Kreativ

ŠTÍTEK: Richard Müller

Olomoucký Beerfest na Korunní pevnůstce

Beerfest: Více malých pivovarů, AC/DC z Londýna i bratři Nedvědi

Olomouc /PROGRAM/ - Na malé pivovary a známá hudební jména láká již jedenáctý Beerfest, který se podruhé ve své historii odehraje v prostorách olomoucké Korunní pevnůstky. Milovníci piva i kvalitní hudby se tam za ním mohou vydat ve dnech od 30. května do 2. června.

Olomoucký Beerfest na Korunní pevnůstce

Beerfest: více malých pivovarů, AC/DC z Londýna i bratři Nedvědi

Olomouc /PROGRAM/ - Na malé pivovary a známá hudební jména láká již jedenáctý Beerfest, který se podruhé ve své historii odehraje v prostorách olomoucké Korunní pevnůstky. Milovníci piva i kvalitní hudby se tam za ním mohou vydat ve dnech od 30. května do 2. června.

Richard Müller vydal nové CD s názvem Ešte

Richard Müller vystoupí společně s Danem Bártou

Liberec /KONCERT, VIDEO/ Richard Müller vyslyšel prosby svých tuzemských fanoušků a rozšiřuje Potichu Tour 2 1/2 o koncerty v českých a moravských městech, na která se při beznadějně vyprodané podzimní části nedostalo.

Dan Bárta a Robert Balzar Trio na Matějské jazzové pouti v Přerově

Zalíbil se mi zvuk akordeonu, svěřil se Dan Bárta v Přerově

Přerov – Zpěvák Dan Bárta, který se představil v neděli večer společně s Robert Balzar Triem přerovskému publiku jako jeden z hudebních hostů Matějské jazzové pouti, dokáže pokaždé překvapit. Tentokrát se z podia linuly skladby Led Zeppelin nebo Björk v úpravách, které by možná nadchly i samotné autory legendárních songů. Sám Dan Bárta se v rozhovoru Přerovský a hranický deník přiznal, že chystá novou desku a miluje zvuk akordeonu.

Zpěvák Richard Müller.

Richarda Müllera vyprovodil z Mikulova mohutný aplaus

Mikulov /REPORTÁŽ/ - Výborná atmosféra a skvělý zážitek. Tak popisuje mikulovský koncert Richarda Müllera jeho pořadatel Pavel Margita. Z historií dýchajícího Mikulova podle něj odjížděl nadšený i úřadující slovenský zlatý slavík. „Koncert si moc pochvaloval. Hlavně ho překvapili posluchači, kteří byli opravdu výborní,“ popsal Margita. Müllerův výkon je dokonce několikrát zvedl ze sedadel a přiměl k aplausu. „Richard byl překvapený, že i poměrně málo lidí, vytvořilo úžasnou atmosféru,“ uvedl organizátor.

Richard Müller vydal nové CD s názvem Ešte

Nové CD Richarda Müllera: Bodá i hladí, stejně jako život sám

Ústí nad Labem /RECENZE/  – Pěkné písně natočil Richard Müller na album se jménem jako vydechnutím „Eště“ (Universal 2011). Je to další zážitek s ním, pozvete si ho tak klidně do obýváku a může vám být spolu hezky, aniž by rozhoupal nízko pověšený lustr. Spíš konejšivá tempa, citlivý výkon muzikantů, doprovázejících jej u mikrofonu. Slova často o „zbabraných“ vztazích, o nichž Müller po peripetiích s návykovými látkami a dalších excesech ví své. To je ovšem jeho soukromí – a co písničky? Inu, klasika: chce ji a ona říká ne, či naopak, vyznání tu střídá zklamání, zkrátka život sám.

Richard Müller právě jede turné Potichu Tour 2.

Richard Müller s Danem Bártou nadchli ústecké publikum

Ústí nad Labem /REPORTÁŽ/ – Hodně lidí ho už odepsalo. Bulvár ho vůbec nešetřil. Titulky typu: „Müller na pokraji smrti. Můžou za to drogy, alkohol či deprese?“ byly bohužel běžné. On se ale nedal. Před časem jel úspěšnou koncertní šňůru Potichu Tour 1, vydal nové album „Eště“ (Universal 2011) a opět vyrazil s kapelou po vlastech českých, slovenských i moravských. Tentokrát s Potichu Tour 2, respektive 2,5. S ní se představil i v Domě kultury v Ústí nad Labem. V sále, kde se tradičně konají nejprestižnější ústecké plesy, ale také třeba tradiční Trampský potlach, který i letos zahájí Mezinárodní hudební festival Porta. Publikum zde sedělo a bylo téměř plno. A to i při ceně vstupenky kolem 700 set korun… „Strávil jsem tu první tři roky svého života, starala se o mě ústecká tetička,“ prozradil překvapenému publiku úřadující slovenský Zlatý Slávik.

