Kreativ

ŠTÍTEK: podprsenka

Francouzka Luisa si užívá festival v Trutnově. Je prostě bláznivější než ty v jiných zemích, říká.

Dostala na holou bičem. Dnes se bude věšet za kůži na háky

Trutnov - Když extrémní festival, tak se vším všudy. OEF na trutnovském Bojišti začínal soutěžemi, při kterých si dobrovolníci pochutnávali na jednohubkách s nejpálivějšími chilli omáčkami, závodili v popelnicích, předháněli se ve vypití slané a teplé vody a panáků na jeden zátah, nechali se zbičovat.

Francouzka Luisa si užívá festival v Trutnově. Je prostě bláznivější než ty v jiných zemích, říká.

Dostala na holou bičem. Dnes se bude věšet za kůži na háky

Když extrémní festival, tak se vším všudy. OEF na trutnovském Bojišti začínal soutěžemi, při kterých si dobrovolníci pochutnávali na jednohubkách s nejpálivějšími chilli omáčkami, závodili v popelnicích, předháněli se ve vypití slané a teplé vody a panáků na jeden zátah, nechali se zbičovat.

Ilustrační foto.

V nemocnici bude nově ordinovat sportovní lékař

Jihlava – V jihlavské nemocnici začne koncem tohoto měsíce nově pracovat odborný tělovýchovný lékař. Jeho ordinace bude přístupná nejen registrovaným sportovcům. Sportovci se mohou objednat na vyšetření už nyní.

Ilustrační foto.

Ztratit se dá cokoliv. Dokonce i zuby

Nymburk - Nejkurióznějším předmětem, který se dostal mezi ztráty a nálezy ve středních Čechách, je zubní protéza. Neznámý senior ji zapomněl v autobusu.

Kormorán. Ilustrační foto.

Kabinet posoudí obnovu náhrad za škody způsobené kormorány

Za problematickou asi označí vláda snahu o obnovu náhrad za škody na rybách, které způsobili kormoráni. Poslanecký návrh postrádá podle podkladů pro pondělní zasedání kabinetu věcný i právní rozbor nynějšího stavu, navíc by znamenal rozpočtové dopady v řádu desítek milionů korun. Navzdory výtkám by měli ministři zaujmout k předloze skupiny poslanců z různých stran neutrální stanovisko.

Ilustrační foto.

Zhruba dvě třetiny českých žen nosí nevhodnou podprsenku

Zhruba dvě třetiny českých žen nosí špatnou podprsenku. Před šesti lety, kdy se nastartovala osvětová kampaň, to bylo zhruba 80 procent žen. S dlouhodobým nošením nevhodného prádla se přitom pojí méně či více závažná zdravotní rizika. Na veletrzích módy Styl a Kabo to na dnešní přednášce o zdravotních dopadech špatného výběru prádla řekl Martin Kárych ze společnosti Altra.

Ilustrační foto.

Ženy si nakupují spodní prádlo kvůli sobě

Řím - Je to sice podivné, ale ženy už názor mužů nezajímá. Pokud jde o spodní prádlo, ženy ve skutečnosti dávají přednost osobnímu vkusu a pohodlí. Přesto o Vánocích mnohé dostaly od manžela nebo partnera svůdné spodní prádélko. Nejdůležitější je líbit se sama sobě, v tom je ta největší radost, ukazují průzkumy.

Ilustrační foto.

Mladá dívka pašovala přes hranice pervitin v podprsence

Hodonín – Dvaadvacetiletou ženu z Břeclavska zastavili hodonínští policisté při silniční kontrole při příjezdu ze Slovenska. „Při zastavení se ještě snažila přelézt z místa řidiče na zadní sedadlo, ale to vše před zraky policistů. Proč tak činila, bylo jasné za malou chvíli," uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Jiří Modrý a Jaroslav Bartoníček se starají i o památné hroby; jako je ten, kde odpočívá první vítkovický starosta (vlevo).

