Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Chrudimský oddíl moderní gymnastiky T. J. Sokola Chrudim zakončil sezónu v domácím prostředí.

Úspěšné zakončení sezóny moderních gymnastek Sokola

Chrudim – V uplynulých dnech se ve sportovní hale v Chrudimi uskutečnil poslední závod Východočeské ligy 2016 v moderní gymnastice s názvem Podzimní pohár. Pořadatelem byl místní oddíl moderní gymnastiky T. J. Sokol Chrudim.

Lucie Šafářová (vpravo) a Bethanie Matteková-Sandsová ve finále Turnaje mistryň.

Šafářové debl pomáhá herně i psychicky: Snad mě nakopne pro singl

Singapur - Báječný deblový konec sezony by tenistka Lucie Šafářová ráda v příštím roce přenesla do dvouhry. Čtyřhra pomáhá bývalé světové pětce držet zápasový rytmus, a protože se jim s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou daří, tak zároveň i zvednout náladu.

Lucie Šafářová (vlevo) a Bethanie Matteková-Sandsová (druhá zleva) titul z Turnaje mistryň nemají, ve finále prohrály s Jekatěrinou Makarovovou (druhá zprava) a Jelenou Vesninovou.

Šafářová titul z Turnaje mistryň nemá, finále patřilo olympijským vítězkám

Singapur - Vítězná série hvězdného "týmu Bucie" se zastavila na čísle osmnáct. Tenistky Lucie Šafářová a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová po triumfu na US Open titul z vrcholného Turnaje mistryň nepřidaly. V nedělním finále nestačily na olympijské šampionky z Ruska Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou 6:7, 3:6.

Lucie Šafářová (vlevo) se svou deblovou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Finálová sázka. Šafářová: Když vyhrajeme, obarvíme se na růžovo

Singapur - Lucie Šafářová a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová jsou k nezastavení. "Tým Bucie" už vyhrál osmnáct zápasů za sebou, a pokud zvládne v neděli i ten devatenáctý a ovládne v Singapuru Turnaj mistryň, půjdou hráčky na halloweenskou párty s růžovými vlasy.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Šafářová si zahraje finále Turnaje mistryň! Tým "Bucie" vyřadil jedničky

Singapur - Osmnáctá výhra v řadě! Tenisový tým "Bucie" se dál veze na vítězné vlně. Lucie Šafářová a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová porazily v semifinále Turnaje mistryň v Singapuru nejvýše nasazené Francouzky Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou 6:3, 7:5 a čeká je bitva o titul. Jejich finálovými soupeřkami budou ruské olympijské vítězky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová.

Bývalý úspěšný deblista František Čermák.

Přes noc koučem elitních tenistek. Čermák: A to jsem holky trénovat nechtěl

Singapur - Ještě začátkem roku objížděl deblista František Čermák turnaje a pak se jeho život rázem změnil. Od dubna je z něj kouč elitních českých tenistek. Nejdříve vedl přes čtyři měsíce Petru Kvitovou a nyní se domluvil na spolupráci s Lucií Šafářovou, kterou doprovází na Turnaji mistryň v Singapuru.

Lucie Šafářová (vpravo) a Bethanie Matteková-Sandsová se radují z titulu na turnaji ve Wu-chanu.

Šafářová s Mattekovou vydřely postup, Plíšková končí v 1. kole

Singapur - Tenistka Lucie Šafářová postoupila na Turnaji mistryň v Singapuru do semifinále čtyřhry, ačkoli s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou čelily v utkání proti kazašsko-maďarské dvojici Jaroslava Švedovová, Timea Babosová třem mečbolům. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou nakonec po více než dvou a půl hodinách zvítězily 5:7, 7:6, 10:2 a v semifinále je čeká nejlepší světový pár Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová z Francie.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou po letošním triumfu na US Open

Náročná, popsala sezonu Šafářová. Náladu jí zlepšily deblové úspěchy

Singapur - Na jedné straně skvělá, na druhé nevýrazná. Tenistka Lucie Šafářová prožila hodně rozporuplnou sezonu. Hlavní důraz klade na dvouhru, ale v té se jí po zdravotních problémech nedařilo a opustila elitní společnost. Ve čtyřhře naopak slavila: získala bronzovou olympijskou medaili, radovala se z grandslamového triumfu na US Open a hraje debla na Turnaji mistryň.

Petra Kvitová vstup do turnaje v Lucemburku zvládla

Kvitová a spol. jdou v Lucemburku dál, trápení Šafářové pokračuje

Moskva, Lucemburk - Prvním kolem tenisového turnaje v Lucemburku prošly všechny čtyři české tenistky v čele s nasazenou jedničkou Petrou Kvitovou. Po Denise Allertové, která postoupila už v pondělí, uspěly kromě Kvitové i Kristýna Plíšková i Tereza Smitková. V Moskvě naopak Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková úvodní zápasy nezvládly a končí.

