Kreativ

ŠTÍTEK: Richard Müller

Richard Müller

Richard Müller: S Claptonem si asi už nezahraji

Ostrava, Hlučín /ROZHOVOR/– Zpěvák Richard Müller byl určitě hlavní ozdobou třídenního festivalu Štěrkovna Open Music u Hlučínského jezera, který vyvrcholil v sobotu právě jeho koncertem. Se zpěvákem jsme se setkali v Ostravě ještě před jeho vystoupením.

Richard Müller

Richard Müller bude hlavní hvězdou festivalu Natruc

Kolín -Headlinerem letošního ročníku festivalu Natruc bezesporu bude nejslavnější slovenský zpěvák Richard Müller. Ten se pro účinkování na festivalu rozhodl mimo jiné proto, že část výtěžku z festivalu Natruc je věnována na dobročinné účely, především na hiporehabilitaci týraných a zneužívaných dětí.

Důl Michal v Ostravě

Tipy na víkend

Ostrava - Opět přinášíme výběr některých akcí pořádaných o víkendu v Ostravě a v Moravskoslezském kraji.

Richard Müller

Hvězda Štěrkovny Open Music festivalu? Richard Müller

Hlučín /PROGRAM FESTIVALU/ – Hlavní hvězdou třídenního festivalu Štěrkovna Open Music, který začíná už ve čtvrtek u Hlučínského jezera, bude slovenský zpěvák Richard Müller. Ten se i s početnou doprovodnou kapelou představí na závěr hudební přehlídky poslední den – v sobotu. Vedle Müllera se na festivalu představí i další hvězdy tuzemské hudební scény. Například skupiny Nightwork či Monkey Business.

Richard Müller

Štěrkovna Open Music s Richardem Müllerem

Hlučín – Hlavní hvězdou třídenního festivalu Štěrkovna Open Music, který začíná už ve čtvrtek u Hlučínského jezera, bude slovenský zpěvák Richard Müller. Ten se i s početnou doprovodnou kapelou představí na závěr hudební přehlídky poslední den – v sobotu.

Zámek Slavkov u Brna.

Festival putuje po hradech a zámcích. Zavítá i do Slavkova

Slavkov u Brna – V sezoně letních festivalů nenabízí pořadatelé hudebních akcích pouze scény postavené na zelené louce. O prázdninách se koná také putovní festival Hradologie na jihomoravských hradech a zámcích. Už zítra zahájí své druhé představení v zámecké zahradě ve Slavkově u Brna.

Richard Müller

Do Slavkova přijede i Richard Müller

Slavkov u Brna – Co má společný Pražský filharmonický orchestr, zpěvák Richard Müller a film Harry Potter a Relikvie smrti? Všech se dočkají letos v létě lidé ve Slavkově u Brna. Slavkovský zámek totiž připravil na červenec a srpen pestrý program složený z filmů a hudby.

Festival Praděda Fest.

Festival Praděda končí. Jsou i nové

Břeclavsko /AKTUALIZOVÁNO/ - Hip Hop Night a HardRocker fest, Rybník fest, Hradologie, Janohraní, Festival krásných lidí, Eurotrialog. Taková je nabídka větších hudebních festivalů pro letošní léto na Břeclavsku. Ti, kteří se těšili na multižánrový festival Pradědafest, mají letos smůlu. Pořadatelé se jej rozhodli zrušit kvůli penězům.

Martin Navrátil.

Plošina bude a Martin školu neopustí. 'Pomohl i Deník,' říká otec

Praha 13 – „Ten článek jako by všechno nastartoval. Předtím jsem viděl šance minimální, ale pak se to najednou zlomilo a přihlásilo se hned několik dárců,“ říká radostně Petr Navrátil. Jeho syn Martin, který chodí do páté třídy Základní školy Mezi školami v Praze 13 nedaleko stanice metra Hůrka, bude moci toto místo navštěvovat i v příštím a dalších ročnících základní školy.

Zámostí 2008

Festival Zámostí startuje už v pátek

Třebíč – Již v pátek se opět otevřou brány třebíčského hudebního festivalu Zámostí. Největším tahákem patnáctého ročníku by měl být slovenský zpěvák Richard Müller, držitel Zlatého Slávika.