Po dušičkovém frmolu nacházejí mezi hroby lahve i spodní prádlo

/FOTOGALERIE/ Duchařské a funebrácké zkazky nečekejte, upozorňují Jaroslav Bartoníček (65) a Jiří Modrý (69), když odemykají brány hřbitova ve Vítkovicích. Bývají tu první živáčci … a v dušičkovém čase i ti nejčilejší! Jejich úkolem je úklid a údržba místa s devíti tisíci hroby.

Ilustrační foto

Zloděj ukradl peníze z polštáře spícího muže

Ostrava - Neuvěřitelnou drzost prokázal zloděj, který se v těchto dnech vloupal do uzamčeného bytu v Ostravě, v němž v té době spali jeho obyvatelé. Šestačtyřiceti­letému muži ukradl peníze z polštáře, který měl dotyčný pod hlavou. Pachatel vzal také notebook.

Ilustrační foto

Zloděj ukradl peníze z polštáře spícího muže

Neuvěřitelnou drzost prokázal zloděj, který se v těchto dnech vloupal do uzamčeného bytu v Ostravě, v němž v té době spali jeho obyvatelé. Šestačtyřiceti­letému muži ukradl peníze z polštáře, který měl dotyčný pod hlavou. Pachatel vzal také notebook.

Ilustrační foto.

Lékaři ženám nabízejí vnitřní podprsenku

České Budějovice – V Nemocnici České Budějovice začínají jako první v republice s unikátní operací prsou – modelací pomocí takzvané vnitřní podprsenky. Zákrok mohou podstoupit ženy, které chtějí například vymodelovat povislá ňadra nebo zmenšit a upravit velké poprsí.

Vážná nehoda mezi obcemi Vysoký Chlumec a Pořešice.

Auto se zřítilo ze srázu, pro řidiče letěl vrtulník

Příbramsko /KRIMIMIX/ - Mezi obcemi Vysoký Chlumec a Pořešice se stala ve čtvrtek v noci vážná dopravní nehoda. Osmnáctiletý řidič při projíždění táhlé zatáčky dostal s vozem značky Škoda Felicia smyk, vyjel vpravo mimo vozovku a postupně narazil do tří vzrostlých stromů. „Auto se poté několikrát přetočilo a zřítilo se ze šestimetrového srázu do lesa, kde zůstalo na střeše. Motorista byl letecky transportován do pražské nemocnice. Těžce zraněného spolujedoucího přepravila do nemocnice sanitka," informovala policejní mluvčí Monika Schindlová.

Národní muzeum a část Václavského náměstí. Ilustrační foto.

Mladá žena řádící u Muzea napadla hlídku strážníků

Praha - Z vozovky přímo do péče psychiatrů putovala 22letá žena, k níž svědci v sobotu půl druhé hodiny před půlnocí přivolali pražské strážníky s tím, že dotyčná se zmateně pohybuje mezi auty jedoucími po Wilsonově ulici nad Václavským náměstím. Sama přiznala, že pila a je pod vlivem drog, připomněla v pondělí vedoucí kanceláře ředitele městské policie.

Ilustrační foto.

Čokoládu schovala za podprsenku. Ženu čeká další trestní stíhání

Znojmo – Čtyřiadvacetiletá žena z Třebíčska nakupovala o víkendu v jednom ze znojemských supermarketů. U pokladny však zjevně nehodlala zaplatit vše. Zaměstnanci prodejny totiž chvíli předtím zpozorovali, jak si v oddělení s cukrovinkami ukryla čokoládu na záda za podprsenku. „Sladkost v hodnotě patnáct korun pak bez zaplacení pronesla," popsala mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Vzhledem k tomu, že žena byla v posledních třech letech za krádež již odsouzena, bude nyní čelit dalšímu trestnímu stíhání.

Ilustrační foto.

Na svou krásu dbáme stále více. Co je hitem?

Byly časy, kdy lidé nijak zvlášť nedbali na to, jak konkrétně vypadají. Móda se řešila primárně u žen, zatímco muži stáli pozadu. Nyní se vše mění a i mužská populace začíná řešit to, jak konkrétně vypadá. A ženy? Ty samozřejmě svou krásu řeší stále více. Co konkrétně je hitem u těch, které chtějí vypadat dokonale? Pojďme se společně podívat.

