Kreativ

ŠTÍTEK: perník

Herečka Simona Stašová

Pardubický týden Simony Stašové

Pardubice - Populární herečka Simona Stašová zažila pardubický týden. Nejprve se objevila v Kulturním domě Hronovická s představením Divadla Antonína Dvořáka Příbram Drobečky z perníku, za které dostala před časem prestižní cenu Thálie.

Hejtman  Ivo Toman a náměstkyně hejtmana  Marie Málková přijali dvojici mistrů světa ve sportovním rybolovu Michala a Tomáše Tichých ze Slatiňan.

VIDEO: Bratři Tichých dostali perník od hejtmana

Slatiňany - Hejtman Pardubického kraje Ivo Toman a náměstkyně hejtmana zodpovědná za školství, sport a volnočasové aktivity Marie Málková přijali dvojici mistrů světa ve sportovním rybolovu Michala a Tomáše Tichých ze Slatiňan.

Ilustrační foto

Historie perníku na padesáti stranách

Pardubicko- Historii pardubického perníku mapuje nově vydaná publikace Pardubický perník. Na jejím vzniku se podíleli autoři Jiří Paleček, Petr Borovec a Jan Řeháček.

Švýcar Théo Lukac si v Bratislavě prohlíží obraz Jana Zrzavého. Když si v internovém vydání Deníku přečetl, že jsme napsali o jeho cestě za nejslavnějším malířem Vysočiny, poslal z Basileje pytlík vyhlášených perníků Basler Läckerli.

Basilejské perníky se vzpomínkou na Zrzavého pro Deník

Havlíčkův Brod - Zrzavý v Bratislavě: návštěvníci až ze Švýcarska – tak se v Deníku 6. května jmenovala naše procházka reprezentativní výstavou díla Jana Zrzavého v Mirbachově paláci v hlavním městě Slovenské republiky.

Na osm stovek perníků upekly a nazdobily zaměstnankyně obecního úřadu v Korytné a jejich kamarádky.

Korytná: celá z perníků bude chaloupka v pohádkovém lese

Korytná - Na osm stovek perníků upekly a nazdobily zaměstnankyně obecního úřadu v Korytné a jejich kamarádky. Pod šikovnýma rukama těchto zručných cukrářek se v uplynulých dnech urodila výzdoba, která v sobotu změní jednu obyčejnou stavební buňku v pohádkovou chaloupku.

Ivana Sekyrová

Běžci z lázní uspěli i ve městě perníku

PARDUBICE - Současně s mistrovstvím republiky v půlmaratonu v Pardubicích se na stejné trati běžel za účasti téměř osmi stovek startujících mužů a žen veřejný závod Pardubický vinařský půlmaraton.

Pátrání po uživatelích drog na Kutnohorsku.

Perník domácí výroby byl k mání za sto korun

Kutnohorsko/ Pokud víte, kam jít a najdete toho správného člověka, je otázka pouze několika minut, abyste měli, co chcete. Bez obtíží, zbytečných problémů, rychle a bezbolestně, i když musíte být poněkud silné nátury.

Nakupujte výhodně s Deníkem.

Nákupní košík

Cenové srovnání velikonočního zboží provedené v obchodech svitavského okresu.

Děti zdobení vyfouklých vajíček a sladkých perníčku moc bavilo.

Děti zdobily vyfouklá vajíčka a perníky

Uherský Brod (VIDEO, FOTO) - Vyfouknutá vajíčka a perníky v úterý 11. března zdobily děti v brodském Muzeu Jana Amose Komenského. Konal se tam už desátý ročník velikonočních dílen lidové tvorby.

Ilustrační foto.

Perníky z dolňáckého Hluku pomohou sirotkům v Bangladéši

Hluk - Každý, kdo by si chtěl zpříjemnit život dobrým skutkem, má k tomu ideální příležitost v neděli 9. března mezi 9. a 11. hodinou dopolední před kostelem v Hluku. Právě tam se totiž uskuteční charitativní akce, sbírka na pomoc dětem v jednom z bangladéšských sirotčinců.

Perníčky pro koledníky, přátele i rodinu začala v těchto dnech péct podle tajného rodinného receptu Věra Sehnalová z Bělotína.

Perníčky podle tajného receptu peče pro radost

Bělotín -S blížícími se Velikonocemi má Věra Sehnalová z Bělotína spoustu práce. Peče totiž perníčky pro celou rodinu, přátele i koledníky. Velikonoční vajíčka, zajíci, kuřátka a kohouti plní stoly, perníkem je provoněný celý dům.

Perníčky pro koledníky, přátele i rodinu začala v těchto dnech péct podle tajného rodinného receptu Věra Sehnalová z Bělotína.

Perníčky podle tajného receptu peče pro radost

Bělotín -S blížícími se Velikonocemi má Věra Sehnalová z Bělotína spoustu práce. Peče totiž perníčky pro celou rodinu, přátele i koledníky. Velikonoční vajíčka, zajíci, kuřátka a kohouti plní stoly, perníkem je provoněný celý dům.

Jeden z poškozených vozů Iveco, na který střecha dopadla.

Střecha se odloupla jako perník

Domažlice - Vichr, který v Domažlicích po celý den panoval odloupl v sobotu před polednem střechu bývalého posádkového domu armády, známé Jízdárny, a to včetně krokví krovu.

Ivan Hoffman

Dobrou chuť

Že pardubický perník získá právo na chráněné zeměpisné označení, víme už od loňského listopadu, ale oficiálně slavit mohou v Pardubicích až teď. A co přesně? S mocnou Evropskou komisí v zádech by teď pro pardubické měl být hračkou boj s falzifikátory.

Zdobení perníků.

OBRAZEM: V Kladrubech jsou perníky nazdobeny

KLADRUBY - Členové Základní organizace Českého svazu včelařů v Kladrubech a jejich rodinní příslušníci a přátelé se ve čtvrtek sešli při zdobení perníků na Včelařský ples, který bude 16. února.