Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Karolína Plíšková (vlevo) a Barbora Strýcová během losu prvního kola Fed Cupu proti Španělsku.

Fed Cup v Ostravě začne zostra: Strýcová vyzve světovou sedmičku

Čeští tenisoví fanoušci se o víkendu v ostravské ČEZ Aréně mohou těšit na parádní bitvu. Domácím divákům se představí světová trojka Karolína Plíšková i sedmnáctka Barbora Strýcová. A právě ta rozehraje v sobotu Fed Cup proti španělské jedničce bývalé a bývalé vítězce Roland Garros Garbiňe Muguruzavé. Poté se Plíšková utká s Larou Arruabarrenaovou. 

Brněnská tenistka Lucie Šafářová.

Šafářová: Cítím, že jdu zase nahoru

Po čtrnácti měsících se do fedcupového týmu vrátila Lucie Šafářová. Čtyřnásobná vítězka ženské týmové soutěže i kvůli zranění celý loňský ročník vynechala a triumf českých tenistek sledovala jen v televizi. Kapitán Petr Pála ji naposledy nominoval na finálový zápas s Ruskem v roce 2015, i když na kurt se v Praze tenkrát po bakte-riální infekci nedostala.

Milujete nejpopulárnější italské jídlo? Pak věřte, že na dnešní den připadá Mezinárodní den pizzy. Oslavily ho i české tenistky (zleva) Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, které se v Ostravě připravují na Španělsko.

České tenistky oslavily v Ostravě i Mezinárodní den pizzy

/FOTOGALERIE/ Milujete nejpopulárnější italské jídlo? Pak věřte, že na dnešní den (9. února) připadá Mezinárodní den pizzy. Oslavily ho i české tenistky (zleva) Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, které se v Ostravě připravují na víkendový zápas úvodního kola Fed Cupu se Španělskem.

České tenistky si v ostravské prodejně firmy Steilmann vybíraly společenské šaty na slavnostní banket před zápasem se Španělskem. Řádně se u toho bavily a zapózovaly ve výloze. Zleva Barbora Strýcová, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková

Dodržují tradici! Tenistky se zase vyfikly

Zářily na všechny strany a náramně si to užívaly! České tenistky již tradičně před fedcupovým zápasem v Ostravě vyrazily do prodejny oděvní firmy Steilmann, kde si vybraly společenské šaty.

Karolína Plíšková a kapitán Petr Pála na tréninku fedcupového týmu.

Plíškovou těší, že si Fed Cupu zahraje opět doma: Vynechat ho? Rozhodně ne

/ROZHOVOR/ - Prožívá skvělé období! Česká tenistka Karolína Plíšková to už dotáhla na světovou trojku, ve Fed Cupu je týmovou jedničkou. O víkendu povede 24letá rodačka z Loun výběr kapitána Petra Pály v Ostravě proti Španělkám za postupem do semifinále prestižní soutěže. „Celý loňský rok jsme hrály venku, což je s fanoušky, kteří jsou skoro všichni proti vám, náročné. Těším se, že budeme hrát po delší době zase doma," řekla Plíšková.

Polovina fedcupového týmu už si zvyká na ostravský povrch.

Polovina fedcupového týmu už si zvyká na ostravský povrch

/FOTOGALERIE/ České tenistky už v Ostravě zahájily přípravu na víkendový zápas 1. kola Fed Cupu proti Španělsku. Zatím jen polovina družstva kapitána Petra Pály poprvé otestovala povrch ve vítkovické Ostravar Aréně, kde první tréninkové výměny absolvovaly Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Až v úterý dorazí Lucie Šafářová s Kateřinou Siniakovou, které se vracejí z turnajů v Asii.

Polovina fedcupového týmu už si zvyká na ostravský povrch.

Polovina fedcupového týmu už si zvyká na ostravský povrch

České tenistky už v Ostravě zahájily přípravu na víkendový zápas 1. kola Fed Cupu proti Španělsku. Zatím jen polovina družstva kapitána Petra Pály poprvé otestovala povrch ve vítkovické Ostravar Aréně, kde první tréninkové výměny absolvovaly Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Až v úterý dorazí Lucie Šafářová s Kateřinou Siniakovou, které se vracejí z turnajů v Asii.

České tenistky v neděli večer přijely tradičně vlakem do Ostravy, kde je o víkendu čeká utkání 1. kola Fed Cupu proti Španělsku.

Tenistky Plíšková se Strýcovou jsou už v Ostravě

Plná sestava na Španělsko bude asi až v úterý. České tenistky se v Ostravě připravují na 1. kolo Fed Cupu prozatím jen v páru. Týmový kapitán Petr Pála dovezl v neděli vpodvečer z Prahy pouze světovou trojku Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou, jíž na sklonku minulého týdne patřila 17. příčka v žebříčku WTA.

