Kreativ

ŠTÍTEK: povolání

Stanislav Šulc.

Pohledem Stanislava Šulce: Neznalost neomlouvá

Padá burza, něco si přej, zní parafrázované přísloví používané při propadech světových burz. Jeden takový sešup svět prožil zkraje tohoto týdne. Řada lidí přišla o spoustu peněz, až čas ukáže, zda šlo o pouhé zaškobrtnutí jinak úspěšného ekonomického soukolí, nebo o první projev hlubší krize.

Ilustrační foto

Bývalý revizor a řidič vyhrál soud s DPO. Odškodné zatím nemá

Doslova jako Pyrrhovo vítězství se jeví příběh bývalého revizora Dopravního podniku Ostrava (DPO), kterému nejen okresní, ale už i Krajský soud v Ostravě potvrdil nárok na odškodné za ztrátu zaměstnání související s následky pracovního úrazu. Přestože má v ruce rozsudek, finančního vyrovnání se zatím nedočkal.

Ilustrační foto.

Strážníci pomohli epileptikovi

Mladá Boleslav – Krátce po pondělní osmé hodině ranní zkolaboval u Škoda Muzea na třídě V. Klementa muž. Toho postihl epileptický záchvat, byl v silné křeči.

Autobus IDSOK na jihu Prostějovska

Autobusy jezdí po kritice jinak. Čeká se na reakce

Napravit nejhorší přehmaty, ke kterým došlo po 1. lednu tohoto roku, si kladly za cíl změny jízdních řádů autobusových linek Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (IDSOK), k nimž došlo minulý víkend, v neděli 28. ledna.

Ilustrační foto

Nezaměstnanost poklesla

K závěru loňského roku bylo v okrese Bruntál celkem evidováno 4 602 uchazečů o zaměstnání

Novou expozici Salonu vín se stem nejlepších vzorků pro rok 2018 otevřou ve Valticích 27. ledna.

Someliér Marek Babisz: Naše Pálava je teď hitem i v Asii

Salon vín slaví „plnoletost“. Je to už 18 let, co v podzemí státního zámku ve Valticích začali lidé ochutnávat stovku nejlepších vín pro daný rok. Degustační expozice se letos otevřela 27. ledna. Jak říká hlavní someliér Národního vinařského centra Marek Babisz, cestu k našemu vínu si čím dál častěji kromě domácích nacházejí i cizinci.

Dostat se k lékaři nebo od něj bývá pro některé obyvatele Vyškova složité. Ti ze vzdálenějších částí se spoléhají na autobus. Poukazují však na malou frekvenci spojů.

Od lékaře? Lidem ve Vyškově chybí víc autobusových spojů

Vyškov – Když jde důchodkyně Dana Palátová ve Vyškově k lékaři, nejdřív si pečlivě nastuduje jízdní řád. Pokud se však na vyšetření zdrží déle, než očekávala, má smůlu. „Bydlím nedaleko Dukelské ulice. Do nemocnice musím jezdit autobusem, nohy už mi neslouží, jak bych chtěla. Jenže už několikrát se mi stalo, že mi autobus v osm od nemocnice ujel. A tak jsem musela hodinu čekat, než pojede další,“ poukázala.

Studentská exkurze v nemocnici v Třinci.

Žákyně zažily exkurzi v nemocnici

Pro žákyně 9. tříd Základní školy Bystřice uspořádala Nemocnice Třinec exkurzi, díky které se seznámily s možností budoucího zaměstnání v tomto oboru.

Ilustrační foto

V zaměstnání kradl baterie

Jihlava – Škodu přes sto tisíc korun způsobil třicetiletý muž z Jihlavska svému zaměstnavateli. Z práce si totiž domů tajně odnášel baterie do aut.

Městská policie Olomouc. Ilustrační foto

Mladé Boleslavi chybí dvacítka strážníků

Mladá Boleslav – Před nedávnem přinesl Boleslavský deník informaci o neobvykle velkém náborovém příspěvku, určeném pro uchazeče o zaměstnání u Policie České republiky. Byť byl schválen nedávno, stihl již zafungovat? Je 150 tisíc korun dostatečné lákadlo?

Takto dopadly dveře jednoho z autobusů MHD ve vozovně DSZO poté, co tam neznámý pachatel hodil láhev.

Policie hledá vandala, který láhví rozbil dveře autobusu MHD

Zlínští policisté hledají svědky barbarského jednání, při němž neznámý vandal hodil skleněnou láhev do prostor parkoviště Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice v ulici Podvesná XVII ve Zlíně a poškodil zadní dveře zde zaparkovaného autobusu Městské hromadné dopravy osob.

Michal Prokop.

Michal Prokop: Podpis Anticharty byl selháním, přesto ne tím největším

Seriál Příběhy pamětníků skrze autentická vyprávění připomíná historické události a osobnosti 20. století. V dnešním díle připomeneme zpěváka a hudebníka, zakladatele kapely Framus Five Michala Prokopa. V druhé polovině 60. let dosáhl slávy, kterou nezastavila ani začínající normalizace. Počátek pádu nastal v 70. letech, kdy se členové Framus Five rozešli a Michal Prokop přešel na pop music.

Michal Prokop.

