Kreativ

ŠTÍTEK: předpověď počasí

Alena Zárybnická je česká meteoroložka, moderátorka a dramaturgyně.

Předpovědi testuji na vlastní kůži, říká legendární rosnička Alena Zárybnická

Na obrazovkách České televize ji vídáme jako seriózní dámu v kostýmku, a přestože přináší předpověď počasí, snad nikdo by si ji netroufl nazvat „televizní rosničkou“. Alena Zárybnická má však ještě jednu stránku – dobrodružnou, skoro by se chtělo říct tuláckou. O tom, co má společného příroda, sport a předpověď počasí, jsme si povídaly na vzdálenost šesti set kilometrů. V tuto roční dobu totiž meteoroložka a moderátorka tradičně vyráží na dovolenou v obytném voze.

Dagmar Honsová je už řadu let tváří počasí TV Nova.

Hlasatelka Dagmar Honsová: Počasí ovlivňuje i naši chuť k jídlu

Dagmar Honsová je už řadu let tváří počasí TV Nova a díky zprávám o počasí i svému vystupování si získala sympatie diváků a dostala se do povědomí široké veřejnosti. Počasí je nejen jejím povoláním, ale i vášní. Kdysi řekla, že jen co se ráno probudí, jde se podívat z okna, jak je venku.

Ač se to při pohledu na téměř jarní krajinu v nižších polohách nemusí zdát, je na Čerchově sněhu dost.

Předpověď počasí: Ke konci týdne se ochladí a bude více sněžit

Ke konci týdne se ochladí a bude více sněžit. Noční teploty klesnou hluboko pod nulu. Ve vyšších polohách se od čtvrtka mohou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí a informací na facebooku Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pískomil se vrací. Do Leťáku. Doslovně. A další koncerty stejně tak

Koncerty Loutkářské Chrudimi se po vlně kritiky vrací z haly zpět na Leťák

Po vlně kritiky se Chrudimská beseda, kulturní organizace města Chrudim, rozhodla vrátit doprovodný koncertní program při festivalu Loutkářská Chrudim ze sportovní haly zpět do letního kina. Tam měly být od počátku, Beseda je ale chtěla přesunout do haly kvůli údajně nepříznivé předpovědi počasí. V Leťáku se tak uskuteční již dnešní koncert kapely Pískomil se vrací.

Program Janáčkova festivalu zakončí jen neděle. Sobota na Hukvaldech se ruší.

Sobotní program Janáčkova festivalu se ruší. Neděle bude podle plánu

Sobotní program Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka je zrušen. V souvislosti s událostmi, které se staly minulou noc v Jihomoravském kraji, se členové operního souboru Národního divadla Brno obávají nestálosti hukvaldského počasí a na Hukvaldy nedorazí, i přes příznivou předpověď počasí na celý víkend.

Ilustrační foto

Na přelomu týdne se znovu vrátí zima

Vysočina – S další vlnou zimního počasí musí počítat Vysočina v první polovině týdne na přelomu března a dubna. Po příjemném jarním pátku a sobotě se v neděli začalo ochlazovat a déšť postupně přejde ve sněžení.  

Teplé a slunečné zimní počasí - ilustrační foto

O víkendu se citelně ochladí, mrznout pak bude i ve dne

Začíná jaro, ale počasí to letos nebude brát moc vážně. O prvním jarním víkendu se výrazně ochladí, i v nižších polohách může v sobotu sněžit, teplotní maxima se budou držet těsně nad nulou a někde se nad nulu ani dostat nemusí. A pak má v noci pořád mrznout, nejvíc zřejmě v pondělí.

Do Chvalovic nejen za mladými víny.

Do Chvalovic nejen za mladými víny

Chvalovice - Chvalovičtí vinaři sledovali celý týden předpověď počasí. Bude zima, nebo dokonce přijde déšť? Špatné počasí by se podepsalo na zájmu veřejnosti o návštěvy sklepů, které členové Vinařského spolku Chvalovice připravovali na sobotní odpoledne a večer.

Den lesní techniky.

Na Den lesní techniky budou posíleny spoje MHD

Tradiční Dny lesní techniky se už v sobotu uskuteční v hradeckých městských lesích. Radnice očekává, že na oblíbenou akci i vzhledem k příznivé předpovědi počasí dorazí velký počet návštěvníků. Dopravní podnik proto posílí kvůli akci dopravu k lesnímu hřbitovu.

Sraz účastníků pochodu po obnovené cestě byl před kostelem v Branticích.

Znovuobnovená cesta z Brantic do Radimi

Předpověď počasí na víkend nevěštila nic dobrého. Přesto se našla spousta turisticky založených rodin, které vyzbrojily děti gumáky a pláštěnkami, aby společně vyrazili na pochod nazvaný „Od kostela ke kostelu“. Sraz byl u kostela v Branicích, cílem byla kaple Sv. Jana Nepomuckého v Radimi.

Z oslavy Dne seniorů v Městském společenském domě Kolín.

Počasí přesunulo oslavu Dne seniorů z náměstí do společenského domu

/FOTOGALERIE/ Již v neděli na základě předpovědi počasí rozhodli organizátoři z kolínského městského úřadu o přeložení pravidelného setkání ke Dni seniorů z kolínského Karlova náměstí do velkého sálu Městského společenského domu. A to rozhodnutí se ukázalo jako prozíravé, protože pondělní ráno 30. září začalo výpadkem elektřiny v mnoha kolínských domácnostech a celý den foukal silný vichr, v němž by stánky na náměstí rozhodně neobstály.

Na hřišti si poměřilo své síly celkem dvanáct týmů.

