Kreativ

ŠTÍTEK: předpověď počasí

Ilustrační foto

Teploty se umoudří, v příštích čtyřech týdnech se vrátí k průměru

Praha - Po tropických vedrech z posledních dní se počasí vrátí k normálu. V nadcházejících čtyřech týdnech se budou teploty vzduchu pohybovat převážně kolem průměru, stejně jako srážky. Místně se budou vyskytovat bouřky. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Písničkář František Nedvěd.

Festival nabídne hvězdu

Jablonec n. N. - Tento týden je program Města plného tónů hudebně velmi nabitý. Vybírat je možné z různých žánrů a předpověď počasí navíc napovídá, že se produkce budou moci uskutečnit pod širým nebem, přesně jak je v plánu.

Ilustrační foto.

Jak se vyznat v internetovém světe? Aplikace pomůže starším lidem s léky i hrami

Brno – Novým technologiím nerozumí, bez cizí pomoci se neobejdou a nastavení počítače je pro ně nadlidský úkol? Vyznat se v internetovém světě pomáhá starším nápad vývojářů brněnské firmy Oscar Tech, od minulého měsíce dostupný také v češtině. Nazvali ho Tablety pro prarodiče. Aplikaci znovuspustili po roce úprav.

Rozloučit se s nekompletním hřištěm přišlo více než 30 golfistů a golfistek.

Golfisté poručili větru, dešti

Pihel - Až neuvěřitelné štěstí měli golfisté, kteří dorazili první červnovou neděli do Golf Resortu Česká Lípa v Pihelu.

Ilustrační foto

Řeky a potoky na Olomoucku jsou pod normálem. Hrozí další pokles

Olomouc – Medardova kápě, čtyřicet dní kape. Nastaly dny, kdy se podle hydrologů začne projevovat, jak bude vypadat letošní léto. Zda se zopakuje loňské sucho, nebo ne. Aktuální pohled do koryt potoků a řek na Olomoucku zatím nevěstí nic dobrého. Průtoky jsou převážně podnormální.

Málo vody je v těchto dnech také v korytě Sitky v Huzové.

Řeka Bystřice je skoro na suchu

Hlubočky – Podprůměrné jsou průtoky ve vodních tocích ve srovnání s dlouhodobými červnovými údaji. Nejhorší situace je podle Povodí Moravy na řece Bystřici u Olomouce, která dosahuje pouhých 11 procent běžného průtoku.

Retrogolfisté v Terezíně

Retrogolfistům v Terezíně děšť nevadil

Terezín - Pětadvacet mužů a dam ve slušivých oblecích si dalo v pátek dostaveníčko v golfovém areálu Kotlina Terezín při 11. ročníku turnaje Retro golf Zahrada Čech 2016.

Mezinárodní silnice E55 před Benešovem nestačí svou kapacitou současnému provozu.

Prázdniny budou v Benešově horké, zavřou silnici E55 a auta pojedou přes město

Benešov - Na horké léto by se už teď měli připravit obyvatelé Benešova i motoristé z jeho okolí. A to nejen kvůli předpovědi počasí, ale především kvůli plánům Ředitelství silnic
 a dálnic (ŘSD). To právě v létě, v době velkých školních prázdnin, bude opravovat mezinárodní silnici E55 lemující město.

Bouřkové mraky nad novoměstským zámkem.

Nebe nad hlavou jako velké divadlo

Královéhradecko - Počasí posledních dnů předvádí běžně nevídané. Každodenní předpověď meteorologů umí přetavit do unikátních pohledů. Zataženo, oblačno, krupobití a dokonce tornádo mají ve skutečnosti, nad našimi hlavami, až uměleckou podobu.

Vytopený rodinný dům v Arnolticích.

FOTO: Rodinu s malým dítětem vytopila voda. Dvakrát

Arnoltice – Více než půl metru bahna a vody, zaplavené celé přízemí, poničená auta i dům. Rodina Radky Fišerové z Arnoltic sčítá škody po dvou přívalových deštích, které v minulých dnech zasáhly malou obec nedaleko Děčína.

Bouřkové mraky nad novoměstským zámkem.

