Kreativ

ŠTÍTEK: povolání

Ilustrační foto.

Větev praská. Bivoj má navrch

Svitavy – Svitavští florbalisté se ocitli na pokraji porážky v prvoligovém play down proti Litvínovu. Po dvou vyrovnaných domácích zápasech podlehli na hřišti protivníka v doposud nejjednoznačnějším utkání série.

Ilustrační foto.

V Kyjově začínají stavět kruhový objezd

Kyjov - S dopravními omezeními musí od pondělí počítat řidiči v Kyjově. Dělníci začínají s přestavbou křižovatky ulic Nerudova a Havlíčkova v kruhový objezd. „Úpravy povedou k usměrnění dopravy a budou současně působit jako zklidňující prvek při vjezdu do města,“ uvedli Kyjovští.

Kariéra plus na VŠB

Studenti se zajímali o práci

/FOTOGALERIE/ V prostorách Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava se včera konal již jedenáctý ročník největšího veletrhu práce v Moravskoslezském kraji s názvem Kariéra PLUS.

Na Úřadu práce v Kaplici.

Úřad práce: pomůžeme propouštěným zaměstnancům Vítkovických strojíren

Úřad práce (ÚP) je připraven nabídnout pomocnou ruku všem, kterých se dotkne případné hromadné propouštění ve společnosti Vítkovické strojírny. Úřad je v kontaktu se zaměstnavatelem a má informace o počtech a struktuře zaměstnanců, zároveň už nyní nabízí pomoc ve věci možné změny zaměstnání. Variant, jak pomoci propouštěným zaměstnancům, je hned několik.

Martin Slavík ještě v dresu Teplic. Teď už chytá jen pro radost a když čas dovolí.

Život po fotbalové kariéře? Já si už na tréninky bral knížky o ekonomii

/ROZHOVOR/ Do životopisu by si mohl napsat třeba tohle: velezkušený fotbalový gólman. Odchovanec Slavie, nezapomenutelná postava Teplic. Jenže místo toho se Martin Slavík chlubí zaměstnáním, které boří zažité stereotypy. Svlékl dres, sundal rukavice a nasadil oblek. Osmatřicetiletý někdejší brankář teď významným firmám radí, jak získat dotace.

Nevidomý muž. Ilustrační foto.

Nevidomí chtějí seniorům prostřednictvím návštěv zkrátit samotu

Skupina nevidomých chce pomáhat seniorům v boji se samotou. Založili proto sociální startup s názvem Návštěvy POTMĚ, jehož prostřednictvím mohou senioři, kteří tráví většinu času o samotě doma, v stacionářích nebo domovech pro seniory, nalézt mezi nevidomými a slabozrakými člověka se společnými zájmy pro trávení volného času. Cílem projektu, který funguje pod hlavičkou Nadačního fondu Českého rozhlasu, je také zprostředkovat zaměstnání dalším nevidomým.

Kněz a následně biskup takzvané tajné církve Jan Blaha.

Tajně světil nové kněze. Biskup podzemní církve Blaha by se dožil osmdesáti let

Brno - Pronásledovali je. Věznili je. Představitele i členy církví minulý režim krutě trestal. V Československu proto vznikla takzvaná podzemní, nebo skrytá církev, a duchovní život se odehrával v utajení. Jedním z jejích nejvýznamnějších představitelů se stal Brňan, vystudovaný chemik Jan Blaha. V pondělí by se dožil osmdesáti let.

Jednatel společnosti Lesy města Písku Václav Zámečník.

Společnost Lesy města Písku slaví 25 let

Písek – Společnost Lesy města Písku slaví 25 let své existence. Za tuto dobu prošla velkým vývojem, především díky poctivé práci bývalých i současných zaměstnanců. 

Ilustrační foto

Mzdy na Vysočině už nejsou na chvostu

Vysočina – Průměrné mzdy na Vysočině v loňském roce vzrostly téměř o dva tisíce. S průměrnou mzdou necelých sedmadvacet tisíc už není Vysočina mezi dalšími regiony na chvostu.