Trenér František Čermák.

Bývalý kouč Kvitové bude trénovat Šafářovou. Dohodli se na zkušebním období

Praha, Brno - František Čermák bude novým trenérem brněnské tenistky Lucie Šafářové. Devětadvacetiletá hráčka, která v září ukončila po více než třech sezonách spolupráci s Kanaďanem Robem Steckleym, to řekla Radiožurnálu. Čermák do US Open vedl Petru Kvitovou, od konce září se s Šafářovou dohodli na "zkušebním období".

Lucie Šafářová.

Bývalý kouč Kvitové Čermák povede Šafářovou

Praha - František Čermák bude novým trenérem tenistky Lucie Šafářové. Devětadvacetiletá hráčka, která v září ukončila po více než třech sezonách spolupráci s Kanaďanem Robem Steckleym, to řekla Radiožurnálu. Čermák do US Open vedl Petru Kvitovou, od konce září se s Šafářovou dohodli na "zkušebním období".

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou získaly v Pekingu už třetí deblový titul v řadě a celkově osmý společný.

Šafářová s americkou parťačkou ovládly Peking, titul má i Murray

Peking - Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou získaly v Pekingu už třetí deblový titul v řadě a celkově osmý společný. Česko-americký tenisový pár ve finále porazil turnajové jedničky z Francie Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou dvakrát 6:4. Ve dvouhrách zvítězili Brit Andy Murray a Agnieszka Radwaňská z Polska.

Lucie Šafářová (vpravo) a Bethanie Matteková-Sandsová se radují z titulu na turnaji ve Wu-chanu.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou si zahrají o titul i v Pekingu

Peking - Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou jsou po týdnu opět ve finále čtyřhry na WTA Tour. Česko-americký tenisový pár otočil v semifinálové bitvě v Pekingu zápas proti kanadsko-španělské dvojici Gabriela Dabrowská, Maria José Martínezová a zvítězil 4:6, 6:1 a 14:12.

Karolína Plíšková na turnaji v Pekingu.

Plíšková si na Turnaji mistryň zahraje i čtyřhru, postup slaví také H+H

Peking - Čtyři české tenistky se letos určitě objeví na Turnaji mistryň. Karolína Plíšková si vedle dvouhry zahraje v Singapuru také čtyřhru s Němkou Julií Görgesovou. Do deblové soutěže při vrcholu sezony, který se uskuteční od 23. do 30. října, se dostaly i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Již dříve měla jistotu startu ve čtyřhře Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková

Český duel opět pro Plíškovou, Strýcovou čeká světová jednička

Peking - Tenistka Karolína Plíšková porazila na turnaji v Pekingu stejně jako před týdnem ve Wu-chanu Lucii Šafářovou. Světová šestka vyhrála český souboj v 1. kole za dvě hodiny 6:7, 6:1 a 6:4. Vítězně zahájila turnaj i Barbora Strýcová, jež udolala Němku Lauru Siegemundovou 5:7, 7:5, 7:5 a zahraje si se světovou jedničkou Angelique Kerberovou. Ta vyřadila Kateřinu Siniakovou 6:4, 6:4.

Tomáš Berdych na turnaji v Šen-čenu.

Berdych se dočkal prvního letošního titulu, obhájil v Šen-čenu: Je to bonus

Šen-čen - Tak úspěšný víkend český tenis už dlouho nezažil. V sobotu se ve Wu-hanu radovala z titulu v singlu Petra Kvitová a v deblu Lucie Šafářová, v Tašketu se dočkala prvního triumfu zase Kristýna Plíšková. A své kolegyně napodobil o den později i Tomáš Berdych, v Šen-čenu porazil Richarda Gasqueta z Francie 7:6, 6:7, 6:3 a obhájil loňské vítězství.

Kristýna Plíšková.

Kristýna Plíšková slaví první titul v kariéře, překvapila v Taškentu

Taškent - Parádní víkend českých tenistek! Kristýna Plíšková se dočkala prvního titulu na okruhu WTA v kariéře. Sestra světové šestky Karolíny na turnaji v Taškentu porazila ve finále Japonsku Nao Hibinovou 6:3, 2:6 a 6:3 a napodobila tak Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou, které triumfovaly v sobotu ve Wu-chanu.

Kristýna Plíšková.

Kristýna Plíšková slaví první titul v kariéře, překvapila v Taškentu

Taškent - Parádní víkend českých tenistek! Kristýna Plíšková se dočkala prvního titulu na okruhu WTA v kariéře. Sestra světové šestky Karolíny na turnaji v Taškentu porazila ve finále Japonsku Nao Hibinovou 6:3, 2:6 a 6:3 a napodobila tak Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou, které triumfovaly v sobotu ve Wu-chanu.

