Kreativ

ŠTÍTEK: pivo

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo? Pro hospody tradice i jistota výdělku. Čepovat ho budou až ve Vídni

Vyškovsko, Blanensko – Má zelenou barvu, voní po bylinkách a k dostání je jen několik dní v roce. Řeč je o zeleném pivu, které kolem Velikonoc nabídnou stovky restaurací a barů na jižní Moravě. „Chutná jako normální, ale zase je jen jednou za rok. Určitě si na ně zajdu,“ prohlásil například Miroslav Šálek z Vyškova.

Zelené pivo? Pro hospody tradice i jistota. Čepovat ho budou až ve Vídni

/ANKETA/ Má zelenou barvu, voní po bylinkách a k dostání je jen několik dní v roce. Řeč je o zeleném pivu, které kolem Velikonoc nabídnou stovky restaurací a barů na jižní Moravě. „Chutná jako normální, ale zase je jen jednou za rok. Určitě si na ně zajdu,“ prohlásil například Miroslav Šálek z Vyškova.

Velikonoční pivní speciály? Zelené, červené i s rozpuštěným čokoládovým zajíčkem

Jižní Morava – Vojtěch Bártek z Veselí nad Moravou na Hodonínsku má na Zelený čtvrtek jasný program. Půjde do hospody, kde čepují speciální zelené pivo. „Je stále oblíbenější a navíc i pro kamarády fotbalisty je příjemným zpestřením po tréninku,“ řekl. Právě dnes, na Zelený čtvrtek, hospodští v jihomoravském příhraničí očekávají pořádný nápor. Kromě zelené piva nabídnou řadu velikonočních speciálů.

Zloděj vykradl prodejnu potravin

Klenovice - Soběslavští policisté šetří vloupání, ke kterému došlo v době před úterní pátou hodinou ranní na severním okraji Klenovic.

Skvělý Voldán trefil všechny odehrané zápasy

Jičínsko - Úvodním kolem se rozběhla fotbalová Tip liga čtenářů Deníku. Hned první kolo však nabídlo řadu nesehraných utkání, což pochopitelně ovlivnilo zisky jednotlivých hráčů.

Slavnosti představí třicítku pivovarů

Tábor - Ve středu v 16 hodin se otevře hlavní sál pivního festivalu v hotelu Palcát. Návštěvníky čekají desítky vzorků od více než třicítky domácích i zahraničních producentů piva.

Výstaviště čekají změny. Takto by mohla vypadat nová multifunkční hala

/VIZUALIZACE/ Přerovské výstaviště má ambice stát se novým zázemím pro kulturní a společenské akce ve městě. Společnost WT Wintech (dříve Visimpex), která vlastní dvě třetiny areálu, chce zde vybudovat novou multifunkční halu a investovat finanční prostředky také do oprav zchátralých budov.

Pečeť kvality prozradí, co chutnalo na hejtmanství

Střední Čechy – Modro-červené logo s bílým nápisem Potravina Středočeského kraje má nově právo po příští dva roky umisťovat na obaly svých produktů 14 výrobců ze všech koutů středních Čech. Označení, které nikoli náhodou připomíná logo kraje a současně i pečeť kvality, získalo v letošním roce 25 produktů. Nejvíc, celá pětina, je zastoupeno v kategorii mléčných výrobků.

Hron demoluje soupeře, strategii mu určuje bývalý voják speciální jednotky

Zápasovou strategii má vymyšlenou do posledního detailu. Aby ne, když mu ji chystá bývalý voják. Brněnského thajboxera Tomáše Hrona trénuje nizozemský kouč Danny de Vries a jejich spojení funguje bezvadně. V sobotu Hron porazil při Noci válečníků v Liberci Radeho Opačiče ze Srbska jasně 3:0 na body. „Byla to demolice. Nedal jsem mu šanci. Od prvního kola jsem ukázal, kdo tady bude diktovat hru,“ hodnotil duel podle pravidel K-1 brněnský rodák.