Michal Prokop: Podpis Anticharty byl selháním, přesto ne tím největším

Seriál Příběhy pamětníků skrze autentická vyprávění připomíná historické události a osobnosti 20. století. V dnešním díle připomeneme zpěváka a hudebníka, zakladatele kapely Framus Five Michala Prokopa. V druhé polovině 60. let dosáhl slávy, kterou nezastavila ani začínající normalizace. Počátek pádu nastal v 70. letech, kdy se členové Framus Five rozešli a Michal Prokop přešel na pop music.

Zástupci 1. FK Příbram zleva: Peter Grajciar, Tomáš Větrovský, Karsten Ayong, Jan Starka a Tomáš Zápotočný na návštěvě v příbramské nemocnici

Inspiruji se u anglické Chelsea, říká Tomáš Větrovský z 1. FK Příbram

Příbram – Ve fotbale působí nejen hráči a trenéři, ale rovněž lidé, jejichž práce sice není tolik vidět, přesto si bez nich profesionální fotbalový klub nelze představit. Jedním z takových mužů v pozadí Tomáš Větrovský, který v krátkém rozhovoru přiblížil práci marketingového manažera 1. FK Příbram.

Ilustrační fotografie.

Rokycanští volají po parkovacím domě

Rokycany – Na parkování aut jsou města dnes krátká. Nedostává se místa. „Rokycany si proto nechaly zpracovat studii, která postihuje vytíženost jednotlivých oblastí a návrhy, jak by se dalo postupovat. Každopádně jde o běh na dlouhou trať,“ uvedl místostarosta Jan Šašek.

Pacienti a zaměstnanci RÚ Kladruby.

I pacienti z RÚ Kladruby chtějí volit prezidenta

Kladruby – Velký, mimořádný zájem o volbu nové hlavy státu, který hlasování provází v celé republice, se promítl také do současného osazenstva klientů Rehabilitačního ústavu Kladruby. Potvrdil to včera ředitel zařízení, Josef Hendrych. „Těch, co chtějí volit, je kolem sto třiceti,“ uvedl.

Ilustrační foto.

Silnice i chodníky mohou v noci klouzat, varují meteorologové

Střední Čechy – Silnice i chodníky mohou v noci klouzat – a místy i poměrně hodně; předpovědní model očekává, že sněžení bude přecházet v mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Takové je varování meteorologů pro noc na úterý.

Plánek rekonstrukce křižovatky.

Opraví auty rozježděný kruháček u Katušky

Benešov – Na vylepšené znovuspořádání v podstatě dvojité křižovatky mezi benešovskými ulicemi Hodějovského, Ke Stadionu a Konopišťské, se mohou těšit motoristé, kteří projíždějí tímto poměrně složitým dopravním uzlem. V místě u známé vily Katušky se totiž kříží silnice druhé třídy ve správě kraje se silnicí třetí třídy. Tu pro změnu spravuje město Benešov.

Ilustrační foto

Dress code. Víte, co na sebe?

Black tie, white tie, casual, formal… Přišla vám pozvánka na společenskou událost a v ní stál předpis dress code? Že nevíte, co na sebe? Formální událost rozhodně nesmíte podcenit!

Ilustrační foto.

Násilník týral ženu po dva roky

Karlovy Vary - Dlouhé dva roky týral násilník ženu, s níž žil ve společné domácnosti. Od září roku 2015 do září roku 2017 ji nejenom vulgárně urážel a nadával jí, ale také ji pod vlivem alkoholu několikrát fyzicky napadl.

Ilustrační foto.

Policisté na Kladensku hledají nové kolegy. Náborový příspěvek je 150 tisíc

Kladensko - To tu ještě nebylo. Rovných sto padesát tisíc k výplatě! Skutečně tolik peněz dostanou všichni noví zájemci, kteří se rozhodli posílit řady Policie České republiky také na Kladensku a Slánsku. V rámci středních Čech to platí ve všech útvarech. Kladenskému deníku to včera potvrdil policejní ředitel Václav Hatlman.

Matyáš Burda.

Matyáš Burda hraje házenou za Zwickau

Liberec - Kvalitní útočník, odchovanec Liberce, který dokáže střílet hodně gólů. Nastupoval tři roky za béčko Jičína v lize, kam postoupil Liberec a on do něj přešel. Matyáš Burda musel kvůli povoleným vazům v rameni na půl roku přerušit kariéru házenkáře.

Ilustrační foto

Z kontrolovaných cizinců bude muset odjet každý třetí

Mladá Boleslav – Přes čtyřicet zaměstnanců policisté zkontrolovali – a 14 z nich už do práce nepřijde. Cizinecká policie s nimi totiž zahájila správní řízení ve věci správního vyhoštění. „Pracovali bez pracovního povolení nebo povolení k zaměstnání,“ objasnila důvody policistka Markéta Johnová.

Ilustrační foto.

Nedal pokoj své bývalé přítelkyni. Hrozí mu rok vězení

Celý měsíc kontaktoval jednačtyřicetiletý muž nepřetržitě svou bývalou šestatřicetiletou přítelkyni. Skončil ve vazbě, kde si počká na rozsudek. Dopustil se zřejmě hned dvou trestných činů - nebezpečné pronásledování a nebezpečné vyhrožování. Za mřížemi by mohl recidivista skončit až na jeden rok.