Petra Kvitová podruhé v kariéře vyhrála turnaj ve Wu-chanu.

Češkám patřil Wu-chan! Kvitová slaví titul v singlu, Šafářová v deblu

Wu-chan - Čínský turnaj ve Wu-chanu ovládly české tenistky. Ve finále se představily hned tři, dvě získaly titul. Petra Kvitová navázala na úspěch z roku 2014, když smetla Slovenku Dominiku Cibulkovou 6:1, 6:1 a dočkala se prvního letošního triumfu. V deblu slavila Lucie Šafářová, s Bethanií Mattekovou-Sandsovou porazily Saniu Mirzaovou z Indie a Barboru Strýcovou 6:1, 6:1. Česko-americký pár za dva roky spolupráce vybojoval už sedmý turnajový vavřín, navíc si zajistil Turnaj mistryň.

Barbora Strýcová se Saniou Mirzaovou

O deblový titul ve Wu-chanu si zahraje Šafářová proti Strýcové

Wu-chan (Čína) - Bronzové olympijské medailistky z Ria de Janeiro Lucie Šafářová a Barbora Strýcová se ve finále čtyřhry na turnaji ve Wu-chanu tentokrát postaví proti sobě. Vítězka nedávného US Open Šafářová po boku své tradiční americké partnerky Bethanie Mattekové-Sandsové, Strýcová v páru s deblovou světovou jedničkou Saniou Mirzaovou z Indie.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou

Šafářová s Mattekovou si zahrají ve Wu-chanu o deblový titul

Wu-chan, Brno - Šampionky nedávného US Open Lucie Šafářová z Brna a Bethanie Matteková-Sandsová útočí na tenisovém turnaji ve Wu-chanu na další společný deblový titul. Do finále postoupily po výhře 6:4, 6:3 nad americko-čínským párem Christina McHaleová, Pcheng Šuaj a zároveň udělaly další krok k účasti na Turnaji mistryň v Singapuru pro nejlepších osm singlistek i osm dvojic.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou

Šafářová s Mattekovou si zahrají ve Wu-chanu o deblový titul

Wu-chan (Čína) - Šampionky nedávného US Open Lucie Šafářová z Brna a Bethanie Matteková-Sandsová útočí na tenisovém turnaji ve Wu-chanu na další společný deblový titul. Do finále postoupily po výhře 6:4, 6:3 nad americko-čínským párem Christina McHaleová, Pcheng Šuaj a zároveň udělaly další krok k účasti na Turnaji mistryň v Singapuru pro nejlepších osm singlistek i osm dvojic.

Lední medvěd Umca.

Umcu krmili z lahve, teď má 600 kilo. Chcete ho navštívit? Soutěžte s Deníkem

Brno /O ZVÍŘATECH A LIDECH/ - Brněnská zoo je jedna ze dvou v České republice, která se může pochlubit chovem ledních medvědů. A to velice úspěšným, protože samice Cora už se stará o páté mládě. Trojici sněhobílých šelem se věnuje závěrečný díl letního seriálu Deníku Rovnost O zvířatech a lidech.

Petra Kvitová na turnaji ve Wu-chanu.

Plíšková v české bitvě porazila Šafářovou, uspěly i Kvitová a Strýcová

Wu-chan - Tenistka Petra Kvitová na úvod oblíbeného turnaje ve Wu-chanu nezaváhala, v prvním kole porazila Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska 6:3, 6:1. Postoupila i Barbora Strýcová, která si poradila s Italkou Sarou Erraniovou 6:1, 3:6, 6:1. Už ve 3. kole je Karolína Plíšková, česká jednička zdolala fedcupovou kolegyni Lucii Šafářovou 6:3, 7:5.

Lucie Šafářová.

Šafářová a Siniaková jsou ve Wu-chanu ve 2. kole, Wozniacká slaví titul

Wu-chan (Čína) - Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková postoupily na turnaji ve Wu-chanu do druhého kola. Šafářová zdolala Američanku Varvaru Lepchenkovou 7:5, 6:3, Siniaková přehrála Maďarku Timeu Babosovou 6:3, 7:5. Dánka Caroline Wozniacká vyhrála podruhé v kariéře turnaj v Tokiu, ve finále přehrála 7:5, 6:3 domácí Japonku Naomi Ósakaovou.

Karolína Plíšková na turnaji v Tokiu.

V Tokiu končí i Plíšková, šokovala prohrou s hráčkou z druhé stovky

Tokio - Prestižní tenisový turnaj v Tokiu je ve dvouhře už bez české účasti. Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová ani finalistka US Open Karolína Plíšková nepřešly před druhé kolo. Posledně jmenovaná ve čtvrtek překvapivě hladce prohrála s Běloruskou Aleksandrou Sasnovičovou 4:6, 2:6.