Ilustrační foto

Jihlava už zná termíny jarmarků

Jihlava – Středa 20. dubna. To je nejbližší termín jarmarku, který se tento rok uskuteční v krajském městě Vysočiny, půjde o biojarmark.

Ilustrační fotografie.

V šatech se musíte hlavně dobře cítit

Chrudimsko – V dalším díle našeho seriálu se budeme opět věnovat přípravě svatby. S majitelkou svatebního salonu ve Slatiňanech Lenkou Vostradovskou se dnes se podíváme na dlouhé svatební šaty a na co se při jejich výběru soustředit:

Australská policie zadržela rekordní množství drogy metamfetamin v hodnotě více než 1,26 miliardy australských dolarů.

Australská policie zabavila metamfetamin za miliardy, pašerákům hrozí doživotí

Sydney – Australská policie zadržela rekordní množství drogy metamfetamin v hodnotě více než 1,26 miliardy australských dolarů (téměř 22 miliard Kč). Informoval o tom dnes představitel australského ministerstva spravedlnosti Michael Keenan. V souvislosti s tímto nálezem byly čtyři osoby obviněny z výroby a pašování omamných látek a v případě odsouzení jim hrozí doživotní tresty vězení.

Lucie Hardecká (vlevo) a Andrea Hlaváčková se radují z postupu do finále Australian Open.

Duo H+H je v Melbourne ve finále! Hlaváčková hrála v podprsence Hingisové

Melbourne - Skvělé! Tenisový pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká si na Australian Open zahraje o titul. Ve spanilé jízdě pokračuje i Johanna Kontaová. Ve čtvrtfinále ji nezastavila ani Čang Šuaj a po 33 letech se stala první britskou grandslamovou semifinalistkou. O postup do finále se utká s Angelique Kerberovou, která porazila Viktorii Azarenkovou. Mezi nejlepší čtyřku se probojovala i světová dvojka Andy Murray.

Pracovnice Trioly.

Triola v číslech: Nití na podprsenky bylo přes 15 tisíc kilometrů

Horní Jiřetín, Praha – Společnost Triola, český výrobce spodního prádla, které se šije v Horním Jiřetíně, zveřejnila zajímavá čísla týkající se minulého roku. Například kolik její pracovníci spotřebovali nití na výrobu podprsenek nebo o kolik převládala bílá barva nad ostatními.

V módě pro mladé dívky letos vévodí splývavé rafinované střihy v pudrových barvách

Plesová sezóna startuje, ženy řeší co na sebe. Minišaty? Rozhodně ne

Prostějov – Dámy v elegantních róbách a pánové v tmavých oblecích či smokingu už brzy zaplní společenské sály měst i obcí. Se začátkem ledna totiž startuje plesová sezóna, kterou v Prostějově osmého ledna zahájí tradiční Městský ples. Společenská etiketa je k dámské módě přívětivá, proto mají ženy při výběru plesových šatů relativně volnou ruku. Avšak pozor na módní přešlapy, poradila majitelka salónu s plesovými šaty Marilyn, Kateřina Čermáková.

Slavilo se všude, i na ulici

Slavilo se všude, i na ulici

Stříbro - Bujaré oslavy příchodu nového roku vypukly takřka všude. Ve Stříbře se slavilo všude, v domovech, v kulturních i restauračních zařízeních či jen tak v centru města.

Ilustrační foto

Dnes bude řeč o spodním prádle

Chrudim - Ve pátém díle našeho pravidelného čtvrtečního seriálu opět přicházíme s radami nejen do právě probíhajících tanečních kurzů.

Výstava „Od korzetu k silikonům aneb Historie tvarování a plastických operací prsou“.

Od korzetu k silikonům aneb Historie tvarování a plastických operací prsou

Zdravotní důvody patří k nejčastějším důvodům úpravy prsou. Následují i ty estetické. To, že nejde o novodobou záležitost, ale o odbornou disciplínu se staletou tradicí, přiblíží zájemcům výstava nazvaná „Od korzetu k silikonům aneb Historie tvarování a plastických operací prsou". Začala v pátek 16. října v 15 hodin v ostravském centru Forum Nová Karolina a potrvá až do 25. října.