Kreativ

ŠTÍTEK: jídlo

OBRAZEM: Tématem Čáslavských slavností bylo letos dobré jídlo

Čáslav /VIDEO/ - Čáslavské slavnosti, které se konaly v sobotu na náměstí Jana Žižky z Trocnova, byly letos pojaté jako gastronomický festival. Zahájil je místostarosta Daniel Mikš. Následovalo předání certifikátů za ocenění regionálního produktu Ochranná známka Kutnohorsko.

Cena za nedbalost v kuchyni: 300 tisíc korun

Praha - Speciální vysokotlaké hasicí zařízení Cobra, které lze využít i k řezání různých materiálů pomocí vodního paprsku, uplatnili v sobotu pražští hasiči, jejichž sedm jednotek vyrazilo odpoledne do Hloubětína. Posádky požárních vozů byly před půl druhou přivolány do Mochovské ulice, kde hořela střecha nad restaurací. Potřebná tak byla také výškové technika.

Kvůli EET celníci kontrolovali již přes 400 prodejců

Severní Čechy - Celníci se od začátku roku věnují nové povinnosti. Kontrolují elektronickou evidenci tržeb. Podobně jako finanční správa. Po celé České republice již uskutečnili přes 4000 kontrol. A jen na severu Čech celníci zkontrolovali více než 400 obchodníků.

Kolony aut blokují Krnovskou ulici

Město si je situace vědomo. Podíl na tvorbě blokády aut, která se tvoří v Krnovské ulici v ranních a odpoledních hodinách, mají i neukáznění řidiči.

Nabízeli falešný lesní med s tvrzením, že je z Vysočiny

Praha, Vysočina – Prodejci nabízeli návštěvníkům farmářských trhů na dvou místech Prahy med, který vydávali za produkt z regionu Vysočiny. Státní veterinární správa (SVS) ale při svých kontrolách odhalila, že jde o falšovaný med.

Hokejku vyměnil za vařečku. Nelituji toho, říká Marcel Ihnačák

Praha - Marcel Ihnačák pochází ze slovenského Popradu. Už třetím rokem ale žije v moravském Mikulově. Moraváci jsou podle něj napůl Slováci a tamní krajina mu trochu připomíná Itálii, jejich kuchyni si velmi oblíbil. Je autorem knih Radost vařit a Zelenina, moje láska.

Biozemědělství se stává hitem, má ale i mnoho odpůrců

Region - Biopotraviny jsou mezi spotřebiteli stále na vzestupu. Stále ovšem tvoří většinu ve společnosti tací, kteří by nic s označením bio nesnědli. Co dříve bývalo na vesnicích zcela normální, to nyní přivádí kdekoho v úžas. Vidět kozí stádo, jak si spokojeně polehává a přežvykuje čerstvou trávu, opravdu není, každodenní podívanou.

Biozemědělství se stává hitem, má ale i mnoho odpůrců

Region - Biopotraviny jsou mezi spotřebiteli stále na vzestupu. Stále ovšem tvoří většinu ve společnosti tací, kteří by nic s označením bio nesnědli. Co dříve bývalo na vesnicích zcela normální, to nyní přivádí kdekoho v úžas. Vidět kozí stádo, jak si spokojeně polehává a přežvykuje čerstvou trávu, opravdu není, každodenní podívanou.

Biozemědělství se stává hitem, má ale i mnoho odpůrců

Region - Biopotraviny jsou mezi spotřebiteli stále na vzestupu. Stále ovšem tvoří většinu ve společnosti tací, kteří by nic s označením bio nesnědli. Co dříve bývalo na vesnicích zcela normální, to nyní přivádí kdekoho v úžas. Vidět kozí stádo, jak si spokojeně polehává a přežvykuje čerstvou trávu, opravdu není, každodenní podívanou.

Biozemědělství se stává hitem, má ale i mnoho odpůrců

Region - Biopotraviny jsou mezi spotřebiteli stále na vzestupu. Stále ovšem tvoří většinu ve společnosti tací, kteří by nic s označením bio nesnědli. Co dříve bývalo na vesnicích zcela normální, to nyní přivádí kdekoho v úžas. Vidět kozí stádo, jak si spokojeně polehává a přežvykuje čerstvou trávu, opravdu není, každodenní podívanou.

Sdílené ledničky se objevují i v Česku

Střední Čechy - Po celém světě existují místa, kam mohou lidé nosit přebytečné potraviny. Sdílené ledničky se pomalu začínají objevovat i v České republice. Svůj podíl na tom má i Pavel Vodička, který na problémy s plýtváním potravin poukazuje a díky němu a jeho přátelům vznikla také první veřejná lednička v Praze.