Fotbalisty v Tatcích potrápil déšť

/FOTOGALERIE/ Nepříznivá předpověď počasí neodradila fotbalisty od záměru uspořádat v Tatcích tradiční turnaj v malé kopané. A tak se v sobotu 13. července sešlo na hřišti místního Sokola celkem dvanáct týmů, aby si poměřily své síly. Že nešlo o žádnou selanku, svědčí fakt, že rozhodčí museli občas sáhnout pro žluté karty.

Diváci na fotbale Teplice - Opava

Krásné počasí láká na Stínadla. Teplice budou bojovat o Evropskou ligu

Teplice - Po reprezentační pauze se o slovo hlásí nejvyšší fotbalová liga svým 26. kolem.  Na Stínadlech se bude v sobotu bojovat o účast v prostřední skupině, která si to po konci základní části rozdá o možnost hrát kvalifikaci o Evropskou ligu. Předpověď počasí slibuje teplý den, fanoušci si můžou v ochozech užít parádní fotbalové odpoledne. 

Ilustrační foto.

Závody uzavřou stezku u hradeb

Nymburk - Cyklostezka u hradeb, v ulici Na Přístavě, na Ostrově, dále chodník přes elektrárnu a lávka přes zdymadlo. To jsou místa, která budou v sobotu 9. února mezi 14.15. a 15.45 hodin pro veřejnost omezena v užívání, případně zcela uzavřena. Místní cyklistický oddíl Lokomotiva Nymburk totiž pořádá mimo jiné právě na těchto úsecích první místní cyklokrosový závod.

Lyžování v Křešíně.

Jedničkářů bylo osmnáct, po plese bude čas na karneval

Křešín – Pozvánka od vleku na okraji Křešína na lyžování zdarma pro školáky, kteří měli na pololetním vysvědčení samé jedničky, měla příznivý ohlas. „Jedničkářů dorazilo na celodenní lyžování zdarma osmnáct, což nás příjemně překvapilo,“ řekl k první speciální akci na sjezdovce u Křešína za správce vleku Vladimír Mareš.

Ilustrační foto

Zvoní kroměřížské noclehárně pro bezdomovce hrana?

Během posledních dnů probíhá slovní přestřelka mezi městem Kroměříž a organizací Astras, o.p.s. která uvádí, že snížení dotace ze strany Kroměříže, ke které má dojít, by znamenala ukončení provozu nocležny, takzvané seďárny. Tam mohou lidé bez domova na noc složit hlavu, umýt se.

Noclehárna. Ilustrační foto.

Budou mít bezdomovci kde složit hlavu?

Během posledních dnů probíhá slovní přestřelka mezi městem Kroměříž a organizací Astras, o. p. s., která uvádí, že snížení dotace ze strany Kroměříže, ke které má dojít, by znamenala ukončení provozu nocležny, takzvané seďárny. Tam mohou lidé bez domova na noc složit hlavu, umýt se.

4tyřikilometrový okruh ledové magistrály na Lipně.

Na víkend si dejte pohov, radí ledaři

Lipensko – Asi vás nepotěšíme, vzkazují správci ledové magistrály milovníkům nabroušených ostří. Pokud se naplní předpověď počasí, už o pátečním poledni se teploty přehoupnou nad nulu.

Capartická louka.

Sněhové podmínky v regionu přejí lyžařům

Capartice – Zatímco prosinec příznivcům běžeckého lyžování na Domažlicku vůbec nepřál, se vstupem do nového roku se těší z příznivých sněhových podmínek, které využívají především o víkendech.

Místnost v sídle ČČK představuje rychlé provizorní řešení, neboť objekt je před rekonstrukcí. O otevření bude vždy informována městská policie, streetworkeři a další, kteří o tom následně zpraví lidi v nouzi.

Lidi bez domova zahřeje Teplá židle

Český Krumlov – Lidé bez přístřeší už v Českém Krumlově najdou pomoc, když udeří mráz. Nová služba, tzv. Teplá židle, jim umožní noc přečkat v teple. 

Ilustrační foto

Počasí o víkendu: déšť i sníh

Mírný vítr, teploty pod nulou a dešťové přeháňky střídající se s přeháňkami sněhovými. Tak bude vypadat víkendové počasí v Olomouckém kraji.

Ilustrační foto

Počasí o víkendu: déšť i sníh

Mírný vítr, teploty pod nulou a dešťové přeháňky střídající se s přeháňkami sněhovými. Tak bude vypadat víkendové počasí v Olomouckém kraji.

Ilustrační foto

Počasí o víkendu: déšť i sníh

Mírný vítr, teploty pod nulou a dešťové přeháňky střídající se s přeháňkami sněhovými. Tak bude vypadat víkendové počasí v Olomouckém kraji.

Ilustrační foto

Počasí o víkendu: déšť i sníh

Mírný vítr, teploty pod nulou a dešťové přeháňky střídající se s přeháňkami sněhovými. Tak bude vypadat víkendové počasí v Olomouckém kraji.

Ilustrační foto

Počasí o víkendu: déšť i sníh

Mírný vítr, teploty pod nulou a dešťové přeháňky střídající se s přeháňkami sněhovými. Tak bude vypadat víkendové počasí v Olomouckém kraji.

Ilustrační foto

V kraji sněží. Silnice jsou s opatrností sjízdné, ujišťují silničáři

Sláva už je sníh, jedem na saních…prozpěvovali si dnes možná někteří řidiči mířící například do práce. Silničáři sice dělají, co je v jejich silách, ranní sněžení a teploty pod nulou ale na některých místech i tak působily komplikace. Situace na silnicích by ale teď měla být klidná.