Brněnská tenistka Lucie Šafářová.

Šafářová prohrála v semifinále v Tchaj-peji s Pcheng Šuaj

Tchaj-pej, Brno - Tenistka Lucie Šafářová z Brna nedosáhla v den 30. narozenin na první finále na okruhu WTA od loňského dubna, kdy ovládla turnaj v Praze. S Číňankou Pcheng Šuaj prohrála v semifinále v Tchaj-peji za necelou hodinu a půl 4:6, 2:6. Po vyřazení v druhém kole ve dvouhře v Aucklandu, Hobartu i v Melbourne si i tak výrazně vylepšila letošní maximum.

Brněnská tenistka Lucie Šafářová.

Šafářová si poprvé od loňského dubna zahraje semifinále dvouhry

Tchaj-pej, Brno - Tenistka Lucie Šafářová porazila na turnaji v Tchaj-peji i díky deseti esům šestou nasazenou Japonku Misaki Doiovou 6:4, 7:6 a poprvé od triumfu v Praze loni v dubnu si na okruhu WTA zahraje semifinále. V něm se utká brněnská rodačka s Číňankou Pcheng Šuaj, která si poradila s turnajovou dvojkou Australankou Samanthou Stosurovou. S 71. hráčkou světa má Šafářová pozitivní zápasovou bilanci 4:2.

Lucie Hradecká

Siniaková i Hradecká dohrály v Tchaj-peji ve druhém kole

Kateřina Siniaková ani Lucie Hradecká si čtvrtfinále dvouhry na turnaji v Tchaj-peji nezahrají. Pátá nasazená Siniaková ve druhém kole nestačila na Číňanku Pcheng Šuaj a po 63 minutách prohrála 1:6 a 3:6. Hradecká potrápila nejvýše nasazenou Elinu Svitolinovou, než světové třináctce z Ukrajiny podlehla 4:6 a 5:7.

Lucie Šafářová.

Šafářová postoupila v Tchaj-peji letos poprvé do čtvrtfinále

Tchaj-pej, Brno - Brněnská tenistka Lucie Šafářová se na turnaji v Tchaj-peji probojovala poprvé v sezoně do čtvrtfinále. Vítězka čtyřhry na Australian Open, jež na Tchaj-wanu startuje v hlavní soutěži díky divoké kartě od pořadatelů, porazila ve 2. kole čtvrtou nasazenou Anastasiji Sevastovovou z Lotyšska 6:2, 6:4.

Lucie Šafářová (vlevo) a Bethanie Matteková-Sandsová s trofejí pro vítězky Australian Open.

Šafářová má další deblový titul z Australian Open a nově je světová dvojka

Melbourne, Brno – Brněnská tenistka Lucie Šafářová vyhrála podruhé čtyřhru na Australian Open. Stejně jako předloni kralovala v Melbourne s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Turnajové dvojky v pátečním finále porazily česko-čínský pár Andrea Hlaváčková, Pcheng Šuaj 6:7, 6:3 a 6:3 za dvě a čtvrt hodiny.

Lucie Šafářová (vlevo) a Bethanie Matteková-Sandsová s trofejí pro vítězky Australian Open.

Šafářová ovládla českou bitvu o grandslamový titul. Bude světovou dvojkou

Parádně se českým tenisovým fanouškům dívalo na páteční finále čtyřhry na Australian Open. Už před začátkem bitvy o titul totiž věděli, že letošní šampionkou bude jedna z fedcupových bojovnic. Po třísetové bitvě nakonec byla šťastnější Lucie Šafářová, která po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové pozdvihla v Melbourne trofej pro vítězku podruhé v kariéře.

Lucie Šafářová.

Šafářová i Hlaváčková jsou v semifinále čtyřhry Australian Open

Melbourne - České tenistky Lucie Šafářová i Andrea Hlaváčková postoupily do semifinále čtyřhry na grandslamovém Australian Open. První semifinálovou dvojici dvouhry žen tvoří Američanky - ve čtvrtfinále dnes v Melbourne uspěly zkušená Venus Williamsová a překvapivě Coco Vandewegheová.

Lucie Šafářová.

Šafářová postoupila do semifinále čtyřhry Australian Open

Melbourne - České tenistky Lucie Šafářová i Andrea Hlaváčková postoupily do semifinále čtyřhry na grandslamovém Australian Open. První semifinálovou dvojici dvouhry žen tvoří Američanky - ve čtvrtfinále v úterý v Melbourne uspěly zkušená Venus Williamsová a překvapivě Coco Vandewegheová.