Richard Müller

Tahákem letošního Zámostí bude Müller

Třebíč – Největším tahákem letošního patnáctého ročníku festivalu Zámostí, který se koná 3. a 4. června v Třebíči, by měl být slovenský zpěvák Richard Müller, držitel Zlatého Slávika.

Brány slavkovského zámku se otevřely návštěvníkům. Turistická sezona začíná.

Slavkovští zahájili hned čtveřicí výstav

Slavkov u Brna /FOTOGALERIE/ - Setkání s barokní hudbou, atmosféra rockového i filmového festivalu, muzikálové představení pod širým nebem, desítky výstav a hlavně připomínka významného výročí. I taková lákadla přichystalo vedení slavkovského zámku pro nadcházející turistickou sezonu, kterou ve čtvrtek ve Slavkově jako první památka v České republice odstartovala.

Peter Nagy

Nagy vystoupí v Ostravě i s kapelou Indigo

Ostrava – Koncert zpěváka, skladatele a textaře Petera Nagyho, označovaného hudebními odborníky za jednu z nejvýraznějších osobností československé popové scény, připravil na pondělí 4. dubna Dům kultury města Ostravy.

ilustrační foto

Slavkovský zámek po zimě znovu ožije

Slavkov u Brna – Zaposlouchat se do opery, zažít atmosféru pořádného rockového festivalu nebo si prohlédnout fotografie známého českého cestovatele a fotografa Jiřího Kolbaby. I taková lákadla přichystalo vedení slavkovského zámku pro nadcházející turistickou sezonu.

NOVÝ ROK ZAČAL VELKOLEPĚ. Barevné světlice explodovaly na obloze za sugestivního doprovodu hudby, Chrudimáky tehdy přišel přivítat i starosta Petr Řezníček. Podle Chrudimské besedy mělo  jít o první akci Roku baroka, z webu této organizace se ale vypařila

Chrudimský rok baroka? Jedna jediná akce...

Chrudim - „Lákavý“ program virtuálního Roku baroka zatím obsahuje pouze jedinou akci. Ta se navíc bude konat až v první květnový den. A ještě jedno unikum:Chrudimský rok letos potrvá jen osm měsíců.

Tomáš Jurenka

VIDEO: Mám šanci, že se stanu první starou a obézní Superstar, říká Tomáš

Prostějov /DVA SONGY NA VIDEU/ – V davu ostatních, výrazně mladších soutěžících druhého ročníku Česko Slovenské Superstar, se osmadvacetiletý Tomáš Jurenka z Prostějova odlišuje už na první pohled. Přesto se v konkurenci několika tisíc adeptů z celého „Československa“ dokázal probojovat mezi nejlepší stovku. A to hlavně díky kvalitám svého hlasu. „Stále se nemůžu zbavit pocitu, že ve srovnání s ostatními soutěžícími jsem starý a tlustý,“ říká se sebeironickým úsměvem Tomáš Jurenka.

Richard Müller

Richard Müller zazpívá potichu

Plzeň – Potichu Tour 2010 je možná trochu zvláštní název nového turné slovenského zpěváka a skladatele Richarda Müllera. Neznamená to však, že by Dům kultury Inwest tonul tuto neděli od 20 hodin v tichu.

PŘÍJEMNÁ ÚNAVA. Nevyčerpávám se víc, než je to nevyhnutné, říká Richard Müller.