Tenistky Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková si zahrály semifinále Roland Garros.

Jasná favoritka brněnského turnaje? Tenistka z Ivančic

Brno – Pokud v neděli zvedne nad hlavu pohár někdo jiný než Barbora Krejčíková, půjde o velké překvapení. Právě dvacetiletá tenistka z Ivančic je největší favoritka druhého ročníku ženského turnaje BTC Cup, jehož hlavní část odstartovala na kurtech Zetoru Brno v Židenicích už v úterý. „Jejích kvalit nikdo jiný nedosahuje," podotýká na adresu české naděje sportovní manažer akce Bohumír Štěrba.

Instalace nového hmyzího hotelu v ZŠ Mazurská.

KRÁTCE: Bohnická škola se dočkala nového hmyzího hotelu

Praha - Nový hmyzí hotel vznikl v areálu bohnické základní školy Mazurská. Nahradil dříve podpálený hmyzí hotel u Pentlovky v Troji. Ředitelka školy oslovila Prahu 8 s tím, že se jejich školy smutný osud hmyzího hotelu velmi dotkl a rádi by s další instalací pomohli.

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková

Čtyři Češky na Turnaji mistryň? Kromě Plíškové jsou blízko i deblistky

Praha - Početnou účast opět může mít český tenis na Turnaji mistryň. Vrchol sezony začne v Singapuru za 34 dnů a aktuálně mají blízko k postupu finalistka US Open Karolína Plíšková ve dvouhře i ve čtyřhře (s Němkou Julií Görgesovou) a mezi osmičku deblových párů by se mohly vejít i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a Lucie Šafářová v páru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Tenistka Lucie Šafářová zavítala na prostějovskou radnici.

Rio, New York, Prostějov. Přesuny jsou to nejtěžší, řekla Šafářová na radnici

Prostějov – Hned dvě velmi úspěšné české sportovkyně si během týdne našly cestu na prostějovskou radnici. Obě ženy přitom hodně spojuje. Jak Petra Kvitová, tak Lucie Šafářová slaví nedávný velký úspěch, obě si zahrály na olympiádě a obě tenistky si podle svých slov ve svém nabitém programu udělaly rády čas na návštěvu radnice.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou

Brňanka Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vyhrály čtyřhru na US Open

New York, Brno - Brněnská tenistka Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrály čtyřhru na US Open. Dvanácté nasazené hráčky dělila ve finále v New Yorku jedna hra od porážky, ale duel s turnajovými jedničkami nakonec otočily. Francouzky Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou porazily 2:6, 7:6, 6:4 a získaly třetí společný grandslamový titul.

LUCIE ŠAFÁŘOVÁ A BETHANIE MATTEKOVÁ-SANDSOVÁ vyhrály čtřhru na US Open 2016_

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vyhrály čtyřhru na US Open

New York (USA) - Česká tenistka Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrály čtyřhru na US Open. Dvanácté nasazené hráčky porazily v dnešním finále v New Yorku francouzské turnajové jedničky Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou 2:6, 7:6, 6:4 a získaly třetí společný grandslamový titul.

Slavnou návštěvu měli v pátek ráno na radnici v Prostějově. Dorazila totiž olympijská medailistka Petra Kvitová.

Vzácná návštěva: Na radnici dorazila Petra Kvitová

Prostějov – Bronzová olympijská medailistka Petra Kvitová dorazila v pátek ráno na prostějovskou radnici. Odchovankyně místního tenisu si ve svém programu našla chvíli času na pozdravení představitelů města, které se neobešlo bez předávání dárků. Rodačka z Fulneku obdržela mimo jiné také ručně dělanou panenku vyrobenou podle předlohy namalované jedenáctiletou slečnou. Primátorka Alena Rašková pak šál přímo z dějiště letošních olympijských her, Ria.

Karolína Plíšková__

Plíšková je na US Open ve 3. kole, Šafářová, Allertová, Siniaková vypadly

New York - Tenistka Karolína Plíšková splnila na US Open roli favoritky a po výhře 6:1, 7:5 nad kvalifikantkou Montserrat Gonzálezovou z Paraguaye postoupila do 3. kola. Nad síly Lucie Šafářové byla v New Yorku pátá nasazená Simona Halepová z Rumunska, které česká hráčka v druhém kole podlehla 3:6, 4:6. Vypadly i Denisa Allertová, již porazila 6:3, 6:1 Švédka Johanna Larssonová a Kateřina Siniaková, která nestačila na Francouzku Caroline Garciaovou a podlehla jí 6:4, 4:6 a 4:6.