Kreativ

ŠTÍTEK: pláž

Hana Urbánková v Indii.

Plzeňanka uvízla v Indii

Hana Urbánková se na cesty vypravila už 2. března. Teď je zavřená v komplexu a neví, kdy a jak se dostane domů.

Elena Ferrante - Pláž v noci

Recenze: Elena Ferrante - Pláž v noci

Do rukou se mi dostala útlá knížečka spisovatelky (spisovatele) Eleny Ferrante. O této ženě/nebo muži se vedou diskuze, neboť je úzkostlivě tajena totožnost této osobnosti.

Karatistka Veronika Mišková si zvyká na horký katarský písek.

Karatistka Mišková startuje na Světových plážových hrách

Dauhá, Brno – Dva uhlazené čtverce jemného písku na pláži vyznačují závodiště pro karatistky a karatisty na prvních Světových plážových hrách v Kataru. Ten soutěžní je ohraničen čtyřmi vlajkami a v závodní den ho budou dobrovolníci kropit po každých třech soutěžících, aby se ochladil.

Pro turisty je tu discgolf

Pro turisty je tu discgolf

Hřiště s devíti vyhazovacími plochami a devíti discgolfovými koši slavnostně otevřeli v závěru minulého týdnev těsném sousedství autokempu Pláž na Seči krajský radní René Živný a starosta Seče Marcel Vojtěch.

Tadeáš Neliba vyhrál obtížný závod na Havaji.

Vítězné Kukio! Neliba září na Havaji

V sobotu se na havajském ostrově Kona konal tradiční závod dálkového plavání ve vlnách pacifiku Kukio Blue Swim Water na 1,2 míle (cca 1,9 km). Na pláž Kukio Beach se sjeli plavci z celé Havaje, ale i USA.

HVĚZDA ZPÍVÁ OPERU. Suzanne Vega v roli průvodkyně operou Philipa Glasse.

Moravský podzim ozdobí Suzanne Vega i Oidipus

Padesátý ročník festivalu Moravský podzim nabízí opravdové lahůdky. Od 29. září do 16. října bude Brnem znít hudba Bohuslava Martinů. Festival zahájí opera Philipa Glasse Einstein na pláži s americkou písničkářkou Suzanne Vega v úloze vypravěčky.

Septembeer fest na pláži v Horní Plané.

Pivní festival v Horní Plané nemohlo špatné počasí rozházet

Horní Planá - Zhruba tisícovka příznivců pěnivého moku a muziky zaplnila v pátek i v sobotu velký pivní stan u pláže v Horní Plané. Ten zastřešil tradiční Septembeer fest, neboli velké slavnosti malých pivovarů. Moderátor Coco Jumbo uvedl jak řadu kapel, tak pivní soutěže. Pro děti byl připraven dětský koutek.

Jezero Milada a dřevěné konstrukce u něj

Jezero Milada

Jezero Milada láká ke koupání i relaxaci na pláži.

Nový pokořitel kanálu La Manche je z Jičína.

Nový pokořitel kanálu La Manche je z Jičína

/ROZHOVOR, FOTO/ Devětadvacetiletý učitel biologie a tělocviku Michal Slanina z Jičína je letos prvním Čechem, který překonal kanál La Manche. Z břehu Velké Británie do Francie plaval 12 hodin a 15 minut.

Koupaliště Michal.

Koupališti Michal přezdívají mnozí lidé sokolovské moře

Sokolov - Přírodní koupaliště Michal láká své návštěvníky na velikost vodní plochy, díky které mnozí přezdívají tomuto místu sokolovské moře. Tento dojem podtrhuje písčitá pláž, na které jsou budky proti větru, známé mnohým od severního Baltu. Tato pláž byla před dvěma lety vyhodnocena jako jedna z nejhezčích v celé České republice.

Adélka a Josef ve své Boudě na břehu Křišťanovického rybníka.

Počasí zhatilo divadlo na pláži

Křišťanovice - Křikulet, tedy léto plné kultury na pláži u Křišťanovického rybníka, který organizuje Bouda U Josefa a Adélky, návštěvníky baví i letos.

Plumlovská přehrada - pláž U vrbiček

Plumlovská přehrada dostala trojku, koupání ale zakázáno není

Blížící se konec prázdnin, je vždy spojen se zhoršující se kvalitou vody v přírodních koupalištích. Týká se to i plumlovské přehrady, která je největší přírodní vodní plochou na Prostějovsku. Hygienici pravidelně jakost vody zkoumají, poslední měření nedopadla optimálně. Přehradní voda dostala trojku, což značí zhoršenou jakost vody.

Ilustrační foto

Koňské pólo se tentokrát bude hrát na písku

Pardubické dostihové závodiště neposkytuje zázemí pouze dostihovému sportu. Tuto sobotu se uskuteční pólový turnaj nazvaný Taxis Beach Polo. Jak slovo beach (neboli pláž) v názvu napovídá, bude se hrát na písku.

Veselské pískovny.

Veselské pískovny

V chráněné krajinné oblasti Třeboňsko se rozprostírá 240 ha Veselských pískoven, které leží mezi Veselí nad Lužnicí a obcemi Horusice a Vlkov. Pět oddělených jezer vzniklo po těžbě štěrkopísku v letech 1952 až 1986.

„Bobovka“ v Pastvinách jezdí rok, protesty vymizely a denně ji navštíví stovky turistů.

„Bobovka“ v Pastvinách jezdí rok, protesty vymizely, navštíví ji stovky lidí

Přehrada Pastviny láká nejen na odpočinek. Už rok tu vedle restaurace Na pláži stojí bobová dráha. Zpočátku měla své odpůrce, lidé měli strach z hluku a poukazovali na to, že plechové monstrum kazí ráz krajiny. Po roce fungování ale podle majitele Miroslava Kratochvíla protesty vymizely a dráha se stala oblíbeným místem turistů.

Ilustrační foto.

Tip Deníku: Začíná Přehradafest na vranovské pláži

Vranov nad Dyjí - První srpnový víkend bude na vranovské pláži už podruhé patřit Přehradafestu. „Kromě hudebních vystoupení populárních kapel je to především víkend plný aktivit a zážitků. Chystáme divadla, dílničky, bubnování, workshopy, setkání s kapelami. A pláž samozřejmě v první řadě zve ke koupání, vodním sportům a radovánkám,“ lákali pořadatelé.

Sestry Dostálovy na snow-volejbalovém turnaji

Ze sněhu na pláž: Volejbalistky Dostálovy se chystají na šílenou výzvu

Odletět uprostřed prázdnin na zimní turnaj? I to je možné… Sestry Annu a Magdalénu Dostálovy čeká unikátní dobrodružství. Nejdříve ve čtvrtek v Argentině rozehrají snow-volejbalový turnaj, následně se v Brazílii zúčastní beachvolejbalové akce. „Bude to šílené. Něco podobného nikdo před námi asi neabsolvoval,“ prozradila Anna Dostálová. Sesterský tým posílí ještě Šarlota Svobodová.