéře

Stolní tenistka Iveta Vacenovská oslavila minulý týden postup na olympiádu. Ještě před cestou do Brazílie by se ráda ziskem titulu rozloučila s klubem v Linci, kde hrála uplynulých třináct sezon, a po startu v Riu de Janeiro se přestěhuje do Česka a už bude přemýšlet o životě po kariéře. I když hrát bude ještě dál.

Lucie Šafářová na turnaji v Římě.

Strýcová v Římě ukončila černou sérii, slavila i Šafářová, Plíšková končí

Řím - Po turnaji v Madridu se tenisová elita přesunula na prestižní turnaj do Říma. A první den se představily i tři Češky. Lucie Šafářová se po otravě jídlem vrátila na dvorce výhrou 6:3, 6:2 nad domácí Francescou Schiavoneovou, Barbora Strýcová na italském podniku prošla poprvé do 2. kola, když porazila Karin Knappovou 6:2, 6:2. Roli favoritky naopak nepotvrdila Karolína Plíšková, která padla s Darjou Kasatkinovou z Ruska 4:6, 4:6.

Viktoria Azarenková

Turnaj v Madridu přišel o další hvězdu, Azarenková odstoupila kvůli zranění

Madrid - Čtvrtá nasazená Viktoria Azarenková se stala další tenistkou, která musela tento týden kvůli zdravotním problémům vzdát antukový turnaj v Madridu. Běloruskou hráčku dnes na kurt nepustily potíže se zády a Američanka Louisa Chiricová, jež si účast v hlavní soutěži vybojovala v kvalifikaci, tak bez boje postoupila už do čtvrtfinále.

Lucie Šafářová.

Tenistku Šafářovou v Madridu vyřadila ze hry otrava jídlem

Madrid, Brno – Česká tenistka Lucie Šafářová nenastoupila na turnaji v Madridu kvůli žaludečním problémům k utkání druhého kola dvouhry. Odhlásit se musela i ze čtyřhry, v níž měly plnit společně s Bethanií Mattekovou-Sandsovou roli druhého nasazeného páru. Do osmifinále singlu tak bez boje postoupila Australanka Samantha Stosurová, kterou brněnská rodačka Šafářová minulý týden porazila ve finále turnaje v Praze.

Lucie Šafářová.

Tenisový turnaj v Praze se za rok o týden posune, hrát by měla i Kvitová

Praha - Dva ročníky a dvě domácí vítězky, taková je bilance turnaje okruhu WTA na pražské Spartě. O akci na antuce ve Stromovce je díky úspěšným Češkám velký divácký zájem. A už nyní se fanoušci mohou těšit na další ročník, který se za rok uskuteční v prvním květnovém týdnu. A představit by se měla i česká jednička Petra Kvitová.

Barbora Strýcová na turnaji v Madridu.

Strýcová šokovala Madrid, uspěly i obhájkyně Kvitová, Šafářová a Plíšková

Madrid - Úspěšný den! Hned čtyři nejlepší české tenistky zvládly první kolo lukrativního turnaje v Madridu. O senzaci se postarala Barbora Strýcová, která vyřadila nasazenou dvojku Angelique Kerberovou z Německa 6:4, 6:2. Suverénně vyrazila za obhajobou titulu Petra Kvitová, která si poradila 6:3, 6:2 se Španělkou Larrou Arruabarrenaovou. Karolína Plíšková smetla domácí Lourdes Domínguezovou 6:2, 6:1 a Lucie Šafářová jen den po triumfu v Praze porazila Američanku Vandewegheovou 7:6, 6:1.

Lucie Šafářová.

Tenisový turnaj v Praze se za rok o týden posune, hrát by měla i Kvitová

Praha - Dva ročníky a dvě domácí vítězky, taková je bilance turnaje okruhu WTA na pražské Spartě. O akci na antuce ve Stromovce je díky úspěšným Češkám velký divácký zájem. A už nyní se fanoušci mohou těšit na další ročník, který se za rok uskuteční v prvním květnovém týdnu. A představit by se měla i česká jednička Petra Kvitová.

Lucie Šafářová. Ilustrační foto.

Šafářová otočila finále se Stosurovou a vyhrála Prague Open

Praha, Brno - Tenistka Lucie Šafářová vyhrála pražský turnaj WTA. Nasazená dvojka druhého ročníku J&T Banka Prague Open v dnešním finále otočila utkání se Samanthou Stosurovou a Australanku porazila po dvou hodinách 3:6, 6:1 a 6:4. Šafářová tak navázala na loňské vítězství Karolíny Plíškové.

Dojatá Lucie Šafářová s trofejí pro vítězku turnaje v Praze.

