Kreativ

ŠTÍTEK: platební karta

Ilustrační fotografie.

KRIMI MIX: Kvůli nepozornosti přišla o plnou peněženku

Kutná Hora - Nepozornosti nakupující ženy využil v odpoledních hodinách kapsář v prodejně s potravinami v kutnohorské ulici Šultysova. „Zloděj vyčkal a v příhodnou chvíli zde z volně odložené nákupní tašky odcizil dámskou peněženku společně s doklady, osobními věcmi, platební kartou a financemi,“ řekla policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Mobilní bankovnictví

Telefony s Androidem opět v ohrožení. Řádí v nich falešné bankovní aplikace

Do oficiálního obchodu s aplikacemi pro mobilní zařízení s operačním systémem Android Google Play proniklo šest dalších falešných bankovních aplikací. Ty uživatele okrádají o údaje o platebních kartách a přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví. Na nebezpečí upozornila slovenská antivirová společnost Eset.

Ilustrační foto

Neznámý pachatel platil cizí platební kartou

Domažlice – Domažličtí policisté v tomto týdnu zahájili na základě přijatého oznámení úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ilustrační foto

Myslel si, že kreditku ztratil při nakupování. Přitom mu ji ukradl vlastní syn

Blanensko - Dvaadvacet plateb provedl s platební kartou osmnáctiletý mladík, kterou odcizil svému jedenapadesátiletému otci z Blanenska. Ten se přitom domníval, že kreditku ztratil při nakupování v jednom z blanenských supermarketů. Vyšetřování však ukázalo, že během tří dnů platební kartu využíval právě jeho syn.

Platební karta.

Myslel si, že kreditku ztratil při nakupování. Přitom mu ji ukradl vlastní syn

Dvaadvacet plateb provedl s platební kartou osmnáctiletý mladík, kterou odcizil svému jedenapadesátiletému otci z Blanenska. Ten se přitom domníval, že kreditku ztratil při nakupování v jednom z blanenských supermarketů. Vyšetřování však ukázalo, že během tří dnů platební kartu využíval právě jeho syn.

Ilustrační foto.

Zloději se zaměřili na batohy

Hned dvě krádeže batohů šetří policisté v Prostějově. K první došlo ve čtvrtek nebo v pátek v Rejskově ulici. "Zloděj využil neopatrnosti obyvatele bytu v Rejskově ulici v Prostějově. Neuzamčenými dveřmi vstoupil do bytu, kde z chodby vzal odložený batoh. S tím třiatřicetiletý majitel přišel o svazek klíčů, dioptrické brýle a peněženku s doklady či platební kartou," řekl policejní mluvčí František Kořínek. Zloději hrozí dva roky vězení.

Platba kartou. Ilustrační fotografie.

Platba kartou je v trendu. Lidé jí platí drobnosti, třeba pouhou kávu

Každý den platí Dominika Jurášová z Brna kartou. Je to pro ni pohodlnější, než hledat bankovky a mince v peněžence. Podle průzkumu agentury Ipsos pro KB SmartPay používá platební kartu při každém nákupu asi šedesát procent Brňanů. Naopak obchody, kde lidé platit kartou nemohou, přichází o každého třetího zákazníka.

Platba kartou. Ilustrační fotografie.

Platba kartou je v trendu. Lidé jí platí drobnosti, třeba pouhou kávu

Brno /ANKETA/ - Každý den platí Dominika Jurášová z Brna kartou. Je to pro ni pohodlnější, než hledat bankovky a mince v peněžence. Podle průzkumu agentury Ipsos pro KB SmartPay používá platební kartu při každém nákupu asi šedesát procent Brňanů. Naopak obchody, kde lidé platit kartou nemohou, přichází o každého třetího zákazníka.

Letadlo společnosti British Airways

British Airways napadl hacker. Ukradl údaje o kartách 380 tisíc zákazníků

Britská letecká společnost British Airways (BA) vyšetřuje napadení svých internetových stránek a mobilní aplikace. Podle firmy neznámý pachatel odcizil údaje o platebních kartách zákazníků, kteří si rezervovali letenky v období od 21. srpna do 5. září. Týká se to přibližně 380 tisíc lidí. Informovala o tom agentura AFP.

Ilustrační foto.

Muž ztratil platební kartu

Horšovský Týn – Minulý čtvrtek 23. srpna přijali poběžovičtí policisté oznámení jednapadesátiletého muže, že kdosi v Horšovském Týně v předchozím týdnu v pátek 17. srpna v době od 10 do 23 hodin nalezl jeho platební kartu, kterou ztratil, a přisvojil si ji.

Ilustrační foto.

Platil cizí platební kartou

Kopřivnice - Až dva roky pobytu za mřížemi hrozí neznámému pachateli, který o uplynulém víkendu v Kopřivnici našel peněženku a tu si ponechal.

Pomocí odcizených karet chtěl vybírat peníze z bankomatů

Pomocí odcizených karet z nemocnic chtěl vybírat peníze z bankomatů

Znojemsko – Platební karty odcizil muž v minulých měsících v nemocnicích ve Znojmě, Třinci a Vizovicích. Využil nepozornosti pacientů i zdravotnického personálu a volně přístupných pokojů. Tam jednoduše našel peněženky, ze kterých odcizil hotovost a platební karty.

Podezřelý při výběru z bankomatu.

