Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Jiří Veselý

Veselý nezvládl souboj o finále s Čoričem, to Šafářová si zahraje o titul

Marrákeš - Stačilo pár lepších míčků, stačilo dvakrát vyřešit situaci lépe. A možná teď mohl slavit. Nestalo se: Jiří Veselý si o titul na turnaji v Marrákeši nezahraje. Český daviscupový reprezentant podlehl v semifinále na marocké antuce třetímu nasazenému Chorvatovi Bornu Čoričovi po setech 6:7 a 6:7.

Lucie Šafářová (vlevo) a Bethanie Matteková-Sandsová.

Šafářová si zlepšila náladu ve čtyřhře, postoupila do čtvrtfinále

Charleston - Pomůže čtyřhra Lucii Šafářové i v singlu? O víkendu triumfovala s Bethanií Mattekovou-Sandsovou na turnaji v Miami a ve vítězném tažení pokračuje česko-americký pár i na antuce v Charlestonu. V prvním kole porazily slovinské duo Andreja Klepačová, Katarina Srebotniková 6:3, 6:4.

Karolína Plíšková.

Fed Cup bez Kvitové a Šafářové? I tak máme silný tým, říká Plíšková

Praha - Karolína Plíšková se ve Fed Cupu opět představí v roli české jedničky. Kapitán Petr Pála bude na tenisovou kometu spoléhat při neúčasti Petry Kvitové a Lucie Šafářové v semifinále proti Švýcarsku v Lucernu. "Každý týden v soutěži byl zatím dobrý. Já jsem ještě neprohrála, takže zatím dobrý," uvedla čtyřiadvacetiletá hráčka.

Lucie Šafářová.

Šafářová se v singlu dál trápí, první zápas nezvládla ani v Charlestonu

Charleston - Ne, ve dvouhře to zatím Lucii Šafářové po návratu na dvorce po zdravorní pauze nejde. Česká tenistka sice v neděli po boku Bathanie Mattekové-Sandsové ovládla prestižní turnaj v Miami, ale na první výhru v singlu stále čeká. Neuspěla ani v Charlestonu, kde ve druhém kole v pozici nasazené čtyřky podlehla Američance Louise Chiricové 3:6, 3:6.

Karolína Plíšková (vlevo) a Barbora Strýcová ve Fed Cupu.

Netradiční nominace. Pála postavil fedcupový tým kolem Plíškové a Strýcová

Praha - Kapitán českých tenistek Petr Pála v semifinále Fed Cupu proti Švýcarsku nemá tentokrát k dispozici Petru Kvitovou ani Lucii Šafářovou. Spoléhat tak bude především na hrdinku posledních dvou utkání Karolínu Plíškovou a na Barboru Strýcovou. K nim nominoval Denisu Allertovou a Lucii Hradeckou. Obhájkyně titulu se o postup do finále utkají 16. a 17. dubna na tvrdém povrchu v Lucernu.

Novak Djokovič trimfoval v Miami a dočkal se rekordního 28. titulu z turnaje Masters.

Šafářová slaví v Miami deblový titul, Djokovič má rekordní 28. triumf z Masters

Miami - Nejlepší tenista světa Novak Djokovič dosáhl na turnaji v Miami na vítězný hattrick. Srbský suverén porazil ve finále Keie Nišikoriho 6:3, 6:3 a jako první hráč v historii získal 28. titul z Masters. A to není vše, šestým floridským triumfem se vyrovnal legendárnímu Andre Agassimu. První letošní trofej vybojovala Lucie Šafářová, s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ovládly čtyřhru.

Lucie Šafářová (vlevo) a Bethanie Matteková-Sandsová si v Miami zahrají finále.

Šafářová je v Miami ve finále čtyřhry

Miami , Brno – Brněnská rodačka Lucie Šafářová si na tenisovém turnaji v Miami zahraje finále čtyřhry. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou v pátečním semifinále porazily čínský pár Sü I-Fan, Čeng Saj-saj hladce 6:2, 6:1. Finálovými soupeřkami třetí nasazené dvojice budou turnajové čtyřky Timea Babosová z Maďarska a Jaroslava Švedovová z Kazachstánu.

Lucie Šafářová (vlevo) a Bethanie Matteková-Sandsová si v Miami zahrají finále.

Šafářová opět vítězí, zahraje si deblové finále. Djokovič vyzve Nišikoriho

Miami - Tenistka Lucie Šafářová se po dlouhé zdravotní pauze zaviněné bakteriální infekcí vrací na vítěznou vlnu. Na prestižním turnaji v Miami postoupila ve čtyřhře do finále. Se svou kamarádkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou porazily v semifinále čínský pár Sü I-Fan, Čeng Saj-saj hladce 6:2, 6:1. O první letošní společný titul se utkají s turnajovými čtyřkami Timeou Babosovou z Maďarska a Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu.

Petra Kvitová

Kvitová nezvládla bitvu o osmifinále, Šafářová slaví v Miami první výhru

Miami - Petra Kvitová se rozloučila s turnajem v Miami nečekaně brzy. Česká tenistka na Floridě nezvládla bitvu o postup do osmifinále, když ji po setech 4:6 a 4:6 vyřadila Jekatěrina Makarovová z Ruska. Škoda: sedmá hráčka světa začala utkání dobře, měla náskok, jenže v závěru první sady jí odešlo podání.

Tenistka Samantha Stosurová.

