Kreativ

ŠTÍTEK: platební karta

Ilustrační foto.

Nakupující přišla o peněženku, další dvě o celé kabelky

Brandýs nad Labem – Hotové žně mají v předvánočním shonu kapsáři, kteří svou nežádoucí pozornost zaměřují na zákazníky nakupující v provozovnách obchodních řetězců. Spoléhají na to, že určitě kápnou na někoho, kdo nebude dávat pozor na své věci, protože jeho pozornost odlákalo nabízené zboží – a tyhle předpoklady jim až hanebně vycházejí. Potvrzují to i zkušenosti policistů z Prahy-venkov: Východ. Během jediného dne zaznamenali hned tři podobné případy; vesměs se terčem krádeží staly ženy. 

Ilustrační foto.

Platit v autobuse kartou? Asi příští rok

Žádné hledání drobných po kapsách. To je asi první věc, která člověka napadne, když se dozví o tom, že v příštím roce bude moci v mnoha autobusech v Moravskoslezském kraji platit jízdné platební kartou.

Ilustrační foto.

Vánocům předchází shon a nákupní horečka. Neusnadňujte kapsářům práci!

Kutnohorsko - Nastává jedno z nejkrásnějších období v roce a tím jsou Vánoce. Těmto svátkům ovšem předchází shon, nákupní horečka a starosti s výběrem těch správných dárků. Blíží se však také období, na které se těší ještě někdo. Rozzářené oči radostí mají i kapsáři! Přišel jejich čas.

Vánoce nemusejí ruinovat konta

Jak se nezruinovat vánočními nákupy

Vidina hromady dárků pod stromečkem, rozzářených dětských očí nebo jen snaha vyhovět domnělým očekáváním nás mohou často svést k neuváženému utrácení, kterého budete brzy po Novém roce litovat. Jak se tomu vyhnout a pořídit si krásné Vánoce za méně peněz?

Ilustrační foto.

Žena ztratila peněženku s více než patnácti tisíci

Trestnímu postihu se vystavuje osoba, která našla a nechala si peněženku s více než patnácti tisíci. Majitelka peněženku vytratila z ruky v pátek 8. prosince dopoledne, při cestě po Dolním náměstí v Olomouci.

Kapsář. Ilustrační foto.

Přišla o peníze, doklady i stravenky

České Budějovice - O peněženku s doklady, platební kartou a třemi tisícovkami přišla ve středu dopoledne zákaznice obchodu se smíšeným zbožím v krajském městě.

Kreditní karty. Ilustrační foto.

Platila kartou, která nebyla její

České Budějovice - Do dvou týdnů by měla před soudem stanout šestačtyřicetiletá zaměstnankyně jednoho z českobudějovických obchodních center, jež podle policie zneužila platební kartu, která nebyla její.

Ilustrační foto.

V Týništi sledují místní nové kamery

Týniště nad Orlicí - Město má nový kamerový systém. Naplno se rozběhl začátkem minulého měsíce a je instalován v místech, kde se nejčastěji pohybují obyvatelé a návštěvníci města, kde jsou koncentrovány kulturní, komerční a společenské instituce a kde jsou dopravní uzly města.

Ilustrační foto.

Muže bili pěstmi, pak ho okradli. Staršímu hrozí deset let vězení

Hodonín – Kriminalisté objasnili loupežné přepadení, které se stalo před necelým měsícem v Hodoníně. „Dvojice, z nichž jeden je mladistvý, fyzicky napadla procházejícího podnapilého muže. Přistoupili k němu zezadu, začali mu vulgárně nadávat a bít pěstmi do obličeje,“ uvedl v pondělí policejní mluvčí Petr Zámečník.

Kreditní karty. Ilustrační foto.

Policisté zadrželi cizince podezřelého z kopírování karet

Čeští policisté ve čtvrtek zadrželi cizince, který je podezřelý z toho, že se jako člen organizované skupiny podílel na kopírování platebních karet. Zatykač na čtyřiatřicetiletého muže kvůli tomu vydala italská justice. Zatčení bylo součástí mezinárodní operace, na které se podílela kromě české také italská a bulharská policie. O akci dnes informovala mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Ilustrační foto.

Vloupal se do prodejny, ukradl i notebook

Notebook značky Toshiba, ale také pět set korun a platební kartu odcizil z prodejny v Čechově ulici v Přerově neznámý zloděj, který se do obchodu vloupal v noci z pátku na sobotu.

Tak takhle rozhodně ne! Ilustrační foto.

Seniorce ukradli v rychnovském obchodním domě celou kabelku

Rychnov nad Kněžnou - Seniorce v rychnovském obchodním domě v týdnu ukradli kabelku. Důchodkyně si ji zavěsila na nákupní košík a věnovala se nákupu. Zloděj využil toho, že tašku žena neměla celou dobu pod kontrolou, a kabelku jí vzal.

Ilustrační foto.

Žena neměla čím zaplatit. V obchodě jí ukradli peněženku

Hradec Králové - Ženě ukradli peněženku v obchodě v hradeckých Věkoších. Jednašedesátiletá zákaznice si pověsila kabelku s taškami na nákupní vozík. To, že jí v kabelce chybí peněženka i s platební kartou, zjistila až u kasy.

Snímky pachatělů činu.

Poznáte je? Policie pátra po dvou zlodějích

Tachov - Policisté z okresního města se s žádostí o pomoc při pátrání po dvou neznámých mužích, kteří jsou podezřelí z přečinu zatajení věci a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, obracejí na veřejnost.

Ilustrační foto.

Městské kamery pomohly dopadnout zlodějku

Domažlice – V tomto týdnu sdělili domažličtí policisté 32leté ženě podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Přerovští policisté žádají svědky, kteří by mohli poskytnout bližší informace k černě oděné ženě na snímku. Při odchodu z Galerie Přerov nesla v ruce kabelku okradené ženy.

Policie hledá zlodějku z nákupního domu. Nepoznáte ji?

O pomoc při pátrání po pachateli krádeže žádají policisté širokou veřejnost. Neznámý zloděj odcizil 20. října v prodejně potravin v nákupní galerii v Čechově ulici v Přerově kabelku třiašedesátileté ženě.

Ilustrační foto.

Muže okradla dívka z Jihlavy

Jihlavsko – Policisté už znají totožnost mladé dívky, která letos v září okradla muže v obci nedaleko Rapotic. Muž si ji vzal k sobě na noc, když se ale ráno probudil, tak zjistil, že mladá žena je pryč a společně s ní také jeho věci.

Ilustrační foto.

Kartu netřeba. U kasy můžete odteď zaplatit i mobilem

Přiloží kartu k terminálu, „pípnou“,a pokud je útrata do pětistovky, rovnou odcházejí pryč. Takový systém platby kartou si Češi v posledních pěti letech velmi oblíbili. Z 455 miliard korun, které loni lidé u obchodníků utratili, připadá 70 procent na bezkontaktní „pípací“ platby.