Kreativ

ŠTÍTEK: pivo

Pivovar otevře na jeden den dveře veřejnosti

Češi jsou sice přeborníci v pití piva, ale málokdo vlastně ví, jak se pivo vaří. V novopackém pivovaru vám v sobotu postup výroby piva rádi vysvětlí na Dnu otevřených dveří.

Zábava v hokejové Bratislavě? Není to jen o stadionu, lákají i sci-fi střílečky

Do nedaleké Bratislavy vyráží během hokejového šampionátu tisíce českých fanoušků. Kromě sledování samotných zápasů si čas krátí různě. Někteří zajdou na pivo do přilehlých restaurací, jiní korzují po ulicích, aby pod kůži nasáli duch slovenského hlavního města. Co když je ale hokeje a piva už příliš? Máme pro vás tipy, kam vyrazit za zábavou!

Pivo se v Nové Pace vaří už stovky let

V pátečním vydání rubriky Jak jsme žili v Československu se krátce podíváme do bohaté historie novopackého pivovaru. Pivo se tu vařilo už ve středověku, historie současného pivovaru sahá do roku 1870.

Tip Deníku: Slavnosti piva v Tuchlovicích

Tuchlovice - Sobota se v Tuchlovicích ponese ve znamení zlatavého moku a bohatého hudebního programu. Po roce se totiž v místním letním kině opět uskuteční pivní slavnosti, které se loni setkaly s obrovským zájmem veřejnosti.

Pivo za 150 korun? Žízeň se během hokejového šampionátu pěkně prodraží

Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.

Pivo za 150 korun? Žízeň se během hokejového šampionátu pěkně prodraží

Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.

Pivo za 150 korun? Žízeň se během hokejového šampionátu pěkně prodraží

Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.

Pivo za 150 korun? Žízeň se během hokejového šampionátu pěkně prodraží

Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.

Pivo za 150 korun? Žízeň se během hokejového šampionátu pěkně prodraží

Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.

Pivo za 150 korun? Žízeň se během hokejového šampionátu pěkně prodraží

Jestli něco platí vždy a všude, tak je to spojení hokeje s pivem. Ať už borci na ledě prohrávají, nebo vítězí, touha fanoušků po zlatavém moku je zaručená. Nikdo to neví lépe než hospodští v okolí stadionů v Bratislavě a v Košících. Světový šampionát je pro ně šancí, kterou v žádném případě nehodlají propást.

Další kolo Tip ligy ovládl Karel Novotný

Česká Lípa - V osmém kole Tip ligy neměl konkurenta Karel Novotný ze Skalice, který nasbíral 16 bodů a po zásluze vyhrává balení piva Gambrinus. Výhra je k vyzvednutí v redakci Českolipského deníku.

V benešovském Pivovaru Ferdinand šetří vodou

Benešov /FOTOGALERIE/ - Čistota je, jak známo, půl zdraví. Ale bezpochyby je také základem dobré chuti. To v případě, že jsou potraviny ukládané do čistých obalů. Právě to si uvědomují i v benešovském Pivovaru Ferdinand. Proto u stáčecí linky zprovoznili novou myčku lahví.

FOTO: Ústecký pivní jarmark zaznamenal opět vysokou návštěvnost

Ústí n. L. - Kostelní náměstí před OC Fórum se v sobotu proměnilo v jeden velký výčep. Uskutečnil se zde již IX. ročník Ústeckého pivního jarmarku. U pětadvaceti stánků zde měli návštěvníci na výběr z desítek druhů klasických či ochucených piv, ale i různých rarit a speciálů.

Jarní trhy lákaly na voňavé klobásky i sýry

FOTOGALERIE/ Stánky s nejrozmanitějšími druhy zboží a pochutinami zaplnily v pátek 10. května hranické náměstí. Konaly se zde Jarní trhy, které přilákaly stovky koupěchtivých návštěvníků.  

Klášter láká na pivovarskou sobotu do opatské zahrady

Želiv – Klášterní pivovarský den připravuje na sobotu 11. května Klášter Želiv. Program začíná ve tři hodiny odpoledne a vedení klášterního pivovaru představí celou současnou produkci. K ochutnávce zvou želivští pivovarníci všechny milovníky piva do opatské zahrady. Program je připraven do dvaadvacáté hodiny, vstupné činí 150 korun.  

Na sládkovi stojí v pivovaru vše. Sehnat ho může být pro menší pivovary problém

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.

Na sládkovi stojí v pivovaru vše. Sehnat ho může být pro menší pivovary problém

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.

Na sládkovi stojí v pivovaru vše. Sehnat ho může být pro menší pivovary problém

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.

Na sládkovi stojí v pivovaru vše. Sehnat ho může být pro menší pivovary problém

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.

Na sládkovi stojí v pivovaru vše. Sehnat ho může být pro menší pivovary problém

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.

Na sládkovi stojí v pivovaru vše. Sehnat ho může být pro menší pivovary problém

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.

Na sládkovi stojí v pivovaru vše. Sehnat ho může být pro menší pivovary problém

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Není to žádné přehánění: sládek je v pivovaru tou nejdůležitější osobou. Je právě na něm, jak bude pivo chutnat, zda bude dobré; a musí si poradit s celou řadou okolností, hlavně co se týká vody a surovin. A stát se dobrým sládkem rozhodně netrvá týdny, nebo měsíce. Však se také v žertu říká, že než se mládek stane sládkem, trvá to deset let.