Stařenka přišla o peněženku. Chlapík jí z účtu vybral kartou 50 tisíc korun

/VIDEO/ Policisté neustále lidi nabádají, aby nenosili napsaný PIN kód u své platební karty. Na nerespektování tohoto varování ošklivě doplatila sedmaosmdesátiletá seniorka v úterý 19. června okolo poledne. Při nákupu v obchodě s potravinami na Sokolovské ulici v Praze 8 nebo cestou domů do Nuslí totiž přišla o svou peněženku.

Ilustrační foto.

Prodejna v České Bělé je zároveň i bankou, ale jak dlouho

Česká Bělá – Nejen prodejnou, ale i bankou je obchod se smíšeným zbožím v České Bělé na Havlíčkobrodsku. Obchod nabízí takzvaný systém cashback. Ten má být výhodný pro venkovské regiony kde nejsou bankomaty, a obyvatelé si pro hotovost musejí jezdit i desítky kilometrů do města. Podmínkou je mít platební kartu určité banky, která v obchodě cashback provozuje a nakoupit zboží v určité bankou předepsané hodnotě.

Aquapalace Praha. Ilustrační foto.

Podvodníci nabízejí zdarma vstupenky do aquaparku. Chtějí získat údaje klientů

Zábavní komplex Aquapalace Praha v Čestlicích se stal prostředkem klamavé reklamy, která nabízí vstupenky až 500 rodinám zdarma. Lživá zpráva je šířena pomocí aplikace WhatsApp a objevuje se také na falešně vytvořených webových stránkách. Podobný spam se nešíří pouze Českem. S podvodníky aktuálně bojuje také slovenský Aquapark Tatralandia či německý Heide Park Resort.

Ilustrační foto.

Platby kartou v ústecké MHD? Již brzy se stanou realitou

Ústí nad Labem - Společnosti Mastercard a Dopravní podnik města Ústí nad Labem uzavřely Memorandum o vzájemné spolupráci v oblasti dopravy vkonceptu Smart Cities. Hlavním cílem partnerství je digitalizace systémů, navýšení akceptačních míst a představení platební karty jako standardního nástroje pro platbu a identifikaci.

Češi mají k dispozici mobilní bankovnictví budoucnosti

Vybrat peníze na 14 dní dopředu, nenechat se okrást ve směnárně, poschovávat peníze do nenápadných ledvinek a celou dovolenou se pod nimi potit. Před pár lety běžná rutina každého cestovatele. Dnes? Do kapsy strčíme mobil a platební kartu a můžeme vyrazit. Správně vybrané mobilní bankovnictví se postará o přehlednou kontrolu našich výdajů a zabrání hackerům, kteří by chtěli naší letní nepozornosti zneužít.

Hledaný muž.

Vykradením auta si muž přišel na tři sta tisíc. Nyní jej hledá policie

Spokojený s výsledkem své činnosti musel být dosud neznámý muž, který vykradl auto zaparkované v Apolinářské ulici v Praze 2. K události došlo 29. dubna krátce po půlnoci a policisté o ní informovali nyní. Z vykradeného vozu si pachatel odnesl laptop, finanční hotovost a hned osm platebních karet.

Bankomat. Ilustrační snímek

Žena ukradla a zneužila platební kartu

Tábor - Policistům se v závěru tohoto týdne podařilo vypátrat ženu středního věku, která je důvodně podezřelá, že v polovině minulého měsíce okradla mladou dívku o její platební kartu, ze které pak provedla ve třech případech bezkontaktní platbu v celkové výši bezmála 500 korun.

Ilustrační foto

Hledají se svědci tří událostí. Policie si neví rady

Benešovsko - Dvě dopravní nehody a zneužití platební karty vyšetřují policisté z Benešovska již od března. Případy nemohli doposavad uzavřít, jelikož jim chybí výpovědi svědků dvou dopravních událostí, a v souvislosti se zneužitím karty nemají samotného pachatele. Policisté se proto obracejí s prosbou o pomoc veřejnost, která by mohla při vyšetřování případů pomoci.

Ilustrační foto.

Muž našel v bytovce peněženku s platební kartou

Domažlice – Domažličtí policisté v pondělí sdělili pětadvacetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku za to, že koncem února letošního roku nalezl na chodbě jedné z domažlických bytovek peněženku s finanční hotovostí 500 korun, osobními doklady majitelky a dvěmi platebními kartami.

Tento muž si ponechal nalezenou peněženku.

VIDEO: Policie hledá muže, který ženě ukradl peněženku

Jihlava – O peníze, doklady a také o platební karty přišla v únoru mladá žena, která nakupovala v jihlavském obchodním domě Tesco. Peněženka jí vypadla z kapsy bundy. Policisté teď zveřejnili záznamy z kamer, které zachytily nálezce peněženky.

Ilustrační foto

Z kradené karty vybrala známému 80 tisíc korun

Horní Slavkov – Na osmdesát tisíc korun si přišla dvaadvacetiletá cizinka, která v Horním Slavkově odcizila svému známému platební kartu. Vybrat peníze z bankomatu usnadnilo pachatelce to, že majitel karty měl u ní na lístku napsaný PIN kód.

Ilustrační foto

Policie zadržela hotelového fantoma

Hotelového fantoma, který byl postrachem ubytovacích zařízení, zatkli v těchto dnech ostravští policisté. Jedenatřicetiletý muž vystupoval velmi důvěryhodně.