Šafářová je zpět na vrcholu! Podmanila si turnaj v Praze: Je to emotivní

Praha /FOTOGALERIE/ - Tenistka Lucie Šafářová slaví! Po dlouhé zdravotní pauze způsobené neinfekčním zánětem kloubů prohrála pět duelů v řadě, turnaj v Praze ale všechno změnil. Česká dvojka potvrdila vzrůstající formu a na J&T Banka Prague Open získala sedmý titul v kariéře a navázala tak na loňský triumf Karolíny Plíškové.

Dojatá Lucie Šafářová s trofejí pro vítězku turnaje v Praze.

Šafářová je zpět na vrcholu! Podmanila si turnaj v Praze: Je to emotivní

Praha - Tenistka Lucie Šafářová slaví! Po dlouhé zdravotní pauze způsobené neinfekčním zánětem kloubů prohrála pět duelů v řadě, turnaj v Praze ale všechno změnil. Česká dvojka potvrdila vzrůstající formu a na J&T Banka Prague Open získala sedmý titul v kariéře a navázala tak na loňský triumf Karolíny Plíškové. Ve finále porazila bývalou šampionku US Open Samanthu Stosurovou z Austrálie 3:6, 6:1, 6:4.

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká během finále v Melbourne

Čtyři místa, pět tenistek. Na debl pro OH je přetlak. Hlaváčková: Patříme tam

Praha - Jen něco málo přes měsíc zbývá do konce olympijské kvalifikace v tenisu. Ve dvouhře by mohlo v Riu de Janeiro startovat až sedm českých zástupců, trojice mužů a kvarteto žen. Tomáš Berdych by měl navíc hrát čtyřhru s Radkem Štěpánkem a nechal se slyšet, že by hrál rád mix s Karolínou Plíškovou. Největším oříškem tak bude složení ženské čtyřhry, ve které se na čtyři místa tlačí pět hráček.

Lucie Šafářová se raduje z postupu do finále turnaje v Praze.

Šafářová v Praze září, vyřadila Plíškovou a je ve finále. Hlaváčková slaví titul

Praha - Pět turnajů čekala tenistka Lucie Šafářová po návratu na dvorce po zdravotní pauze na výhru v singlu, dočkala se stylově v Praze. A u jednoho vítězství neskončila, na turnaji J&T Banka Prague Open si zahraje rovnou o titul. V semifinále porazila obhájkyno titulu Karolínu Plíškovou 6:4, 7:6 a ve finále vyzve bývalou šampionku US Open Samanthu Stosurovou z Austrálie.

Karolína Plíšková na turnaji v Praze.

Plíšková i Šafářová v Praze postupují a o finále budou bojovat proti sobě

Praha - Obhájkyně titulu Karolína Plíšková porazila na antukovém turnaji WTA v Praze ve Stromovce Italku Camilu Giorgiovou jasně 6:2 a 6:1 a postoupila do semifinále. V něm turnajová trojka narazí na krajanku Lucii Šafářovou a je jisté, že v sobotním finále nebude chybět domácí zástupkyně. Ve čtvrtfinále skončila Barbora Strýcová, která nestačila po téměř tříhodinovém boji na Samanthu Stosurovou 3:6, 7:6, 6:7.

Chrudimské moderní gymnastky přijely z prvního závodu sezony obtěžkány medailemi

Gymnastkám hned na úvod „cinkly“ medaile

Chrudim - Skvělý úvod sezony za sebou mají děvčata z oddílu moderní gymnastiky Sokola Chrudim. Z prvního letošního závodu, kterým byl nedělní AJUR CUP v Hradci Králové, přivezla hned deset medailí.

Lucie Šafářová. Ilustrační foto.

Šafářová postoupila v Praze po skreči Hradecké do čtvrtfinále

Praha, Brno – Brněnská tenistka Lucie Šafářová si na antukovém turnaji J&T Banka Prague Open ve Stromovce letos poprvé zahraje čtvrtfinále dvouhry na okruhu WTA. Nasazené dvojce ve středu vzdala ve 2. kole loňská finalistka Lucie Hradecká kvůli zablokovanému krku za stavu 6:4 a 2:0 pro Šafářovou.

Lucie Šafářová

Z českých duelů v Praze vyšly vítězně Šafářová a Plíšková, dál jde i Strýcová

Praha - Tenistka Lucie Šafářová si na antukovém turnaji J&T Banka Prague Open ve Stromovce letos poprvé zahraje čtvrtfinále dvouhry na okruhu WTA. Nasazené dvojce ve středu vzdala ve 2. kole loňská finalistka Lucie Hradecká kvůli zablokovanému krku za stavu 6:4 a 2:0 pro Šafářovou. V dalším českém souboji obhájkyně titulu Karolína Plíšková porazila Kateřinu Siniakovou 6:2, 6:4. Uspěla i Barbora Strýcová, která si poradila se Slovenkou Janou Čepelovou 7:6 a 6:1.

