Kreativ

ŠTÍTEK: pivo

Žralok rozevřel své čelisti. Podívejte se

Pivo teklo proudem. Sobotní start letní sezóny v plumlovském kempu Žalok byl mimořádně vydařený. Nadstandardní počasí přilákalo k Podhradskému rybníku stovky výletníků. 

Radek Jaroš: České pivo a moravská slivovice vždy patřily k výbavě expedic

Radek Jaroš je nejúspěšnějším českým profesionálním horolezcem. V roce 2014 vystoupil na poslední, čtrnáctou osmitisícovku a zapsal se tak definitivně do síně slávy světového horolezectví. Za svůj mimořádný úspěch ovšem tvrdě zaplatil – minimálně zdravotními problémy a amputovanými prsty na nohou. Přesto nelituje a svoji hranici posouvá stále dál. V lednu se dokonce vrátil z expedice na nejvyšší horu Antarktidy, jež je součástí jeho projektu Koruna světa.

Josefovská pevnost otevřela brány návštěvníkům, točil se Šancovák

Josefov - Vojenský průvod, výstřely z kanónů, speciální pivo, stará řemesla a čerstvé dobroty, klapot koňských kopyt i ryk bitevní vřavy. To všechno si mohli v průběhu druhé dubnové soboty užít návštěvníci josefovské pevnosti, která včera ožila tradičním slavnostním zahájením turistické sezony.

Radek Jaroš: České pivo a moravská slivovice vždy patřily k výbavě expedic

Radek Jaroš je nejúspěšnějším českým profesionálním horolezcem. V roce 2014 vystoupil na poslední, čtrnáctou osmitisícovku a zapsal se tak definitivně do síně slávy světového horolezectví. Za svůj mimořádný úspěch ovšem tvrdě zaplatil – minimálně zdravotními problémy a amputovanými prsty na nohou. Přesto nelituje a svoji hranici posouvá stále dál. V lednu se dokonce vrátil z expedice na nejvyšší horu Antarktidy, jež je součástí jeho projektu Koruna světa.

Miniveletrh Slovácka lákal na sirupy, pivo i trdelníky

Dát odpověď na otázku, na co se mohou těšit turisté regionu Slovácko v roce 2018, si dal za úkol už osmý roční Miniveletrhu cestovního ruchu Slovácka pořádaný ve čtvrtek 5. dubna v prostorách uherskohradišťské Reduty.

Zapojte se do jarní fotbalové Tip ligy

Rychnovsko - Úvodními dvěma koly se rozjela jarní fotbalová Tip liga. V oblíbené tipovací soutěži Deníku opět můžete hrát o zajímavé ceny. Absolutní vítěz v okrese se může těšit na sud piva Gambrinus.

Do pivovaru na pivo i český film

Žamberk - Kino v Žamberku se ve středu z Divišova divadla přestěhuje do pivovaru Kanec. V tamním sálku se bude od 19 hodin promítat český film Po strništi bos, který čerpá ze vzpomínek na dětství, které prožil Zdeněk Svěrák za války na venkově.

Jarní TIP liga se nám zdárně rozběhla

Region - Zní to možná neuvěřitelně, ale tipovací soutěž TIP liga se v našem regionu hraje již předlouhých 15 let. V létě tak poznáme jubilejního 30tého vítěze.

Řídím, piju nealko pivo proběhl i na Domažlicku

Domažlicko – Minulou středu odpoledne mohli řidiči jedoucí po silnici I/26 spatřit hlídku policistů a zástupkyni Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS). Probíhal zde totiž ve spolupráci PČR a ČSPS celorepublikový projekt s názvem „Řídím, piju nealko pivo.“

Neobvyklý bar v centru Prahy. Drink si můžete dát v letadle či u žehlicího prkna

Oslava narozenin v kině, letadle nebo tramvaji. Kousek od Václavského náměstí najdete bar s netradičním interiérem. Vytvořili ho studenti cestovního ruchu. Sedačky z vlaků či MHD sháněli horko těžko asi rok a půl. V centru Prahy tak můžete posedět například ve vlaku, kde vás obslouží stevardi, kteří vám namíchají i tematický koktejl.

Lidé mohli opět ochutnat speciální Velikonoční ležák

Chotěboř – Na Zelený čtvrtek, kdy se má konzumovat něco zeleného, se každoročně těší i milovníci chmelových nápojů. Vědí totiž, že mají jedinečnou příležitost ochutnat Velikonoční ležák, připravovaný speciálně pro tento den. U konzumentů stále oblíbenější je například Velikonoční ležák, který již třetím rokem vyrábí pivovar Chotěboř. Lidé ho mohli ochutnat nejenom na Vysočině, ale také v Praze nebo v Brně.

Třímetrová pomlázka z oceli a obří kraslice: Jirkov se chlubí raritou

Jirkov - Místo proutků z vrby třímetrové ocelové pruty. Místo křehké kraslice kovové vejce, do kterého se vejdou klidně tři dobře rostlí muži. Výplata kovovým prutem by pěkně bolela a obří kraslice se do žádného košíku nevejde, o Bílé sobotě je ale mohou obdivovat návštěvníci Galerie Jirkov.

Konstantinolázeňsko bude vítat jaro

Tachovsko – Na nadcházející neděli jsou na Konstantinolázeňsku připraveny oslavy jara. Hlavním centrem dění budou hned dvě místa, a to Dvůr Krasíkov společně s bezdružickým nádražím.

Velikonoční víkend je tu - hrajte s námi TIP ligu

Karvinsko - Vážení čtenáři, vaše oblíbená tipovací soutěž na fotbalová utkání pod názvem TIP liga se po zimní pauze opět rozjela a před víkendem je zde už druhé kolo naší populární tipovačky.

Hospody lákají nejen na zelené pivo, Velikonoce přejí speciálům

Od velikonočního Zeleného čtvrtka tradičně táhne pivaře do hospod zelené pivo. Například pivovar Starobrno letos tuto svou specialitu uvařil už potřinácté. Neobvyklou barvu, chuť i hořkost nápoji, který tehdy vymysleli sami zaměstnanci pivovaru, dodává výluh z několika bylin včetně kopřivy.

Akce "Řídím, piju nealko" na Přeloučsku

Pardubice – Před velikonočními svátky a také během nich jsou dopravní policisté ve střehu. Na silnicích probíhá již tradičně několik dopravně bezpečnostních akcí.

Policisté rozdávali dárky

Jičínsko - Vzorní řidiči získali dárek v podobě nealkoholického piva a jednorázového testu na alkohol.

Kam pro zelená piva s medem nebo kopřivami

Západní Čechy - Svátky jara se blíží a pivovary se na ně připravují už několik týdnů. Mnohé vaří velikonoční speciály, piva se zvláštní příchutí a barvou.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.