Slávisté si vyrazili na pivo

Strakonice - V pátek 23. března se sešli strakoničtí Slavisté v Měšťanském pivovaře k besedě se zástupci z Prahy.

Paní Magdalena z Kroměříže slaví 107 let. Patří k nejstarším lidem v Česku

Je v lepší kondici, než o generaci či dvě mladší lidé: a ještě dnes si klidně dá k jídlu kachnu se zelím nebo zabijačkovou specialitu. Paní Magdalena Kytnerová z Kroměříže oslavila v březnu málo uvěřitelné sto sedmé narozeniny. Kromě toho, že je nejstarší obyvatelkou města, patří podle informací kroměřížské radnice mezi pět nejstarších obyvatel celé České republiky.

Hron demoluje soupeře, strategii mu určuje bývalý voják speciální jednotky

Liberec, Brno – Zápasovou strategii má vymyšlenou do posledního detailu. Aby ne, když mu ji chystá bývalý voják. Brněnského thajboxera Tomáše Hrona trénuje nizozemský kouč Danny de Vries a jejich spojení funguje bezvadně. V sobotu Hron porazil při Noci válečníků v Liberci Radeho Opačiče ze Srbska jasně 3:0 na body. „Byla to demolice. Nedal jsem mu šanci. Od prvního kola jsem ukázal, kdo tady bude diktovat hru,“ hodnotil duel podle pravidel K-1 brněnský rodák.

Nádivkové klání má vítěze

Kdyně – Během velikonoční výstavy, která se konala v sobotu 24. března v místní Sokolovně, se uskutečnila již v minulosti avizovaná soutěž o nejlepší velikonoční nádivku.

Parkoviště řidiči nestačilo

České Budějovice - Strážníci městské policie se v sobotu 24. března v půl jedné ráno stali svědky podezřelého manévru při otáčení vozidla značky Hyundai na parkovišti. Stalo se tak u obchodního centra na sídlišti Máj.

Mandlemi provoněná jídla přilákala tisíce lidí do Hustopečí

Hustopeče /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Kachní prso plněné mandlovou nádivkou s mandlovými kroketami, krevety v mandlové tempuře, palačinka plněná mandlovou pomazánkou či nadýchané muffiny. To je jen část jídel, na které se už od dopoledních hodin stojí fronty. Na letošních Slavnostech mandloní a vína v Hustopečích na Břeclavsku vsadili především na pestrou nabídku pochutin. Společně s mandlovicí a mandlovým pivem se staly v sobotu tahákem pro tisíce lidí.

Kuchtění a zelené pivo. V Poohří zahájí turistickou sezonu

Žatec - Symbol chmelařského Žatce skřítek Hopík a pohádková postavička Ohřinka společně odstartují novou turistickou sezonu v Dolním Poohří. Stane se tak na velikonoční neděli 1. dubna v Žatci. Program nabídne zábavu pro děti i dospělé, vstupy zdarma na chmelařské atrakce i křest nových publikací o Dolním Poohří.

Vedoucí sboru z Vacenovic daroval padesát litrů své krve. Pomáhá tak už od vojny

Vacenovice - Zdeněk Novotný z Vacenovic na Hodonínsku se o svoji krev podělil bezplatně tento měsíc už posté. Lidem tak věnoval zhruba padesát litrů životadárné tekutiny. Mezi dárci krve vyrůstal odmalička. „Otec byl předseda místní organizace Československého červeného kříže a naproti bydlela Božena Lungová, která pořádala hromadné nábory dárců,“ říká držitel zlatého kříže třetí třídy Zdeněk Novotný.

