Kreativ

ŠTÍTEK: platební karta

Ilustrační foto

Platební kartu si muž neměl nechat

Chrudim – Na obvodním policejním oddělení si včera čtyřiadvacetiletý muž vyslechl, že je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Na Blanensku a v regionu Brno - venkov řádí zloděj, který využívá nepozornosti nakupujících v supermarketech. V dosud nahlášených případech se zaměřil v obchodech zejména na důchodkyně.

Zloděj krade tašky v obchodech. Na Blanensku a na Brněnsku

Blanensko, Brněnsko /FOTOGALERIE/ - Na Blanensku a v regionu Brno-venkov řádí zloděj, který využívá nepozornosti nakupujících v supermarketech. V dosud nahlášených případech se zaměřil v obchodech zejména na důchodkyně. Podle všeho se jedná o zhruba čtyřicetiletého muže. „V obchodě vyhledá neopatrného nakupujícího, který si odloží do nákupního košíku tašku a tu mu ukradne,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Bankomat. Ilustrační snímek

Měla u karty PIN, přišla o deset tisíc

Neznámý pachatel si jistě „mnul ruce“, když pravděpodobně v pondělí 12. února nalezl v Hranicích dámskou peněženku. Práci mu totiž usnadnil fakt, že u platební karty byl přiložený PIN.

Podezřelý z okradení invalidy

Lidská hyena okradla studenta upoutaného na invalidní vozík

/VIDEO/ Těžko pochopitelný případ lidského hyenismu řeší policisté z pražského Karlína. Zatím neznámý pachatel okradl muže na invalidním vozíku a z účtu mu vybral skoro deset tisíc. Policie po něm pátrá a prosí veřejnost o pomoc.

Ilustrační foto.

Mějte se na pozoru, varuje policie. Ve Vlašimi a Voticích kradou zloději kabelky

Vlašim/Votice - Dámské kabelky zaujaly neznámé pachatele ve Vlašimi a ve Voticích. V obou městech museli policisté řešit během jednoho dne, ve čtvrtek 1. února, dosti podobný případ. Proto apelují na obyvatele, aby byli obezřetní a rozhodně nenechávali svůj majetek, tedy osobní věci jako kabelky či příruční tašky, bez dozoru. Pachatelům hrozí až dva roky za mřížemi.

Městská policie už v Českých Budějovicích zahájila kontroly v nových parkovacích zónách. Na snímku vozidla bez zaplaceného stání na Palackého náměstí. Ilustrační foto.

Parkovné v Budějovicích už je možné platit kartou

České Budějovice – Parkování v krajském městě se dočkalo dlouho očekávané novinky. Za stání na Pražském předměstí lze příslušnou částku uhradit platební kartou. V únoru by se nové automaty, které to umožňují, měly objevit i v historickém centru.

Platba kartou. Ilustrační fotografie.

Za vstupenky platí i kartou

Ústí nad Orlicí - V informačním centru, v divadle a v Klubcentru je nově možné platit za lístky na filmy, divadla a koncerty kartou.

Ilustrační foto

O doklady a karty přišel v baru

Prachatice - O hnědou pánskou koženou peněženku s občankou a řidičským průkazem i dvěma platebními kartami přišel její majitel ve čtvrtek minulý týden v jednom z prachatických barů.

Policisté zveřejnili záběry pořízené kamerou bankomatu – a prosí všímavé občany o pomoc při hledání ženy, jejíž informace by mohly významně pomoci k objasnění případu.

Předvánoční krádež stále čeká na objasnění. Policie vytáhla trumf

Odolena Voda – Na rozřešení stále čeká předvánoční krádež, k níž došlo v obchodním domě s potravinami ve Zdibech na Praze-východ. Vše se odehrálo 14. prosince tři hodiny po poledni, kdy si 53letá žena v prodejně odložila svou kabelku do nákupního vozíku. Když jí v nestřeženém okamžiku někdo kabelku sebral, přišla mimo jiné o peněženku naditou deseti tisíci a platební karty, ale také o doklady, mobilní telefon i další věci. 

Vloupání. Ilustrační foto.

Kradli kola a počítačové vybavení

České Budějovice – Z několika trestných činů jsou vyšetřování tři muži z krajského města ve věku od 22 do 28 let. Ti se měli od října loňského roku dopustit několika krádeží, kdy vnikali do sklepních prostor panelových domů, odkud zcizili nalezené věci.

Ilustrační foto.

Řidič přišel o peníze i doklady. Zloděj se mu vloupal do auta

Znojemsko – Další řidič přišel o peněženku i peníze, které nechal v kabině auta. „Majitel auto zaparkoval v ulici Jubilejní park ve Znojmě v pondělí odpoledne. Následující ráno zjistil, že někdo poškodil dveře a dostal se dovnitř,“ sdělila mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Ilustrační foto

Muži přišli o peníze, doklady i mobil. Zloděj jim vykradl odložené bundy

Znojmo – O peněženku z volně odložené bundy přišli v uplynulých dnech hned dva muži ve Znojmě. „Jeden z nich přišel o pět set korun, občanský i řidičský průkaz, další doklady i platební kartu v baru v Tovární ulici ve Znojmě. Druhá obdobná událost se stala v restauraci v Pražské ulici. Host přišel o tisíc korun, doklady a kartu,“ sdělila mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Policie. Ilustrační snímek

Peníze si vzali, peněženku s doklady hodili do koše

Jablonec n. N. – Dva muži (24 a 22 let) čelí podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve formě spolupachatelství.

Ilustrační foto.

Ze zamčené skříňky si odnesl klíče od auta, se kterým poté také odjel

Až pětiletý trest hrozí neznámému pachateli, který se v sobotu podvečer vloupal do šatní skříňky na přerovském bazénu. „Zde odcizil peněženku s doklady, platební kartu, finanční hotovost přes 2 tisíce korun, mobilní telefon a klíče od motorového vozidla,“ informoval krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Ilustrační foto.

Použil cizí kartu, policie ho dopadla

Jihlavsko – Policie objasnila případ zneužití platební karty. Tu její majitel ztratil společně s peněženkou v sobotu 16. prosince v jihlavském zábavním podniku.

Zloděj v olomoucké posilovně

Tento muž kradl v olomoucké posilovně. Nepoznáte ho?

/VIDEO/ Čtyři šatní skříňky navštívil v jedné z olomouckých posiloven zloděj, věci zmizely koncem listopadu. Olomoučtí kriminalisté, kteří případ řeší, se teď obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.