Karolína Plíšková vybojovala postup do 3. kola Australian Open.

Na Španělky s Plíškovou i Strýcovou. Jsme silní, ví kapitán Pála

Melbourne - Osvědčená dvojice Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, po pauze Lucie Šafářová a premiérově Kateřina Siniaková jsou v nominaci tenistek na první kolo Fed Cupu proti Španělsku. Kapitán Petr Pála oznámil kvarteto pro utkání v ostravské ČEZ Areně 11. a 12. února v Melbourne.

Lucie Šafářová.

Šafářová utekla z devíti mečbolů: Raději jsem nad tím nepřemýšlela

Melbourne - Pekelná výheň. Stav 3:6, 5:6. A krušné chvilky pro tenistku Lucii Šafářovou. Česká fedcupová šampionka při návratu na Australian Open prožila pořádné drama. Poté, co za zmiňovaného stavu proti Yanině Wickmayerové odvrátila pět mečbolů a další čtyři při zkrácené hře, po dvou hodinách a devíti minutách konečně mohla slavit.

Lucie Šafářová. Ilustrační foto.

Šafářová odvrátila na Australian Open devět mečbolů a jde dál

Melbourne, Brno – Brněnská rodačka Lucie Šafářová postoupila do druhého kola tenisového Australian Open, když odvrátila v duelu s Yaninou Wickmayerovou z Belgie devět mečbolů a vyhrála 3:6, 7:6 a 6:1. Uspěla i Karolína Plíšková, pátá nasazená hráčka porazila Španělku Saru Sorribesovou 6:2 a 6:0.

Kateřina Siniaková se v Še-čenu postarala o senzaci, když vyřadila světovou čtyřku Simonu Halepovou.

České tenistky řádí. Siniaková má skalp světové čtyřky, slavila i Strýcová

Šen-čen, Auckland - Dobrá zpráva na úvod tenisové sezony. Českým teniskám se v novém roce daří! O senzaci se v Šen-čenu postarala Kateřina Siniaková, když ve druhém kole vyřadila 6:3, 4:6, 7:5 světovou čtyřku Simonu Halepovou z Rumunska. V Aucklandu zase došlo na českou bitvu, ve které Barbora Strýcová vyřadila po dramatické bitvě Lucii Šafářovou.

Lucie Šafářová.

Výhra bez oslav. Šafářová: Škoda, že jdeme Češky takhle na sebe

Auckland - Češka, Češka a opět Češka. Ačkoliv Lucie Šafářová po vánočních svátcích opustila rodné Brno a vydala se tisíce kolometrů na Nový Zéland, v prvních kolech tenisového podniku v Aucklandu si může na dvorci klidně popovídat ve svém rodném jazyce. Proč?

Lukáš Krpálek a Petr Vichnar.

Sportovec roku Krpálek: Někdy člověk nemá klid, ale neměnil bych

Přerov /ROZHOVOR/ – Slavnostní vyhlašování ankety Zlatý kanár v Přerově nepatřilo výhradně úspěšným tenistkám a tenistům. Ihned po skončení úterního galavečera se největší dav lovců „selfíček" či autogramů shromáždil kolem olympijského vítěze z Ria Lukáše Krpálka.

Fedcupové hrdinky Barbora Strýcová (vlevo) a Karolína Plíšková.

Fed Cup nebo Davis Cup v Brně? Město se brzy dočká

Brno – Ještě před několika lety platilo, že se centrum ženského tenisu nachází v Brně. Ty časy jsou už však pryč. Poslední fedcupový duel český tým na jihu Moravy odehrál před šesti lety a Brno tak přišlo o tažení našich tenistek. Hned o rok později totiž soutěž vyhrály a letos v listopadu přidaly již pátý triumf v šesti letech. Druhé největší město se však nejspíš brzy zase dočká. Zájem na tom mají jeho představitelé i pořadatelé domácích zápasů. „Buď Fed Cup nebo Davis Cup chceme opět vrátit do Brna," potvrdil primátor Petr Vokřál.

Lucie Šafářová (vlevo) a Kristýna Plíšková na charitativní akci v Brně, které se měla zúčastnit i Petra Kvitová, kvůli násilnému přepadení ale nedorazila.