Reprezentační ples Frýdku-Místku. Hosty plesu přivítala i Marcela Krplová (vlevo) společně s primátorem Petrem Cvikem a moderátorkou Janou Doleželovou.

Marcela Krplová: Vytvořili jsme jednotnou značku KulturaFM

Frýdek-Místek - Příspěvková organizace města Frýdku-Místku mající na starosti kulturu Národní dům má už téměř rok novou ředitelku Marcelu Krplovou, která byla vybrána vedením města, aby rozvířila zdejší poněkud stojaté kulturní vody. 

Richard Müller

Richard Müller míří na turné i do Třebíče

Třebíč - Richard Müller vyslyšel prosby svých fanoušků a rozšiřuje Potichu Tour 2 o koncerty v českých a moravských městech, na která se při vyprodané podzimní části nedostalo. V Třebíči se představí 8. května v sále Fóra.

Richard Müller natočil klip na píseň Klid, mír a pokora spolu s Terezou Kerndlovou

OBRAZEM: Richard Müller natočil klip ve zpovědnici, s Terezou Kerndlovou

Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/  - Klid, mír a pokora zavládla koncem minulého týdne při natáčení klipu Richarda Müllera na stejnojmennou skladbu. Legendární zpěvák si na natáčení videa k emotivní skladbě vybral kostel, sólové party dokonce odzpíval přímo ve zpovědnici… Aktuální slovenský Zlatý Slávik Richard Müller natáčení klipů příliš nemiluje. Zpěvák,  skladatel a textař totiž s humorem sobě vlastním tvrdí, že se sám sobě příliš nelíbí. Tentokrát se natáčelo v kostele ve vesničce Rusovce nedaleko Bratislavy. Obrazovou podobu dostala skladba „Klid, mír a pokora“ z aktuálního alba „Ešte“. „Táto pieseň je pre mňa veľmi výnimočná, je o niečom viac ako len o láske.  Je jedna z najkrajších, aké spievam… Je to dlhý príbeh, text vznikol pred deseti rokmi. Hudbu zložil český autor Xindl X. Klid, mír a pokora sú méty, ktoré sa nám len ťažko podarí dosiahnuť,“ vysvětluje Richard Müller.

Zpěvák Richard Müller.

„Eště“, jen vydechl Richard Müller

Ústí nad Labem - „Túžim, aby bola moja, viem, že to nejde bez boja“ (Za stále tou istou) zazpívá Richard Müller i tato slova z CD v úterý 27. 3. v Ústí?

Zpěvák Richard Müller.

Richard Müller láká také na žihadla a víno

Mikulov - Zážitek nejen pro uši, ale i oči a žaludek. Takový bude dubnový koncert Richarda Müllera v Mikulově. Kromě hudebního vystoupení úřadujícího slovenského zlatého slavíka se totiž návštěvníci mohou těšit i na luxusní auta a ochutnávku vín i dalších dobrot.

Vladimír Mišík. Ilustrační foto.

Přijíždějí Mišík, Müller, Bárta, Harlej, Wohnout i Tleskač

Vysočina, Třebíč - Řadu interpretů a skupin zvučných jmen mohou o víkendu vidět návštěvníci koncertů na Vysočině. V třebíčském Klubu B dnes vystupuje česká bigbítová legenda Vladimír Mišík se skupinou ETC. „Pro všechny fajnšmekry to bude opravdové potěšení,“ zvou pořadatelé.

Dan Bárta.

Richard Müller a Dan Bárta zahájí Potichu Tour 2 ve Žďáře

Žďár nad Sázavou – Hudební lahůdku připravili na sobotu 24. března v Domě kultury ve Žďáře nad Sázavou. V 19 hodin vystoupí na tamní pódium slovenský zpěvák Richard Müller. Na své letošní turné nazvané Potichu Tour 2 přizval jako hosta fenomenálního českého zpěváka Dana Bártu.

