Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Petra Kvitová na Turnaji mistryň.

Kvitové i Šafářové se vstup do Turnaje mistryň nepovedl, nezískaly ani set

Singapur - Český nezdar. Téměř totožným výsledkem prohrály Lucie Šafářová a Petra Kvitová své úvodní zápasy v Bílé skupině v soutěži singlistek na Turnaji mistryň. Prvně jmenovaná nestačila na favoritku Garbiňe Muguruzaovou 3:6, 6:7. Kvitová zahájila vrcholný podnik sezony porážkou s Angelique Kerberovou 2:6, 6:7.

Tenistka Andrea Hlaváčková.

První zápas v Singapuru vyhrály i Hradecká s Hlaváčkovou

Singapur - Tři české tenistky vstoupily do Turnaje mistryň v Singapuru výhrami ve čtyřhře. Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž tvoří druhý nasazený pár, v Bílé skupině zdolaly Španělky Garbiňe Muguruzaovou a Carlu Suárezovou 6:3 a 7:6. Uspěly i Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které porazily maďarsko-francouzský pár Timea Babosová, Kristina Mladenovicová v Červené skupině hladce 6:2, 6:1.

Tenistka Lucie Šafářová.

Šafářová začala Turnaj mistryň výhrou ve čtyřhře

Singapur - Tenistka Lucie Šafářová vstoupila do Turnaje mistryň v Singapuru výhrou ve čtyřhře. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou tvoří druhý nasazený pár a v Bílé skupině zdolaly Španělky Garbiňe Muguruzaovou, Carlu Suárezovou 6:3 a 7:6.

Petra Kvitová

Kvitová začne zítra s Kerberovou, Šafářová s Muguruzaovou

Singapur - Shodně v dobrém rozpoložení a hned po sobě vstoupí obě české tenistky ve dvouhře do Turnaje mistryň. První nastoupí v pondělí v Singapuru Lucie Šafářová proti favorizované Španělce Garbiňe Muguruzaové a po nich se v Bílé skupině utká Petra Kvitová s Němkou Angelique Kerberovou. Program dvouher začne nejdříve po 11:00 SEČ.

Lucie Šafářová a Petra Kvitová

Bez Wiliamsové, ale s dvěma Češkami. Turnaj mistryň nemá favoritku

Singapur - Bez světové jedničky a obhájkyně titulu Sereny Williamsové a s dvěma českými želízky v ohni se uskuteční letošní Turnaj mistryň. Do Singapuru se kvalifikovaly Petra Kvitová a poprvé v kariéře Lucie Šafářová, mezi osmičkou nejlepších hráček sezony nevyčnívá žádná jasná favoritka.

Brněnská tenistka Lucie Šafářová.

Na tenistku Šafářovou se z mobilu valily gratulace

Singapur, Brno - Krátce po přistání v Singapuru se tenistka Lucie Šafářová dozvěděla, že vedle čtyřhry si na Turnaji mistryň zahraje také dvouhru. "Když jsem si zapnula v letadle mobil, začaly se na mě sypat esemesky od lidí, kteří mi gratulovali," uvedla letošní finalistka Roland Garros pro česká média.

Lucie Šafářová.

Šafářová si zahraje na Turnaji mistryň také dvouhru

Moskva, Brno – Brněnská tenistka Lucie Šafářová se kromě čtyřhry představí na Turnaji mistryň v Singapuru také ve dvouhře a doplní tak Petru Kvitovou. Letošní finalistka Roland Garros se stala osmou účastnicí singlové soutěže po překvapivé porážce své jediné konkurentky Carly Suárezové ze Španělska ve čtvrtfinále turnaje v Moskvě.

Lucie Šafářová

Šafářová už nemá Turnaj mistryň ve svých rukách, Plíšková o něj přišla

Moskva - Už nezáleží na ní. Tenistka Lucie Šafářová prohrála v Moskvě ve druhém kole a boj o premiérový postup ve dvouhře na Turnaj mistryň nemá ve své režii. O její (ne)účasti rozhodne Španělka Carla Suárezová. Zcela jistě si v Singapuru nezahraje Karolína Plíšková, kterou o naději připravil nezdar ve 2. kole ruského podniku.

Lucie Šafářová.

Šafářovou s Veselým čeká na Hopman Cupu i hvězdná Serena Williamsová

Perth - Světová jednička Serena Williamsová, která po zklamání na US Open předčasně ukončila letošní sezonu, zahájí příští tenisový rok na Hopmanově poháru. V soutěži smíšených dvojic si americká hvězda zahraje s Jackem Sockem ve skupině i proti českému páru Lucie Šafářová, Jiří Veselý.

Karolína Plíšková.

Kvitová s Berdychem mají Turnaj mistrů jistý, Plíšková musí v Moskvě do finále

Praha - Tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych mají od minulého týdne jistý start na Turnajích mistrů a jsou shodně pátí ve světových žebříčcích. Lucie Šafářová klesla v pořadí WTA Tour ze sedmého na deváté místo, ale v boji o Turnaj mistryň je sedmá. Karolíně Plíškové patří patnácté místo a v pořadí sezony je dvanáctá a musí dojít v Moskvě do finále, aby měla šanci se do Singapuru kvalifikovat.

Elitní deblistky Andrea Hlaváčková (vlevo) a Lucie Hradecká na turnaji v Mexiku.

Šafářovou nenapodobí. Deblový pár H+H se na Turnaj mistryň nedostal

Singapur - Je rozhodnuto. Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou se nedostaly na Turnaj mistryň do Singapuru pro nejlepších osm tenistek a deblových párů sezony. České dvojici by nepomohl ani titul z turnaje v Linci, o který navíc neúspěšně bojovaly proti Američankám Raquel Kopsové-Jonesové s Abigail Spearsovou, jež zabraly poslední volné místo.