Patrik Hetmer.

Lyžař Hetmer. Naše medailové želízko na paralympiádě v Koreji

ROZHOVOR / Hned kvarteto sportovců bude náš kraj reprezentovat na Paralympijských hrách v Pchjongčchangu, které dnes slavnostně startují a z Česka na ně odcestovalo 24 sportovců. Vedle trojice zlatých zlínských sledgehokejových „Lappáků“ Zdeňka Hábla, Davida Paláta a kapitána reprezentace Zdeňka Šafránka to bude i luhačovický alpský lyžař Patrik Hetmer.

Ilustrační foto.

Nezaměstnanost v okrese klesá dál

Českobudějovicko - Celkem 3 570 uchazečů o zaměstnání evidovali na konci února na českobudějovickém úřadu práce. Jak uvedl Jiří Beran, vedoucí oddělení trhu práce krajské pobočky Úřadu práce v Českých Budějovicích, to je o 183 uchazeče méně než na konci předchozího měsíce a dokonce o 1 123 nezaměstnaných méně než ve stejnou dobu roku 2017. Bez práce bylo v tomto regionu 1 758 žen, tedy 49,2 procent.

Dům školství přivítal první veletrh pracovních příležitostí, který se stane součástí veletrhů společnosti Alfa Fairs.

Pracovní veletrh Job Day poradil s hledáním místa i nástrahami v zaměstnání

Břeclav – Pracovním veletrhům před dlouhým pročítáním inzerátů na internetu dává přednost Mirek Galbavý z Břeclavi. „Hlavně proto, že si můžu přímo na místě popovídat s lidmi z firem a dozvědět se, co mě zajímá,“ řekl Galbavý. Proto se vydal ve středu jako desítky dalších lidí na první ročník veletrhu pracovních příležitostí Job Day v Domě školství v Břeclavi.

Ilustrační foto

Zátah. Více než třiceti pracovníkům z mikulovské firmy chybělo pracovní povolení

Jižní Morava – Čtyřiatřicet cizinců bez platného povolení pro práci v České republice. To je výsledek velké kontrolní akce inspektorů z brněnského oblastního inspektorátu práce a republikových policistů v jedné z firem v Mikulově na Břeclavsku. „Na pracovištích kontrolované firmy jsme prověřili osmasedmdesát lidí, z toho třináct Čechů a pětašedesát pracovníků z jiných států,“ vypočítal mluvčí Státního úřadu inspekce práce Richard Kolibač. S cizinci bez pracovního povolení policisté ihned zahájili řízení o vyhoštění.

Ilustrační foto

Čepelka: Čekali jsme, že uhrajeme více bodů

Semice /ROZHOVOR/ - Pouhých deset bodů získali v podzimní části sezony fotbalisté Semic. Kvůli tomu se krčí na předposlední příčce tabulky krajského přeboru. Horší už jsou jen rivalové z Poříčan. Kde hledat příčiny nepovedeného podzimu? I na to jsme se ptali vedoucího semického mužstva Miroslava Čepelky.

50bar v areálu UJEP.

V Ústí vzniklo nové kino. Je v areálu univerzity a promítá zadarmo

Ústí nad Labem - Oblíbený 50bar, který se nachází v areálu Pedagogické fakulty UJEP, se stane jednou měsíčně dějištěm promítání zajímavých snímků a diskuzí s hosty. Na jednom místě tak budou k dispozici chutné občerstvení, výborné nápoje a kvalitní dokumenty.

Kamila má nutkání předávat dál to, k čemu došla. Bez mentorování, pomáhat tomu, kdo bude chtít. V její knihovně má pevné místo knížka Miluj svůj život.

Pořád jsem to já

Jižní Čechy - Kamila je hezká holka, narozená v Raku. Má milý až ostýchavý úsměv, její oči jsou měkké a hluboké, jakoby nabádaly: pojď dál, až za zorničky, zkus do hloubky, můžeš až do duše. A když se vám to povede, je s ní nesmírně hezky.