Nebe nad hlavou jako velké divadlo

Královéhradecko - Počasí posledních dnů předvádí běžně nevídané. Každodenní předpověď meteorologů umí přetavit do unikátních pohledů. Zataženo, oblačno, krupobití a dokonce tornádo mají ve skutečnosti, nad našimi hlavami, až uměleckou podobu.

Ilustrační foto

V Tachově hraje Převýšov

Tachov – Středeční zápas s Dobrovicemi tachovští fotbalisté doma kvůli podmáčenému hřišti nehráli. O to více se teď svěřenci trenéra Pavla Vaigla soustředí na zítřejší zápas s Převýšovem.

Členové kroužku RC Auta při DDM Třebechovice pod Orebem na závodech v Solnici.

Blecha si ze Solnice přivezl zlato a bronz

Třebechovice pod Orebem - Nedávno se konal již pátý závod Speed Challenge 2016 modelů vozidel měřítka 1:10, první letošní závod na asfaltovém povrchu v Solnici.

Pochod Barrande a trilobit 2016

Vydali jsme se na výlet za trilobity

I přes nepříznivou předpověď počasí jsme rozhodli, že pojedeme v sobotu do Skryjí na „Turistický pochod Barrande a Trilobit", který pořádal rakovnický Klub českých turistů. Udělali jsme velmi dobře.

Ilustrační foto.

Koupaliště: některá zvyšují vstupné, hodonínské už má teplou vodu

Hodonínsko – Na letním koupališti v Hodoníně zahájili letošní sezonu. Jako první v regionu. Hosté si tam našli cestu už první květnovou neděli. „Od minulého pátku máme i bazén s vodou vyhřívanou na pětadvacet stupňů, v dalším týdnu chceme oteplit také brouzdaliště pro děti," informoval správce hodonínské plovárny Libor Bartoš.

TURISTICKÁ parta, se kterou se Martina Pelikánová (na fotografii první zprava) vydala na pochod.

Na pražský pochod vyrazili i Kolíňáci

Kolín/Praha - Na tradiční dálkový pochod Praha-Prčice vyrazili také Kolíňáci, třeba Martina Pelikánová se svými kamarády. Jak se jí pochod líbil? O čem se parta celé dlouhé hodiny bavila, aby nebylo ticho? A vyrazí někam i příště? Na to jsme se jí ptali v našem rozhovoru.

Ilustrační foto.

Koupaliště se připravují na novou sezonu, začne již brzy

Žďársko - Do začátku nové koupací sezony moc času nezbývá, a přípravy na koupalištích jsou v plném proudu. První návštěvníci by si mohli na Žďársku zaplavat již počátkem června. Těšit se mohou na novinky, například na kvalitnější vodu a knihobudku na koupališti Palouky ve Velkém Meziříčí.

Ilustrační foto.

Umělé zavlažování polností není reálné

Chrudimsko – Zásoby podzemních i povrchových vod jsou opět nízké. Uplynulá zima bez sněhu a mrazu moc nepomohla, takže obavy ze sucha, jaké Chrudimsko postihlo během loňského léta, jsou opět na místě.

Ilustrační foto

Indie se nadále potýká s horkem lámajícím teplotní rekordy

Dillí /VIDEO/ - Indie se nadále potýká s extrémním horkem, v němž padají teplotní rekordy. Západní část země minulý týden zažila v některých místech teploty převyšující 50 stupňů Celsia, což zvýšilo počet lidí trpících dehydratací a úpalem.

Ilustrační foto.

Krajině hrozí sucho jako loni

Příbramsko - Zasychající tráva, pukající zem, povadlé rostliny, ubývající voda v potocích. To vše signalizuje, že krajinu sužuje sucho.

Přerovské pivní slavnosti 2016

To byla jízda! Pivní slavnosti přitáhly tisíce lidí

Přerov /3xVIDEO/ – Tisíce lidí, počasí jako na objednávku a hektolitry piva, které teklo proudem. K tomu skvělá muzika namixovaná tak, aby se dobře bavili fanoušci nejrůznějších žánrů a generací. Od legendárních „Kaťáku" až po slovenského rappera Majka Spirita. Takové byly Přerovské pivní slavnosti, které v sobotu zcela zaplnily areál výstaviště.