Lucie Šafářová a Petra Kvitová

Spanilý rok českých tenistek: Kvitová je inspirací, co Šafářová?

Praha - Přesně za měsíc (konkrétně 14. a 15. listopadu) sehrají české tenistky ve vyprodané pražské O2 areně finálový mač Fed Cupu proti Rusku. Petra Kvitová a spol. obhajují loňský titul a celkem usilují o čtvrté prvenství za posledních pět let. Když si k tomu připočítáme skoro masovou přítomnost Češek v první stovce světového žebříčku (momentálně osm hráček) a grandslamové úspěchy Kvitové či Lucie Šafářové, není divu, že se letos tak hlasitě mluví o zlatém období českého ženského tenisu. Právem.

Lucie Šafářová

Šafářová při návratu po zdravotní pauze vypadla v prvním kole

Linec, Brno - Brněnská tenistka Lucie Šafářová na turnaji v Linci nezvládla premiéru po zdravotní pauze. Nejvýše nasazená hráčka, jež od pořadatelů dostala divokou kartu, prohrála v 1. kole s Rumunkou Andreeou Mituovou 3:6, 4:6. V prvním kole dohrály i Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková.

Karolína Plíšková.

Plíšková v Číně zvládla drama, Šafářové se první duel po infekci nepovedl

Linec, Tchien-ťin - Premiéra po zdravotní pauze jí nevyšla. Tenistka Lucie Šafářová prohrála v prvním kole v Linci s Rumunkou Andreou Mituovou 3:6, 4:6. V rakouské hale uspěly z Češek jen Barbora Strýcová a Denisa Allertová, které se spolu utkají o čtvrtfinále. Úvodní zápas nezvládla na turnaji v Tchien-ťin Nicole Vaidišová. Roli favoritky naopak potvrdila Karolína Plíšková, na Slovenku Kristínu Kučovou ale potřebovala tři sety.

Největší překvapení Wimbledonu Garbiñe Muguruzaová.

Předběhla i Kvitovou, Muguruzaová si zajistila start na Turnaji mistryň

Peking - Skvěle oslavila dnešní 22. narozeniny španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová. Na turnaji v Pekingu postoupila do čtvrtfinále a výhrou nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou si poprvé zajistila start na Turnaji mistryň ve dvouhře. Blízko k účasti v Singapuru má i Petra Kvitová.

Serena Williamsová

Serena Williamsová nečekaně ukončila sezonu. Nebude hrát ani na Turnaji mistryň

Peking – Světová tenisová jednička Serena Williamsová, jež na nedávném US Open přišla o šanci zkompletovat kalendářní Grand Slam, předčasně ukončila sezonu. Čtyřiatřicetiletá Američanka tak nebude hrát příští týden na podniku WTA v Pekingu a především ani na závěrečném Turnaji mistryň v Singapuru, kde měla jistou účast.

Lucie Šafářová

Šafářová vynechá po nemoci i Peking, hrát by měla v Linci

Brno - Tenistka Lucie Šafářová se po nemoci rozhodla zcela zrušit cestu do Asie a po Tokiu a Wu-chanu se odhlásila i z turnaje v Pekingu, který se bude hrát příští týden. Pátá hráčka světa prodělala v půlce září bakteriální infekci, dnes si byla poprvé zaběhat a návrat na soutěžní kurty plánuje v Linci v týdnu od 12. října.

Lucie Šafářová

Šafářová po nemoci zrušila účast v Pekingu, objeví se až v Linci

Brno - Tenistka Lucie Šafářová se po nemoci rozhodla zcela zrušit cestu do Asie a po Tokiu a Wu-chanu se odhlásila i z turnaje v Pekingu, který se bude hrát příští týden. Pátá hráčka světa prodělala v půlce září bakteriální infekci, dnes si byla poprvé zaběhat a návrat na soutěžní kurty plánuje v Linci v týdnu od 12. října.

Karolína Plíšková.

Neúspěšné uchazečky o Turnaj mistryň čeká nový turnaj v Ču-chaji

Ču-chaj (Čína)  - Tenistky v závěru sezony bojují o účast na prestižním Turnaji mistryň v Singapuru, nicméně ty, kterým účast těsně unikne, čeká "odškodnění" v podobě nového turnaje v čínském městě Ču-chaj. Toho se zúčastní dvanáct tenistek, jež budou bojovat o podíl z dotace 2,15 milionu dolarů.

Simona Halepová.

Rumunky v čele s Halepovou pozvou Česky k Fed Cupu na tvrdý povrch

Kluž - České tenistky rozehrají příští rok proti Rumunkám nový ročník Fed Cupu v Kluži na tvrdém povrchu. O tom, že se zápas 1. kola uskuteční v hale Sala Polivalenta pro 7500 diváků, informovala rumunská federace. Utkání v druhém nejlidnatějším rumunském městě se uskuteční 6. a 7. února.

Brněnská tenistka Diana Šumová.

Tradice? Šéfa nového tenisového turnaje inspiroval Wimbledon

Brno – V Brně se rodí řada vynikajících tenistů. Jména jako Jana Novotná, Lukáš Rosol nebo Lucie Šafářová jsou důkaz tohoto tvrzení. S výjimkou několika utkání ženského Fed Cupu však brněnský fanda neměl možnost na jihu Moravy několik let kvalitní tenis zhlédnout. Letos se situace změnila.