Kreativ

ŠTÍTEK: povolání

Mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová

Mluvčí radnice se uchází o místo v Radě ČTK

V těchto dnech probíhají volby do Rady České tiskové kanceláře. Svého zástupce by zde mohl mít i Prostějov. Na tuto pozici je společně s dalšími nominována mluvčí prostějovského magistrátu Jana Gáborová.

Semafor. Ilustrační foto.

V Břeclavi vymění semafory. Zelená vlna má ulevit dopravě

Jižní Morava – Určitě to bude přínos. Když už se nedaří obchvat, tak alespoň semafory. Tak komentoval chystanou výměnu signalizace na šesti světelných křižovatkách na silnici I/55 na hlavním tahu Břeclaví Tomáš Havlík z nedaleké Lednice. Každý den tudy jezdí do zaměstnání. „Někdy bývá oříšek Břeclaví vůbec projet. Kolony jsou prakticky každý den. Doprava by se pak mohla alespoň trochu zlepšit,“ věří Havlík.

Tomáš Sýkora

Zubři a Nagano: kapitán Sýkora fandil na recepci koleje

Je to přesně dvacet let, co jsme mohli sledovat zlaté tažení českých hokejistů „turnajem století“. Někdo sledoval klíčové naganské bitvy v zaměstnání, někdo doma, jiní ještě seděli ve škole a měli radost hlavně z přerušeného vyučování. Tuto euforii ovšem vystřídalo nezapomenutelné národní šílenství. Jak vše prožívali přerovští hokejisté?

Martin Zahálka

Režíroval show na MS i návrat Jágra. Při zápase je Zahálka generál

Střední Čechy - Martin Zahálka patřil mezi hodně talentované fotbalisty, dokonce na čas nakoukl do třetí ligy. Nakonec se ale původem Tepličák živí něčím naprosto jiným. Je režisérem show velkých sportovních akcí po celé České republice. A špičkovým, vždyť už si ho najali i organizátoři mistrovství světa v ledním hokeji. Mladý muž, který pracuje pomocí vizí, nápadů a vynikajících organizačních schopností, vyprávěl v rozhovoru pro Deník i o dalších zajímavostech svého pestrého zaměstnání.

Veletrh práce v Národním domě v Prostějově

V Národním domě proběhl veletrh práce

FOTOGALERIE / Prostory prostějovského Národního domu se ve čtvrtek staly dějištěm veletrhu práce, který se koná ve městech po celé republice. Na návštěvníky čekalo nejen setkání se zástupci firem, ale také hned několik zajímavých přednášek.

Ilustrační snímek

V Bělé nad Radbuzou přijde o práci 140 lidí

Bělá nad Radbuzou – Koncem roku ukončí svůj provoz firma KEL – montážní technika v Bělé nad Radbuzou. Nyní zaměstnává zhruba 140 lidí, zabývá se výrobou součástek satelitní techniky.

Ještě o Vánocích nevěřili Miroslav Porsch s Martinem Růžičkou, že se na olympiádu podívá. Teď hraje o medaili!

Porsch vyslal sestru za synem, Růžičkovi fandil doma

Berounsko - Na mnoha místech berounského okresu sledovali fanoušci čtvrtfinálové drama s USA. Několik hospodských otevřelo dokonce už ve čtyři ráno, například v praskoleské Pitevně. Velká část fanoušků fandila doma a oddalovala odjezd do zaměstnání.

Sousoší milenců ve Stromovce.

Láska na dálku: Srdce má důvody, které rozum nezná

Fenomén online seznamování způsobil, že si lidé mohou hledat lásku po celé republice, nebo dokonce v zahraničí. Dochází tak k neustálému nárůstu počtu tzv. vztahů na dálku. Mnohé naopak k podobné formě soužití donutí nepředvídatelné okolnosti, například zajímavá pracovní nabídka. Jak je těžké udržet vztah, když partnery dělí stovky či tisíce kilometrů?

Region s Brnem spojila nová linka. Jezdí tam i zpět.

Region s Brnem spojila nová linka. Jezdí tam i zpět

Orlickoústecko - Změna jízdních řádů přinesla lidem jednu novinku. Spojení s Moravou se dočkala severní část Podorlicka, kde lidé mohou od prosince využívat přímý autobusový spoj z Rychnova nad Kněžnou do Brna.

Pracovní pohovor. Ilustrační foto.

Nezaměstnaných v kraji přibylo

Plzeň – Nezaměstnaných osob v kraji v lednu výrazně přibylo. Počet uchazečů o zaměstnání evidovaných na Úřadu práce vzrostl o 5,6 procenta na 11 108 osob. O více než devět procent narostl také počet volných pracovních pozic, který je 22 319.

Ilustrační foto

Zájem pracovat u policie projevili i již trestaní uchazeči

Střední Čechy – Nejsou lidi. Takhle si může ředitel středočeské policie Václav Kučera postesknout stejně jako loni, předloni – a vlastně i třeba před deseti lety. V týmu mu dlouhodobě chybí stovky příslušníků. Na sklonku loňského roku nebylo komu obléci 317 uniforem, když z plánovaných 3782 míst bylo naplněno 3465.

Ilustrační foto.

Dluhy zamořují Česko. Téměř desetina lidí nad 15 let má exekuci

Téměř desetina Čechů a Češek nad 15 let má nějakou exekuci. Celkem je to 863 tisíc lidí a za poslední rok jich o zhruba 31 tisíc přibylo. Kolem 151 tisíc osob má pak přes deset exekucí naráz. Situace se zhoršila ve 12 ze 14 krajů. Ukázala to aktualizovaná mapa exekucí, kterou sestavila nezisková organizace Otevřená společnost.

Ilustrační foto.

Lidí bez práce přibylo

Frýdek-Místek - V lednu nezaměstnanost roste pravidelně a letos tomu nebylo jinak. Došlo k postupnému útlumu sezonních prací, hlavně ve stavebnictví a v zemědělství.

Cílem projektu je vdechnout nábytku nový život

Nábytek putující Z pokoje do pokoje. Práci s bruskou se může naučit každý

Druhá šance. Můžete ji dát partnerovi, škole, zaměstnání, nebo třeba nábytku. Zachránci starých židlí, komod nebo štokrlat založili projekt Z pokoje do pokoje. Chtějí, aby starý nábytek neskončil ve sběrném dvoře nebo hůř. V kamnech. V jejich dílně se také můžete naučit, jak čalounit a jak vdechnout starým kusům nový život.

Sport, který je v České republice nový. Veroniku Mňukovou chytil takovým způsobem, že se mu začala naplno věnovat.

Veronika Mňuková: Mé spojení s pole dance byl osud

Kolín /ROZHOVOR/ – Vypadá křehce, většina lidí by ji pasovala spíš na učitelku. Navíc nikdy moc nesportovala. Až se jednou dostala k pole dance a tenhle druh sportu ji očaroval. Nejenže ho sama provozuje, ale také vyučuje. Veronika Mňuková patří mezi naše nejlepší tanečnice na tyči.