Richard Müller se vydává na Potichu Tour 2

Richard Müller: Vždycky se bojím velkých slov, a štěstí je velké slovo

Praha /ROZHOVOR, VIDEO/ – Z pohledu posluchačů a fanoušků zažívá slovenský zpěvák Richard Müller mimořádně šťastné období. Před pár dny obhájil prvenství v anketě Zlatý slavík v kategorii Zpěvák roku. Kromě něj získal za zatím poslední album Ešte dvojitou platinovou desku. Co o tom soudí sám interpret, jenž navíc za několik dní vyrazí na Potichu Tour 2, které obsáhne sedmnáct koncertů v českých a moravských městech? „Vždycky se bojím velkých slov, a štěstí je velké slovo. Mám pocit, jako kdybych píchal palicí do vosího hnízda. Protože ve chvíli, kdy člověk zkonstatuje, že je šťastný, tak jej může už druhý den potkat něco, co mu jakýkoliv pocit radosti a štěstí zlikviduje,“ říká Richard Müller. „V globálu samozřejmě šťastný jsem, protože mám kolem sebe zdravé lidi a máme se rádi. Co se čistě mé profese týče – všechno skvěle funguje. Ale zůstávám ostražitý, protože vím, že štěstí je pomíjivé.“ Slovenská legenda Richard Müller v rozhovoru hovoří o Potichu Tour 2 i sem tam se objevující prostopášnosti…

Zpěvák Richard Müller.

Turné Potichu 2: Richard Müller „Eště“ přiveze i jako unikát bílé LP

Ústí nad Labem, Liberec - Potichu tour 2, šňůra o patnácti zastávkách po ČR s Danem Bártou v roli hosta. To je radost, kterou sobě i návštěvníkům už brzo nadělí zpěvák Richard Müller, aktuální slovenský Zlatý slávik. Úspěšný zpěvák vystoupí v Ústí 27. března a v Liberci 30. dubna v sálech domů kultury.

Zpěvák Richard Müller.

Müller potěší Mikulov, Michal David pak roztančí stadion

Mikulov, Břeclav – Fanoušci pop music na Břeclavsku budou mít na jaře Srdce jako kníže Rohan a žít budou Nonstop. Vtip? Vůbec ne. Po loňském koncertu rockových Kabátů míří na Břeclavsko další hvězdy české a slovenské hudební scény – Richard Müller a Michal David.

Příprava na Ples před oponou v brněnském Mahenově divadle.

Ples před oponou: Müllera vystřídá Dara Rollins

Brno /FOTOGALERIE/ – Páteční den v Mahenově divadle na Malinovského náměstí patřil přípravám na zítřejší Ples před oponou. Jeviště divadla technici propojili s hledištěm, čímž vznikla jednolitá taneční plocha, slavnostní „proměny“ se dočkaly téměř všechny interiéry divadla.

Folková skupina Javory.

Žďár zažije koncert Javorů i vystoupení Müllera a Bárty

Žďár nad Sázavou – V prvních měsících nového roku zazpívají na prknech kulturních zařízení ve Žďáře nad Sázavou nejenom americký jazzman Justin Echols, ale také česká sourozenecká dvojice Hana a Petr Ulrychovi, písničkách Tomáš Klus nebo slovenský hudebník Richard Müller.

Dan Bárta

Dan Bárta vystoupí s Illustratosphere a smyčci

Liberec /ROZHOVOR/ - Originální hudebník a zpěvák Dan Bárta přijíždí do Liberce se dvěma kapelami, Illustratosphere a Epoque Quartet. Koncert mohou fanoušci navštívit již dnes 1. prosince od 19.30 ve velkém sále Lidových sadů v Liberci.

Patricia Janečková pokřtila ve středu své CD a za kmotry si vybrala Evu Urbanovou a Karla Gotta.

Patricie Janečková pokřtila debutové album

Praha – Plátky bílých růží ve středu v Praze Eva Urbanová a Karel Gott v roli kmotrů pokřtili debutové album třináctileté sopranistky Patricie Janečkové. Nahrávka mladé operní zpěvačky, která se loni se s rekordním počtem diváckých hlasů stala vítězkou česko-slovenské televizní show Talentmania, nabízí mix klasických operních čísel s díly skladatelů 20. století.

Slovenský zpěvák Richard Müller ukončil turné v Hodoníně

Richard Müller: Všechno vyšlo na 110 procent

Hodonín /ROZHOVOR/ – Přes třicet let je neodmyslitelnou součástí slovenské hudební scény. Svoje fanoušky na podzim potěšil sérií koncertů. Turné Potichu Tour 2 ukončil slovenský zpěvák Richard Müller v Hodoníně, kde odehrál před vyprodaným sálem kulturního domu dva koncerty.

Slovenský zpěvák Richard Müller ukončil turné v Hodoníně

Müller: V Hodoníně bylo fantastické publikum i svíčková

Hodonín /ROZHOVOR/ – Přes třicet let je neodmyslitelnou součástí slovenské hudební scény. Svoje fanoušky na podzim potěšil sérií koncertů. Turné Potichu Tour 2 ukončil slovenský zpěvák Richarda Müller v Hodoníně, kde odehrál před vyprodaným sálem kulturního domu dva koncerty.

