Kreativ

ŠTÍTEK: předpověď počasí

Traktor protahuje ulice Tisé od středečního velmi časného rána

Boží Dar je kvůli sněhu nepřístupný. Lidé jsou na mnoha místech bez elektřiny

Auta zapadlá ve sněhu, uzavřené horské úseky nebo uvízlé kamiony v kopcích. Přesně tak to vypadá na silnicích v Karlovarském kraji kvůli vydatnému sněžení. Kvůli popadaným stromům však hlásí problémy i Liberecký či Jihočeský kraj. Podle energetiků bylo po poledni bez proudu zhruba 18 500 odběratelů. Odpoledne se jejich počet podařilo snížit. 

Královéhradecký kraj zasáhlo silné sněžení.

Nový rok přináší vítr a sníh i do nížin

Královéhradecko - Několik zastavených lanovek a zejména problémy na silnicích přinesl silný vítr v kombinaci se sněžením v Krkonoších. Tvoří se sněhové jazyky a motoristům působí potíže i zbytky rozbředlého sněhu na cestách.

Na závěr adventu vystoupila v Polné skupina Novus Origo s ohňovou show.

S adventem se v Polné rozloučili ohněm

Polná – Poslední adventní neděli završili v polenském měšťanském pivovaru ohňovou podívanou. Pivovar svou bránu veřejnosti poprvé otevřel teprve o letních prázdninách.

Ilustrační foto.

Začne padat sníh. Teploty se budou pohybovat mírně nad nulou

Severní Čechy - Tento týden přinese do Česka sníh. Sněžit bude hlavně na horách, přechodně se ale vloček dočkají i lidé v nížinách. Průměrná teplota přes den se bude v tomto týdnu pohybovat jen mírně nad nulou, v noci kolem minus tří stupňů. 

Ilustrační foto.

Začne padat sníh. Teploty se budou pohybovat mírně nad nulou

Děčínsko, Severní Čechy - Tento týden přinese do Česka sníh. Sněžit bude hlavně na horách, přechodně se ale vloček dočkají i lidé v nížinách. Průměrná teplota přes den se bude v tomto týdnu pohybovat jen mírně nad nulou, v noci kolem minus tří stupňů. 

Ilustrační foto.

Začne padat sníh. Teploty se budou pohybovat mírně nad nulou

Teplicko, Severní Čechy - Tento týden přinese do Česka sníh. Sněžit bude hlavně na horách, přechodně se ale vloček dočkají i lidé v nížinách. Průměrná teplota přes den se bude v tomto týdnu pohybovat jen mírně nad nulou, v noci kolem minus tří stupňů. 

Třebíčský rodák, meteorolog a moderátor předpovědi počasí v České televizi Michal Žák.

O počasí přednášel seniorům třebíčský rodák Michal Žák

Třebíč – Jaké bude zítra počasí? Jednoho z nejpovolanějších se mohli v pondělí dopoledne zeptat účastníci dalšího dílu přednášek v rámci zájmového vzdělávání seniorů, které pořádá Městská knihovna Třebíč. Popsat, jak se k odpovědi na ni dá dojít, přijel třebíčský rodák, meteorolog a moderátor předpovědi počasí v České televizi Michal Žák.

V bystřickém Edenu děti z folklorního souboru Borověnka vynášely Moranu a vystoupily s velikonočním pásmem.

OBRAZEM: V Edenu si o Velikonocích připomněli horácké lidové zvyky

Bystřice nad Pernštejnem – I s deštěm se musely při svém velikonočním vystoupení v bystřickém Edenu popasovat děti z folklorního souboru Borověnka při Základní a Mateřské škole ve Štěpánově nad Svratkou na Bystřicku. Ten sdružuje omladinu ze Štěpánova a okolí.

Ilustrační foto.

Divizním šlágrem souboj Turnova a Dvora Králové

Trutnovsko - Také program dalšího víkendového kola výrazně narušila předpověď počasí. Spousta oddílů přesouvala svá utkání na umělé trávníky, řada klubů duely rovnou odkládala převážně na začátek května. Desítky zápasů se ale v podkrkonošském a pojizerském regionu hrát budou. A zde je jejich přehled.

Školní třída. Ilustrační foto.

Žákům začínají velikonoční prázdniny, do lavic se vrátí 3. dubna

Žákům základních a středních škol dnes začínají velikonoční prázdniny a do lavic se vrátí v úterý. Školáci tak budou mít volno pět dnů, čehož řada rodin využívá k cestování. Na silnicích se proto očekává zvýšený provoz, podle policie jsou Velikonoce z hlediska bezpečnosti dokonce jedním z nejrizikovějších období celého roku. Další prázdniny, které děti čekají, jsou letní. Začnou v pondělí 2. července a potrvají do pátku 31. srpna.

