Kreativ

ŠTÍTEK: platební karta

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Praha 4 hledá nejkrásnější strom

Až do 30. listopadu se mohou občané zúčastnit fotosoutěže o nejkrásnější strom Prahy 4. Každý, kdo by se chtěl do soutěže zapojit, musí zaslat označenou fotografii a připojit název lokality i datum pořízení snímku. Soutěžní příspěvky budou potom vloženy do speciálního alba na facebookové stránky městské části. Veřejnost tam pak bude pro svého favorita hlasovat prostřednictvím lajků. 

Ilustrační foto

Peněženku i karty nechte doma, oběd nebo fitko teď zaplatíte mobilem

Všichni, kdo mají od svého zaměstnavatele zřízené benefity ve formě karetních produktů společnosti Sodexo, mohou od tohoto týdne vyzkoušet novinku. Firma se totiž naplno pustila do digitalizace nabízených služeb a jako první přišla s možností platit v partnerských provozovnách prostřednictvím mobilního telefonu.

Ilustrační foto.

Češi stále podceňují bezpečnost mobilů. Svá hesla pravidelně mění jen polovina

Polovina tuzemských uživatelů stále podceňuje důležitost hesel, ať už k počítači či různé PIN kódy a pravidelně je nemění. Máme také nedostatečně zabezpečený mobilní telefon i přesto, že roste počet pravidelných uživatelů internetového bankovnictví s přístupem právě přes mobil. Upozornila na to Česká bankovní asociace (ČBA).

Kdo pozná muže na fotografiích,č ať volá 974 226 750 či 158.

Z bankomatu vybral na cizí kartu

České Budějovice – Důležitého svědka hledají policisté, kteří vyšetřují krádež platební karty. Podle policejního mluvčího Milana Bajcury ukradl dosud neznámý pachatel z kanceláře jedné městské firmy platební prostředek a následně z bankomatu na okraji krajského města vybral větší množství peněz.

Ilustrační foto

Seniorka přišla o zavazadla

Vimpersko - Žena si na chvíli odložila dvě tašky do příkopu u silnice, během chvíle je odcizil kolemjedoucí řidič.

Ilustrační foto.

Žena našla kabelku, dlouho se z ní ale neradovala

Třebíč - Policisté velmi rychle dopadli ženu, která si odnesla kabelku, zapomenutou ve zdravotnickém zařízení v Třebíči. Objevila ji na dámských toaletách. Majitelka kabelky si svoji chybu uvědomila pozdě. Když se pro ni vrátila, bylo místo prázdné. Majitelka se obrátila na policii.

Zloděj ze škol a kanceláří se schovával v Úpici pod postelí

Recidivista se schovával pod postelí, našli ho

Náchodsko - Náchodským kriminalistům se v těchto dnech podařilo zadržet čtyřicetiletého muže, který lidem na severovýchodě Čech několik měsíců škodil krádežemi odložených věcí ve školách, školkách, kancelářích a šatnách firem či v rodinných domech.

Výběr z bankomatu. Ilustrační foto.

Vybíral peníze z účtu zemřelé

Krádež oznámil koncem září muž s tím, že někdo neoprávněně vybíral platební kartou peníze z účtu jeho matky. Ta zemřela začátkem července v nemocnici.

Policie šetří krádež tašky s doklady a finanční hotovostí.

Policie hledá svědka krádeže

Jičín - Jičínští policisté se v současné době zabývají případem krádeže tašky z jedné z místních prodejen v Jičíně, ke které došlo ve čtvrtek 31. srpna letošního roku v pozdních odpoledních hodinách.

Anička je od narození téměř nevidomá. Pomozte ji najít domov

Nevidomá Anička sehnala byt. Nyní potřebuje postel, skříně a další vybavení

Nevidomá Anička, o které jsme vás informovali před čtrnácti dny, konečně sehnala bydlení. Našli jí ho přátelé Heleny Kubíčkové, která dívce v Praze pomáhá. I přesto, že Anička sehnala byt, ale její boj není u konce a stále potřebuje pomoc. Máte doma skříňky, postel či jakékoliv vybavení, které již nevyužijete? Nevyhazujte ho a darujte ho nevidomé dívce.  

Ilustrační foto.

Neštítil se okrást ani kamaráda

Kradl všechno, co se mu naskytlo, kdykoliv měl příležitost. „Kamarádovi ukradl herní konzoli a mobil, v barech zase kradl peněženky. V rodinném domě využil otevřených dveří a z chodby vzal kabelku s peněženkou i platební kartou. Na zastávce MHD mu neunikla únava sedícího muže a okradl ho o peněženku a mobil,“ popsala policejní mluvčí Kozumplíková.

Na hranickém Masarykově náměstí bylo představeno šest nových elektrobusů

OBRAZEM: V Hranicích se představily nové elektrobusy

Představení nových elektrobusů, které mají městu Hranice zajistit čistší ovzduší a ekologičtější dopravu, proběhlo na Masarykově náměstí v Hranicích ve čtvrtek 19. října. Mimo představení nových vozidel byly k vidění i elektrická auta nebo starý autobus.

Na hranickém Masarykově náměstí bylo představeno šest nových elektrobusů

V Hranicích se představily nové elektrobusy. Podívejte se

Představení nových elektrobusů, které mají městu Hranice zajistit čistší ovzduší a ekologičtější dopravu, proběhlo na Masarykově náměstí ve čtvrtek 19. října. Mimo představení nových vozidel byly k vidění i elektrická auta nebo starý autobus.

Na hranickém Masarykově náměstí bylo představeno šest nových elektrobusů

Hranice ukázaly nové elektrobusy, mají wifi i čtečku karet

Představení nových elektrobusů, které mají městu Hranice zajistit čistší ovzduší a ekologičtější dopravu, proběhlo na Masarykově náměstí ve čtvrtek 19. října. Mimo představení nových vozidel byly k vidění i elektrická auta nebo starý autobus.

Robert Huneš, ředitel hospice, představuje novou knihu.

Prachatický hospic je hlavně o radosti

Prachatice - Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích není jen o smutku, bolesti a slzách. Dokazuje to nová kniha, kterou hospic vydal, s názvem Vinnetou se chce bratřit a další tajemství prachatického hospice.

Ilustrační foto.

Z kapsy mu ukradla plnou peněženku

Cheb – Velmi hbité ruce má nejspíš třicetiletá žena z Chebu – patrně ale asi trochu jinak, než si původně myslel šofér, který se s ní dal na parkovišti do řeči…