Od úterý slouží klientům České pošty zmodernizovaná hala s více přepážkami a novým odbavovacím systémem.

PŘEHLED UDÁLOSTÍ: Co týden dal

Českolipsko - Českolipská pobočka České pošty prošla modernizací. V Novém Boru zaútočil mladík dlažební kostkou čtyři lidi

Richard Müller

Richard Müller vystoupí v Hodoníně hned dvakrát

Hodonín – Víc než deset let usiluje o to, aby uspořádal koncert s Richardem Müllerem. Teď se mu to konečně podařilo. Pavel Margita zorganizoval v Hodoníně dokonce hned dva koncerty tohoto populárního zpěváka.

Richard Müller, slovenská popová ikona, zpíval 23. září v českobudějovickém Metropolu. Vyprodaný sál si vybouřil tři přídavky.

Richard Müller nadchl, i když má už méně energie

České Budějovice /EXKLUZIVNÍ RECENZE, FOTOGALERIE/ - Jestliže upoutávky koncertu návštěvníkům za nemalou cenu vstupenky slibovaly velký zážitek postavený na hitech v zajímavých komorních aranžích a špičkových hudebních výkonech, nelhaly. Richard Müller, který v pátek přijel do Českých Budějovic v rámci Potichu Tour II, si publikum svým vyzrálým šansonovým pojetím velmi rychle získal. Vyprodaný sál Metropolu si vybouřil tři přídavky.

Zpěvák a finalista Česko Slovenské SuperStar Martin Harich při rozhovoru 2. srpna pro Deník v Praze.

Přesně takovou hudbu chci dělat, aby si v ní každý něco našel

Praha /ROZHOVOR/ – Ve finále show Česko Slovenská SuperStar na sebe strhl pozornost nejen pozoruhodným pěveckým a muzikantským nadáním, ale i příjemným chlapeckým zjevem, bezprostředností a permanentním úsměvem. Nejedna fanynka si taky při jeho vystoupení v návalu štěstí „odbourala“ hlasivky, když na něj pokřikovala, nejedna si i poplakala – to když se pod ním tu a tam „zakymácela židle“. Dvě dívky dokonce odpadly, takže jim museli poskytnout pomoc přivolaní členové zdravotnické služby. „Bylo mi to moc líto, myslím ale, že se jim udělalo mdlo hlavně kvůli vedru, které v hale při finálových večerech panovalo,“ říká – jak jinak než s úsměvem na rtech – sympatický Martin Harich, rodák z Liptovského Mikuláše, který 29. srpna oslaví teprve šestnácté narozeniny. Díky svému neutuchajícímu elánu se hned po skončení soutěže pustil do práce na debutovém albu, které by mělo vyjít v září. A už teď se těší z úspěchu singlu Nezvestná, jenž se stal jedničkou na česko-slovenské verzi stanice MTV. V rozhovoru finalista Česko Slovenské SuperStar Martin Harich vypráví o nové desce, která brzy vyjde, i jednom velkém stresujícím okamžiku…

Festival Natruc 2011

FOTO: Na Kmochově ostrově se hrálo Natruc počasí

Kolín – Již po čtrnácté se v sobotu na kolínském ostrově uskutečnil hudební festival Natruc. Podle předběžných odhadů pořadatelů na něj dorazily na tři tisícovky fanoušků, bohužel jej opět poznamenala nepřízeň počasí.

Festival Natruc 2011

FOTO: Na Kmochově ostrově se hrálo Natruc počasí

Kolín – Již po čtrnácté se v sobotu na kolínském ostrově uskutečnil hudební festival Natruc. Podle předběžných odhadů pořadatelů na něj dorazily na tři tisícovky fanoušků, bohužel jej opět poznamenala nepřízeň počasí.

Móda pro ženy očima mužských návrhářů. Tak se dá stručně charakterizovat téma nedělní módní přehlídky Top deigner stars – men, kterou viděli návštěvníci módních veletrhů Styl a Kabo na brněnském výstavišti.

VIDEO: Móda na výstavišti

Brno /FOTOGALERIE/ – Móda pro ženy očima mužských návrhářů. Tak se dá stručně charakterizovat téma nedělní módní přehlídky Top deigner stars – men, kterou viděli návštěvníci módních veletrhů Styl a Kabo na brněnském výstavišti.

Richard Müller, rok 2010

Richard Müller: S Claptonem si asi už nezahraju

Ostrava, Hlučín /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Zpěvák Richard Müller byl určitě hlavní ozdobou třídenního festivalu Štěrkovna Open Music u Hlučínského jezera, který vyvrcholil v sobotu právě jeho koncertem. Se zpěvákem jsme se setkali v Ostravě ještě před jeho vystoupením.