Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Lucie Šafářová na Wimbledonu.

Šafářová si čtvrtfinále Wimbledonu nezahraje. České derby přerušila tma

Londýn - Ženské čtvrtfinále na slavném Wimbledonu bude bez české účasti, tenistka Lucie Šafářová prohrála v osmifinále s Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu 2:6, 4:6. Dramatická bitva mezi Jiřím Veselým a Tomášem Berdychem byla za stavu 2:2 na sety (6:4, 3:6, 6:7, 7:6) přeložena na úterý. O překvapení se postarala Slovenka Dominika Cibulková, která vyřadila trojku Agnieszku Radwaňskou.

Lucie Šafářová na Wimbledonu.

Šafářová si čtvrtfinále Wimbledonu nezahraje. Zkusí mix se Štěpánkem

Londýn - Ženské čtvrtfinále na slavném Wimbledonu bude bez české účasti, tenistka Lucie Šafářová prohrála v osmifinále s Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu 2:6, 4:6. All England Club v pondělí uvidí i bitvu mezi Tomášem Berdychem a Jiřím Veselým. O překvapení se postarala Slovenka Dominika Cibulková, která vyřadila trojku Agnieszku Radwaňskou.

Lucie Šafářová

Šafářová odvrátila i mečbol Čepelové a je v osmifinále

Londýn – Lucie Šafářová letos už podruhé otočila ve Wimbledonu zápas z mečbolu, slovenskou tenistku Janu Čepelovou zdolala po obrovské bitvě 4:6, 6:1, 12:10 a je v osmifinále. Do této fáze grandslamu na trávě v Londýně se dostala třetím rokem v řadě. O čtvrtfinále si zahraje s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou.

Kateřina Siniaková.

Siniaková postupuje! Vyřadila Garciaovou

Wimbledon/ Východní Čechy - Tenistka Kateřina Siniaková postoupila ve Wimbledonu do 3. kola! Dvacetiletá rodačka z Hradce Králové vyřadila na londýnské trávě třicátou nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou ve třech setech 4:6, 6:4 a 6:1.

Jiří Veselý v Davis Cupu.

Nový český pár pro Rio. Veselý vytvoří debl s Rosolem

Londýn - Jiří Veselý a Lukáš Rosol si spolu zahrají čtyřhru na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Vyplývá to ze čtvrtečních předběžných přihlášek, které Mezinárodní tenisová federace (ITF) zveřejnila v Londýně.

Jiří Veselý vyřadil na Wimbledonu vyřadil Dominica Thiema.

Veselý se na Wimbledonu postaral o senzaci. Postupují i tři Češky

Londýn - Celkem šest českých tenistů se ve čtvrtek představilo na Wimbledonu, slavili čtyři. O překvapení se postaral Jiří Veselý, který ve druhém kole vyřadil nasazenou osmičku Dominica Thiema. Ve třetím kole je také Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková, která porazila Caroline Garciaovou. Dohrávku 1. kola úspěšně zvládla Barbora Strýcová, turnajová čtyřiadvacítka si ve třech setech poradila s Estonkou Anett Kontaveitovou. Druhé kolo naopak nepřešly Karolína Plíšková a Denisa Allertová.

Barbora Strýcová

Čtvrtek na Wimbledonu: Šest Čechů by mělo bojovat o třetí kolo

Londýn - Šest českých tenistů by se mělo představit v čtvrtečním programu dvouher na londýnské trávě ve Wimbledonu. Pokud počasí dovolí, zápasy 2. kola by měli odehrát Jiří Veselý, Denisa Allertová, Kateřina Siniaková, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová.

Tomáš Berdych

Wimbledon: Nastoupí sedm Čechů, Berdych a Veselý dohrají své duely

Londýn - V třetí wimbledonský den by se mělo na londýnské trávě představit ve dvouhře sedm zástupců českého tenisu. Čtyři z nich včetně tuzemských jedniček Tomáše Berdycha a Petry Kvitové ještě ve středu čekají zápasy prvního kola, zbylé tři hráčky by už měly rozehrát kolo druhé.