Richard Müller: Koncert, to je příjemná únava

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Že to jde Richardu Müllerovi nejen nahlas, ale i potichu, se mohou čeští posluchači přesvědčit už za pár dní. Populární zpěvák si k nám totiž ze Slovenska odskočí na pár koncertů, které jsou součástí jeho Potichu Tour. To následuje po albu Už, které vyšlo letos v květnu a koupilo si ho více než dvacet tisíc fanoušků. Poslední zprávy jsou takové, že po Praze hlásí i Ostrava úplně vyprodáno! Vstupenky jsou stále k dispozici v Plzni a Brně…

Michal Horáček

Michal Horáček: Po baladách třeba skončím u rajčat

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Rozhovor jsme vedli po jeho probdělé noci. „Nechtěl jsem se připravit o nápad. Inspirace je vzácná, a když přijde, je potřeba s ní pracovat. V mém případě psát – takže nespat,“ řekl na vysvětlenou, proč vypadá unaveně. S textařem Michalem Horáčkem jsme si povídali o nechuti bilancovat, villonských básních a stáří…

Richard  Müller připravuje své akustické Potichu Tour

Richard Müller chystá Potichu Tour

Praha - Krátce po vydání alba Už vyráží Richard opět na cesty, tentokrát do českých a slovenských divadal, aby v klasickém komorním prostředí nabídl hostům svých koncertů starší i nové hity v netradičních intimních úpravách. I proto dostalo jeho připravované turné název Potichu Tour 2010. Sérii komorních vystoupení v českých a slovenských divadlech Potichu Tour odstartuje 20. listopadu exkluzivním koncertem v Grand Hotelu Kempinski High Tatras na Štrbském plese.

Leona Šenková

Muzikant roku: Anketa Deníku má vítěze

Východní Čechy – Na tento okamžik čekaly stovky našich čtenářů od chvíle, kdy na jaře vstoupily do první ankety Deníku o nejoblíbenější východočeskou zpěvačku, zpěváka a kapelu.

Leona Šenková

Muzikant roku: Anketa Deníku má vítěze

Východní Čechy – Na tento okamžik čekaly stovky našich čtenářů od chvíle, kdy na jaře vstoupily do první ankety Deníku o nejoblíbenější východočeskou zpěvačku, zpěváka a kapelu.

Leona Šenková

Muzikant roku: Anketa Deníku má vítěze

Východní Čechy – Na tento okamžik čekaly stovky našich čtenářů od chvíle, kdy na jaře vstoupily do první ankety Deníku o nejoblíbenější východočeskou zpěvačku, zpěváka a kapelu.

Iva Bittová

V synagoze zahraje a zazpívá Bittová

Břeclavsko /TIP NA VÍKEND/ - Pracovní týden končí a nabízí se čas na víkendový odpočinek. Komu se nechce páteční a sobotní večer strávit u televizní či počítačové obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a navíc se cítí kulturně nenasycený, tomu je určena tato rubrika.

Benátská noc na Malé Skále.

Organizátoři festivalu očekávají patnáct tisíc lidí

Malá Skála – Obdobnou návštěvnost jako loni si letos slibují organizátoři největšího hudebního festivalu v severních Čechách. Nasvědčuje tomu i dosavadní prodejnost vstupenek. Organizačně zůstane festival stejný.

Slovenský zpěvák Richard Müller poskytl Deníku rozhovor, který se uskutečnil 19. května 2010 v Praze u příležitosti vydání jeho nové desky Už.

Richard Müller: Mám chuť ještě něco říct

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Ačkoli před dvěma lety ohlašoval definitivní konec své kariéry, své stanovisko nakonec přehodnotil. Osmačtyřicetiletý slovenský zpěvák Richard Müller se od loňského léta postupně vrací na koncertní pódia. Svůj comeback teď navíc korunoval velmi vydařenou deskou s moderními elektronickými zvuky nazvanou Už, která se mimochodem v den svého křtu na Slovensku (24. května) stala platinovou. V popředí nejprodávanějších alb se Müllerova novinka drží i u nás. „Velmi si toho vážím, a abych řekl pravdu, ani jsem to nečekal,“ říká zpěvák, jehož čeká poměrně perné pracovní léto. Populární zpěvák vypráví o své novince Už, vystoupení na festivalech i otevřené spolupráci s duem Hapka-Horáček…

Benátská noc na Malé Skále.

Organizátoři festivalu očekávají patnáct tisíc lidí

Malá Skála – Obdobnou návštěvnost jako loni si letos slibují organizátoři největšího hudebního festivalu v severních Čechách. Nasvědčuje tomu i dosavadní prodejnost vstupenek. Organizačně zůstane festival stejný.