Fotbalisté TJ Sokol Ústí. Ilustrační foto

Neplánovaná větrná generálka. Ústí remizovalo s třetiligovou Holicí

Řídící komise pro Moravu zrušila všechna víkendová utkání od MSFL po mládežnické kategorie. A vzhledem k povětrnostním podmínkám se ukázalo, že dobře udělala. Někteří si však přeci jen stihli naplánovat „neplánovanou“ generálku na ostrý start jara. A vzhledem k vichru to bylo něco jen pro otrlé chlapíky. V jednom takovém duelu remizoval lídr divize E z Ústí na hranické umělce s 1. HFK Olomouc.

V posledním přípravném utkání na jarní start krajského přeboru prohráli fotbalisté Tatranu Rousínov (v oranžových dresech) se Spartakem Velká Bíteš 2:4.

Náhradní generálka potvrdila problémy fotbalistů Rousínova. V defenzívě

Brno /FOTOGALERIE/ - Minulý týden musel Tatran generálku odvolat pro velkou marodku v mužstvu. Po tom, co bylo úvodní kolo všech moravských a jihomoravských fotbalových soutěží pro nepřízeň počasí odloženo a řada mužstev si po předpovědi počasí na víkend raději vzala volno, Rousínov si nemohl dovolit nehrát. „Zimní příprava se nám vůbec nepovedla. Měli jsme moc zraněných a nemocných hráčů. Jsem rád, že jsme dali do kupy vůbec nějaký tým. Potřebovali jsme to vyzkoušet proti silnému soupeři a to se povedlo,“ vysvětlil trenér Tatranu Tomáš Kovanda.

Derby se odehraje až v červnu.

MSFL a divize se o víkendu hrát nebude

Kraj – Start jarní části moravských fotbalových soutěží se odkládá. Původně se mělo úvodní kolo hrát už tento víkend. Kvůli povětrnostním podmínkám, které mají panovat koncem týdne, rozhodla Řídící komise pro Moravu o celoplošném odložení.

Ilustrační foto.

MSFL a divize se o víkendu hrát nebude!

Start jarní části moravských fotbalových soutěží se odkládá. Původně se mělo úvodní kolo hrát už tento víkend. Kvůli povětrnostním podmínkám, které mají panovat koncem týdne, rozhodla Řídící komise pro Moravu o celoplošném odložení.

S ledovými útvary na Jihlavsku se v posledních letech roztrhl pytel. V Řídelově mají jeden nedaleko místního kulturního domu, už přilákal celou řadu turistů.

Řídelovský ledopád vyrostl na šípkovém keři

Řídelov – Loni o něm vědělo jenom pár nadšenců, letos už za ním turisté vyráží ve velkém. Řeč je o řídelovském ledopádu, který má na svědomí místní občan Jiří Bláha. Využil vodu ze studny na poli nedaleko kulturního domu. Výsledkem je asi tři a půl metru vysoký a několik metrů široký ledový monument.

Mráz. Ilustrační foto.

Poprvé v týdnu bylo nad nulou v neděli odpoledne

Košetice – Kdo uvěřil předpovědi počasí z poloviny uplynulého týdne, že o prvním březnovém víkendu dojde k významnému zmírnění mrazů, musel být zklamán. Na observatoři Českého hydrometeorologického ústavu v Košeticích v neděli 4. března ráno naměřili teplotní minimum minus 12,9 stupně Celsia.

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná.

Boleslav se chystá na mistra. Duel odloží jen nenadálá kalamita

Mladá Boleslav – Středeční pohár spálil mráz, v sobotu už by se ovšem v Mladé Boleslavi mělo hrát podle původního rozpisu HET ligy. Odložení zápasu domácích fotbalistů s pražskou Slavií (začátek 18 hodin) podle všeho hrozí jen v případě nenadálé kalamity.

Ester Ledecká během úterního tréninku na snowboardu.

Kvalifikace i závod v jeden den. Ledecké se na olympiádě mění program

Pořadatelé vyhověli týmům. Kvůli horší předpovědi počasí se kvalifikace paralelního obřího slalomu snowboardistek na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepojede ve čtvrtek, ale až v sobotu. Co to znamená? Závod v čele s Ester Ledeckou tak bude mít jednodenní formát. Federace FIS to potvrdila na sociálních sítích.