Lucie Šafářová

Šafářová oblékla ve Wimbledonu šaty, které firma přešívala

Londýn - V odvážných šatech, bílých, místy průsvitných a volnějších, vyhrála tenistka Lucie Šafářová dnešní první kolo ve Wimbledonu. Produkt firmy Nike přitom ještě před turnajem vzbudil u hráček rozpaky a těsně před boji na trávě v All England Clubu se střih přešíval, aby tolik neodhaloval.

Lucie Šafářová

Šafářová odvrátila mečboly a postoupila, Rosol prohrál pětisetovou bitvu

Londýn, Brno - Lucie Šafářová jako první česká tenistka postoupila ve Wimbledonu do druhého kola. V dramatické bitvě se svojí deblovou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA odvrátila tři mečboly a sama proměnila hned ten první ve vítězství 6:7, 7:6 a 7:5. Její další soupeřkou bude jiná Američanka Samantha Crawfordová. Zato další brněnský rodák Lukáš Rosol dohrál hned v prvním kole. Proti Američanovi Samu Querreymu si vypracoval dvousetové vedení ve dvou tie-breacích, ale další tři sety prohrál 4:6, 2:6 a 10:12.

Jiří Veselý.

Veselý si na Wimbledonu zatrénovat s Federerem: To se neodmítá

Londýn- Doslova na pětníku se pár hodin před Wimbledonem potkávají všechny tenisové hvězdy. Na tréninkových kurtech Aorangi, přiléhajících k areálu All England Clubu, bylo v neděli tradičně rušno. Na zeleném pažitu měl Jiří Veselý čest si zahrát se sedminásobným vítězem turnaje Švýcarem Rogerem Federerem. Hned po nich na stejný kurt nastoupila držitelka dvou vavřínů Petra Kvitová a proti ní stála Němka Angelique Kerberová.

Tomáš Berdych a jeho vítězné gesto.

Los Wimbledonu: Berdycha čeká Dodig, Šafářovou její deblová partnerka

Londýn - Je rozlosováno! Tenisté znají soupeře pro první kolo Wimbledonu. Tomáš Berdych se utká s Chorvatem Ivanem Dodigem. Radek Štěpánek hrající na volnou kartu vyzve na třetím grandslamu sezony Australana Nicka Kyrgiose. V All England Clubu se představí jedenáct českých reprezentantů, čtyři muži a sedm žen.

Wimbledon logo

Berdych a čtyři tenistky jsou ve Wimbledonu mezi nasazenými

Londýn (Velká Británie) - Tomáš Berdych a čtyři tenistky Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Lucie Šafářová jsou ve Wimbledonu mezi nasazenými ve dvouhrách. Jedničkami pro turnaj na trávě v All England Clubu jsou obhájci titulů a světové jedničky Srb Novak Djokovič a Američanka Serena Williamsová.

Petra Kvitová na turnaji v Eastbourne.

Kvitová úspěšně zahájila wimbledonskou generálku, slavila i Plíšková

Eastbourne - Je tu poslední "test" před slavným Wimbledonem. Dvojnásobná šampionka z All England Clubu Petra Kvitová ve druhém kole turnaje v Eastbourne potvrdila roli favoritky a porazila Maďarku Timeu Babosovou 6:4, 7:6. Do třetího kola postoupila i Karolína Plíšková, která si poradila s Dariou Gavrilovovou z Austrálie 6:2, 6:2. Končí naopak Lucie Šafářová i Denisa Allertová.

Barbora Strýcová slaví deblový titul v Birminghamu.

Změny v žebříčku: Strýcová je českou trojkou, Berdych klesá

Praha - Tenistka Barbora Strýcová je po finálové účasti na turnaji v Birminghamu novou českou trojkou. Na světovém žebříčku se posunula z 30. místa na 26. a přeskočila Lucii Šafářovou (30.). Nejlepší Češkou zůstává jedenáctá Petra Kvitová. Tomáš Berdych klesl o jednu pozici a je devátý.