Den Pardubického kraje s Michalem Nesvadbou a Helenou Vondráčkovou

Pardubice – Výrobky z Pardubického kraje, ukázky práce integrovaných záchranných složek či celníků-kynologů nebo bohatý hudební program, to vše nabídne Den Pardubického kraje, který se koná v pátek v centru města od 10 hodin dopoledne do devíti hodin večer. 

Plánští kuchtíci získali druhé místo

Planá nad Lužnicí - V celostátní soutěži Zdravá svačina se tuto sobotu umístil tým kuchtíků z 5. B Základní školy v Plané nad Lužnicí na krásném druhém místě.

Jídlo se vinou kapsářek prodražilo o patnáct tisíc

Praha – Za vteřinu patnáct tisíc korun. Přesně těmito slovy shrnul v úterý Jan Rybanský z ředitelství pražské policie zlodějskou akci, jíž se kriminalisté IV. policejního obvodu zabývají již od konce dubna. Hledají dvě kapsářky, které v restauraci nákupního centra ve Štěrboholích bleskově okradly 61letého návštěvníka.

Alergie řádí, podílí se na tom nejen řepka „Babišovka“

Chrudimsko – Třiatřicetiletý Mirek z malé vesničky u Chrudimě už neví, kudy má jezdit do práce. „Tohle období, kdy kvete řepka, je pro mě naprosto nesnesitelné. Nejhorší je, že to kvete všude a moje alergie má čím dál větší intenzitu," nadává mladý muž, který hojně rozšířenou plodinu nazývá „Babišovkou".

Ostrůvek: Praktický prvek kuchyně

V kuchyni s ostrůvkem se rozhodně nebudete cítit jako na opuštěném ostrově. Ostrůvková kuchyně vás propojí s okolím i zajistí soukromí.

Letní kina zvou na promítání ve stylu Kmenů i španělská jídla

Brno /ANKETA/ – Na Brno se snáší tma, a projektor začíná pracovat. Na plátně se odehrává příběh a lidé sedící pod holým nebem jej napjatě sledují. V následujících měsících bude taková scéna typická pro několik míst v Brně. Letní kina už se totiž připravují na sezonu. Kromě známých českých i zahraničních kasovních trháků diváky čekají i netradiční filmové zážitky. Třeba němé filmy doplněné swingovou hudbou.

Alergici trpí! Zle jim dělají květiny, prach i čokoláda

Kolínsko /INFOGRAFIKA/ - Alergici mají nyní těžké období. Trápí je hlavně pyly rostlin a dřevin. Pylová sezóna začala již s jarem, a skončí až v říjnu. Kýchání a nateklé nosy tak budou citlivější lidé řešit ještě několik měsíců.

Alergici trpí! Zle jim dělají květiny, prach i čokoláda

Kutnohorsko /INFOGRAFIKA/ - Alergici mají nyní těžké období. Trápí je hlavně pyly rostlin a dřevin. Pylová sezóna začala již s jarem, a skončí až v říjnu. Kýchání a nateklé nosy tak budou citlivější lidé řešit ještě několik měsíců.

Alergici trpí! Zle jim dělají květiny, prach i čokoláda

Benešovsko /INFOGRAFIKA/ - Alergici mají nyní těžké období. Trápí je hlavně pyly rostlin a dřevin. Pylová sezóna začala již s jarem, a skončí až v říjnu. Kýchání a nateklé nosy tak budou citlivější lidé řešit ještě několik měsíců.

Potraviny z Kostky pomohou ročně desítkám lidí v nouzi

Krásná Lípa – Přibližně padesátce lidem ročně pomůže komunitní centrum Kostka z Krásné Lípy zajistit potraviny. Lidí, kteří se takto dostanou k jídlu, je ale mnohem více. Jeden klient může být totiž i mnohočlenná rodina. Zajistit jídlo pomáhá Kostka těm nejchudším lidem.

Stejné balení chipsů může chutnat v zemích EU jinak. Půjde prosadit změnu?

Pokud si koupíte obyčejné balení oblíbených brambůrků, mohou u nás chutnat jinak než na Slovensku. Dvojí kvalita výrobků v zemích Evropské unie (EU) je dlouhodobě diskutované téma. Právě tímto problémem se zabývala páteční konference na půdě Právnické fakulty Univerzity Palackého (PF UP) v Olomouci.

Zjištění původu potraviny? Nejsnáze to jde u masa a vajec

Čeští spotřebitelé se stále více zajímají o původ potravin a preferují české výrobky. Poznat, která potravina je opravdu česká, není však vždy snadné. U potravin živočišného původu, jako jsou třeba masné a mléčné výrobky, je to o něco jednodušší. Nejpodrobněji je o původu potraviny spotřebitel v současné době informován u masa a vajec.