České pivo zamířilo do Vatikánu. Papež dostane 2018 lahví plzeňského ležáku

/VIDEO/ Brány plzeňského pivovaru dnes opustila tradiční dodávka s pivem Pilsner Urquell z velikonoční várky. Jako dar u příležitosti velikonočních oslav se dostane až k papeži. Pivo vařili plzeňští sládci pět týdnů, surovinám a várce požehnal emeritní plzeňský biskup František Radkovský. Dřevěný soudek a symbolických 2018 lahví plzeňského ležáku budou papeži předány společně se speciálním darem, kterým je letos měděné velikonoční vejce.

Flákota a Svijany, to je moje, pokřtil Krpálek novou linku v pivovaru

/FOTOGALERIE/ Silní chlapi a dobré pivo patří k sobě. Olympijský vítěz a mistr světa v judu Lukáš Krpálek byl jedním z kmotrů, kteří ve středu pokřtili novou plnicí linku v Pivovaru Svijany a popřáli zdejším lidem Dej Bůh štěstí. Co je na lince tak zvláštního?

Mandlovice poteče na slavnostech proudem. Jedlíci poměří síly nad koláčem

Hustopeče /TIPY NA VÍKEND/ - Jídla z mandlí, pálenka mandlovice i návštěva mandloňových sadů. Pestrý program, jehož společným jmenovatelem je mandle, zažijí návštěvníci sedmého ročníku Slavností mandloní a vína. Na Dukelském náměstí v Hustopečích začínají v sobotu v devět hodin dopoledne.

Čeká na ně celkem 8,5 kilometru

Luby - Jarní rozchození. To je název akce, kterou si pro své obyvatele připravilo město Luby spolu s Turistickým oddílem TJ Luby.

Kraj ocení další várku regionálních laskomin

Střední Čechy – Nikoli pouze dobrému, ale prostě vynikajícímu jídlu i pití regionálního původu bude Středočeský kraj věnovat mimořádnou pozornost na výstavě Jarní Zemědělec 2018, která se od středy do neděle koná na výstaviště v Lysé nad Labem na Nymbursku.

Výstava láká na trofeje i zvěřinové speciality

Žďár nad Sázavou – Zvěřinová kuchyně i uzeniny, unikátní trofeje, pestrá nabídka výrobků z paroží, oděvů a dalšího vybavení pro myslivce či milovníky pobytu v přírodě. To je jenom část toho, co čeká na návštěvníky již tradiční chovatelské přehlídky, kde budou představeny trofeje zvěře ulovené loni v okrese Žďár nad Sázavou.

TIP liga začíná: hrajte o televizi a piva

Úvodní kolo Tip ligy je tady. Ve hře máme spoustu zajímavých cen od televizoru, přes vstupenky na populární Partičku, až po fanouškovské předměty Slezského FC Opava a třeba i permanentku na fotbal nebo luxusní koleno v pivnici Drak.

Nový cíl. Jihomoravští vinaři se chtějí prosadit na trhu v Japonsku

Jižní Morava – Po Jižní Koreji se jihomoravští vinaři snaží o prosazení se na trhu v sousedním Japonsku. Skupina zastoupená značkou Wine of Czech navštívila prestižní potravinářský veletrh Foodex v Tokiu. „Veletrh je určený pouze obchodníkům a za čtyři dny jej navštívilo sedmdesát dva tisíc hostů,“ uvedl zástupce skupiny Michal Solařík.

Hrstka: Tento tým má na titul! Soupeře neřešíme

ROZHOVOR/ - Více než zisk bodů je těší sebevědomí, které si po nedělním vítězství (28:23) v Karviné házenkáři Zubří na prahu play-off zvýšili. Zvláště když právě soupeř ze Slezska patří mezi jejich nejméně oblíbené.

Varně i pivu požehnal otec Gabriel

Nymburk - „19. března 1898 byla sobota, významný a krásný den. Tehdy ještě pracovní. V pivovaru se sešli příslušní pánové, většinou z nymburské smetánky.“ V tomto duchu začal Jiří Černý své vzpomínání na den, kdy v současném pivovaru byla před 120 lety uvařena první várka piva.