Dálkař Radek Juška má jistotu účasti na olympiádě v Riu.

Sto dní. Jistotu Ria má devět jihomoravských zástupců

Brno, jižní Morava – Někdo už má vystaráno a může se soustředit už jen na vrchol čtyřletého olympijského cyklu. Jiní jdou do tvrdého finiše. Přesně za sto dní se v brazilském Riu de Janeiro rozžehne olympijský oheň a začne svátek všech sportovců. Čeští zástupci při něm nemohou chybět.

Lucie Šafářová.

Tenistce Šafářová se po první výhře v sezoně ulevilo

Praha, Brno - Na šestý pokus se letos brněnská tenistka Lucie Šafářová dočkala vítězství ve dvouhře. Po zdravotních komplikacích, kvůli kterým vynechala úvod sezony, se mohla radovat ze singlové výhry až v úterý na turnaji v Praze.

Karolína Plíšková

Šafářová má první letošní výhru. V Praze uspěly i Plíšková a další čtyři Češky

Praha - Na antukovém turnaji J&T Banka Prague Open se v úterý představilo osm českých tenistek, hned šest z nich postoupilo do druhého kola. Hladkou výhru si připsala obhájkyně titulu Karolína Plíšková. Prvního vítězství ve dvouhře se po zdravotní pauze dočkala Lucie Šafářová a nezaváhala ani Barbora Strýcová. Bitvu H proti H ovládla loňská finalistka Lucie Hradecká, o senzaci dne se postarala Barbora Krejčíková, která vyřadila sedmičku Dominiku Cibulkovou.

Kristýna Plíšková na turnaji v Praze.

Kristýna Plíšková dohrála v Praze už v prvním kole, Siniaková uspěla

Praha - Očekávaný tenisový turnaj J&T Banka Prague Open začal. A české tenistky měly v úvodní den padesátiprocentní úspěšnost. Kristýna Plíšková prohrála na antuce ve Stromovce hned v prvním kole s Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu, Kateřina Siniaková vyřadila favorizovanou Francouzku Alizé Cornetovou.

Developerská společnost Central Group představila v Praze nový návrh výškových bytových domů na Pankráci (na vizualizaci) vedle sídla České televize. Autorem projektu je architekt Josef Pleskot.

KRÁTCE: Představený projekt budov na Pankráci občané odmítají

Praha - Téměř čtyři sta bytů, obchody, restaurace, ovocný sad. To vše by měl obsahovat projekt výškových budov na Pankráci, který představila firma Central Group. Záměr dlouhodobě kritizuje zastupitelská opozice na Praze 4 a místní Občanská iniciativa Pankrác, vznikla proti němu i petice.

Kristýna Plíšková na Australian Open.

Plíšková se bála sestrovražedné bitvy. Los v Praze zvládla s bravurou

Praha - Fedcupová hrdinka Karolína Plíšková začne cestu za obhajobou titulu na tenisovém turnaji okruhu WTA v Praze v 1. kole se Stefanií Vögeleovou. Švýcarskou soupeřku třetí nasazené hráčce antukového J&T Banka Prague Open dnes vylosovala její sestra - dvojče Kristýna Plíšková.

Karolína Plíšková

Hvězdy v Praze: Exhibice jako loni? Češky to mají těžší, Plíšková se těší domů

Praha - Česká exhibice jako loni? Praha se chystá na druhý ročník turnaje WTA. Domácí tenistky chtějí využít prostředí ve Stromovce a znovu na J&T Banka Prague Open výrazně promluvit do závěrečných bojů. Jenže má to háček. Turnaj, který se bude hrát od 25. do 30. dubna, zdvojnásobnil dotaci na půl milionu dolarů a tomu odpovídá i konkurence.

Lucie Šafářová

Šafářová: Češky mají v semifinále se Švýcarskem větší šanci uspět

Brno – Brněnská tenistka Lucie Šafářová věří, že české tenistky ve Švýcarsku zvítězí a postoupí do finále Fed Cupu. Řekla to v Brně, kde v zoologické zahradě křtila mládě ledního medvěda. Šafářová v semifinále v Lucernu chybí stejně jako česká jednička Petra Kvitová, protože se na tom vzhledem k aktuálně nepříznivé formě v singlu dohodly s reprezentačním kapitánem Petrem Pálou.