Petra Kvitová na turnaji v Birminghamu

Kvitová porazila v Birminghamu Šafářovou, zvítězila i Strýcová

Birmingham (Británie) - Tenistka Petra Kvitová ovládla i devátý vzájemný duel s krajankou Lucií Šafářovou a po výhře 6:3, 6:2 postoupila na turnaji v Birminghamu do 2. kola. V dalším českém souboji nepotvrdila roli papírové favoritky Karolína Plíšková, loňská finalistka turnaje a čerstvá vítězka z Nottinghamu, podlehla Barboře Strýcové 4:6 a 6:7.

Simona Halepová.

Halepová se odhlásila z Birminghamu, Šafářovou tak čeká Kvitová

Birmingham - Rumunská tenistka Simona Halepová se kvůli zranění levé achilovky odhlásila z turnaje v Birminghamu. Kvůli tomu dojde v prvním kole tohoto podniku na trávě na český souboj. Lucie Šafářová, která měla s Halepovou hrát, se v novém rozlosování utká s Petrou Kvitovou.

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká během finále v Melbourne

Kdo si zahraje na OH? Rosol čeká, Strýcová se po boku Plíškové nepředstaví

Praha - Lukáš Rosol zatím nemá jistou účast na olympiádě v Riu de Janeiro. Český tenisový svaz (ČTS) proto jedná s mezinárodní federací ITF o jeho možném doplnění do dvouhry. Vedení svazu v pátek oznámilo nominaci, v které nechybí ve dvouhrách české jedničky Tomáš Berdych či Petra Kvitová a svaz rozhodl, že ve čtyřhře nastoupí stříbrné medailistky z Londýna Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a druhou dvojici tvoří Lucie Šafářová a Karolína Plíšková.

Berdych - Štěpánek

Deset českých tenistů může jet na olympiádu do Ria

Praha - Až deset českých tenistů může jet na olympijské hry do Ria de Janeiro. Vyplývá to z dnešních žebříčků ATP a WTA. Na základě jejich redukovaného pořadí se uzavřela kvalifikace na srpnový turnaj pod pěti kruhy.

Lucie Šafářová

Šafářová se po French Open propadla v žebříčku o 16 míst

Londýn 6. června - Lucie Šafářová se po neúspěšné obhajobě finálové účasti na French Open propadla ve světovém žebříčku o šestnáct míst. Česká tenistka, jež letos na antukovém grandslamu vypadla ve třetím kole, klesla z třinácté na devětadvacátou příčku.

Petra Kvitová

České hvězdy bavily Prostějov, titul připadl Kukuškinovi

Prostějov – Na sobotní dopoledne bylo naplánováno finále třiadvacátého ročníku UniCredit Czech Open v Prostějově. Do něj se probojovali poněkud překvapivě Marton Fucsovics s Mikhailem Kukuškinem. Kdo mohl nakonec slavit vítězství?

Petr Pála a Lucie Šafářová

Šafářová se dohodla s Pálou. Fedcupový kouč ji povede na travnatých turnajích

Prostějov - Tenistku Lucii Šafářovou povede místo nemocného kanadského kouče Roba Steckleyho na nadcházejících travnatých turnajích v Birminghamu, Eastbourne a Wimbledonu kapitán fedcupového týmu Petr Pála. Devětadvacetiletá hráčka to řekla novinářům po dnešní deblové exhibici v rámci prostějovského challengeru, v níž společně s Petrou Kvitovou uzavřely antukovou část sezony. Šafářová s Jiřím Novákem porazili Kvitovou s Pálou 5:4.

Koncem května se v Dobrušce uskutečnil druhý závod Východočeské ligy a zároveň Oblastní přebor KPMG a ZPMG

Polovina moderních gymnastek vybojovala postup na republiku

Chrudim – Koncem května se v Dobrušce uskutečnil druhý závod Východočeské ligy a zároveň Oblastní přebor KPMG a ZPMG s názvem Dobrušské jaro. Závodu se zúčastnilo dvacet dva moderních gymnastek z oddílu TJ Sokol Chrudim a všechna zde předvedla krásné závodní sestavy.