Na pražský turnaj přijedou Vinciová, Stosurová i Cibulková

Praha - Bývalé grandslamové vítězky a finalistky, někdejší světová jednička i představitelky dravého mládí jsou mezi přihlášenými hráčkami na druhý ročník tenisového turnaje J&T Banka Prague Open. Na antuce ve Stromovce se bude hrát 25. až 30. dubna s dotací půl milionu dolarů.

Lucie Šafářová

Těžký návrat: Šafářová prohrála i druhý zápas, selhali také Rosol a Veselý

Indian Wells - Lucie Šafářová prohrála i druhý zápas po návratu k tenisu po nemoci. V Indian Wells v pátek jedenáctá nasazená hráčka nestačila na Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a vypadla po porážce 3:6, 4:6. Naopak Barbora Strýcová postoupila přes Andreu Petkovicovou už do třetího kola, proti turnajové dvaadvacítce otočila zápas plný ztracených podání a zvítězila 5:7, 6:4 a 7:5.

Petra Kvitová na turnaji v Dauhá.

Další pád českých tenistek. Klesly Kvitová, Šafářová i Karolína Plíšková

Praha - Ne. Úvod letošní tenisové sezony se nejlepší trojici českých tenistek nepovedl. A nezdary se samozřejmě promítají i do světového žebříčku. Petra Kvitová po vyřazení v osmifinále turnaje v Dauhá klesla z osmého na deváté místo. Lucie Šafářová, která na katarském podniku neobhájila po zdravotní pauze titul, je třináctá a Karolína Plíšková uzavírá první dvacítku.

Tomáš Berdych na turnaji v Dubaji

Kvitová slavila, to Šafářové návrat zhořkl. Berdych i Rosol pokračují v Dubaji

Dubaj, Dauhá - Tomáš Berdych zvládl vstup do prestižního turnaje v Dubaji, když porazil Joaa Sousu z Portugalska. V Emirátech uspěl rovněž Lukáš Rosol, jenž odvrátil tři mečboly. Úterý bylo bohaté na zápasy českých tenistů: Jiří Veselý skončil tamtéž už v prvním kole, jelikož nestačil na Bornu Čoriče z Chorvatska. Událost dne na ženském okruhu? Petra Kvitová zase vítězí, což odnesla Barbora Strýcová.

Lucie Šafářová se raduje z výhry.

Šafářová kvůli zákeřné nemoci ani nevylezla z postele: Pletla jsem věnce

Dauhá, Praha - Měla dny, kdy ani nevstala. Důvodem byla velká bolest kloubů, proto až dosud tenistka Lucie Šafářová odkládala start sezony. Po zdlouhavé léčbě už je fit, při návratu na kurt o ní sestra řekla, že vypadala šťastně jako snad nikdy předtím, a nyní už se chystá na soutěžní comeback. Formu otestuje příští týden v katarském Dauhá, kde bude obhajovat vítězství.

Tenistka Lucie Šafářová

Plíšková, Šafářová a Strýcová budou hvězdami turnaje WTA v Praze

Praha - České tenistky Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová budou hlavními hvězdami turnaje WTA Tour na pražské Spartě. Druhý ročník akce J&T Banka Prague Open se na antuce ve Stromovce uskuteční od 25. do 30. dubna se zvýšenou dotací půl milionu dolarů.

Maria Šarapovová.

Zraněná Šarapovová se odhlásila z Dauhá. Startovat by zde mohla Šafářová

Dauhá - Ruská tenistka Maria Šarapovová se kvůli přetrvávajícím problémům s levým předloktím odhlásila z turnaje v Dauhá, který hraje za dva týdny. Šestá hráčka světového žebříčku je dvojnásobnou vítězkou turnaje, na němž tenistky hrají o podíl ze štědré dotace 2,5 milionu dolarů. V Dauhá by naopak mohla slavit návrat na kurty česká tenistka Lucie Šafářová.

Tomáš Berdych v osmifinále Australian Open.

Berdych i Kvitová po Australian Open v žebříčku klesli, Strýcová si polepšila

Londýn - Úvodní grandslam sezony Australian Open značně zamíchal ženským tenisovým žebříčkem. Novou dvojkou za Serenou Williamsovou je čerstvá šampionka z Melbourne Angelique Kerberová. Petra Kvitová si pohoršila o dvě příčky a figuruje na devátém místě, hned za ní je Lucie Šafářová. O dvě pozice se propadl i osmý Tomáš Berdych.  

Serena Williamsová během finále Australian Open

Serena byla po finále smutná: Nejsem robot. Gratulovala bez přetvářky?

Melbourne - Vždy, jakmile finále rozhodoval třetí set, vyhrála. Vzpomínáte na French Open? Doplatila na to loni i Lucie Šafářová… Teď je tato skvostná bilance z grandslamů pryč. Americká tenistka Serena Williamsová se rozloučila s Australian Open porážkou, když v bitvě o titul nevyzrála na Němku Angelique Kerberovou.

Karolína Plíšková

České tenistky klesly v žebříčku WTA: Kvitová je sedmá, Plíšková až dvanáctá

Londýn - Střevní potíže připravily Petru Kvitovou nejen o obhajobu titulu na turnaji v Sydney, ale také o šesté místo ve světovém žebříčku. V dnešním novém vydání je česká jednička sedmá. O příčku si pohoršila také loňská finalistka ze Sydney Karolína Plíšková, která je nově dvanáctá. Lucie Šafářová zůstala devátá.