Oslavu záchrany ve druhé nejvyšší soutěži chystá pro své příznivce a všechny milovníky fotbalu 1. SK Prostějov. V sobotu od 15 hodin hostí svěřenci trenéra Oldřicha Machaly v posledním domácím utkání sezony Chrudim.
Češi jsou sice přeborníci v pití piva, ale málokdo vlastně ví, jak se pivo vaří. V novopackém pivovaru vám v sobotu postup výroby piva rádi vysvětlí na Dnu otevřených dveří.
Do nedaleké Bratislavy vyráží během hokejového šampionátu tisíce českých fanoušků. Kromě sledování samotných zápasů si čas krátí různě. Někteří zajdou na pivo do přilehlých restaurací, jiní korzují po ulicích, aby pod kůži nasáli duch slovenského hlavního města. Co když je ale hokeje a piva už příliš? Máme pro vás tipy, kam vyrazit za zábavou!
Brno /FOTO, VIDEO/ - Pivní kohouty ve čtvrtek krátce po páté hodině otevřely pivovarnické stánky na brněnské Riviéře. Začaly tam Slavnosti piva Františka Ondřeje Poupěte.
V pátečním vydání rubriky Jak jsme žili v Československu se krátce podíváme do bohaté historie novopackého pivovaru. Pivo se tu vařilo už ve středověku, historie současného pivovaru sahá do roku 1870.
Tuchlovice - Sobota se v Tuchlovicích ponese ve znamení zlatavého moku a bohatého hudebního programu. Po roce se totiž v místním letním kině opět uskuteční pivní slavnosti, které se loni setkaly s obrovským zájmem veřejnosti.
Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.
Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.
Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.
Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.
Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.
Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.
Nejlepší výčepní ze severní a střední Moravy se už v úterý sešli v ostravské restauraci Slezská P.U.O.R., aby se utkali o postup do celostátního kola soutěže Pilsner Urquell Master Bartender.
Česká Lípa - V osmém kole Tip ligy neměl konkurenta Karel Novotný ze Skalice, který nasbíral 16 bodů a po zásluze vyhrává balení piva Gambrinus. Výhra je k vyzvednutí v redakci Českolipského deníku.
Pivo, víno a vodka. Právě těmito nápoji se posilnil, než usedl za volant Seatu Leon, jednadvacetiletý řidič z Otrokovic. Později narazil se svým vozem do stromu, v krvi mu při tom kolovalo více jak dvě promile alkoholu.
Do státní kasy mají daňové změny přinést téměř deset miliard korun ročně. Piva a vína, kterých se v Česku z alkoholu vypije nejvíce, se zdražení nedotkne.
Mělnicko – Jedna porážka za druhou přibývala v 21. kole fotbalové I. B třídy na konto družiny týmů z Mělnicka. Z výsledkové mizérie vybředl pouze mělnický FC, který zakulatil vítěznou sérii na hřišti rezervy Ostré.
Benešov /FOTOGALERIE/ - Čistota je, jak známo, půl zdraví. Ale bezpochyby je také základem dobré chuti. To v případě, že jsou potraviny ukládané do čistých obalů. Právě to si uvědomují i v benešovském Pivovaru Ferdinand. Proto u stáčecí linky zprovoznili novou myčku lahví.
/FOTOGALERIE/ Kostelní náměstí před OC Fórum se v sobotu proměnilo v jeden velký výčep. Uskutečnil se zde již IX. ročník Ústeckého pivního jarmarku. U pětadvaceti stánků zde měli návštěvníci na výběr z desítek druhů klasických či ochucených piv, ale i různých rarit a speciálů.
Ústí n. L. - Kostelní náměstí před OC Fórum se v sobotu proměnilo v jeden velký výčep. Uskutečnil se zde již IX. ročník Ústeckého pivního jarmarku. U pětadvaceti stánků zde měli návštěvníci na výběr z desítek druhů klasických či ochucených piv, ale i různých rarit a speciálů.
Brno - Zájem o pivní speciály roste. Do Brna míří nový festival. Jeho návštěvníci ochutnají na jednom místě piva, která vyhrála významné soutěže. Těšit se mohou i hokejoví fandové.
Liberecký kraj – Proti klubu, ve kterém strávil MICHAL KOPECKÝ pět úspěšných sezon, ve středu trefil po rohu tyč. Čtvrt hodiny před koncem pak ve vápně fauloval jednoho ze svých bývalých spoluhráčů, kamaráda Michala Řezku, Chrastava ale z penalty pouze snížila na konečných 2:1 pro domácí Doksy.
Pražský deník přináší po celý rok cyklus Jak jsme žili v Československu. Každý týden zveme čtenáře do novodobé historie jednotlivých pražských čtvrtí. Na procházku po významných momentech let 1918 až 1992 tentokrát zveme do Braníka.
FOTOGALERIE/ Stánky s nejrozmanitějšími druhy zboží a pochutinami zaplnily v pátek 10. května hranické náměstí. Konaly se zde Jarní trhy, které přilákaly stovky koupěchtivých návštěvníků.
Želiv – Klášterní pivovarský den připravuje na sobotu 11. května Klášter Želiv. Program začíná ve tři hodiny odpoledne a vedení klášterního pivovaru představí celou současnou produkci. K ochutnávce zvou želivští pivovarníci všechny milovníky piva do opatské zahrady. Program je připraven do dvaadvacáté hodiny, vstupné činí 150 korun.
Teplicko – V Ústeckém kraji se nedávno uskutečnila dopravně preventivní akce v rámci společného projektu policie a Českého svazu pivovarů a sladoven „Řídím, piju nealko pivo“.
Doksy – Proti klubu, ve kterém strávil MICHAL KOPECKÝ pět úspěšných sezon, ve středu trefil po rohu tyč. Čtvrt hodiny před koncem pak ve vápně fauloval jednoho ze svých bývalých spoluhráčů, kamaráda Michala Řezku, Chrastava ale z penalty pouze snížila na konečných 2:1 pro domácí Doksy.
„Doběhni si na jedno.“ Nebo rovnou na dvě? Již tento víkend odstartuje jedinečný seriál běžeckých závodů, který tak trochu po Česku spojí radost ze sportování se zálibou v naší zemi tolik rozšířenou. Totiž s pitím piva.
Praha /ROZHOVOR/ - Pavel Dostálek vyučuje pivovarnictví a sladařství na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Ze současných pivních trendů kvituje návrat k pití co nejčerstvějšího piva. A říká, že nejtěžší je uvařit český ležák, který neodpouští chyby.
Praha /ROZHOVOR/ - Pavel Dostálek vyučuje pivovarnictví a sladařství na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Ze současných pivních trendů kvituje návrat k pití co nejčerstvějšího piva. A říká, že nejtěžší je uvařit český ležák, který neodpouští chyby.
Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.
Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.
Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.
Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.
Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.
Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.
Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.