Tomáš Berdych na Roland Garros.

Berdych si na Roland Garros zahraje osmifinále, Štěpánek uspěl v deblu

Paříž - Skvělé! Tenista Tomáš Berdych stějně jako loni postoupil na Roland Garros do osmifinále, ve 3. kole porazil Pabla Cuevase z Uruguaye 4:6, 6:3, 6:2, 7:5 a stal se v Paříži nejúspěšnějším Čechem ve dvouhře (Petra Kvitová, Lucie Šafářová i Barbora Strýcová 3. kolo nezvládly). Dařilo se i Radku Štěpánkovi, který si s novým parťákem Nenadem Zimonjičem zahraje rovněž o čtvrtfinále. Česko-srbský pár postoupil po skreči španělské dvojice Pablo Carreňo a David Marrero.

Lucie Šafářová na Roland Garros.

Šafářová skončila v Paříži po boji se Stosurovou

Paříž, Brno – Tenistka Lucie Šafářová neobhájí loňskou účast ve finále Roland Garros. Turnajová jedenáctka v pátek prohrála ve třetím kole pařížského grandslamu s Australankou Samanthou Stosurovou 3:6, 7:6 a 5:7.

Petra Kvitová na Roland Garros.

Smolný den v Paříži. Kvitová schytala kanáry, končí i Šafářová a Strýcová

Paříž - Hodně špatný den prožily na Roland Garros nejlepší české tenistky. Loňská finalistka Lucie Šafářová skončila na druhém grandslamu sezony už ve 3. kole, když nestačila na Samathu Stosurovou z Austrálie 3:6, 7:6, 5:7. Ještě hůře dopadla Petra Kvitová, která dostala od přemožitelky Karolíny Plíškové Američanky Shelby Rogersové dva kanáry a prohrála 0:6, 7:6 a 0:6. Barbora Strýcová potrápila světovou dvojku Polku Agnieszku Radwaňskou, padla 2:6, 7:6, 2:6.

Barbora Strýcová

Pátek na French Open: Češky budou bojovat o postup do 4. kola

Paříž  - Tři české tenistky budou v pátek usilovat o postup do čtvrtého kola Roland Garros. Na centrkurtu se představí loňská finalistka Lucie Šafářová proti Australance Samantě Stosurové, kterou před měsícem porazila ve finále turnaje v Praze a celkově s ní má výbornou bilanci 11:3.

Tomáš Berdych

Čtvrtek na French Open: Berdych s Veselým budou bojovat o postup do 3. kola

Paříž - Tomáš Berdych a Jiří Veselý budou dnes na French Open usilovat o postup do třetího kola dvouhry. Cestu za obhajobou titulu ve čtyřhře zahájí Lucie Šafářová. S americkou partnerkou Bethanií Mattekovou Sandsovou, s níž tvoří druhý nasazený pár, ji čeká duel prvního kola proti Kiki Bertensové a Johanně Larssonové.

Lucie Šafářová v Paříži

Kouzelné město. Šafářová v Paříži oživuje sladký sen

Paříž - Město lásky, umělců, proslulých památek i vyhlášených restaurací… V metropoli nad Seinou si na své přijde skoro každý. Pro Lucii Šafářovou je ale tenhle klenot sladké Francie výjimečný ještě něčím. Právě před rokem tam prožila svůj životní turnaj.

Lucie Šafářová

Kvitová, Šafářová i Strýcová v Paříži postoupily do 3. kola, Pavlásek dohrál

Paříž - Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová postoupily na Roland Garros do třetího kola. Česká jednička Kvitová dnes zvítězila nad Hsieh Su-wei z Tchaj-wanu 6:4, 6:1, loňská finalistka Šafářová porazila Švýcarku Viktoriji Golubicovou dvakrát 6:2 a Strýcová potvrdila formu výhrou 6:4, 6:4 nad Polonou Hercogovou ze Slovinska. Adam Pavlásek na svém prvním grandslamu v kariéře vypadl v 2. kole po prohře 4:6, 2:6, 4:6 s domácím Jérémym Chardym.