Šafářovou letos držela hlavně čtyřhra. Chci se zase ukázat víc v singlu, říká

Brno /ROZHOVOR/ – Před svátky si zpestřila tenisový dril v přípravě na novou sezonu. Brněnská tenistka Lucie Šafářová si v úterý v rodném městě zahrála s mladými nadějemi při charitativní akci, rozdala řadu podpisů lačným dětem a už vyhlíží blížící se start nové sezony. „Příprava se na rozdíl od minulého roku, kdy mi ji komplikovaly zdravotní problémy, povedla," hlásí devětadvacetiletá hráčka, kterou letos držela nad vodou čtyřhra. Ve dvouhře si jí příliš nedařilo a z 9. místa v žebříčku klesla až na 62. pozici.

Zlatý kanár 2016 v Přerově

V Přerově korunovali tenisové královny. Zlatého kanára obhájil fedcupový tým

Přerov – V příjemné atmosféře probíhalo letošní vyhlášení ankety o nejlepší české tenisty za rok 2016. Zlatý kanár v Přerově naštěstí nebyl významně poznamenán dopolední zprávou o přepadení jedné z největších hvězd Petry Kvitové. Ta se pochopitelně úterního galavečeru v tenisové hale nemohla zúčastnit.

Český fedcupový tým získla Zlatého kanára. Cenu převzali (zleva) Barbora Strýcová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a kapitán Petr Pála.

Fedcupový tým získal podruhé v řadě Zlatého kanára

Přerov - V příjemné atmosféře probíhalo letošní vyhlášení ankety o nejlepší české tenisty za rok 2016. Zlatý kanár v Přerově naštěstí nebyl významně poznamenán dopolední zprávou o přepadení jedné z největších hvězd Petry Kvitové. Ta se pochopitelně úterního galavečeru v tenisové hale nemohla zúčastnit. Za český fedcupový tým, který obhájil loňský celkový triumf, se tak v záři reflektorů objevily Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Lucie Hradecká a kapitán Petr Pála.

Martina Navrátilová

Soupeřky jsou z napadení Kvitové v šoku. Navrátilová: Držíme palce

Praha - Ta zpráva v úterý rozbouřila stojaté vody "zimní tenisové pauzy". Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová byla ve svém bytě v Prostějově napadena a pořezána na levé ruce (se kterou drží raketu) neznámým útočníkem a ještě večer se podrobila chirurgickému zákroku. Incident samozřejmě vyvolal pozdvižení mezi jejími soupeřka. Bývalé jedničky včetně legendy Martiny Navrátilové ji na sociálních sítích přejí brzké uzdravení a hodně sil.

Po třítýdenní dřině na Floridě si předvánoční dny zpříjemnila tenisovou exhibicí v rodném městě. Brněnská tenistka Lucie Šafářová si společně s další českou reprezentantkou Kristýnou Plíškovou v Brně zahrály s tenisovým potěrem.

Šafářová si zpestřila přípravu tenisovou exhibicí s dětmi

Brno /FOTOGALERIE/ – Po třítýdenní dřině na Floridě si předvánoční dny zpříjemnila tenisovou exhibicí v rodném městě. Brněnská tenistka Lucie Šafářová si společně s další českou reprezentantkou Kristýnou Plíškovou v Brně zahrály s tenisovým potěrem, rozdaly spoustu podpisů a také předaly tři šeky v celkové hodnotě šedesát tisíc korun na různé charitativní účely.

Petra Kvitová ve finále Fed Cupu proti Francii.

Kvitová chyběla na exhibici v Brně. Někdo ji v bytě přepadl a pořezal na ruce

Prostějov, Brno – Tenistku Petru Kvitovou v úterý ráno někdo přepadl ve jejím bytě v Prostějově. Podle mluvčího fedcupového týmu Karla Tejkala je wimbledonská vítězka v péči lékařů v Brně. Kvitová se údajně při přepadení bránila a má řezné rány na levé ruce, v které drží raketu. V úterý dopoledne se měla vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 a pětinásobná fedcupová šampionka v Brně zúčastnit dětské charitativní exhibice. 

Tenistka Petra Kvitová.

Kvitovou pořezal lupič v jejím bytě. Musela na operaci. Nebojte, vzkázala

Praha, Prostějov - Děsivá zpráva přišla z Prostějova. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová se stala obětí trestného činu. Českou tenistku v jejím bytě přepadl a pořezal nezvaný host, který se měl dovnitř dostat lstí. Jedenáctá hráčka světa je v péči lékařů a mimo ohrožení života. Má však řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu.

TK Prostějov

Prostějov je opět jasným favoritem tenisové extraligy

Praha - Domácími hvězdami nabitý Prostějov je znovu největším favoritem extraligy smíšených družstev. Tým z Hané má na soupisce Tomáše Berdycha, nově i Karolínu Plíškovou a útočí na devátý titul v řadě.