Devátý ročník Air-auto-moto veteranfestu v Drahotuších

Nádhera! Historické vozy projely Hranickem, podívejte se

Hranice – Náramná podívaná se konala v sobotu na letišti v Drahotuších. Sraz si tady dala historická vozidla, která v průběhu dopoledne zaplňovala letištní plochu. Na devátém ročníku Air-auto-moto veteranfestu se i přes nepřející předpověď počasí sešel úctyhodný počet strojů.ranickem.

Zahájení lázeňské sezóny v Jeseníku.

Lázeňskou sezonu zahájí bál i koncert Michala Hrůzy

Jeseník – Zahájením lázeňské sezony budou od pátku 13. do neděle 15. května žít Jeseník. Letošní ročník vyvrcholí májovým bálem a koncertem Michala Hrůzy. Obě akce se kvůli nepříznivé předpovědi počasí přesouvají pod střechu.

Pochod Z pohádky do pohádky.

Vydali se Z pohádky do pohádky

Kunvald - V sobotu 30. dubna se v Kunvaldě konal již 19. ročník pochodu pro malé i velké „Z pohádky do pohádky". Předpověď počasí slibovala krásný den, a ten se opravdu povedl. Na startu se sešlo asi čtyři sta dětí i dospělých.

Ilustrační foto

Teplé počasí vydrží až do poloviny května

Praha – Teplé počasí už zřejmě vydrží, dočasně se ochladí pravděpodobně v polovině května. Příští týden bude rtuť teploměru šplhat k 20 až 24 stupňům Celsia, o týden později bude průměrná maximální teplota kolem 18 stupňů. Poslední květnový a první červnový týden bude teplejší, nejvyšší teploty vystoupají v průměru k 21 stupňům. Konec pátého měsíce by měl být ale deštivější. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi počasí, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jak vzniká socha Karla IV. z písku v nadživotní velikosti...

Král z písku je atrakcí kolonády

Karlovy Vary - Nikoliv kolonáda, prameny či okolní scenérie je momentálně tou největší atrakcí lázeňského centra Karlových Varů. Nejobdivovanější a nejsledovanější je sochař Tomáš Bosambo, který u Mlýnské kolonády právě vytváří pískovou sochu krále Karla IV. v nadživotní velikosti.

Ilustrační fotografie.

V druhém a třetím květnovém týdnu by mohlo být kolem 20 stupňů

Praha - Z nadcházejících čtyř týdnů bude nejtepleji druhý a třetí květnový týden, v některých dnech mohou maxima přesáhnout 20 stupňů Celsia. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi počasí, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Pršet by mělo více až na konci května, celkově bude ale květen srážkově průměrný až slabě podprůměrný.

Ilustrační foto

Pálení čarodějnic provázejí opojné lektvary

Praha - Víte, kde budou večer vaše děti? Tak zní stručná a jasná otázka, s níž se před filipojakubskou nocí obrací na rodiče Jiřina Ernestová z centrály pražských záchranářů. Ne náhodou právě nyní; zkušenosti záchranářů hovoří jasně: čarodějnické reje jsou pro děti a mládež rizikové.

Golfový turnaj v Radíkově

Golfová Bonton Tour 2016 odstartovala v Radíkově

Radíkov – Úvodní klání pětikolové golfové série Bonton Tour 2016 začalo v sobotu na radíkovském greenu. Mnoho golfistů odradila od účasti předpověď počasí slibující déšť. Z nebe však kapat nezačalo a závodníci si i pod zataženou oblohou pochvalovali kvalitně připravené hřiště.

Ilustrační foto.

Duel o čelo II. ligy ovládl FC Real

Zlín – Fotbalisté FC Real se vyhoupli do čela II. liga Malé kopané Zlín po víkendovém 7. hracím dnu. O víkendu v přímém souboji o čelo tabulky porazili Arrow Racing Team a mají náskok tří bodů, navíc o jedno utkání odehráno méně.